12×13 Family Feud | Fun Facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 13ο επεισόδιο της 12ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο Family Feud, του οποίου το σενάριο γράφτηκε από τους Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming, σε σκηνοθεσία P.J. Pesce.

Αυτό είναι μόλις το τρίτο credit του P.J. Pesce στο Supernatural. Το αμέσως προηγούμενο επεισόδιο που είχε σκηνοθετήσει ήταν το Book of the Damned της 10ης σεζόν, ενώ η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στη σειρά ήταν στο επεισόδιο King of the Damned της 9ης σεζόν (και πάλι γραμμένο από τους Buckner & Ross-Leming), το οποίο ήταν αυτό που είχε φέρει τον Gavin MacLeod από το 1723 στο παρόν.

Ο σκηνοθέτης έκανε μια εκ των έσω ανάλυση του επεισοδίου στο σχετικό thread του σάιτ The Winchester Family Business (διαβάστε όλο το thread εδώ), όπου -μεταξύ άλλων- αποκάλυψε ότι μια από τις αγαπημένες του σκηνές είναι η slo-mo αποκάλυψη του Εωσφόρου:

2LONER3

Περήφανος δηλώνει και για άλλη μια σκηνή του επεισοδίου, αυτή που το φάντασμα σκοτώνει τον αρχηγό των Προσκόπων στις τουαλέτες:2vztumblr inline om2um6AlTR1rx7u6g 500


Παρεμπιπτόντως, ο Colby Wilson, που παίζει τον αρχηγό των Προσκόπων στην προαναφερθείσα σκηνή, είχε άλλον έναν μικρό ρόλο στο επεισόδιο Metamorphosis της 4ης σεζόν.


Αυτό είναι -προς το παρόν- το μοναδικό επεισόδιο της σειράς στο οποίο βλέπουμε να εμφανίζονται και μάγισσες, και φαντάσματα, και άγγελοι, και αρχάγγελοι, και δαίμονες, και ρουγκαρού!


Στο επεισόδιο αποκαλύπτεται ότι ο Crowley έβαλε τους δαίμονές του να αποκαταστήσουν το σώμα του Nick, το πρώτο δοχείο του Εωσφόρου, έτσι ώστε να μπορέσει να το ξανακυριεύσει και να γίνει αιχμάλωτος του Crowley. Αυτό καθιστά το σώμα του Nick το πρώτο δοχείο που κυριεύει ο Εωσφόρος για δεύτερη φορά.

Στο επεισόδιο δεν αναφέρθηκε πως (και αν) πήρε ο Εωσφόρος την έγκρισή από τον Nick και αν η ψυχή του ξενιστή βρίσκεται ακόμα μέσα στο σώμα ή έχει πάει στον Παράδεισο, όπως συνέβη με την ψυχή του Jimmy Novak…


Το επεισόδιο κατακρίθηκε από πολλούς, εξαιτίας των πολλών λαθών/ασαφειών που περιέχει. Τα κυριότερα:

  • Στο 12×12 είχαμε δει τον Εωσφόρο αιχμάλωτο μέσα σε ένα μικρό κλουβί στην αίθουσα του θρόνου της Κόλασης. Σε αυτό το επεισόδιο, όμως, το flashback μας δείχνει ότι ο Εωσφόρος βρίσκεται στην καρέκλα αλυσοδεμένος από τότε που βγήκε από το σώμα του Προέδρου των ΗΠΑ (12×08). Το να τον μεταφέρουν από την καρέκλα στο κλουβί και τούμπαλιν θα ήταν περίεργο… Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι ο Crowley από ότι φαίνεται περίμενε τόσους μήνες (όσος καιρός μεσολάβησε από το 12×08 μέχρι το 12×13) για να εξηγήσει στον Εωσφόρο πως βρέθηκε πάλι στο “νέο και βελτιωμένο” σώμα του Nick – και για ποιο (παράλογο) λόγο του έδωσε σώμα εξαρχής!
  • Οι δαίμονες του Crowley πώς απέκτησαν πρόσβαση στο Κλουβί για να μπορέσουν να αναπαράγουν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο και να φτιάξουν τις αλυσίδες που τώρα κρατούν τον Εωσφόρο; Και πώς είναι δυνατόν να κατάφεραν να αναπαράγουν τη μαγεία του Θεού που κατασκεύασε το Κλουβί;
  • Το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου εκτυλίσσεται σε ένα timeline το οποίο διαγράφηκε όταν επέστρεψε ο Gavin MacLeod πίσω στο χρόνο, κι όπως όλα δείχνουν πέθανε στο ναυάγιο, μαζί με τη Fiona, η οποία όμως τώρα πια δεν είχε λόγο να μετατραπεί σε εκδικητικό πνεύμα. Αυτό όμως, αυτόματα δημιουργεί ένα χρονικό παράδοξο αφού οι φόνοι που διέπραξε η Fiona στο εναλλακτικό παρόν ως φάντασμα ήταν ο λόγος που οι Winchesters ήρθαν σε επαφή με τον Gavin για να τον στείλουν πίσω στο χρόνο. Άσε που δεν εξηγείται πουθενά πώς γίνεται οι Winchesters να θυμούνται τους φόνους αφού υποτίθεται πια ότι δεν συνέβησαν ποτέ… 

Δείτε επίσης:

• Τηλεθέαση

• Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα