Review – Supernatural – 13×07 – War of The Worlds

70
21

BLACK FRIDAY ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ SUPERNATURAL. Σε ένα από τα χειρότερα επεισόδια στην ιστορία της σειράς, το nepotism – duo, όπως ονομάζουν τους 2 σεναριογράφους Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming έκανε και πάλι την εμφάνιση του και διέλυσε κάθετί ωραίο έχτισε έως τώρα η 13η σεζόν. Γιατί ναι για 6 συνεχόμενα επεισόδια μιλούσαμε για μια από τις καλύτερες σεζόν του Supernatural και φτάνει το 7ο να τα ισοπεδώσει όλα. Ο-ΛΑ!!!

Και για να σας πω την πικρή μου αλήθεια, όταν βλέπω ένα επεισόδιο και πρέπει να γράψω την κριτική του αμέσως μετά, δε με νοιάζει ποιος το έγραψε ή ποιος το σκηνοθέτησε. Δεν με νοιάζει ποιος κρύβεται από πίσω και κρίνω με αυτά που βλέπω. Μόλις τελείωσε το συγκεκριμένο επεισόδιο, όμως, η όλη ιστορία βρωμούσε Buckner & Leming, όπως βρωμάει η σουπιά με το σπανάκι όταν τα βράζεις. Ήμουν σίγουρος ότι αυτοί οι δυό βάλαν το χεράκι τους (κι ας τους έχω πει μπράβο κάποιες φορές παλιότερα) και απλά μπήκα στο press release του επεισοδίου και το επιβεβαίωσα.

Στο εξωτερικό, για πρώτη φορά φέτος, το Supernatural κατακεραυνοβολήθηκε από σχόλια μίσους για το επεισόδιο. Το θέμα πήρε, και πάλι, τεράστιες διαστάσεις και ο κόσμος της σειράς είναι εξοργισμένος για το πως μια ολόκληρη σεζόν μπορεί να χαλάσει από 2 σεναριογράφους. Γιατί οκ ναι ας είναι τα υπόλοιπα επεισόδια καλά κι ας έχουμε αυτό για να θυμόμαστε τα χάλια μας. Αλλά οι εξελίξεις είναι τόσες πολλές που σίγουρα θα επηρεαστούν και τα επόμενα επεισόδια.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, δε με χάλασαν οι εξελίξεις στο επεισόδιο παρά το πως οι σεναριογράφοι τις χειρίστηκαν. Μέσα σε ένα τέταρτο δεχθήκαμε του κόσμου τις πληροφορίες με συγκλονιστικές εξελίξεις, επιστροφές – καταστροφές και διάλογοι… του κώλου!

Ναι είμαι πολύ εκνευρισμένος και πάμε να τα πιάσουμε από την αρχή. Είπαμε. BLACK FRIDAY και για το Supernatural! ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

Ο Κέβιν επιστρέφει και μόνο χαρούμενοι είμαστε γι’αυτό, έστω κι αν είναι ο Κέβιν του εναλλακτικού σύμπαντος. Είναι φοβισμένος και υποχείριο του Μιχαήλ και στα χέρια του κρατάει κάποια ταμπλέτα. Εν τω μεταξύ ο κακός Αρχάγγελος του μεταποκαλυπτικού κόσμου έχει κάνει παιχνιδάκι του τον δικό μας Εωσφόρο και του αποσπά πληροφορίες για το σύμπαν μας. Γιατί ναι μας προετοίμαζαν όλη την 5η σεζόν για να δούμε μια τεράστια μάχη μεταξύ των 2 αδερφών που η μισή Γη θα καταστρεφόταν, αλλά εδώ σε 1 λεπτό ο Μιχαήλ κατανικά τον Λούσι. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Ο Κέβιν ετοιμάζει ένα ξόρκι για να ανοιχτεί η Πύλη(ναι τόσο εύκολα ανοίγουν οι Πύλες για εναλλακτικά σύμπαντα) και να έρθει στον κόσμο μας ο Μιχαήλ και το βασικό συστατικό που χρειάζεται είναι Χάρη από Αρχάγγελο. Έτσι την πληρώνει ο Εωσφόρος και όχι μόνο του παίρνουν λίγη από την Χάρη αλλά τον αποδυναμούν(!!!) κιόλας!! Ναι γιατί τον Διάβολο τόσο εύκολα μπορεί κάποιος να τον νικήσει.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο τελείως αδύναμος Λούσι ξεφεύγει από τα minions του αδερφού του και επιστρέφει στον δικό μας κόσμο. ΠΩΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!!????

Εν τω μεταξύ βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια που βλέπουμε και τόσα χρόνια με τον Κας. Οι άγγελοι προσπαθούν να τον κάνουν υποχείριο, αυτός αντιστέκεται, πολεμάει αλλά προσπαθεί να μην σκοτώσει και μπλα μπλα μπλα.

Στο ζουμί της υπόθεσης, μια άγγελος του εξομολογείται ότι οι το είδος του έχει αρχίσει να εξαφανίζεται. Σαν τις καρέτα καρέτα ένα πράμα. Του λέει λοιπόν ότι χρειάζονται τον ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ(!) ώστε να μπορέσουν να γεννηθούν περισσότεροι άγγελοι. Πολύ λογικό λοιπόν. Οι άγγελοι θα πάρουν το διαβολάκι που ποτέ δεν έχουν γνωρίσει και θα του μάθουν να πλάθει κουλουράκια, εεεε αγγελάκια ήθελα να πω.

Κάπου εκεί κάνει την εμφάνισή του ο Εωσφόρος και πηγαίνουν σε ένα μπαράκι να τα πιουν με τον Κας. Οι Winchesters για μια ακόμη φορά δεν ειδοποιούνται για την επιστροφή του Διαβόλου και… Για καθίστε ρε παιδιά. ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ Ο ΚΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ; ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ; Δεν με ενδιαφέρει αν του λέει για κάποιον Μιχαήλ ότι θα καταστρέψει τα πάντα, ο Εωσφόρος πρέπει να πεθάνει και να πεθάνει ΤΩΡΑ!

Την ίδια ώρα ο Ασμοδαίος κάνει γιόγκα(!), μαλάκες ΝΑΙ ειλικρινά είδαμε τον Βασιλιά της Κόλασης να κάνει γιόγκα για να εντοπίσει τον γιο του Διαβόλου. ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;! Τέλοσπαντων, αφού ο γιογκα τύπος εντοπίζει τον αδύναμο Εωσφόρο πηγαίνει και κάνει την εμφάνισή του και τους πιάνει αιχμάλωτους. ΑΥΤΟ…

Από την άλλη, ο Σαμ και ο Ντιν εντοπίζουν κάποιους νεκρούς που έχουν σχέση με μάγισσες; Μάγισσες νεκρές; Ωπ ο Κετς. Ώπα μισό, αυτός δεν πέθανε; Κάτσε κάτσε τι γίνεται; Έχει μούσια; Παιδιά ειλικρινά κατάλαβε κάποιος το «αυτοτελές» κομμάτι με τις μάγισσες; Α ο αδερφός του Κετς, όχι δεν είναι τελικά. Ναι είναι ο Κετς. Και συμμαχεί ξαφνικά με τον Ασμοδαίο. Ενώ τόσους μήνες απλά καθόταν στα αυγά του και τον «έπαιζε». Και αναστήθηκε με την μαγεία της Ροβίνα; Και το ίδιο ΚΑΙ Η ΡΟΒΙΝΑ;! ΞΑΝΑ!!?? 3 ΦΟΡΕΣ Η ΙΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ; ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!??????


Και εδώ τραβάω μια γραμμή (κυριολεκτικά). Όσα έγραψα μέχρι τώρα(εκτός από την αιχμαλώτιση Κας-Λούσι και την τελευταία παράγραφο) έγιναν στα 16(!) γαμημένα πρώτα λεπτά του επεισοδίου. 16 λεπτά για τόσες πολλές εξελίξεις!!! Αυτό είναι ΚΑΚΟ γράψιμο επεισοδίου. Οι σεναριογράφοι δεν κατάφεραν να απλώσουν σωστά τις τόσες εξελίξεις, οι διάλογοι ήταν πολύ γρήγοροι και ασυνήθιστοι για το Supernatural, οι σεναριακές ευκολίες διαδέχονταν η μία την άλλη και το βασικό στόρι της σειράς μεγαλώνει επικίνδυνα χωρίς να ξέρουμε αν μπορούν οι παραγωγοί να το διαχειριστούν.

Ναι καταλαβαίνω ότι σας άρεσε το επεισόδιο λόγω πολλών εξελίξεων αλλά από πότε αυτό είναι καλό; Πως μπορείς να χώνεις τόσες εξελίξεις σε 16 λεπτά; Πως είσαι τόσο αδύναμος στο να χειριστείς καταστάσεις; Ειλικρινά τα fan fictions που διαβάζουμε είναι πολύ πιο καλογραμμένα. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για επαγγελματικά σενάρια. Δεν άπλωσαν το επεισόδιο, δεν έγραφαν σωστά τις σκηνές και το επεισόδιο ΙΣΩΣ σώθηκε(;) από την σκηνοθεσία του Richard Speight Jr..


Δεν μπορώ και δεν θέλω να γράψω άλλα για το επεισόδιο. Βλέπω τόσα πολλά αρνητικά σχόλια σε Twitter, Facebook, Tumblr που πραγματικά με στενοχωρεί που μια τέτοια σεζόν αμαυρώθηκε από αυτό το επεισόδιο. Καληνύχτα και περαστικά μας…


ΥΓ: Καταλαβαίνω ότι θέλετε να να δώσετε άλλο χρώμα στον Μεταποκαλυπτικό κόσμο, αλλά στη σκηνή όπου ο Λούσι ήταν αιχμάλωτος νόμιζα ότι το επεισόδιο ήταν ασπρόμαυρο. Αντίθετα, και πάλι η σκηνή σώθηκε από την σκηνοθεσία του Speight.