Supernatural Ιστορία | Η Εταιρεία της Θούλης

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

12x05 The One You've Been Waiting For Thule

Η Εταιρεία της Θούλης (Thule Society) είναι μια ομάδα νεκρομαντών που σχεδιάζουν την κατάκτηση του κόσμου. Δημιουργήθηκε στην Ευρώπη και στήριξε το ναζιστικό κόμμα στις απαρχές του. Η οργάνωση με το όνομα Πρωτοβουλία του Ιούδα (Judah Initiative) σχηματίστηκε για να τους πολεμήσει. 

Στο Vitsyebsk της Λευκορωσίας κατά την ναζιστική κατοχή, η Εταιρία της Θούλης έστησε ένα στρατόπεδο όπου, με επικεφαλής έναν αξιωματικό ονόματι Eckhart, διεξήγαγαν μαγικά πειράματα στους Εβραίους αιχμαλώτους με σκοπό να βρουν τρόπο να επαναφέρουν στη ζωή τους νεκρούς. Τα πειράματα στέφθηκαν με επιτυχία με αποτέλεσμα να αρχίσουν να επαναφέρουν πολλούς νεκρούς Γερμανούς στρατιώτες. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας του Ιούδα δημιούργησαν ένα Γκόλεμ για να καταστρέψει το στρατόπεδο (8×13). Οι ‘ζωντανεμένοι’ μπορούν να σκοτωθούν μόνο με μια σφαίρα στο κεφάλι, αλλά θα επανέλθουν εκ νέου αν δεν καεί το σώμα τους μέσα στις επόμενες 12 ώρες. 

Η Εταιρία της Θούλης παραλίγο να πάρει στα χέρια της ένα Χέρι του Θεού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όμως τα σχέδια τους χάλασε μια Γαλλίδα κατάσκοπος και το γενναίο πλήρωμα ενός αμερικανικού υποβρυχίου (11×14).

Ένας Thule ονόματι Nauhaus κατάφερε να επαναφέρει τον Χίτλερ, όμως οι Winchesters σκότωσαν τον Φύρερ κι όσους τον βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα (12×05). 

Ο Aaron Bass, απόγονος ενός από τα τελευταία μέλη της Πρωτοβουλίας του Ιούδα, έχει αναλάβει, μαζί με το Γκόλεμ που κατέστρεψε το στρατόπεδο του Eckhart, να σκοτώσει όλους τους εναπομείναντες Thules.

Η πραγματική Εταιρεία της Θούλης

Αποτέλεσμα εικόνας για Thule SocietyΗ Εταιρεία της Θούλης (στα γερμανικά: Thule-Gesellschaft) ήταν ακροδεξιά μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε προς το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Μόναχο. Πήρε το όνομά της από την Ύστατη Θούλη, την μυθολογική τελευταία χώρα του Βορρά, στην οποία είχε αναφερθεί ο αρχαίος Έλληνας εξερευνητής Πυθέας. Η ρατσιστική ιδεολογία της Εταιρείας της Θούλης ήταν εμπνευσμένη από την αριοσοφία του Γκουίντο φον Λιστ (μέλος του Γερμανικού Τάγματος). Στην ιδεολογία αυτή βασίστηκε και ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ (μέλος της εταιρείας, αργότερα εθνικοσοσιαλιστής πολιτικός) στο περίφημο βιβλίο του “Μύθος του 20ού αιώνα” (“Mythus des Zwanzigsten Jahrhunderts”). Ως έμβλημα της εταιρείας ορίστηκε ο αγκυλωτός σταυρός ο οποίος ήταν στη Γερμανία της εποχής εκείνης ήδη χαρακτηριστικό σύμβολο εθνικισμού και αντισημιτισμού. Η Εταιρεία της Θούλης θεωρείται ο πυρήνας του Τρίτου Ράιχ. Τα μέλη της εταιρείας, Άντον Ντρέξλερ και Καρλ Χάρερ, ίδρυσαν τον Ιανουάριο του 1919 το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (DAP, το κατοπινό NSDAP). Μέσω του νέου αυτού κόμματος η εταιρεία είχε σκοπό να βρει οπαδούς και μεταξύ των Γερμανών εργατών. Τον Σεπτέμβριο του 1919 ο Αδόλφος Χίτλερ πήγε για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του μικρού ακόμη κόμματος, στο οποίο προσχώρησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Τον Ιούλιο του 1921 έγινε πρόεδρος του -στο μεταξύ μετονομασμένου σε NSDAP- κόμματος, και το οδήγησε στην εξουσία της Γερμανίας το 1933.  [πηγή]

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ncis merlin like
ncis merlin like
7 years ago

Κοίτα να δεις… Τι μαθαίνει ο ανθρώπος…

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα