Αφιέρωμα | Οι αναφορές του Supernatural στο Scooby-Doo

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Με το 16ο επεισόδιο της 13ης σεζόν του το Supernatural έγραψε ιστορία κάνοντας crossover με μια από τις πιο εμβληματικές σειρές κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Τώρα πια το Scooby-Doo είναι και επίσημα μέρος της μυθολογίας του Supernatural!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Scooby-Doo πρόκειται για ένα μακροβιότατο franchise που ξεκίνησε το 1969 με τη σειρά κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo, Where Are You! Στη σειρά ο Scooby-Doo είναι ένας ομιλών Μεγάλος Δανέζικος σκύλος που κυνηγά φαντάσματα και γενικά το υπερφυσικό, μαζί με μια ομάδα 4 εφήβων — αν και συνήθως αποκαλύπτεται ότι κρύβονται άνθρωποι πίσω από αυτές τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Η ομάδα του Scooby αποτελείται από τους Daphne Blake, Velma Dinkley, Fred Jones και Shaggy Rogers. Ταξιδεύουν με το ψυχεδελικά βαμμένο βανάκι τους που έχουν ονομάσει “Mystery Machine.”

Αποτέλεσμα εικόνας για scooby gang

Όπως θα παρατηρήσατε, το Supernatural φέρει κάποιες ομοιότητες με το εν λόγω παιδικό, κάτι που δεν πέρασε ασχολίαστο από τους σεναριογράφους. Στην 13χρονη πορεία του, το Supernatural έχει κάνει αρκετές αναφορές στο θρυλικό cartoon, με αποκορύφωμα το φιλόδοξο crossover επεισόδιο ScoobyNatural, όπου οι χαρακτήρες των δυο σειρών συναντήθηκαν για να λύσουν το μυστήριο ενός στοιχειωμένου σπιτιού!

Πάμε λοιπόν να δούμε τις αναφορές που είχε κάνει το Supernatural στο Scooby-Doo, πριν το μεγάλο crossover των δυο σειρών στη 13η σεζόν:

2×11 Playthings

Ο Dean εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τα “παραδοσιακά στοιχειωμένα σπίτια” και μαθαίνουμε για πρώτη φορά πόσο του αρέσει η Daphne…

Dean: Old-school haunted houses, you know? Fog, and secret passageways… sissy British accents. Might even run into Fred and Daphne while we’re inside. Mmm, Daphne. Love her.

[Δείτε εδώ τις υπόλοιπες αναφορές του επεισοδίου στην ποπ-κουλτούρα.]


3×01 The Magnificent Seven

Ο Isaac αρνείται να συνεργαστεί με τους Winchesters, υπονοώντας ότι είναι αρχάριοι.

Isaac: You guys seem nice enough, but, this ain’t ‘Scooby-Doo,’ and we don’t play well with others.

[Δείτε εδώ τις υπόλοιπες αναφορές του επεισοδίου στην ποπ-κουλτούρα.]


4×03 In the Beginning

Το Volkswagen βανάκι που παραλίγο να αγοράσει ο John Winchester αντί για την Impala είναι πιθανώς αναφορά στο “Mystery Machine” του Scooby-Doo.


4×11 Family Remains

Danny: You hunt ghosts?
Dean: That’s right.
Danny: Like Scooby-Doo?
Dean: Better.

Η απάντηση του Dean στον μικρό που τον ρωτάει αν κυνηγάνε φαντάσματα όπως στο Scooby-Doo, αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι τα φαντάσματα στο Scooby-Doo σπάνια είναι αληθινά. Αξίζει να σημειωθεί πως στο επεισόδιο αυτό, αποδεικνύεται τελικά πως ο ‘κακός’ δεν ήταν φάντασμα, όπως αρχικά νόμιζαν οι Winchesters, αλλά δυο άγρια παιδιά που ζούσαν μέσα στους τοίχους του σπιτιού.


6×08 All Dogs Go to Heaven

Dean: Where is this little Scooby gang of yours?

Ο Dean ανακρίνει τον skinwalker (που παίρνει τη μορφή σκύλου) και δεν μπορεί να αντισταθεί στο να κάνει μια αναφορά στον Scooby-Doo!


8×08 Hunteri Heroici

Αποτέλεσμα εικόνας για fred jones supernatural

O Fred Jones του επεισοδίου έχει πάρει το όνομά του από τον ομώνυμο χαρακτήρα της σειράς Scooby-Doo. Ο Fred του Supernatural είναι ψυχοκινητικός και πάσχει από άνοια. Μέσω της ικανότητάς του υλοποιεί στοιχεία των κινούμενων σχεδίων στον πραγματικό κόσμο.


8×21 The Great Escapist

O εξουθενωμένος από τις Δοκιμασίες Sam κάνει μια αναφορά στο Scooby-Doo:

Sam: I’m gonna follow the hotel manager, Dr. Scowley-scowl. He’s like a villain from Scooby-Doo.


9×05 Dog Dean Afternoon

Αποτέλεσμα εικόνας για scooby ruh roh gifΌταν συνειδητοποιεί ότι το ξόρκι του έχει δώσει χαρακτηριστικά σκύλου, ο Dean αναφωνεί “Ruh-roh!”, που είναι η ατάκα- σήμα κατατεθέν του Scooby όταν κάτι δεν πάει καλά.


9×15 #thinman

Από την πρώτη του εμφάνιση στο Hell House της 1ης σεζόν, το βανάκι των Ghostfacers έφερε ύποπτα μεγάλη ομοιότητα με το Mystery Machine, κάτι που επιτέλους σχολίασε ο Dean σε αυτό το επεισόδιο!

Dean: All right, shut up and listen. This is how it’s gonna go. You two clowns are gonna get into that mystery machine outside, and you’re gonna leave town or I’m gonna put holes in your knees.

Στο ίδιο επεισόδιο, ο Ed λέει στον Thinman (που αποκαλύπτεται ότι είναι άνθρωπος τελικά): “It’s Scooby-Doo time, douchebag. Take off the mask.” Κάθε επεισόδιο Scooby-Doo τελείωνε με τον κακό να βγάζει την μάσκα του, αποκαλύπτοντας ότι είναι άνθρωπος κι όχι κάποιο υπερφυσικό πλάσμα.


11×02 Form and Void

Dean: Listen Velma, this isn’t the Scooby gang, okay. So either shut up or get out.
Crowley: Easy tiger, just trying to help… I’m way more of a Daphne.

Μόνο στο Supernatural θα δείτε τσακωμό με ποπ-αναφορές!

[Δείτε εδώ τις υπόλοιπες αναφορές του επεισοδίου στην ποπ-κουλτούρα.]


12×08 LOTUS

Dean: Well, we’ll have a look around. If it is Lucifer, we’ll call the rest of the Scooby Gang.

[Δείτε εδώ τις υπόλοιπες αναφορές του επεισοδίου στην ποπ-κουλτούρα.]


12×11 Regarding Dean

Ο Sam βάζει στον αμνησιακό Dean να δει το επεισόδιο Hassle in the Castle της σειράς Scooby-Doo, Where Are You! για να τον κρατήσει απασχολημένο.

[Δείτε εδώ τις υπόλοιπες αναφορές του επεισοδίου στην ποπ-κουλτούρα.]


13×02 The Rising Son

Ο Jack παρακολουθεί για λίγο το επεισόδιο That Snow Ghost του κλασικού Scooby-Doo, Where Are You!

[Δείτε εδώ τις υπόλοιπες αναφορές του επεισοδίου στην ποπ-κουλτούρα.]


Δείτε εδώ κι ένα video-compilation με τις σκηνές που αναφέρθηκαν παραπάνω:

ΥΓ Για τις Scooby-αναφορές που έγιναν μέσα στο crossover ScoobyNatural υπάρχει ξεχωριστό άρθρο και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This