Τα παρατσούκλια του Sam

10
2
Αν υπάρχει κάτι που ξέρουμε ότι λατρεύουν οι σεναριογράφοι του Supernatural αυτό είναι σίγουρα οι meta-αναφορές. Συνδυάστε το αυτό με το πόσο αγαπάνε τους χαρακτήρες τους και θα πάρετε τα υπέροχα και ξεκαρδιστικά παρατσούκλια που τους έχουν δώσει κατά καιρούς, δια στόματος των υπολοίπων χαρακτήρων της σειράς.
Έχουμε δει ήδη εδώ, ποιά είναι τα προσωνύμια των αδερφιών ως ντουέτο, πάμε τώρα να δούμε ποιά είναι τα παρατσούκλια που έχουν δοθεί στον μικρό Winchester, τόσο από τους σεναριογράφους όσο κι από τους φανς…

Sam 200th episode

Το χαϊδευτικό του Sam (με το οποίο επιτρέπεται μόνο ο Dean να τον φωνάζει) είναι «Sammy». Στις πρώτες σεζόν, όπου ο Sam έδειχνε να ενοχλείται όταν τον αποκαλούν έτσι («You know, Sammy is a chubby 12 year old. It’s Sam, okay?»), ο Dean το χρησιμοποιούσε κυρίως για να τον πειράξει. Αργότερα όμως, γίνεται ξεκάθαρη η συναισθηματική σημασία που έχει το υποκοριστικό «Sammy» τόσο για τον Dean όσο και για τον ίδιο τον Sam, και χρησιμοποιείται σε έντονες συγκινησιακά στιγμές.

[Αν έχετε περιέργεια για το πόσες φορές ο Dean έχει φωνάξει τον αδερφό του «Sammy» σε όλη τη σειρά, διαβάστε εδώ.]

Ο Μιχαήλ (5×13) αποκαλεί τον Sam «του Dean ο αγαπημένος μικρός Sammy»Dean’s darling little Sammy»). Πιθανότατα αυτό ήταν μια meta-αναφορά στα recaps του χρήστη Demian στο site Television Without Pity, ο οποίος αποκαλεί έτσι τον Sam στα κείμενά του.

jared_moose_twitter

Τα περισσότερα παρατσούκλια του Sam αναφέρονται στο ύψος του. Ο Dean τον έχει αποκαλέσει κατά καιρούς Sasquatch, δηλαδή Μεγαλοπόδαρο (2×11), Ginormo (4×20), Gigantor (6×08), ενώ ο Crowley του έχει δώσει απολαυστικά παρατσούκλια όπως Jolly Green (αναφορά στη μασκότ μιας εταιρίας καταψυγμένων λαχανικών) και φυσικά Moose (αναφορά στον χαριτωμένο τάρανδο Bullwinkle της σειράς κινουμένων σχεδίων Rocky and Bullwinkle) που το πρωτοακούσαμε στο 5×20 και το χρησιμοποιεί συχνά-πυκνά από τότε. Και η Meg αποκάλεσε τον Sam, Bullwinkle στο 7×21.

 

sammy
Στο 8×02 ο Crowley αποκαλεί τον Sam, «Samantha», πιθανότατα ως αναφορά στο μακρύ μαλλί που είχε σε εκείνη τη σεζόν. Τον αποκάλεσε ξανά «Samantha» στο 10×02, όμως εδώ μάλλον ήθελε περισσότερο να χτυπήσει τον ανδρικό εγωισμό του, αφού για άλλη μια φορά ο Sam τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αλλά ποτέ δεν το έχει καν προσπαθήσει.

Sam-Lucifer-Samifer

Τα πιο διαδεδομένα παρατσούκλια του Sam από το fandom περιλαμβάνουν:

Evil!Sam – το όνομα με το οποίο αναφέρονται οι fans στον Sam όταν ήταν δαιμονισμένος από τη Meg. Χρησιμοποιείται και πιο ευρέως σε fanfiction όταν ο Sam έχει γίνει για κάποιο λόγο κακός.

RoboSam – το όνομα που χρησιμοποιεί το fandom για τον Sam όταν αυτός δεν είχε ψυχή. Εμείς εδώ στην Ελλάδα προτιμάμε το «Άψυχος Σαμ» πάντως…

Samifer – χρησιμοποιήθηκε από το fandom κατά την 4η σεζόν για να περιγράψει τον Εωσφόρο ενόσω ήταν στο σώμα του Sam (σύνθεση των Sam + Lucifer).

Sampala – χρησιμοποιείται από το fandom για να περιγράψει τον Sam που είχε μεταμορφωθεί σε Impala από τον Gabriel στο 5×08 (σύνθεση των Sam + Impala).


Σημείωση: Το συγκεκριμένο άρθρο ήταν για τα παρατσούκλια του Sam. Για τα παρατσούκλια των αδερφιών ως ντουετάκι διαβάστε εδώ, και για τα παρατσούκλια του Dean διαβάστε εδώ.

ΠΗΓΗ