“Το 300ό επεισόδιο είναι ένα σημείο εκκίνησης. Όχι ένα τέλος.”

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Ο Jeffrey Dean Morgan επέστρεψε μετά από 12 χρόνια για το μεγάλο 300ό επεισόδιο του Supernatural.

Γι’αυτό το πολύ σπάνιο Milestone μίλησε ο Andrew Dabb (αφεντικό της σειράς) σε συνέντευξή του στο IGN. Πως ήταν το αρχικό σενάριο; Πως επέστρεψε επιτέλους ο Jeffrey στη σειρά; Τι περιμένουμε για τη συνέχεια της σεζόν;Σε ποιο σημείο του γραψίματος του σεναρίου γνωρίζατε ότι ο Jeffrey Dean Morgan επιστρέφει;

Λίγο αργότερα από την επεξεργασία του σεναρίου. Προφανώς, το 300ό επεισόδιο θα ήταν κάτι που θα συζητούσαμε όταν θα γυρνάγαμε πίσω (από τις διακοπές) για την νέα σεζόν. Την πρώτη εβδομάδα ήμασταν σε φάση ‘τι κάνουμε εδώ;’ Δεν είχαμε κάποια ολοκληρωμένη ιδέα για το επεισόδιο, αλλά ξέραμε ότι ‘πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί είναι κάτι πολύ ξεχωριστό‘. Το σκεφτόμασταν για καιρό και όταν η ώρα ήρθε για το γράψιμο – κάπου μέσα στον Σεπτέμβριο – είχαμε την ιδέα για τον Jeffrey Dean Morgan. Και η ιδέα για να τον φέρουμε πίσω προϋπήρχε πολύ καιρό στο Supernatural. Και μιας και είχαμε το 300ό επεισόδιο είπαμε να δούμε αν αυτή η ιδέα είναι εφικτή. Είναι ένας πολυάσχολος άνθρωπος και ευτυχώς ήταν διαθέσιμος για εμάς και συμφώνησε να εμφανιστεί στο επεισόδιο. Δεν ήταν κάτι δηλαδή της τελευταίας στιγμής. Δεν φτιάξαμε ένα πρώτο σενάριο και μετά το σκίσαμε. Απλά ξαναγράψαμε ένα σενάριο γι’αυτόν.

Σε αντίθεση με το 200ο επεισόδιο, το οποίο είχε πάρα πολλά Easter eggs, το “Lebanon”(300ό) ασχολείται πραγματικά με τη συναισθηματική κληρονομιά της σειράς. Γιατί ήταν τόσο σημαντικό για εσάς να το φτιάξετε έτσι, και να το κάνετε διαφορετικό από αυτό που κάνατε πριν;

Όπως είπες, θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το 200ό. Επιστρέφουμε στη meta σειρά, αλλά είναι και κάτι που μπορεί να κουράσει σε αυτό το σημείο. Και το υπέροχο με το Supernatural είναι ότι όλα αυτά τα έχουμε στην ιστορία μας. Και μέσα σε αυτήν την ιστορία υπάρχει και το meta το οποίο χρησιμοποιούμε πολλές φορές. Όμως, ένας από τους λόγους που είναι οι fans εδώ, είναι η συναισθηματική ανάπτυξη των χαρακτήρων και αυτό το συναισθηματικό ταξίδι στο οποίο βρίσκονταν. Και να επιστρέψουμε τον John στη ιστορία, σε αυτό το σημείο, μας επέτρεψε να φέρουμε στο προσκήνιο μερικά πράγματα που συνέβησαν με τον Sam και τον Dean. Το ότι το καταφέραμε δεν σημαίνει ότι έχουμε και ένα τέλος αλλά ένα σημείο αρχής. Μας επιτρέπει ώστε το επεισόδιο να έχει μεγάλη σημασία στο σχήμα της σειράς, αλλά και στην τρέχουσα αφήγησή μας. Αυτό που θέλαμε είναι το επεισόδιο να μην φαίνεται σαν ένα τέλος, ούτε να κοιτάξουμε πίσω και να χτυπήσουμε τους εαυτούς μας στην πλάτη. Θέλαμε κάτι που να μας προχωρήσει μπροστά.

Θέλαμε να εξερευνήσουμε την πόλη του Lebanon λίγο περισσότερο. Και αυτό θα το δούμε περισσότερο μέσα στην χρονιά. Θα ξαναδούμε χαρακτήρες που είδαμε στο 300ό.

Μιας και η σειρά ανανεώθηκε για 15η σεζόν, πως θα χτίσετε τα επόμενα επεισόδια και τι διαφορετικό έρχεται; 

Wow, είναι λίγο νωρίς γι’αυτό. [Γέλια.] Η 14η σεζόν δεν θα τελειώσει χαρούμενα και με αγκαλιές. Έρχονται άσχημα πράγματα, όπως πάντα, για τους Winchesters. Αλλά πηγαίνοντας στην 15η, νομίζω ότι οι άνθρωποι θα εκπλαγούν και θα είναι χαρούμενοι με το που πηγαίνουμε, όχι μόνο στο θέμα πλοκής αλλά και με το πως οι χαρακτήρες ωριμάζουν ως άνθρωποι.

Ποιες θα είναι οι συναισθηματικές συνέπειες της επίσκεψης του John για τους Dean και Sam και για τη Mary, προχωρώντας σε αυτή τη σεζόν;

Για τον Sam και τον Dean, δεν νομίζω ότι το οτιδήποτε είπαν με τον John είναι κάποιες νέες σκέψεις που κάνουν. Νομίζω ότι είναι πράγματα που έχουν σκεφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ειπώθηκαν σε αυτό το επεισόδιο. Νομίζω ότι και από τους δυο έφυγε ένα βάρος, αλλά δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι ουσιαστικό γι’αυτούς, γιατί βρίσκονται σε αυτό το ταξίδι εδώ και τόσο καιρό. Νομίζω ότι για τη Mary είναι πιο βαρύ, γιατί νομίζω ότι την αναγκάζει να έρθει αντιμέτωπη με κάποια πράγματα για τον Sam και τον Dean και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν, και τα στυλ μεγαλώματος και το δικό της στυλ ως μητέρας, κάτι που θεωρώ ότι πέρασε πολύ καιρό αποφεύγοντας. Και είναι κάποια που επέστρεψε και είναι περίπου κομμάτι της ζωής τους για τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά όχι πραγματικά. Μερικές φορές περιστασιακά […] κι άλλες φορές πλήρως. Αλλά νομίζω ότι την κάνει να επανεκτιμήσει κάποια από αυτά τα πράγματα. Και λοιπόν πιστεύω ότι, τελικά, [ο John] φέρνει αυτά τα τρία μέλη της οικογένεια ακόμα πιο κοντά.

Υπάρχουν άλλες συνέπειες αυτού του επεισοδίου πέρα από το να κλείσουν κάποιες παλιές πληγές; Τα αγόρια σκέφτονταν ότι ο John δεν θα θυμόταν τίποτα, αλλά στην τελευταία σκηνή, προφανώς, θυμάται τουλάχιστον ένα μέρος όσων έζησε ως όνειρο.

Ναι, δηλαδή, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ίδιο μας το παρελθόν στη σειρά, με τους δικούς μας κανόνες και επειδή θα ακύρωνε πολλά από όσα έχουμε κάνει. Αλλά θα ήθελα να πιστεύω, τουλάχιστον για λίγο καιρό μετά το “όνειρο” που είδε ο John, τη στάση του… ίσως είναι πιο μαλακός προς τον Sam, και προς τον Dean επίσης. […] Και όσον αφορά τη συνέχεια, θα θέλαμε πάρα πολύ να ξαναέχουμε τον Jeffrey στη σειρά ξανά, αλλά και πάλι είναι ένας πολυάσχολος τύπος.

Γιατί αποφασίσατε να επαναφέρετε τον John από το 2003 και όχι τον John που ήταν ήδη νεκρός;

Θέλαμε έναν John που είχε πολλά περισσότερα ακατέργαστα συναισθήματα για τον Sam και τον Dean. Μέχρι τη στιγμή που πέθανε, είχε αποκτήσει ένα επίπεδο ψυχραιμίας, τουλάχιστον με τον Dean, που δεν είχε προηγουμένως. Και σίγουρα, μόλις επέστρεψε, ξέροντας ότι έχουν σκοτώσει τον Κιτρινομάτη και όλα αυτά τα πράγματα – δεν είναι ότι δεν θα είχαν σπουδαίες συζητήσεις -γιατί θα είχαν- αλλά θα ήταν πολύ διαφορετικές συζητήσεις. Και θα ήταν για το “wow, μπράβο μας που το κάναμε αυτό”, αντί να είναι για τα πιο ουσιαστικά ζητήματα, όλα τα οποία κορυφώθηκαν με αυτόν τον John που επιλέξαμε να φέρουμε πίσω, ο οποίος ήταν ο John που υπήρχε αμέσως μετά τη φυγή του Sam και εκείνη την περίοδο πριν ξεκινήσει η σειρά. Και νομίζω ότι του επέτρεψε να αποστασιοποιηθεί λίγο, και επίσης, αυτό τους επέτρεψε να κάνουν κάποιες συζητήσεις που τους γύρισαν πίσω στην 2η σεζόν, όπου οι σχέσεις τους είχαν ήδη αρχίσει να αλλάζουν.

Οι τελευταίες δύο σεζόν είχαν μερικές αξιοσημείωτες αναφορές, όπου ο Σαμ και ο Ντιν αναπολούν την παιδική τους ηλικία και αναλογίζονται κατά πόσο ο Τζον ήταν ένας καλός πατέρας ή όχι, που εγώ πραγματικά εκτίμησα, δίνοντάς μας μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την παιδική τους ηλικία – γιατί αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία για εσάς;

Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή, όταν γερνούν … ο Σαμ και ο Ντιν είναι σε αυτή τη θέση, νομίζω ο Jared και ο Jensen είναι σε αυτή τη θέση, νομίζω ότι είναι μια θέση από την οποία όλοι περνάμε, όταν από ένα μεγάλο παιδί, κάπου στα τριάντα μας, γινόμαστε πραγματικοί ενήλικες, όπου θα κοιτάξουμε πίσω και θα επανεκτιμήσουμε διάφορα… ιδιαίτερα τους γονείς μας. Δεν λέω ότι θα κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν σαν να ήταν όλα ρόδινα, επειδή μερικές φορές βρισκόμαστε στη θέση να σκεφτούμε, «Θεέ μου, ο πατέρας μου ήταν ένα πολύ ανώριμο άτομο». Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Και έτσι, για τον Σαμ και τον Ντιν καθώς προχωρούν στην ζωή τους, και ιδιαίτερα με αυτό το «υποκατάστατο» του γιου, νομίζω ότι αυτό τους ανάγκασε να κάνουν ερωτήσεις για τον πατέρα τους.

Δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς θα έλεγε πως ο Τζον ήταν ένας πολύ καλός πατέρας, σίγουρα, αλλά επίσης κανένας από αυτούς δεν θα έλεγε ότι ο Τζον ήταν ο χειρότερος πατέρας του κόσμου. Νομίζω ότι τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη ζωή τους, κατανοούν πόσο περίπλοκη και αγχωτική και χτυπημένη από τη μοίρα υπήρξε η ζωή του σε εκείνο το χρονικό σημείο. Και δεν λέω ότι του έδωσαν κάποιο ελαφρυντικό, γιατί ακόμα και ο Ντιν στο προηγούμενο επεισόδιο είπε, αυτό είχαν συζητήσει, κάποια λάθη που ο Τζον είχε κάνει και ήξερε ότι ήταν λάθη και ήξερε ότι έκανε λανθασμένες επιλογές, αλλά νομίζω ότι τον κατανοούσαν τότε.

Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς ότι οι συνομιλίες, που ο Σαμ και ο Ντιν είχαν με τον Τζον σε αυτό το επεισόδιο δεν είναι οι ίδιες συζητήσεις που θα είχαν μαζί του πριν από δεκαπέντε χρόνια. Επειδή έχουν ωριμάσει, και μετά από πάρα πολλές αποκαλύψεις και διαδρομές μέσα στα χρόνια, ήθελαν να φανεί αυτό στη συζήτηση.

Επισημαίνοντας αυτό, σας ενδιαφέρει να επαναφέρετε τυχόν περιπτώσεις ή αναδρομές στο παρελθόν τους στα επερχόμενη επεισόδια; Επεισόδια όπως το «Something Wicked» και «A Very Supernatural Christmas» ήταν πάντα τόσο αποτελεσματικά καθώς πρόσθεσαν στοιχεία για την ζωή τους.

Ναι. Θέλω να πω, μου αρέσουν πάντα αυτά τα επεισόδια, με αναδρομές και αναφορές στο παρελθόν. Αυτά είναι πράγματα που, για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη σεζόν, μπήκαν στο περιθώριο, κυρίως λόγω των μειωμένων επεισοδίων, γεγονός που περιόρισε τις επιλογές όσον αφορά τις αυτοτελείς ιστορίες. Αλλά είμαι πάντα σε επιφυλακή για μια καλή ιστορία σε αυτόν τον τομέα, έτσι θα ήθελα πολύ να βρω περισσότερες ευκαιρίες.

Έχουμε δει στη σειρά χαρακτήρες από προηγούμενες σεζόν να επιστρέφουν, συμπεριλαμβανομένης της Pamela Barnes – δεν υπήρχε κάποιος άλλος, που θα θέλατε να φέρετε πίσω για το 300ο επεισόδιο και δεν μπορέσατε να το πετύχετε; Και υπάρχει περίπτωση για κάποια άλλη επιστροφή αγαπημένου χαρακτήρα σε  αυτή τη σεζόν;

Στο πλαίσιο αυτού του επεισοδίου, όχι. Πήραμε όλους όσους θέλαμε, και είμαστε απίστευτα χαρούμενοι γι ‘αυτό, πραγματικά, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα περισσότερο. Όσον αφορά τα επόμενα επεισόδια, στο 20ο επεισόδιο (Season 14 Finale), θα αποκαλύψω ότι θα έχουμε επισκέψεις από μια παλιά αγαπημένη παρουσία.

SourceIGN
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This