Supernatural Πλάσματα: Αρχάγγελος Μιχαήλ

9
2

ArchangelMichael

Όλα όσα έχουμε μάθει για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ από το Supernatural.

Ο Θεός δημιούργησε τον Μιχαήλ, τον πρώτο Αρχάγγελο, τον παλαιότερο από τα 4 αδέρφια: Εωσφόρο, Ραφαήλ, Γαβριήλ.

Μετά τη δημιουργία του Παραδείσου, υπήρξαν οι άγγελοι, η Γη και οι άνθρωποι, και ο Θεός διέταξε όλα τα ουράνια όντα να υποκλιθούν στο ανθρώπινο γένος ζητώντας τους να αγαπούν τους ανθρώπους περισσότερο και από τον Ίδιο. Ο Εωσφόρος αμφισβήτησε αυτή τη διαταγή, επιμένοντας ότι είναι πλάσματα ελαττωματικά και φονικά. Ο Εωσφόρος ζήτησε από τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον Μιχαήλ, την υποστήριξή του αλλά αυτός αρνήθηκε να τον βοηθήσει. Κάποια στιγμή ο Θεός έφυγε από τον Παράδεισο.  Ο Μιχαήλ ανέλαβε την διοίκηση των αγγέλων και στη συνέχεια «έτρεχε» τα ζητήματα σε Παράδεισο και Γη.

Όταν οι Δαίμονες άρχισαν να κάνουν σχέδια για την ελευθέρωση του Εωσφόρου, ο Μιχαήλ αποφάσισε να σπάσουν οι σφραγίδες και να ελευθερωθεί ο Εωσφόρος από τα δεσμά του. Αυτός και ένα γκρουπ άλλων αγγέλων, συμπεριλαμβανομένων των Ραφαήλ και Ζαχαρία, ήθελαν να έρθει η Αποκάλυψη ώστε να μονομαχήσει με τον Εωσφόρο. Ο Μιχαήλ περίμενε ότι θα νικήσει, ώστε να υπάρχει παράδεισος στη Γη. Λιγότεροι άγγελοι, όπως ο Καστιήλ, δεν ήταν μυημένοι στο σχέδιο και προσπαθούσαν να πολεμήσουν ενάντια στην απελευθέρωση του Διαβόλου.

Ο Εωσφόρος τελικά απελευθερώθηκε. Για να τον αντιμετωπίσουν, ο Μιχαήλ χρειαζόταν το πραγματικό του δοχείο, τον Dean Winchester. Δόθηκαν εντολές στον Ζαχαρία ώστε να πάρει την άδεια από τον Ντιν και να μπει στο σώμα του. Προς πικρία τους, ο Ντιν αρνιότανε σταθερά και ο Μιχαήλ αφέθηκε να δράσει μέσω αντιπροσώπων του. Αποφάσισε στη συνέχεια, να μιλήσει προσωπικά στον Ντιν, όταν τα αδέρφια Winchesters πήγαν πίσω στο χρόνο στο 1978 και χρησιμοποίησε τον John Winchester ως προσωρινό δοχείο.

SamLuciferCage fall

Με τον καιρό, η αποφασιστικότητα του Ντιν αποδυναμώθηκε και ενώ ήταν έτοιμος να δώσει την συγκατάθεσή του, οι Άγγελοι ανέστησαν τον τρίτο αδερφό Winchester, τον Adam Milligan, ώστε να εκπληρωθεί η αποστολή του πραγματικού δοχείου του Μιχαήλ. Όλο αυτό ήταν ένα τέχνασμα ώστε να ενδώσει ο Ντιν, αλλά ο Ντιν σκοτώνει τον Ζαχαρία αναγκάζοντας τον Μιχαήλ να πάρει το σώμα του Άνταμ. Ο Μιχαήλ συναντά τον Εωσφόρο, ο οποίος μπήκε στο σώμα του Sam Winchester, σε επιλεγμένο πεδίο. Ο Σαμ στο τέλος ανακτά το σώμα του και πέφτει ο ίδιος μέσα στο κλουβί, τραβώντας τους Άνταμ, Εωσφόρο και Μιχαήλ.

Προσωπικότητα

Ο Μιχαήλ πιστεύει ότι είναι καλός και πιστός γιος στον πατέρα του, και αυτό έχει περισσότερη σημασία για τον ίδιο. Ομολογεί την αγάπη του προς τον Εωσφόρο, τον νεότερο αδερφό του, αλλά επιμένει ότι υπηρετεί τον πατέρα του για να καταστρέψει τον αδερφό του. Θεωρεί τον εαυτό του  μεγαλόψυχο, όταν υπόσχεται στον Ντιν όταν θα τον αφήσει όπως ήταν όταν τελειώσει μαζί του.

Η επιμονή του ότι οι πράξεις του υπηρετούν τον Θεό δεν είναι εντελώς σωστή, διότι κατηγορεί τον Εωσφόρο για τον χαμό του πατέρα τους και είναι θυμωμένος μαζί του. Θυμώνει πολύ με όποιον έρχεται σε επαφή με το πεπρωμένο του, όπως με την Άννα και τον Ντιν, και ξανά με  τον Εωσφόρο, όταν προτείνει να μην γίνει η μάχη. Παρ’ όλα αυτά σκέφτεται να αποφύγει το δικό του πεπρωμένο για μια στιγμή. Έχει μια πεισματική επιμονή για την εκπλήρωση της ιστορίας όπως έχει γραφτεί και αυτό τον οδηγεί φυλακισμένο στο κλουβί.

Δυνάμεις

 • Μπορεί να αποτεφρώσει έναν άγγελο μικρότερου βεληνεκούς με ένα άγγιγμα.
 • Μπορεί να επαναφέρει έναν νεκρό και να επουλώσει πληγές.
 • Εικάζεται όπως και ο Εωσφόρος, ότι μπορεί να υπερ-νικήσει παγανιστικούς θεούς και μικρότερου βεληνεκούς αγγέλους χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
 • Προκαλεί κώφωση, τύφλωση και θάνατο με την αληθινή του μορφή.
 • Εξαφανίζει αγγέλους με το χτύπημα των δαχτύλων του.
 • Μπορεί να τηλεμεταφέρει τον εαυτό του ή ομάδα ανθρώπων.
 • Μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο και να μεταφέρει κι άλλους στο χρόνο.
 • Διαγράφει μνήμη ενός ανθρώπου.

Αδυναμίες

 • Η ιερή φωτιά μπορεί να εξαφανίσει τον Μιχαήλ προσωρινά.
 • Ένα αρχαγγελικό σπαθί μπορεί να σκοτώσει τον Μιχαήλ.
 • Άλλοι αρχάγγελοι ίσως μπορούν να τον βλάψουν.
 • Αν έχει αδυναμία όπως οι άλλοι άγγελοι μπορεί να περιοριστεί με αγιασμένο λάδι, και να μείνει εκτός χώρου με ενοχιακά σύμβολα.
 • Ο Εωσφόρος και πιθανόν κι άλλοι Αρχάγγελοι, μπορούν να τον σκοτώσουν.

Ο Μιχαήλ στον Κόσμο της Αποκάλυψης

Καθώς πραγματοποιείται η Αποκάλυψη, ο Μιχαήλ έχει αναδειχθεί νικητής, αφού σκότωσε τον Εωσφόρο κάποια στιγμή στο παρελθόν πάνω στο Abilene, στο Τέξας. Έχοντας κατακτήσει τη Γη, ο Μιχαήλ δεν έχει φέρει τον παράδεισο στη γη αλλά συνέχισε να διεξάγει διάφορες μάχες και πολέμους εναντίον των ανθρώπων και των δαιμόνων, που μαστίζουν τον πλανήτη και τον  μετατρέπουν σε μια μετα-αποκαλυπτικό ερημιά.

Χαρακτηριστικά

Έχοντας καταλάβει έναν άγνωστο άνδρα, ο Μιχαήλ εμφανίζεται με μια σκούρα καμπαρντίνα.

Δυνάμεις και ικανότητες

Τηλεμεταφορά

Ο Μιχαήλ σε λαϊκές παραδόσεις

Ο Μιχαήλ είναι ένας αρχάγγελος σε παραδόσεις Χριστιανικές, Ισλαμικές και Ιουδαϊκές. Είναι γνωστός ως αρχηγός των στρατευμάτων του Θεού εναντίον του Εωσφόρου.

michaels kills lucifer painting

Όταν ο Ζαχαρίας λέει στον Ντιν ότι το πεπρωμένο του είναι να σκοτώσει τον Εωσφόρο, βρίσκεται μπροστά από έναν πίνακα ζωγραφικής με τον Μιχαήλ να σκοτώνει τον Εωσφόρο. Ο πίνακας ονομάζεται «Saint Michel terrassant le Dragon» και είναι του 15ου αιώνα από τον Josse Lieferinxe. Η γιορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ γιορτάζεται παραδοσιακά στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα γενεθλίων του Adam Milligan.

 • moffat124589076

  Ορέστη στις δυνάμεις του:
  Μπορεί επίσης να καταστρέψει αγγέλους,ανθρώπους ή δαίμονες,παγανιστικους Θεούς κ.α. με το χτύπημα των δακτύλων του οπως το έπραξε ο Διάβολος στον Κας στο φινάλε της 5ης σεζόν και ο Κας στον Ραφαήλ στο φινάλε της 6ης σεζόν.Φαντάζομαι πως ο Μιχαήλ δεν έχει νευράκια και γι’ αυτό απλα εξαφανιζει αγγέλους με το χτύπημα των δακτύλων του, αν και στο Swan Song πρέπει να τα πήρε στο κρανίο με την αυθαδεια του Κας «κωλοποπέ» και τη μολότωφ ιερής φωτιάς και αν γυριζε νωρίτερα ή θα τον σάπιζε στο ξύλο με το ξυλικι του λουσι στον ντην να φαντάζει προπόνηση ή θα έπρατε το ιδιο μ’ αυτο που επραξε ο αδερφος του.
  υ.γ.1.Οσπου να βγουν νέα spoiler για τη 10η, πως νομίζεις θα αντιδρούσε ο Μιχαήλ στο άκουσμα πως:
  α. πέθανε ο ραφαήλ, β. εκπτωτοι άγγελοι στη Γη. γ. πέθανε ο Ντην το πραγματικό του δοχείο.
  υ.γ.2 Παρόλο τις εμμονες του και τα λάθη του αποπνεει τεράστιο σεβασμο ο ατιμος και αμα έχει κουστουμι τον Τζον (νέο ή και μελλοντικα τον Τζέφρι Ντιν Μοργκαν ή ακόμα καλύτερα τον Ντην ) δεν γινεται να μην τον πας.
  υ.γ.3 Εωσφόρος με ηθοποιο Μαρκ Πελεγκρινο, Μιχαήλ με Τζον κουστούμι, Θάνατος με ηθοποιο Τζουλιαν Ρίγκινγκ και ίσως Θεος με τον Κρίστοφερ Λη ή τον Μοργκαν Φρήμαν είναι απλα η δικη μας DREAM TEAM!!!

  • Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πόσο θα έκανε καλό στη σειρά ένα πισωγύρισμα..

   • Amalia

    Ανάλογα το πισωγύρισμα. Δεν θα με χάλαγε ας πούμε να έχουμε ένα κλείσιμο στην ιστορία του Άνταμ – καλώς ή κακώς τον εισήγαγαν (κακώς για μένα) τουλάχιστον ας του δώσουν ένα ικανοποιητικό τέλος. Ή δεν θα με χάλαγε να δούμε τι έγινε με τη Μέρι (αφού είχε κάνει συμφωνία δεν θα έπρεπε να είναι στην Κόλαση;)

    • Η Μαίρη δεν έκανε συμφωνία για την ψυχή της. Η συμφωνία ήταν να ρθει να πάρει κάτι ο Azazel. Οπότε αφού δεν πούλησε την ψυχή της είναι Παράδεισο. Άσε που την έχουμε δει και στην 1η σεζόν ως φάντασμα

     • Amalia

      Χμμ… Θεωρούσα δεδομένο οτι όποιος κάνει συμφωνία χάνει και την ψυχή του αυτοματα, αλλά σαν να έχεις δίκιο τώρα που το σκέφτομαι… Αν ήταν στην Κόλαση δεν θα την είχαμε δει ως φάντασμα…

      Οκ, άκυρη η Μέρι για το πισωγύρισμα, για τον Άνταμ όμως δεν ακούω κουβέντα! 😛

     • Να πω την πικρή μου αλήθεια ποτέ δεν μου άρεσε ο Άνταμ 😛

      Αλλά δεν ξέρω αν το πάνε ξανά στην Αποκάλυψη ή όχι. Από την μία λέω ναι από την άλλη όχι! χαχαχαχα 😀

     • Amalia

      Ούτε εμένα μου άρεσε ο Άνταμ! Ήταν πολύ κακή σεναριακή κίνηση. Αλλά απο τη στιγμή που εισάγεις έναν χαρακτηρα, πρέπει να του συμπεριφερθείς καλά κι όχι να κάνει μπαμ οτι τον εισήγαγες μονο και μόνο για να τον σκοτώσεις! (Ότι δλδ έκαναν σε Μπένι και Γκαντρίλ)

     • Τους αρέσει να μας ταλαιπωρούν ψυχολογικά σε αυτή τη σειρά 😛

     • Amalia

      Χρόνια τώρα! 😛 Αλλά κι εμείς μαζόχες απο τους λίγους έτσι;