Supernatural Ιστορία | H.P. Lovecraft {UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

HP Lovecraft spn vs real life

O πραγματικός HP Lovecraft

Ο Howard Phillips Lovecraft (20 Αυγούστου 1890 – 15 Μαρτίου 1937) ήταν Αμερικανός συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου. Ήταν, ίσως, από τους πρώτους που έδωσαν στις ιστορίες τους έναν τόνο επιστημονικής φαντασίας. O Lovecraft έζησε στο Rhode Island το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και πέθανε στις 15 Μαρτίου 1937 από καρκίνο του εντέρου.

Τα βιβλία του δεν έτυχαν ευρείας αναγνώρισης κατά την διάρκεια της ζωής του, αλλά το έργο του αποδείχτηκε σημαντικό και είχε μεγάλη επιρροή μεταξύ άλλων συγγραφέων και φίλων της λογοτεχνίας του φανταστικού. Είναι περισσότερο γνωστός για το Μύθο του Κθούλου (Cthulhu mythos), ένα σύμπαν που μοιράζονται αρκετοί συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας το οποίο περιλαμβάνει θεότητες γνωστές ως οι Μεγάλοι Παλιοί (‘the Great Old Ones’) που κάποτε βασίλευαν στη γη.

Ο Lovecraft δημιούργησε επίσης, μέσα από τα διηγήματά του, τον πιο σημαντικό μηχανισμό πλοκής της λογοτεχνίας τρόμου: το Νεκρονομικόν (Necronomicon), ένα μυστικιστικό βιβλίο μαγείας που συνεγράφη από τον ‘Παράφρονα Άραβα’ Αμπντούλ Αλχαζρέντ. Η ισχύς και η απήχηση αυτής της ιδέας εντός της Μυθολογίας, οδήγησαν κάποιους στο συμπέρασμα ότι ο Lovecraft την είχε αντλήσει από κάποιον υπαρκτό μύθο και διάφορα ψευδο-Νεκρονομικά έχουν εκδοθεί με την πάροδο των ετών.

Η έμπνευση του μεγαλύτερου μέρος του έργου του Lovecraft προήλθε από τους εφιάλτες του. Ίσως αυτή η άμεση ενόραση στο υποσυνείδητό του και ο αντίστοιχος συμβολισμός είναι τα στοιχεία στα οποία το έργο του Lovecraft οφείλει την συνεχιζόμενη απήχηση και επιτυχία του.

Ο Lovecraft του Supernatural

O εκκεντρικός συγγραφέας ιστοριών τρόμου και ερευνητής του υπερφυσικού H.P. Lovecraft κατάφερε να ανοίξει την πύλη του Καθαρτηρίου στις 10 Μαρτίου 1937. Ένα πλάσμα πέρασε από την πύλη στον κόσμο μας και τον σκότωσε 5 μέρες μετά. Το δολοφονικό πλάσμα πιθανότατα ήταν η μετέπειτα Eleanor Visyak, όμως αυτή αρνείται ότι σκότωσε τον συγγραφέα. 

Τη νύχτα της 10ης Μαρτίου 1937, ο Lovecraft είχε διοργανώσει ένα δείπνο με έξι φίλους, επίσης λάτρεις του υπερφυσικού. Έκαναν ένα τελετουργικό για να ανοίξουν μια πόρτα σε μια εναλλακτική διάσταση. Νόμισαν ότι δεν λειτούργησε το ξόρκι, όμως, χωρίς να το ξέρουν, ένα πλάσμα σκαρφάλωσε από την πύλη που είχαν ανοίξει και κυρίευσε την υπηρέτρια του Lovecraft. Όλοι τους πέθαναν μέσα σε ένα χρόνο. Ο μόνος που ήξερε τι είχε γίνει ήταν ο 9χρονος γιος της υπηρέτριας, τον οποίο κανείς δεν πίστεψε. Ακόμη χειρότερα, τον έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική.

Ben reading lovecraft cthuhulu tales 6x21

Αναφορές του SPN στο έργο του Η.Ρ. Lovecraft:

  • 6×21 – Πριν εισβάλλουν δαίμονες στο σπίτι τους, ο Ben Braeden διαβάζει το Cthulhu Tales, μια κόμικ σειρά ιστοριών βασισμένων στο Μύθο του Κθούλου. 
  • 6×21 – Όταν ο Bobby φεύγει από το γραφείο του Judah (ερευνητή του Lovecraft) βλέπουμε ένα παιχνίδι να παίζεται στην τηλεόρασή του. Το παιχνίδι είναι το  Cthulhu Saves the World, ένα ανεξάρτητο παιχνίδι από την Zeboyd Games.
  • 6×22 – Στο υποσυνείδητό του ο Sam παίρνει στα χέρια του ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη το οποίο τυχαίνει να είναι το The Haunter of the Dark του Η.Ρ. Lovecraft. Για κάποιο λόγο, το βιβλίο προκαλεί αναλαμπή στη χαμένη μνήμη του.
  • 7×01 – O Θάνατος αναφέρεται στους Λεβιάθαν ως ‘Οι Παλιοί’, ένας όρος που χρησιμοποιείται από τον Lovecraft στο Μύθο του Κθούλου για να περιγράψει τα πανάρχαια εξωγήινα πανίσχυρα πλάσματα που ήρθαν στη Γη. 
  • 13×04 – O Castiel βρίσκεται στο Κενό όπου συναντά μια αρχέγονη οντότητα που φέρει πολλές ομοιότητες με τους “Παλιούς”, όπως αυτοί περιγράφονται στα έργα του Lovecraft.
  • 13×17 – Η Yokoth και ο Glythur είναι θεοί με πλοκάμια από μια άλλη διάσταση που φέρουν πολλές ομοιότητες με τον Chtulu του Lovecraft.
  • 14×04 – Στο μαγαζί με τα κόμικς υπάρχει ένα αγαλματίδιο Κθούλου, με το οποίο ο Sam επιχειρεί να σπάσει τη βιτρίνα, αλλά αποτυγχάνει.

ΠΗΓΗ1

ΠΗΓΗ2

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: η αγάπη μου για τον Dean Winchester δεν είναι υγιής!

Περισσότερα Άρθρα