Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Πλάσματα | Jack

Supernatural Πλάσματα | Jack

Ο Jack είναι ένα Νεφελίμ (ίσως το μοναδικό εν ζωή αυτή τη στιγμή), γιος της Kelly Kline και του Εωσφόρου. Η σύλληψή του έλαβε χώρα όταν ο Εωσφόρος κυρίευσε το σώμα του Προέδρου των ΗΠΑ, Jefferson Rooney, με τον οποίο η Kelly είχε σχέση. Ο Εωσφόρος διοχέτευσε στοχευμένα τεράστιες ποσότητες κοσμικής ενέργειας για να συλληφθεί ένα ακόμα Νεφελίμ. Εξαιτίας της τεράστιας ενέργειας που χρησιμοποίησε ο Εωσφόρος, το κοσμικό ωστικό κύμα προειδοποίησε τους αγγέλους αλλά και τους Ανθρώπους των Γραμμάτων για τη δημιουργία του υβριδικού αυτού πλάσματος, που θα είναι μισό άνθρωπος και μισό άγγελος, και θα είναι δυνατότερο και από τους δυο.

Ενώ συνήθως τα Νεφελίμ έχουν ασημένια μάτια, ο Jack έχει χρυσά, πιθανώς επειδή πατέρας του είναι ένας Αρχάγγελος κι όχι ένας απλός άγγελος. 

Η διάρκεια κύησης ενός Νεφελίμ είναι μικρότερη από αυτή ενός ανθρώπινου μωρού (περίπου 5 μήνες). Όταν γεννιέται ένα Νεφελίμ, ειδικά αν πρόκειται για ένα τόσο ισχυρό, διάφορα σημάδια συνοδεύουν την γέννησή του, όπως καταιγίδες, ξεσπάσματα ασθενειών, επιδρομές ακρίδων, πτώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και σχισμές στον ίδιο τον χωροχρόνο. Όταν γεννήθηκε ο Jack, μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε και μια πύλη που οδηγούσε σε μια παράλληλη Γη

Οι άγγελοι θεωρούν τα Νεφελίμ «βδελύγματα» που έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν κόσμους. Όντας ο γιος του ίδιου του Σατανά, ο Jack θεωρείται -σχεδόν από όλους- δύναμη μεγάλου Κακού. Παρόλα αυτά, ως έμβρυο ακόμη, έδειξε στον Castiel μια ματιά από το μέλλον, πείθοντάς τον ότι θα φέρει ειρήνη και τον Παράδεισο επί της Γης.

Ο γιος του Εωσφόρου γεννήθηκε μέσα από μια έκρηξη φωτός (σκοτώνοντας, δυστυχώς, τη μητέρα του) και μεγάλωσε μέσα σε λίγες στιγμές. O Sam βρίσκει τον ενήλικο Jack κουλουριασμένο στο πάτωμα, πίσω από την κούνια που του είχε ετοιμάσει η Kelly, να χαμογελάει μυστηριωδώς. 

Χαρακτηριστικά

Ως απόγονος ενός ανθρώπου και ενός Αρχαγγέλου, ο Jack Kline θεωρείται ότι είναι πιο ισχυρό από το μέσο όρο των Νεφελίμ, καθώς η ποσότητα της κοσμικής ενέργειας που κατέχει είναι αρκετά ισχυρή ώστε να γίνεται αισθητή από όλους τους αγγέλους στον Ουρανό και τη Γη και το κοσμικό ωστικό κύμα ήταν τέτοιο ώστε να εντοπιστεί από τους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων. Ο Castiel δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη δύναμη που κρύβεται μέσα του. Σύμφωνα με την παράδοση, καθώς ο Jack αναπτύσσει μέσα του δυνάμεις, θα γίνει πιο ισχυρός από τον Αρχάγγελο πατέρα του, τον Εωσφόρο.

Ο Jack αποκαλύπτει στον Sam ότι μέσα από την επικοινωνία του με τη μητέρα του, ήταν σε θέση να μάθει την αγγλική γλώσσα αλλά και ότι η ζωή θα έκρυβε κινδύνους γι ‘αυτόν. Με αυτές τις γνώσεις, ο Jack κάνει την επιλογή να επισπεύσει την ανάπτυξη του κατά τη γέννηση του ώστε να φτάσει γρήγορα στην αρχή της ενηλικίωσης. Επίσης λέει ότι επιλέγει τον Castiel ως πατέρα του, και όχι τον Εωσφόρο, λόγω της υπόσχεσης της μητέρας του πως ο Castiel μπορεί να τον κρατήσει ασφαλή.

Δυνάμεις και Ικανότητες

 • Επαναφορά στην ζωή: όταν η Kelly προσπάθησε να αυτοκτονήσει, ο Jack ήταν σε θέση να την επαναφέρει στη ζωή.
 • Ικανότητα μεταβίβασης δύναμης: ενώ ήταν ακόμη στη μήτρα, ο Jack μπόρεσε να «δανείσει» προσωρινά στον Castiel τη δύναμή του για να σκοτώσει την Ντέιγκον.
 • Πρόγνωση: φαίνεται να έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον.
 • Ψυχική προβολή: μπορεί να στείλει εικόνες σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των οραμάτων του.
 • Υπερδιάστατη παρέμβαση: η χρυσή χάρη του μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στον ιστό του χώρου και του χρόνου, με αποτέλεσμα την εναλλακτική πραγματικότητα.
 • Ουράνια ενέργεια: μπορεί να στείλει ένα δυνατό κύμα ουράνιας ενέργειας όταν τον προκαλούν.
 • Μπορεί να ακούσει το “ραδιόφωνο” των αγγέλων.
 • Αδιαπέραστος από την αγγελική λεπίδα.
 • Τηλεμεταφορά.
 • Έχει τη δύναμη να ανοίξει τις Πύλες της Κόλασης.
 • Πυροκίνηση: όταν η Kelly ήταν έγκυος με τον Jack, ήταν σε θέση να κάνει μια Βίβλο να πάρει φωτιά όταν έβαλε το χέρι της πάνω της και ο ίδιος αποτέφρωσε την Dagon όταν “δάνεισε” τις δυνάμεις του στον Castiel. Όταν γεννήθηκε ο Jack παρουσιάστηκε να αφήνει καμένες πατημασιές στο πάτωμα.
 • Τηλεκίνηση.

Το όνομα ‘Jack’ στην ποπ-κουλτούρα

Ο ‘Jack’ είναι ένας αρχετυπικός ήρωας του φολκλόρ της Αγγλίας και της Κορνουάλης, που εμφανίζεται, σε διάφορες εκδοχές, σε θρύλους, παραμύθια και παιδικά τραγούδια. Είναι συνήθως ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος, αντίθετα με τους ηθικολογικούς ήρωες των παραβολών, εμφανίζεται ως τεμπέλης ή ανόητος, αλλά πάντα μέσα από την πονηριά του βγαίνει θριαμβευτής. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσαμε να τον παραλληλίσουμε με το αρχέτυπο του Μπαγαπόντη (Trickster). Μερικά από τα πιο διάσημα παραμύθια με πρωταγωνιστή τον Jack, είναι «Ο Τζακ και η Φασολιά», ο «Τζακ Φροστ», κα. [πηγή]

Trivia

Η δύναμή του να δημιουργήσει μια υπερδιάστατη ρωγμή, που οδηγεί στον Κόσμο της  Αποκάλυψης, σχετίζεται με την θεωρία του Everett για πολλούς κόσμους και σύμπαντα.

ΥΓ Το άρθρο θα εμπλουτίζεται όταν θα μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το γιο του Εωσφόρου στην 13η σεζόν…
Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

 • Το καλό που τουυ θέλω του παλιόπαιδου (τι να κάνουμε, είχε πολύ κακό ύφος, και όπως είπε και ο Dean, όταν το άγγιξε ο Castiel, ο Dean δεν αναγνώριζε τον Castiel) να αναστήσει τον Castiel μου αλλιώς θα του ξεριζώσω την καρδιά! (μιλώντας σε supernatural δεδομένα).

  https://uploads.disquscdn.com/images/358d391682ee17fdca0b933510b48b1faad5d00f7402d17bf3be43098e493980.gif

 • Marianna Winchester

  γεια σας παιδια! ωραιο αρθρο!!
  Τριγυρναγα στα internet και επεσε το ματι μου πανω σε αυτο: http://ew.com/tv/2017/06/02/season-finale-awards-voting-2017/

  ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ!!!! (ειλικρινα αμα οι βαμπιροφαγοι (γνωστοι και ως Vampire Diaries) μας φανε παλι την πρωτια θα αρχισω να κανω επικλησεις σε οτι πνευμα ξερω και δεν ξερω 😂

  • «θα αρχισω να κανω επικλησεις σε οτι πνευμα ξερω και δεν
   ξερω 😂»
   ΤΕΛΕΙΟ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΚΛΑΙΩ!!!

   Και σιγά δηλαδή μην μας κερδίσουν! Εμείς είμαστε πολλοί περισσότεροι απ’αυτούς!!! (πλακώνομαι συνέχεια με τον καθηγητή μου, που είναι 50+ χρονών, γιατί λατρεύει Vampire Diaries, και όταν ξεκίνησε SPN του φανηκε βαρετό!!!)

   Άσχετο: στο best shipper moment το Destiel δεν είναι υποψήφιο???

   Top Tissue Moment (Single Tear or Sobfest): CASTIEL DIES!!!!!!!

   • maria papadopoulou

    Yπάρχει άνθρωπος που θεωρεί το Supernatural βαρετό έναντι του vampire diaries? κάποτε είχα ξεκινήσει το vampire diaries αλλά μετα την τριτη σεζον δεν άντεξα, όλο τα ίδια και τα ίδια ( + μέτριες ερμηνείες ) βέβαια γούστα είναι αυτά, εμείς οι φαν του supernatural ξέρουμε τι είναι αυτό που κάνει την αγαπημένη μας σειρά μοναδική

    https://pbs.twimg.com/media/BvWC_1VCEAAN_Kz.png

    Αρε, » Sam και Dean » που τους χρειάζεται

    • Marianna Winchester

     το λατρευω αυτο το post 👆

    • ncis merlin like

     Μαρία, respect! 😀

    • Πολύ ωραία εικόνα, και σοφή. Εγώ να πω την αλήθεια, ούτε στον κόπο να την ξεκινήσω δεν μπήκα. Είδα ένα trailer, λέω βλακεία είναι με κάτι χαζοεφηβικούς βαμπιροέρωτες, και άρχισα να γελάω, όταν μου λέει ο καθηγητής: Η σειρά σου είναι βλακεία!!! και εγώ: Η δικιά σας όμως είναι μια εφηβική μπούρδα! και να συμφωνούν οι φίλοι μου και ο καθηγητής, να κατεβάζει τα μούτρα, και να ξαναβάζει τα ακουστικά του.

   • Marianna Winchester

    ναι κι εγω απορησα, με το best shipper moment…Εχουμε πει: οπου βλεπουμε τη λεξη «ship» εννοουμε Destiel. ΤΕΛΟΣ.

 • xristina

  κοιτα σαν ατομο που εβλεπα the vampire diaries αλλα βλεπω και supernatural ειναι και τα δυο ωραια αν και το tvd μου το χαλασε στο τελος ενω το spsn μεχρι τωρα εχει επικα finale

Top