Θρύλοι και Μύθοι: Shedim

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Η μυθολογία του Supernatural πολλαπλασιάζεται επεισόδιο με το επεισόδιο και στο δεύτερο της 13ης σεζόν ακούσαμε για πρώτη φορά για τα Shedim. Πάμε να δούμε τι λένε οι μύθοι ανά τον κόσμο για τα πλάσματα.

Shedim είναι η Εβραϊκή λέξη για δαίμονες ή πνεύματα ενώ η λέξη ορίζει και ένα υπερφυσικό πλάσμα στην Εβραϊκή λαογραφία. Η λέξη Shedim χρησιμοποιείται μόνο 2 φορές (και πάντα στον πληθυντικό) στην Εβραϊκή Βίβλο. Είναι πιθανό να έχει δανειστεί από το Akkadian(μια πολύ παλιά Σημιτική γλώσσα που έχει εξαφανιστεί) όπου η λέξη shedu αναφέρεται σε ένα προστατευτικό, καλοπροαίρετο πνεύμα. Και τις δύο φορές όπου εμφανίζεται στην Εβραϊκή Βίβλο, μιλά για ένα παιδί ή ένα ζώο που θυσιάζεται σε ψεύτικους θεούς που ονομάζονται δαίμονες. Η λέξη μπορεί επίσης να προέρχεται από το “Sedim, Ασύριοι φύλακες φρουρών” όπου σύμφωνα με μυθολογίες, ο Azael κοιμήθηκε με την Naamah και δημιουργήθηκαν Ασίσια φρουρά πνεύματα γνωστά ως Sedim”.

Προέλευση του Shedim

Σύμφωνα με έναν θρύλο, τα Shedim είναι απόγονοι των φιδιών, ή των δαιμόνων με τη μορφή των φιδιών, όπου σχετίζεται με την Εδέμ. Άλλοι θρύλοι μιλάνε για απογόνους του Αδάμ και της Λίλιθ, ενώ ένας ακόμη λέει ότι ο Θεός ξεκίνησε να τα δημιουργεί ως ανθρώπους αλλά δεν ολοκλήρωσε την δημιουργία γιατί ξεκουραζόταν στη διάρκεια του Σαββάτου. Ακόμα και μετά το Σάββατο, τα άφησε όπως ήταν ώστε όταν το Σάββατο έρθει, όλη η δουλειά να δείχνει ολοκληρωμένη.

 

Εμφανίσεις

Λέγεται ότι τα Shedim έχουν πόδια και νύχια πετεινού και έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους ανθρώπους και τους αγγέλους. Όπως οι άγγελοι, γνωρίζουν το μέλλον και έχουν φτερά, αλλά τρώνε, πίνουν, αναπαράγονται και πεθαίνουν όπως οι άνθρωποι. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν ασθένειες και ατυχία.

Υποτίθεται, ότι οι αμαρτωλοί άνθρωποι θυσίαζαν τις κόρες τους στα shedim, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν η θυσία συνίστατο στη δολοφονία των θυμάτων ή στη σεξουαλική ικανοποίηση των δαιμόνων. Για να δουν αν τα shedim ήταν παρόντα, έριχναν στάχτες στο πάτωμα ή στο χώμα και οι πατημασιές τους γίνονταν ορατές.

Τα shedim ακολουθούν τους νεκρούς ή πετάνε γύρω από τους τάφους.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κανένας δεν πειραματίζεται να κάνει για να αποφύγει να επικαλεστεί τα shedim, όπως το να σφυρίζει ή ακόμα και να πει την λέξη “shedim”. Ο ραβίνος Yehudah HaChasid έγραψε στο ότι δεν πρέπει κάποιος να σφραγίσει τα παράθυρα εντελώς επειδή παγιδεύει κάποιο shedim στο σπίτι.

Τα shedim δεν θεωρούνται πάντοτε ως κακόβουλα πλάσματα και θεωρούνται επίσης χρήσιμα για τον άνθρωπο. Λέγεται ότι μπορούν ακόμη και να ζήσουν σύμφωνα με την Τορά, όπως και ο Asmodeus.

 

  • Διαβάστε εδώ για τα Shedim στο Supernatural.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα