Supernatural Πλάσματα | Jack

9
14

Ο Jack είναι ένα Νεφελίμ (ίσως το μοναδικό εν ζωή αυτή τη στιγμή), γιος της Kelly Kline και του Εωσφόρου. Η σύλληψή του έλαβε χώρα όταν ο Εωσφόρος κυρίευσε το σώμα του Προέδρου των ΗΠΑ, Jefferson Rooney, με τον οποίο η Kelly είχε σχέση. Ο Εωσφόρος διοχέτευσε στοχευμένα τεράστιες ποσότητες κοσμικής ενέργειας για να συλληφθεί ένα ακόμα Νεφελίμ. Εξαιτίας της τεράστιας ενέργειας που χρησιμοποίησε ο Εωσφόρος, το κοσμικό ωστικό κύμα προειδοποίησε τους αγγέλους αλλά και τους Ανθρώπους των Γραμμάτων για τη δημιουργία του υβριδικού αυτού πλάσματος, που θα είναι μισό άνθρωπος και μισό άγγελος, και θα είναι δυνατότερο και από τους δυο.

Ενώ συνήθως τα Νεφελίμ έχουν ασημένια μάτια, ο Jack έχει χρυσά, πιθανώς επειδή πατέρας του είναι ένας Αρχάγγελος κι όχι ένας απλός άγγελος. 

Η διάρκεια κύησης ενός Νεφελίμ είναι μικρότερη από αυτή ενός ανθρώπινου μωρού (περίπου 5 μήνες). Όταν γεννιέται ένα Νεφελίμ, ειδικά αν πρόκειται για ένα τόσο ισχυρό, διάφορα σημάδια συνοδεύουν την γέννησή του, όπως καταιγίδες, ξεσπάσματα ασθενειών, επιδρομές ακρίδων, πτώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και σχισμές στον ίδιο τον χωροχρόνο. Όταν γεννήθηκε ο Jack, μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε και μια πύλη που οδηγούσε σε μια παράλληλη Γη

Οι άγγελοι θεωρούν τα Νεφελίμ «βδελύγματα» που έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν κόσμους. Όντας ο γιος του ίδιου του Σατανά, ο Jack θεωρείται -σχεδόν από όλους- δύναμη μεγάλου Κακού. Παρόλα αυτά, ως έμβρυο ακόμη, έδειξε στον Castiel μια ματιά από το μέλλον, πείθοντάς τον ότι θα φέρει ειρήνη και τον Παράδεισο επί της Γης.

Ο γιος του Εωσφόρου γεννήθηκε μέσα από μια έκρηξη φωτός (σκοτώνοντας, δυστυχώς, τη μητέρα του) και μεγάλωσε μέσα σε λίγες στιγμές. O Sam βρίσκει τον ενήλικο Jack κουλουριασμένο στο πάτωμα, πίσω από την κούνια που του είχε ετοιμάσει η Kelly, να χαμογελάει μυστηριωδώς. 

Χαρακτηριστικά

Ως απόγονος ενός ανθρώπου και ενός Αρχαγγέλου, ο Jack Kline θεωρείται ότι είναι πιο ισχυρό από το μέσο όρο των Νεφελίμ, καθώς η ποσότητα της κοσμικής ενέργειας που κατέχει είναι αρκετά ισχυρή ώστε να γίνεται αισθητή από όλους τους αγγέλους στον Ουρανό και τη Γη και το κοσμικό ωστικό κύμα ήταν τέτοιο ώστε να εντοπιστεί από τους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων. Ο Castiel δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη δύναμη που κρύβεται μέσα του. Σύμφωνα με την παράδοση, καθώς ο Jack αναπτύσσει μέσα του δυνάμεις, θα γίνει πιο ισχυρός από τον Αρχάγγελο πατέρα του, τον Εωσφόρο.

Ο Jack αποκαλύπτει στον Sam ότι μέσα από την επικοινωνία του με τη μητέρα του, ήταν σε θέση να μάθει την αγγλική γλώσσα αλλά και ότι η ζωή θα έκρυβε κινδύνους γι ‘αυτόν. Με αυτές τις γνώσεις, ο Jack κάνει την επιλογή να επισπεύσει την ανάπτυξη του κατά τη γέννηση του ώστε να φτάσει γρήγορα στην αρχή της ενηλικίωσης. Επίσης λέει ότι επιλέγει τον Castiel ως πατέρα του, και όχι τον Εωσφόρο, λόγω της υπόσχεσης της μητέρας του πως ο Castiel μπορεί να τον κρατήσει ασφαλή.

Δυνάμεις και Ικανότητες

 • Επαναφορά στην ζωή: όταν η Kelly προσπάθησε να αυτοκτονήσει, ο Jack ήταν σε θέση να την επαναφέρει στη ζωή.
 • Ικανότητα μεταβίβασης δύναμης: ενώ ήταν ακόμη στη μήτρα, ο Jack μπόρεσε να «δανείσει» προσωρινά στον Castiel τη δύναμή του για να σκοτώσει την Ντέιγκον.
 • Πρόγνωση: φαίνεται να έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον.
 • Ψυχική προβολή: μπορεί να στείλει εικόνες σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των οραμάτων του.
 • Υπερδιάστατη παρέμβαση: η χρυσή χάρη του μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στον ιστό του χώρου και του χρόνου, με αποτέλεσμα την εναλλακτική πραγματικότητα.
 • Ουράνια ενέργεια: μπορεί να στείλει ένα δυνατό κύμα ουράνιας ενέργειας όταν τον προκαλούν.
 • Μπορεί να ακούσει το “ραδιόφωνο” των αγγέλων.
 • Αδιαπέραστος από την αγγελική λεπίδα.
 • Τηλεμεταφορά.
 • Έχει τη δύναμη να ανοίξει τις Πύλες της Κόλασης.
 • Πυροκίνηση: όταν η Kelly ήταν έγκυος με τον Jack, ήταν σε θέση να κάνει μια Βίβλο να πάρει φωτιά όταν έβαλε το χέρι της πάνω της και ο ίδιος αποτέφρωσε την Dagon όταν “δάνεισε” τις δυνάμεις του στον Castiel. Όταν γεννήθηκε ο Jack παρουσιάστηκε να αφήνει καμένες πατημασιές στο πάτωμα.
 • Τηλεκίνηση.

Το όνομα ‘Jack’ στην ποπ-κουλτούρα

Ο ‘Jack’ είναι ένας αρχετυπικός ήρωας του φολκλόρ της Αγγλίας και της Κορνουάλης, που εμφανίζεται, σε διάφορες εκδοχές, σε θρύλους, παραμύθια και παιδικά τραγούδια. Είναι συνήθως ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος, αντίθετα με τους ηθικολογικούς ήρωες των παραβολών, εμφανίζεται ως τεμπέλης ή ανόητος, αλλά πάντα μέσα από την πονηριά του βγαίνει θριαμβευτής. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσαμε να τον παραλληλίσουμε με το αρχέτυπο του Μπαγαπόντη (Trickster). Μερικά από τα πιο διάσημα παραμύθια με πρωταγωνιστή τον Jack, είναι «Ο Τζακ και η Φασολιά», ο «Τζακ Φροστ», κα. [πηγή]

Trivia

Η δύναμή του να δημιουργήσει μια υπερδιάστατη ρωγμή, που οδηγεί στον Κόσμο της  Αποκάλυψης, σχετίζεται με την θεωρία του Everett για πολλούς κόσμους και σύμπαντα.

ΥΓ Το άρθρο θα εμπλουτίζεται όταν θα μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το γιο του Εωσφόρου στην 13η σεζόν…