2×09 Croatoan | Fun Facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 9ο επεισόδιο της 2ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο Croatoan, του οποίου το σενάριο γράφτηκε από τον John Shiban, σε σκηνοθεσία του Robert Singer.

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural croatoan

Ο τίτλος του επεισοδίου φαίνεται ότι δυσκολεύει πολλούς. Αρχικά, στο IMDb εμφανιζόταν ως “Croatian”, ενώ ακόμα και στο Official Site το είχαν γράψει λανθασμένα ως “Croatan”.


Δυο ηθοποιοί του επεισοδίου εμφανίστηκαν αργότερα στη σειρά σε διαφορετικούς ρόλους:


Ενώ τα αδέρφια αρχικά συστήνονται με τα ψευδώνυμα “Billy Gibbons” και “Frank Beard” (αναφορά στα ομώνυμα μέλη του συγκροτήματος ZZ Top), αργότερα μέσα στο επεισόδιο αποκαλούν ο ένας τον άλλον “Dean” και “Sammy”, αναφέροντας μάλιστα ότι είναι και αδέρφια, και, όλως περιέργως, κανείς δεν υποψιάζεται κάτι…


Οι ηθοποιοί Nolan Gerard Funk (Jake) και Diego Klattenhoff (Duane) έπαιξαν ξανά χαρακτήρες που είναι αδέρφια στο επεισόδιο Krypto, στην 4η σεζόν της σειράς Smallville.


Η σκηνογραφική ομάδα (props department) της σειράς συχνά χρησιμοποιεί τις πινακίδες των αυτοκινήτων για να προσθέσει λεπτομέρειες στην ιστορία. Στο παρόν επεισόδιο, για παράδειγμα, όταν ο Dean προσπαθεί να φύγει από την πόλη, συναντά ένα αμάξι με πινακίδες που ξεκινούν από “WTF” (πως λέμε “what the fuck”, “τι σκατά συμβαίνει εδώ, θα πεθάνουμε όλοι!”)


Σχετική εικόνα

Ο Jared Padalecki έχει δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις και συνέδρια πως το γύρισμα της σκηνής όπου ο Sam λέει στον Dean να τον αφήσει ήταν εξαιρετικά δύσκολο για αυτόν. Για κάποιον λόγο, ο Padalecki συγκινήθηκε πολύ και έπρεπε να προσπαθήσει για να το τιθασεύσει γιατί τόση συγκίνηση δεν εξυπηρετούσε τη σκηνή.


Η επόμενη φορά που αναφέρθηκε/εμφανίστηκε ο Ιός Κροατόαν ήταν στο επεισόδιο The End της 5ης σεζόν.


Αυτό το επεισόδιο είναι το τρίτο που πραγματεύεται την ανοσία του Sam. Πρώτη φορά την είδαμε στο Nightmare, κι έπειτα στο Simon Said. Σε αυτό το επεισόδιο, μαθαίνουμε επίσης ότι ο Sam δεν έχει ανοσία μόνο στις δαιμονικές δυνάμεις, αλλά και σε έναν δαιμονικό ιό.


Από ότι φάνηκε στην πορεία, ο Azazel να εξαπέλυσε τον Ιό Κροατόαν για να τεστάρει το σώμα του Sam, και να προετοιμαστεί για αυτό που θα ερχόταν στην 5η σεζόν (η Αποκάλυψη).


Το promo για αυτό το επεισόδιο, που είχε τον τίτλο “Infected”, κέρδισε το χρυσό βραβείο μοντάζ στα Promax/BDA Promotion and Marketing Awards τον Ιούνιο του 2007. 


Η πόλη του River Grove στο Oregon όπου υποτίθεται ότι διαδραματίζεται το επεισόδιο, είναι φανταστική. Επίσης, δεν υπάρχουν πόλεις κοντά στη Λίμνη Crater αρκετά μεγάλες για να έχουν δική τους ιατρική κλινική. (Η εγγύτητα του River Grove στην εν λόγω λίμνη συμπεραίνεται από την αφίσα “Visit Crater Lake” που βοηθάει τον Sam να εντοπίσει τον τόπο που είδε στο όραμά του)


Dean: Yeah, you know, all this driving back and forth cross country, you know, I’ve never been to the Grand Canyon. We could go to TJ, or Hollywood. See if one of us can bang Lindsay Lohan.

Ο Dean αναφέρει το Hollywood ως πιθανό ταξιδιωτικό προορισμό τους. Τα αδέρφια τελικά πάνε στο Hollywood μερικά επεισόδια αργότερα, στο 2×18 Hollywood Babylon.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ενώ εδώ ο Dean εδραιώνει στο canon της σειράς ότι δεν έχουν πάει ποτέ στο Gran Canyon, στο επεισόδιο 8×21 The Great Escapist, ο Sam αναφέρει ένα ταξίδι που είχαν κάνει με τον πατέρα τους στο διάσημο φαράγγι. Ο σεναριογράφος εκείνου του επεισοδίου, Ben Edlund, παραδέχτηκε το λάθος έκανε στο continuity και ζήτησε συγνώμη για το σεναριακό του παραστράτημα.


Δείτε επίσης:

2×09 – Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα