Supernatural Ιστορία: Το Κέρας του Ιησού του Ναυή (Horn of Joshua)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

“Ένα κέρας στην Παλαιά Διαθήκη. Το Κέρας του Ιησού του Ναυή. Το έχει ακουμπήσει το ίδιο το χέρι του Θεού.”

Noel, 11×18 Hell’s Angel

 Ιστορία

Το Κέρας του Ιησού του Ναυή είναι ένα κέρατο από κριάρι, που άγγιξε ο Θεός και χρησιμοποιήθηκε από τον Ιησού του Ναυή στη μάχη της Ιεριχούς για να καταρρεύσουν τα τείχη, που περιέβαλλαν την πόλη ώστε να κατακτήσουν οι Ισραηλίτες τους Χαναναίους.

Επεισόδια

11×18 Hells Angel

Ο Crowley κατάφερε να εντοπίσει το Κέρας του Ιησού του Ναυή στην έρημο An-Nafud στη Σαουδική Αραβία. Συναντά έναν άνδρα, που ονομάζεται Noel, ο οποίος είχε κάνει μια συμφωνία με τον Crowley σχεδόν δέκα χρόνια πριν με αντάλλαγμα το Κέρας. Ο Crowley υπόσχεται να ακυρώσει τη σύμβασή του απελευθερώνοντας την ψυχή του. Με την παραλαβή του Κέρατος, ο Crowley πραγματικά προχωράει στην ακύρωση της σύμβασης, όμως αρπάζει από το λαιμό τον Noel και προκαλεί τους άνδρες του να πυροβολήσουν τους ίδιους τους εαυτούς πριν από την αναχώρησή του.

Με το Κέρας στην κατοχή του, ο Crowley συναντιέται με τους Winchesters και οι τρεις μαζί καταστρώνουν ένα σχέδιο. Ο Crowley λέει στους Winchesters ότι θα τους δώσει το Κέρας μόνο εάν καλέσουν και παγιδεύσουν τον Εωσφόρο για να τον εκδιώξει από το “δοχείο” του Castiel και να τον φυλακίσουν πίσω στο Κλουβί. Οι Winchesters υποστηρίζουν ότι πρέπει ο Εωσφόρος να σταματήσει την Amara αλλά ο Crowley μένει σταθερός στην απόφασή του να διώξουν τον Εωσφόρο από το σκηνικό. Αφού καλούν και παγιδεύουν τον Εωσφόρο, αυτός εμφανίζεται τρομερά ισχυρός και προκαλεί περισσότερο φόβο ειδικά όταν τα μέτρα παρακολούθησης και φύλαξης όπως και η ιερή φωτιά τελικά αποτυγχάνουν. Ο Εωσφόρος είναι σε θέση τελικά να αποκτήσει το Κέρας του Ιησού του Ναύη και την στιγμή που ο ίδιος είναι έτοιμος να δώσει ένα δολοφονικό χτύπημα, η Amara εισβάλει μέσα από τις πόρτες της εγκαταλειμμένης εκκλησίας.

Ο Εωσφόρος στη συνέχεια προχωρά στην απορρόφηση της δύναμης, που προέρχεται από το Κέρας, και την κατευθύνει προς την Amara, χτυπώντας και εγκλωβίζοντάς την σε ένα φωτεινό λευκό φως. Αλλά όταν όλα τελειώνουν, η Amara εμφανίζεται να  στέκεται όρθια ακόμα και να παραμένει ανεπηρέαστη από την επίθεση.

Στο Καταφύγιο, ο Dean υποθέτει ότι το Χέρι του Θεού πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιον που ο Θεός θα επιλέξει για να επηρεάσει το Σκοτάδι. Πράγμα που εξηγεί γιατί δεν είχε καμία επίδραση στην Amara, όταν ο Εωσφόρος το χρησιμοποίησε, επειδή ο ίδιος αποκλείστηκε από αυτό.

Το Κέρας του Ιησού του Ναυή στην λαϊκή παράδοση

Σύμφωνα με τον Ιησού, 6: 1-27, ο στρατός των Ισραηλιτών βάδιζε γύρω από την οχυρωμένη πόλη της Ιεριχούς μία φορά την ημέρα για επτά ημέρες, μαζί με την Κιβωτό της Διαθήκης. Την έβδομη ημέρα, ο στρατός βάδισε γύρω από το τείχος επτά φορές και την έβδομη φορά μέσω των ιερέων ήχησαν τα Κέρατα κριαριού με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την κατάρρευση των τειχών γύρω από την πόλη, επιτρέποντας στο στρατό των Ισραηλιτών να εισέλθει στην πόλη και να σφάξει κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί. Δεν είχε την ίδια μοίρα μόνο η Χαναναία Ραάβ και η οικογένειά της, επειδή είχε βοηθήσει Ισραηλίτες κατασκόπους.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα