Supernatural Πλάσματα: Η Λάμια (Lamia)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ιστορία

Παρατηρώντας την σκιά που ρίχνει στον τοίχο μιας εκκλησίας, αποκαλύπτεται ότι η Λάμια είναι ένα ανθρωποειδές τέρας. Είναι ισχυρή και έχει μεγάλα νύχια που χρησιμοποιεί για να σχίσει τον θώρακα των θυμάτων της, ενώ στην συνέχεια τρέφεται με τις καρδιές τους. Με την εμφάνισή της ακούγεται μια διαπεραστική, σαγηνευτική κραυγή. Για να σκοτώσει κάποιος μία Λάμια, θα πρέπει να την μαχαιρώσει με ένα ασημένιο μαχαίρι, που έχει ευλογηθεί από έναν ιερέα. Μπορεί επίσης να σκοτωθεί αν της ρίξει κανείς έναν συνδυασμό από δεντρολίβανο και αλάτι και, στη συνέχεια, της βάλει φωτιά. Συνήθως οι Λάμιες παραδίδεται ότι εμφανίζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά ο Dean και ο Sam κυνήγησαν και σκότωσαν μία στην Κενόσα, στο Ουισκόνσιν. Είναι φανερό ότι το ασημένιο ευλογημένο μαχαίρι δεν λειτούργησε όταν το επιχείρησαν, γιατί το πλάσμα αυτό, όπως και οι λυκάνθρωποι, έχουν αλλάξει μετά την Αποκάλυψη.

Χαρακτηριστικές Δυνάμεις και Ικανότητες

Ανώτερη  δύναμη, μεγάλα νύχια.

Αδυναμίες

Κάρφωμα με ασημένιο αντικείμενο: ένα ασημένιο μαχαίρι, που έχει ευλογηθεί από έναν ιερέα μπορεί να σκοτώσει μία Λάμια.

Δεντρολίβανο, αλάτι και φωτιά σε συνδυασμό με φωτιά.

Επεισόδια

6×04 Weekend at Bobby’s

O Sam και ο Dean βρίσκονται στο Ουισκόνσιν στα ίχνη ενός τέρατος που ξεσκίζει τα σώματα των θυμάτων τους. Το πλάσμα αυτό είχε αφήσει ένα μεγάλο μαύρο νύχι στη θωρακική κοιλότητα του τελευταίου θύματος και έτσι κάλεσαν τον Bobby για βοήθεια. Ακόμα κι αν Bobby λέει ότι είναι απασχολημένος, ωστόσο ξοδεύει ώρες ερευνώντας, μέχρι που καταλήγει να μπει κρυφά σε μια βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για να βρεί ένα βιβλίο που χρειαζόταν. Είναι νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, όταν ο ίδιος καλεί τον Dean για να του πει ότι κυνηγούν μία Λάμια. Συναντάται συνήθως μόνο στην Ελλάδα, και μία Λάμια “στύβει τις καρδιές και πίνει το αίμα”. Τους λέει ότι μπορεί να σκοτωθεί από ένα ασημένιο μαχαίρι ευλογημένο από έναν ιερέα.

Αργότερα στο επεισόδιο, ο Dean καλεί τον Bobby και ζητά μια εναλλακτική μέθοδο που μπορούν να ακολουθήσουν ώστε να σκοτώσουν την Λάμια. Εμφανίζεται να πηγαίνουν σε μία εκκλησία αλλά ο ιερέας, τον οποίον αναζήτησαν για να ευλογήσει το μαχαίρι, είχε ήδη σκοτωθεί από την Λάμια και ο Sam πετάγεται μακριά από αυτό το πλάσμα. Ο Bobby είναι περιτριγυρισμένος από αστυνομικούς, όταν ο Dean τον καλεί, και τότε του λέει να βρει αλάτι και δεντρολίβανο και να “δέσει τα βότανα, να τα σοτάρει σε δυνατή φωτιά και να τα μαγειρέψει καλά”. O Dean βρίσκει το αλάτι και το δεντρολίβανο στην κουζίνα της εκκλησίας, τα ρίχνει στην Λάμια. Στη συνέχεια αποσυνδέει τη γραμμή αερίου από το πίσω μέρος της σόμπας και δημιουργεί ένα αυτοσχέδιο φλογοβόλο που χρησιμοποιεί για να ψήσει την Λαμία και να την σκοτώσει.

Η Λάμια στην λαϊκή παράδοση

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η Λάμια ήταν μια όμορφη βασίλισσα της Λιβύης που έγινε δαίμονας, που έτρωγε παιδιά. Ενώ η λέξη Λάμια κυριολεκτικά σημαίνει “μεγάλος καρχαρίας” στα ελληνικά, ο Αριστοφάνης υποστήριξε πως το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη οισοφάγος, αναφερόμενος στην συνήθεια της να καταβροχθίζει παιδιά.

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα