Fun facts & Trivia | 14×12 Prophet and Loss

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 299ό επεισόδιο του Supernatural:

Prophet and Loss

Σενάριο: Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming ◊ Σκηνοθεσία: Thomas J. Wright

Πρώτη προβολή: 31/1/2019


ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο πιάνει τα γεγονότα λίγο μετά το προηγούμενο επεισόδιο.

 Λαμβάνει χώρα σε 5 διαφορετικές περιοχές, αν και μόνο 3 είναι γνωστές: το Lebanon του Kansas (Καταφύγιο), το Fort Dodge της Iowa (υπόθεση δολοφόνου προφήτη) και το Pike Creek του Delaware (Nick & Sarah). Δεν γνωρίζουμε, όμως, πού βρίσκεται το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Nick, ούτε η κλινική όπου νοσηλεύεται ο κωματώδης Donatello.


ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο φρουρός που τον προσέχει στο νοσοκομείο, αναφέρει ότι ο Nick καταζητείται από 4 διαφορετικά αστυνομικά τμήματα που θέλουν να τον στείλουν σε δίκη για τα εγκλήματα που διέπραξε (φόνοι, απαγωγές και βιαιοπραγία, μεταξύ πολλών άλλων). Τα 4 αυτά αστυνομικά τμήματα είναι πιθανότατα του Pike Creek στο Delaware, όπου ο Nick σκότωσε τον γείτονά του (14×02), του Montauk στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου δολοφόνησε τον Frank Kellog (14×07), του Hibbing της Minnesota, όπου απήγαγε τη Mary Winchester και ξυλοκόπησε την Donna Hanscum (14×11), και του Grand Rapids στο Michigan, όπου απήγαγε και ύστερα σκότωσε τον άνδρα που κυρίευσε ο Abraxas (14×11). Ενδέχεται, μέσα στα 4 τμήματα αυτά να συγκαταλέγεται, αντί του Hibbing, αυτό της (άγνωστης στους τηλεθεατές) περιοχής όπου σκότωσε τη δαιμόνισσα που τον οδήγησε στη Mary (14×11).

Αποκαλύπτεται σε αυτό το επεισόδιο πως η γυναίκα του Nick, η Sarah παρέμεινε ως πνεύμα στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε και θα είναι παγιδευμένη εκεί για πάντα, εκτός αν ο άντρας της απαρνηθεί τον Εωσφόρο.

Όταν ο Nick βλέπει το φάντασμα της Sarah, την αποκαλεί “Lucifer”. Αυτό αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι στη μια και μοναδική εμφάνιση του χαρακτήρα στη σειρά (Sympathy for the Devil), δεν ήταν καν εκείνη αλλά ο Εωσφόρος που είχε πάρει τη μορφή της για να δελεάσει τον Nick. Εκείνη, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που ο Εωσφόρος πήρε τη μορφή κάποιας νεκρής αγαπημένης για να εκμαιεύσει το ‘ναι’ από κάποιο υποψήφιο δοχείο του. Αργότερα, τον είδαμε να παίρνει τη μορφή της Jessica για να πείσει τον Sam, και τη μορφή της Jen για να πείσει τον Vince Vincente. Μόνο στην περίπτωση του Sam απέτυχε το κόλπο του.

Ο Dean αποκαλύπτει στον Sam πως ούτε εκείνος είχε την καλύτερη σχέση με τον πατέρα τους και δεν ακολουθούσε πάντα τις διαταγές του, κι ο John τον έδιωχνε όταν τον εκνεύριζε πολύ. Η συζήτηση που έχουν τα αδέρφια για τον πατέρα τους και την τεταμένη σχέση που είχαν μαζί του, προοικονομεί την επιστροφή του στο επόμενο επεισόδιο.

Η τελευταία εμφάνιση του Donatello Redfield ήταν στο Good Intentions της 13ης σεζόν, όπου προσπάθησε να εξοντώσει τους Winchesters έχοντας ‘διαφθαρεί’ από την Πλάκα των Δαιμόνων. Σε αυτό το επεισόδιο, Donatello επανέρχεται στα φυσιολογικά του, καθώς αποκαλύπτεται ότι το μυαλό του άρχισε σιγά-σιγά να αυτοθεραπεύεται. Συνεχίζει, όμως, να μην έχει ψυχή, κι όλα δείχνουν πως δεν θυμάται καν τι του συνέβη αφότου ήρθε σε επαφή με την Πλάκα.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ/TRIVIA

 Ο Castiel αναφέρει πως επικοινώνησε με τη Rowena (η οποία έκανε την τελευταία της εμφάνιση στο Unhuman Nature και πάλι για να βοηθήσει τους Winchesters), αλλά εκείνη δεν μπόρεσε να βρει κάτι στο Βιβλίο των Καταραμένων που θα βοηθούσε τον Dean.

 Όπως ο Donatello Redfield πριν από αυτόν, έτσι και ο Tony Alvarez δεν ήταν ένας από τους μελλοντικούς προφήτες που είχε απαγάγει ο Crowley στο A Little Slice of Kevin της 8ης σεζόν.

 Στην κλινική όπου νοσηλευόταν ο Donatello για όσο καιρό ήταν σε κώμα, οι Winchesters είχαν μεν δηλωθεί ψευδώς ως ανιψιοί του, αλλά είχαν δώσει τα αληθινά τους ονόματα.

 Ο Castiel συστήνεται ως “Doctor Novak”. O Jimmy Novak ήταν το ανθρώπινο δοχείο του αγγέλου, και μάλιστα το όνομά του το είχε ξαναχρησιμοποιήσει ως ψευδώνυμο ο Castiel στο All Along the Watchtower για να νοικιάσει το απομακρυσμένο σπίτι στο βουνό για την Kelly.

 Ως “Doctor Novak”, ο Castiel βγάζει την διάσημη καπαρντίνα του και βάζει μια ιατρική ρόμπα κι ένα στηθοσκόπιο, κρατώντας, όμως, το κλασικό κοστούμι του. Στο τέλος του επεισοδίου, όταν συναντά τα αδέρφια στην Impala, ο Castiel ξαναφορά την καπαρντίνα του.

  Η στιγμή που ο Nick αγγίζει τον παγωμένο καθρέφτη στο παλιό του σπίτι και πιστεύει ότι ο Εωσφόρος είναι εκεί, θυμίζει την ατάκα που είχε πει ο Διάβολος στους Winchesters στο Swan Song πως, ενώ όλοι πιστεύουν πως εκπέμπει θερμότητα, αντίθετα εκείνος είναι παγωμένος. Σε εκείνη τη σκηνή, μάλιστα, τον είδαμε να σχεδιάζει σε ένα παγωμένο τζάμι την Τρίαινα του Διαβόλου.

 Η χιουμοριστική σκηνή όπου οι Winchesters βρίσκουν τον Castiel στην κλινική μεταμφιεσμένο σε γιατρό και τον προσφωνούν και οι δυο με σοβαρό ύφος “Doctor”, θύμισε μια παρόμοια σκηνή μεταξύ των αδερφιών και του ‘Dr. Sexy’ στο 5×08 Changing Channels.

 Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς βλέπουμε την Impala να σέρνει ένα τρέιλερ, το οποίο περιέχει το Κουτί του Μάλακ.

 Σκηνοθετικό λάθος: Παρόλο που ο Donatello θεωρούνταν κλινικά νεκρός και χρειαζόταν αναπνευστική υποστήριξη για να ζήσει, στο βίντεο που δείχνει ο Dr. Rashad στον Sam με τον Donatello να μιλάει ενωχιανά, ο προφήτης δεν φοράει ούτε μάσκα οξυγόνου, ούτε ρινική κάνουλα για να ανασαίνει.


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS:

¤ Ο Nick Hunnings (Tony Alvarez) είχε εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural στο ρόλο ενός βαμπίρ στο επεισόδιο 7×22 There Will Be Blood.

¤ Το ρόλο της γυναίκας του Nick, Sarah, αναλαμβάνει σε αυτό το επεισόδιο η Jaycie Dotin. Στο 5×01, η Bellamy Young ερμήνευσε τον Εωσφόρο που παρίστανε την μακαρίτισσα. Τότε, είδαμε τη ‘Sarah’ να έχει κοντά μαλλιά, ενώ εδώ τη βλέπουμε με μακρυά. Αν κι έχουμε ξαναδεί στη σειρά φαντάσματα που αλλάζουν την εξωτερική τους εμφάνιση, το πιθανότερο σε αυτήν την περίπτωση είναι πως πρόκειται για μια λεπτομέρεια που απλά δεν θεώρησε σημαντική ο σκηνοθέτης, δεδομένου ότι η Sarah είναι τόσο δευτερεύων χαρακτήρας.

¤ Αυτό είναι το δεύτερο επεισόδιο στην ιστορία της σειράς όπου οι τίτλοι τέλους ξεκινούν σε λευκό φόντο, αντί του συνηθισμένου μαύρου. Η πρώτη φορά που είδαμε κάτι τέτοιο ήταν στο Lucifer Rising.

πηγές 1/2

Δείτε επίσης: Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα Τηλεθέαση

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα