Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα – 15×06 Golden Time

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Το Supernatural είναι μια σειρά με πολλές meta-αναφορές στην ποπ-κουλτούρα. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν ατάκες ή καταστάσεις που παραπέμπουν σε ταινίες, άλλες τηλεοπτικές σειρές, σε διάσημους καλλιτέχνες, ακόμα και σε ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, και στη λαογραφία του πλανήτη όλου.

Πάμε να ανακαλύψουμε όλες τις αναφορές του έκτου επεισοδίου της τελευταίας σεζόν:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ : “Golden Time”

Στις Πρώτες Βοήθειες, τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά τον τραυματισμό ενός ατόμου, μέχρι να λάβει ιατρική βοήθεια, ονομάζονται “golden time” ή “golden hour” (ελλ. “χρυσός χρόνος”). Αυτά τα λεπτά μπορούν να καθορίσουν τη ζωή ή το θάνατο του τραυματία.

Ο τίτλος παραπέμπει στην (επιτυχημένη) προσπάθεια του Sam να επαναφέρει στη ζωή την Eileen, πριν αυτή μετατραπεί σε εκδικητικό πνεύμα.

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Το βανάκι όπου κρύβονται οι μάγισσες έξω από το σπίτι της Rowena, είναι υποτίθεται μιας μεταφορικής εταιρίας και γράφει επάνω το σλόγκαν: “Keep ‘er movin'”. Αυτό είναι αναφορά στον Charlie Berens και την κωμική ιντερνετική εκπομπή του Manitowoc Minute, που έχει το ίδιο tagline. Ο σκηνογράφος της σειράς, Jerry Wanek είναι φαν της εκπομπής, κι επίσης, κατάγεται από το Manitowoc του Wisconsin.


Sam: Wait a second. So I’ve been looking for signs of — of God or — or Lilith and you’ve been in your room eating cereal?
Dean: And marathoning “Scooby-Doo.”

Ο Sam κι ο Dean έχουν μακράν ιστορία με το Scooby-Doo, αρχικά παρακολουθώντας το καρτούν, κι ύστερα, πρωταγωνιστώντας οι ίδιοι σε ένα crossover! [Διαβάστε εδώ περισσότερα.]


Ως πράκτορας του FBI, ο Castiel χρησιμοποιεί το όνομα “Clarence Worley“. Έτσι ονομαζόταν ο χαρακτήρας που ερμήνευσε ο Christian Slater στην ταινία True Romance.

Ο Castiel χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Clarence (μια αναφορά στον ομώνυμο άγγελο της ταινίας It’s a Wonderful Life) και στην 9η σεζόν, ενόσω ήταν θνητός. Αυτό ήταν το παρατσούκλι που του είχε δώσει η Meg.


Η Rowena ζούσε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων ονόματι “Aradia Apartments”. Σύμφωνα με τον λαογράφο του 19ου αιώνα Charles Godfrey Leland, η Aradia ήταν μια θεά της σελήνης που λατρευόταν από τις μάγισσες της Τοσκάνης στην Ιταλία.


Sam: I recognize that. It’s from the “Ordo Maleficarum.”

“Ordo Maleficarum” είναι στα λατινικά το Τάγμα των Μαγισσών, και ειδικά αυτών που εξασκούν μαύρη μαγεία.


Όταν βρίσκονται στο διαμέρισμα της Rowena, o Sam δείχνει μια κάρτα ταρώ που γράφει “Θάνατος” στην Eileen. Όταν αυτή η κάρτα κρατιέται όρθια σηματοδοτεί το τέλος μιας κατάστασης ή μια ριζική αλλαγή στον ορίζοντα. Αυτή η φευγαλέα κίνηση του Sam προοικονομεί την αναγέννηση της Eileen στο τέλος του επεισοδίου.


Melly: Please. Agent Worley, you have to let me help. I told Caleb to get off Fortnite to get some fresh air.

Το Fortnite είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι για πολλαπλούς παίκτες που κυκλοφόρησε το 2017 από την Epic Games.


Dean: This is Assistant Director Kaiser.

Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο Dean παραπέμπει στον Glenn Kaiser ιδρυτικού μέλους του χριστιανικού ροκ συγκροτήματος Resurrection Band.

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img