Supernatural Ιστορία: Η Θεραπεία των Δαιμόνων (Demon Cure)

Must Try

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Η θεραπεία ενός δαίμονα είναι ένα τελετουργικό, που εφευρέθηκε από τον πάτερ Max Thompson με σκοπό να μετατρέψει τους δαίμονες πίσω σε ανθρώπους. Υπάρχουν δύο παραλλαγές του.

“Exorcizamus te, omnis immundus spiritus…hanc animam redintegra…lustra!lustra!”

(Σε εξορκίζω, κάθε ακάθαρτο πνεύμα … απελευθέρωσε την ψυχή του …εξαγνίσου! εξαγνίσου!)

 8×22 Clip Show

Κοιτώντας μέσα στα αρχεία των Ανδρών των Γραμμάτων, στο Καταφύγιο, ο Sam και ο Dean βρίσκουν μια ταινία, όπου δύο ιερείς, ο πάτερ Max Thompson και ο πάτερ Simon  δοκίμαζαν συνεχόμενα έναν διαφορετικό τύπο εξορκισμού σε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει το στήθος της γυναίκας στα δυο. Μιλώντας στον πατέρα Simon, ανακαλύπτουν ότι ο πάτερ Thompson πίστευε ότι ήταν δυνατόν να θεραπεύσει έναν δαίμονα και να τον μετατρέψει σε άνθρωπο και πάλι, και το τελετουργικό είχε χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, αλλά απέτυχε. Ακούγοντας μια καταγραφή της τελευταίας προσπάθειας του πατέρα Thompson, που πραγματοποίησε πριν πεθάνει, ο Sam και ο Dean πληροφορούνται ότι τελικά πέτυχε το πείραμά του με την έγχυση του αίματός του στον δαίμονα, σε αγιασμένο έδαφος, εξαγνίζοντάς τον με  εξομολόγηση, περίπου για οκτώ ώρες μέχρι που η φωνή του δαίμονα άρχισε να ακούγεται ανθρώπινη. Στην συνέχεια, πραγματοποίησε τον εξορκισμό βάζοντας το ματωμένο χέρι του πάνω από το στόμα του δαίμονα. Ο δαίμονας έγινε πάλι άνθρωπος.

Ο Sam και ο Dean έθεσαν ως στόχο τους να δοκιμάσουν την θεραπεία για την Abaddon, αλλά εκείνη δραπετεύει όταν τους αποσπά την προσοχή ο Crowley, που  καλεί για να απειλήσει ότι θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους, που έχουν σωθεί από αυτούς, αν δεν του παραδώσουν την δαιμονική πλάκα και δεν σταματήσουν τις δοκιμασίες. Αρχίζει επίσης να κρατά όλους τους δαίμονες μακριά από τους Winchesters καθώς ο ίδιος έχει συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστούν έναν για την τρίτη δοκιμασία και χωρίς την Abaddon, ο Sam και ο Dean έχουν μείνει χωρίς δαίμονα για να θεραπεύσουν.

8×23 Sacrifice

Αφού ο Crowley ξεκινάει να σκοτώνει όλους τους ανθρώπους που έχουν σωθεί, ο Sam και ο Dean προσποιούνται ότι θα κάνουν μια συμφωνία μαζί του. Στα ερείπια του συνεργείου του Bobby Singer, ο Sam δείχνει στον Crowley την δαιμονική πλάκα για να αποδείξει ότι την έχει, ενώ ο Crowley τους δείχνει την αγγελική πλάκα. Ο Crowley εμφανίζει ένα συμβόλαιο πολλά μέτρα μήκος, ενώ ο Dean επιμένει στην ανάγνωσή του με κάθε λεπτομέρεια.

Καθώς το κάνει, πλησιάζει τον Crowley και του περνάει χειροπέδες, που τον συνδέουν με τον ίδιο. Ο Crowley αρχικά δείχνει να το διασκεδάζει μέχρι να αποκαλυφθεί ότι οι χειροπέδες έχουν χαραγμένες πάνω τους ένα δεσμευτικό ξόρκι διατηρώντας τον Crowley παγιδευμένο και ανίσχυρο. Ο Sam και ο Dean οδηγούν τον  Crowley σε μια μικρή εκκλησία για να υποστεί την τρίτη δοκιμασία – την θεραπεία του.

Σύντομα ο Castiel φτάνει, λέγοντας στον Dean ότι χρειάζεται την βοήθειά του στην πραγματοποίηση των δοκιμασιών στον Ουρανό. Ο Dean φαίνεται απρόθυμος να τον ακολουθήσει αλλά ο Sam τον καθησυχάζει ότι θα είναι μια χαρά. Μετά την εξομολόγηση των αμαρτιών του, ο Sam αρχίζει την έγχυση του αίματος του στον Crowley. Μετά από κάθε ένεση, τα χέρια του Sam αρχίζουν να λάμπουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Κάποια στιγμή ο Crowley δαγκώνει τον Sam και όταν αυτός φεύγει για να πάρει έναν επίδεσμο, ο Crowley ρίχνει ένα ξόρκι και χρησιμοποιεί το αίμα του για να στείλει μια κλήση για βοήθεια. Η Abaddon φτάνει και ρίχνει τον Sam μακριά μέσα από ένα παράθυρο αλλά λέει στον Crowley πως δεν είναι εκεί για να τον βοηθήσει αλλά για να αναλάβει την ηγεσία στην Κόλαση. Όμως ο Sam ρίχνει στο ανθρώπινο “κοστούμι” της ιερό έλαιο και της βάζει φωτιά. Η Abaddon αφήνεται εξουθενωμένη σε τέτοιο πόνο, που εγκαταλείπει το σώμα της και φεύγει από τη σκηνή. Ο Crowley ξεκινά  να αποκτά ξανά την ανθρώπινη υπόστασή του και προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Sam, δηλώνοντας με δάκρυα ότι του αξίζει να αγαπηθεί και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε καν να ζητήσει συγχώρεση για τις πράξεις του. Ο Sam προτείνει να συνεχίσει με την θεραπεία και αυτός πρόθυμα επιτρέπει στον Sam να του κάνει την επόμενη ένεση.

Ο Dean φτάνει αμέσως αφού ο Sam έχει εκτελέσει τον εξορκισμό και πρόκειται να ολοκληρωθεί το τελετουργικό καθώς αιωρείται το ματωμένο χέρι του πάνω από το στόμα του Crowley και τον παρακαλεί να σταματήσει προειδοποιώντας ότι αυτό θα τον σκοτώσει, αφού έμαθε από την Naomi ότι ο Θεός ήθελε το πρόσωπο που κάνει τις δοκιμασίες να φτάσει στην απόλυτη θυσία για την ολοκλήρωσή τους. Ο Sam θέλει αρχικά να συνεχίσει, αισθάνεται ότι έχει απογοητεύσει τον αδελφό του πάρα πολύ, αλλά ο Dean τον πείθει να σταματήσει και ο Sam εγκαταλείπει τις δοκιμασίες, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η λάμψη, η οποία είχε εμφανιστεί στα χέρια του. Ωστόσο, καταρρέει αμέσως μετά, λόγω της μοιραίας ζημιάς, που έχει ήδη προκληθεί στο σώμα του.

10×03 Soul Survivor

Αφού αιχμαλώτισε τον Dean, ο Sam επιχειρεί μια θεραπεία για αυτόν, ακόμη κι αν δεν είναι σίγουρος ότι θα είναι αποτελεσματική καθώς φέρει το Σημάδι του Κάιν. Για το σκοπό αυτό, παρακίνησε έναν ιερέα να ευλογήσει το αίμα και, στην συνέχεια, καθαγιάζει την παγίδα του διαβόλου στο Καταφύγιο με αγιασμό. Ο Sam αρχίζει να εγχέει στον Dean το εξαγνισμένο αίμα, που του προκαλεί μεγάλο πόνο.

Ωστόσο, ο Dean διατηρεί την δαιμονική συμπεριφορά για πολύ καιρό κατά την διάρκεια του τελετουργικού και χλευάζει τον Sam για ό, τι έκανε για να προσπαθήσει να τον βρει. Το τελετουργικό κάνει τελικά τον Dean τόσο ανθρώπινο ώστε είναι σε θέση να ξεφύγει από τις χειροπέδες με τις δεσμευτικές σφραγίδες και την παγίδα του διαβόλου και προσπαθεί να σκοτώσει τον Sam. Ο Castiel τον συλλαμβάνει εκ νέου και ο Sam τελειώνει το τελετουργικό. Τα μαύρα δαιμονικά μάτια του Dean εξαφανίζονται και αυτός πλέον επηρεάζεται από το αγιασμένο νερό, αποδεικνύοντας ότι η θεραπεία είχε αποτέλεσμα.

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This