Supernatural Ιστορία: Το Κόκκινο Βιβλίο (The Red Ledger)

Must Try

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Το Κόκκινο Βιβλίο είναι ένα πολύτιμο στοιχείο που ανήκε στην Εταιρεία της Θούλης – ένα βιβλίο καταγραφής από την ένωση των Ναζί στη Λευκορωσία, που περιέχει τις πληροφορίες σχετικά με πολλαπλά πειράματα σχετικά με την Νεκρομαντεία, καθώς και τα ονόματα του κάθε νεκρού μέλους της Θούλης που “ξαναγεννήθηκε”. Το Κόκκινο Βιβλίο ήταν στην κατοχή του δημιουργού των πειραμάτων που αφορούν την ανάνηψη των νεκρών της Θούλης, του Διοικητή Eckhart, μέχρι που χάθηκε σε μια πυρκαγιά σε μια έδρα ναζιστικής οργάνωσης στο Vitsyebsk, στην Λευκορωσία, το 1944. Ο Ραβίνος Issac Bass ήταν πεπεισμένος ότι διασώθηκε από την πυρκαγιά και ότι βρισκόταν σε μια βιβλιοθήκη ενός κολεγίου στο Wilkes-Barre, στην Πενσυλβάνια. Ο Sam και ο Dean καταφέρνουν πρώτοι με τον εγγονό του Issac και ανακτούν το Κόκκινο Βιβλίο μετά από μια συνάντηση με τον Eckhart. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατοχή του Aaron Bass και το Γκόλεμ του Vitsyebsk.

Επεισόδια

8×13 Everybody Hates Hitler

Ο Ραβίνος Bass πηγαίνει σε μια βιβλιοθήκη στο κολέγιο στην Πενσυλβάνια, όπου εντοπίζει το Κόκκινο Βιβλίο ως Χειρόγραφο: FD113 από την Holtzinger Estate. Πριν σκοτωθεί από τον Torvald, ο Ραβίνος Bass αφήνει στον εγγονό του, Aaron Bass, ένα μήνυμα με αριθμό κλήσης: QL673W38. Ο Sam είναι σε θέση να εντοπίσει το Κόκκινο Βιβλίο, το οποίο ο Issac Bass αλλάζει με έναν οδηγό του Explorer για τα πουλιά της Βόρειας Αμερικής, αλλά με μαγικό τρόπο δηλητηριάζεται από τον Torvald κατά την συγκεκριμένη διαδικασία. Το Γκόλεμ μπόρεσε τελικά να σπάσει απότομα το λαιμό του Torvald πριν το δηλητήριο μπορέσει να εξαπολύσει την πλήρη ισχύ του.

Ο Sam μεταφράζει το Κόκκινο Βιβλίο και ανακαλύπτει ότι περιγράφει τα πειράματα της Εταιρείας της Θούλης, που είχαν διεξαχθεί μέχρι το 1944, καθώς και τα ονόματα όλων των νεκρών μελών της Θούλης  που “ξαναγεννήθηκαν”. Ο Eckhart και οι άνδρες του έρχονται να εντοπίσουν και να ανακτήσουν το Βιβλίο αλλά ανακαλύπτουν ότι ο Torvald σκοτώθηκε από το Γκόλεμ. Χρησιμοποιούν τον πηλό του Γκόλεμ για να εντοπίσουν τους Winchesters και τον Aaron, ενώ ο Eckhart είναι σε θέση να ακινητοποιήσει το Γκόλεμ και να αφαιρέσει τον κύλινδρο από το στόμα του. Θα εντοπίσει το Κόκκινο Βιβλίο και τότε ο Eckhart είναι έτοιμος να σκοτώσει τον Bass και τους Winchesters, αλλά ο Aaron του επιτίθεται. Ο Sam και ο Dean καταφέρνουν να σκοτώσουν δύο άνδρες του Eckhart αλλά ένας διαφεύγει. Ο Eckhart τους απειλεί δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να σκοτώσουν όλα τα μέλη της Θούλης αλλά ο Sam και ο Dean τον σκοτώσουν παρ ‘όλα αυτά.

Οι Winchesters αποφασίζουν να αφήσουν το Βιβλίο με τον Aaron, ο οποίος είναι επιτέλους έτοιμος να αναλάβει το Γκόλεμ και να συνεχίσει την κληρονομιά του παππού του, εξαλείφοντας την Θούλη. Ο Sam κάνει αντίγραφα του Κόκκινου Βιβλίου της Θούλης για τα αρχεία στο Καταφύγιο και κάνει μια κάρτα αναφοράς για να ενημερώσει την βιβλιοθήκη.

12×05 The One You’ve Been Waiting For

Ο Sam και ο Dean καλούν τον Aaron Bass όταν ανακαλύπτουν ότι έχουν να κάνουν με την Εταιρεία της Θούλης και πάλι. Ο Aaron, ο οποίος είναι σήμερα στο Βερολίνο, στην Γερμανία με το Γκόλεμ, παρακολουθεί τα μέλη της Εταιρείας της Θούλης, τα οποία καταγράφονται στο Κόκκινο Βιβλίο.

Είχε την δυνατότητα να σκοτώσει τα μισά από τα μέλη της Εταιρείας, που καταγράφονται στο Βιβλίο, ενώ τα περισσότερα από αυτά έχασαν τη ζωή τους από το Γκόλεμ και ο Aaron είχε σκοτώσει μόνο έξι. Τους λέει ότι τα μέλη της Θούλης ως επί το πλείστον έχουν κολλήσει στην “πατρίδα” αλλά ήταν σε θέση να ανακτήσει κάποια από τα έγγραφά τους στο Das Blut – “Το Αίμα” – μια αποστολή στο Columbus, στο  Οχάιο, όπου και τα τέσσερα μέλη της Ανώτατης Διοίκησης της Εταιρείας θα ήταν συγκεντρωμένα όλα σε ένα μέρος.

 

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This