Supernatural Ιστορία : Εξορκισμός

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

11x18-sam-exorcism

Ο εξορκισμός είναι η πράξη εξώθησης ενός δαιμονικού πνεύματος από το σώμα ενός ανθρώπου που έχει κυριευθεί. Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού του εξορκισμού, ο επιτετραμμένος εξορκιστής (που δεν είναι απαραίτητα ιερέας), απαγγέλλει με σοβαρό και επιτακτικό τόνο μια έκκληση στο όνομα του Θεού ή οποιαδήποτε ανώτερη δύναμη στην οποία υπόκειται ο δαίμονας. Ο εξορκιστής ενίοτε κρατά έναν σταυρό καθόσον εκτελεί εξορκισμό.

Οι εκκλήσεις που χρησιμοποιούνται στα τελετουργικά των εξορκισμών ποικίλλουν. Η επίσημη προέρχεται από το Rituale Romanum, το βιβλίο που περιέχει όλα τα ρωμαϊκά τελετουργικά – μεταξύ άλλων και αυτό για τον εξορκισμό. 

Rituale Romanum

Ένα από τα επίσημα βιβλία των Ρωμαϊκών Τελετουργικών. Το Rituale Romanum εκδόθηκε πρώτη φορά κατά τον 17ο αιώνα υπό την αιγίδα του Πάπα Παύλου του 5ου και έμεινε ανέπαφο μέχρι που προστέθηκαν δυο μικρές αναθεωρήσεις το 1952. Το Rituale Romanum είναι ο μοναδικός επίσημος εξορκισμός που αποδέχεται η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. 


Demons exorcised demon smoke

Στο Supernatural, οι εξορκισμοί φαίνεται να έχουν δυο μέρη. Το πρώτο μέρος εξωθεί τον δαίμονα (ως μαύρο καπνό) από το ανθρώπινο σώμα που έχει κυριεύσει, ενώ το δεύτερο μέρος τον στέλνει πίσω στην Κόλαση (ο μαύρος καπνός φεύγει προς τα κάτω, αφήνοντας ένα καπνισμένο σημείο στο πάτωμα). Το δεύτερο μέρος δεν είναι υποχρεωτικό, ή μπορεί να διακοπεί για διάφορους λόγους, επιτρέποντας στο δαίμονα να ξεφύγει ή/και να κυριεύσει κάποιο άλλο ανθρώπινο σώμα. 

Ανά τις σεζόν, έχουμε δει τους Winchesters και άλλους κυνηγούς να εκτελούν μια μεγάλη ποικιλία εξορκισμών. Ο πιο συχνός είναι αυτός που θα βρείτε παρακάτω, τον οποίο έχουμε δει σε διάφορες εκδοχές και παραλλαγές.

Λατινικά Απόδοση στα ελληνικά
Exorcizamus te, omnis immundus spiritus, omnis satanica potestas, omnis incursio infernalis adversarii, omnis legio, omnis congregatio et secta diabolica.

Ergo draco maledicte et omnis legio diabolica adjuramus te.

Cessa decipere humanas creaturas, eisque aeternae Perditionis venenum propinare.

Vade, Satana, inventor et magister omnis fallaciae, hostis humanae salutis.

Humiliare sub potenti manu dei, contremisce et effuge, invocato a nobis sancto et terribili nomine, quem inferi tremunt.

Ab insidiis diaboli, libera nos, Domine.

Ut Ecclesiam tuam secura tibi facias libertate servire te rogamus, audi nos.

(Σε) εξορκίζουμε, κάθε ακάθαρτο πνεύμα, κάθε σατανική δύναμη, κάθε εισβολή αντιπάλου από την Κόλαση, κάθε λεγεώνα, κάθε ομάδα και σέκτα διαβολική.

Έτσι, καταραμένε δαίμονα και κάθε διαβολική λεγεώνα, σου κάνουμε έκκληση.

Σταμάτα να εξαπατάς ανθρώπινα πλάσματα, και να τους δίνεις το δηλητήριο της παντοτινής καταδίκης.

Φύγε, Σατανά, εφευρέτη και αφέντη κάθε απάτης, εχθρέ της σωτηρίας της ανθρωπότητας.

Δείξε σεβασμό στο ισχυρό χέρι του Θεού, τρέμε και τρέπε σε φυγή. Καλώ μαζί μας το ιερό και τρομερό όνομα, με το οποίο τρέμουν όλοι όσοι βρίσκονται κάτω βαθιά.

Από τις παγίδες του Διαβόλου, ελευθέρωσέ μας, Κύριε.

Για να μπορείς να κάνεις την Εκκλησία σου ασφαλή για να σε υπηρετεί ελεύθερα, σου ζητάμε, άκουσέ μας.

Σημείωση: Από ότι φαίνεται, οι σεναριογράφοι του Supernatural έκοψαν και έραψαν κομμάτια τουλάχιστον μια εκδοχής του επίσημου τελετουργικού (και πιθανώς άλλων προσευχών) για να καταλήξουν με το κείμενο που χρησιμοποιείται στη σειρά.  

ΠΗΓΗ

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This