Review – Supernatural – 12×18 The Memory Remains

73
5

Review – Supernatural – 12×18 The Memory Remains

Στο 18 επεισόδιο της 12ης σεζόν βλέπουμε τους Winchesters να πηγαίνουν σε μια υπόθεση που τους έστειλε ο «Mick», στην οποία ένα αγόρι εξαφανίστηκε και η περιοχή μάλιστα είχε ιστορικό εξαφανίσεων! Ο Daryn Boston, μάρτυρας και φίλος του αγοριού ισχυρίζεται ότι τον πήρε ο «Black Bill» που απ’ ό,τι φαίνεται είναι ο μπαμπούλας της περιοχής. Ο Σαμ ψάχνει στο internet πληροφορίες ενώ ο Dean χαλβαδιάζει μια σερβιτόρα, και βρίσκει ότι ο Black Bill έχει τη μορφή τράγου και πρέπει να είναι σάτυρος από την ελληνική μυθολογία. Το πως θα τον σκοτώσουν δεν έχει σημασία. Έχουν το Colt!

Το βράδυ που περνάει όμως εξαφανίζεται και ο Daryn. Στην αναζήτηση τους για πληροφορίες μαθαίνουν ότι το σφαγείο που δούλευαν τα δύο αγόρια, αλλά και όλοι όσοι έχουν εξαφανιστεί, ανήκει στον Σερίφη Bishop και μάλιστα πηγαίνει για κλείσιμο. Ο Σερίφης πουλάει όλες τις ιδιοκτησίες του, εκτός από το σφαγείο και το οικογενειακό ακίνητο και έτσι οι Winchesters πάνε να ψάξουν το σπίτι. Εκεί, σε ένα κλειδαμπαρωμένο υπόγειο, βρίσκουν εργαλεία σφαγής και βασανισμού. Όταν εμφανίζεται ο Σερίφης, τους αποκαλύπτει ότι η οικογένεια του έχει ένα μυστικό για αιώνες και σε αυτό οφείλεται ο πλούτος τους. Οι πρόγονοι του βρήκαν έναν Θεό, τον Μολώχ, τον Θεό της Θυσίας, και τον φυλάκισαν στο υπόγειο τους. Τον άφηναν να λιμοκτονήσει με σκοπό να τους δώσει ό,τι ήθελαν, δηλαδή λεφτά και δύναμη. Και ως αντάλλαγμα αυτοί του έδιναν αίμα. Ο Σερίφης δεν ήθελε να το συνεχίσει αυτό, ήθελε να βοηθάει ανθρώπους, οπότε και άφησε τον Μολώχ να πεθάνει από την πείνα. Όμως το πλάσμα ήταν τυχερό αφού το βρήκε ο ετεροθαλής αδερφός του Σερίφη και διευθυντής του σφαγείου, ο Pete και προσπάθησε να συνεχίσει την κληρονομιά. Είχε βάλει το πλάσμα σε ένα ψυγείο στο σφαγείο και του πήγαινε τα θηράματα του. Έτσι, του πήγε και τον Ντιν, αλλά ο Σαμ και ο Σερίφης βρήκαν τον Pete και ο Σαμ τον σκοτώνει. Ο Σαμ άνοιξε το ψυγείο και σκότωσε τον Μολώχ με το Colt λίγο πριν να είναι αργά.

Όμως οι Βρετανοί Άνθρωποι των Γραμμάτων την είχαν στημένη στους Winchesters! Τους έστειλαν στην υπόθεση μέσω του ονόματος του Mick με σκοπό να εισβάλουν στο καταφύγιο και να τοποθετήσουν μηχανισμό παρακολούθησης, αλλά και να ψάξουν τα πράγματα τους για πληροφορίες. Ο Mr. Ketch βρίσκει ανάμεσα στις φωτογραφίες που έχουν τα αγόρια, την παλιά φωτογραφία της Μαίρης με τον Ντιν και την παίρνει. Αργότερα όταν τα αγόρια παίρνουν τον Mick να τον ενημερώσουν για την υπόθεση το σηκώνει ο Ketch και τους λέει ότι ο Mick γύρισε στην Αγγλία.Εντάξει το επεισόδιο δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ήταν φίλερ αλλά το καλό με αυτή τη σεζόν (ειδικά για εμένα που δεν μου αρέσουν τα φίλερς) είναι ότι όλα τα επεισόδια συσχετίζονται μεταξύ τους. Το μόνο που με ενόχλησε στην σκηνοθεσία είναι ότι δεν είδαμε ποτέ τον Μολώχ. Τι; Βαριούνται να φτιάξουν άλλη μια μάσκα ή τα εφέ;

Η σκηνή που χάραζαν τα αρχικά τους στο γραφείο ήταν τοσο φορτισμένη! Το συνδύασαν τόσο υπέροχα με την σκηνή που τα χάραζαν στην Impala και νομίζω είναι μια ένδειξη ότι πλέον το καταφύγιο είναι το σπίτι τους όπως ήταν και το αμάξι τόσα χρόνια. Λες και τα αρχικά τους είναι η στάμπα που ορίζει κάτι σαν σπίτι τους.

Ήταν πολύ περίεργο να βλέπω τους Βρετανούς στον χώρο των παιδιών. Ήταν ιεροσυλία να αγγίζουν αυτοί τα πράγματα τους. Ο Ketch νομίζω έχει δαγκώσει άγρια τη λαμαρίνα με την Mary και να δείτε που στο τέλος αυτός θα προδώσει τους Βρετανούς για να την σώσει. Ήδη έχει αρχίσει να κομπιάζει. Και δε θέλω να δω τα αγόρια όταν θα μάθουν ότι οι Βρετανοί τους κατασκοπεύουν. Ποιος είδε τους  Winchesters και δεν τους φοβήθηκε!

Επίσης (μη με βρίσετε πολύ) σε αυτό το επεισόδιο δε μου άρεσε ο Jensen. Ενώ τον έχω παραδεχτεί άπειρες φορές ως ηθοποιό, εδώ κάτι μου ξένισε. Φαινόταν σα να προσπαθούσε να δώσει περισσότερο χιούμορ από ότι έπρεπε σε κάποιες σκηνές, μονο και μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου του και με χάλασε πολύ, ειδικά στη σκηνή στο ψυγείο με τον Μολώχ.

 

Βαθμολογία επεισοδίου: 7/10

Πώς σας φάνηκε το 12x18 The Memory Remains;

View Results

Loading ... Loading ...

 

Προηγούμενο άρθροSneak Peek – 12×18 The Memory Remains
Επόμενο άρθροTrailer – 12×19 – The Future
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.