Fun facts & Trivia – 15×06 Golden Time

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο σας έχω μαζέψει όλες τις κρυμμένες μικρολεπτομέρειες του 6ου επεισοδίου της τελευταίας σεζόν του Supernatural: σεναριακά μυστικά, ιδιαίτερες σκηνοθετικές επιλογές και παρασκηνιακά ευτράπελα! Και μην ξεχάσετε να τσεκάρετε και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα για ακόμα περισσότερα easter eggs!

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Βλέπουμε τον Castiel να κυνηγά μόνος του για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα του First Blood όπου ο Sam κι ο Dean ήταν αιχμάλωτοι της Μυστικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, βλέπουμε τον άγγελο να είναι πολύ πιο καλός στο κυνήγι από ότι στο παρελθόν.


Στο Καταφύγιο υπάρχει μια εγκατάσταση ψεύτικων τηλεφώνων, παρόμοια με εκείνη που είχαν ο Bobby Singer κι ο Garth για την κάλυψη των ψευδωνύμων των κυνηγών από τις Αρχές.


Η Eileen Leahy αποκαλύπτει ότι το διαολόσκυλο που τη σκότωσε στο There’s Something About Mary την έσυρε στην Κόλαση, όπου βρισκόταν παγιδευμένη μέχρι να ανοίξει ο Chuck τις Πύλες στο Moriah. Η Eileen είχε προλάβει να φύγει μακρυά πριν ο Belphegor σφραγίσει το Harlan και παγιδεύσει τους κολασμένους μέσα σε έναν μαγικό θόλο (Back and to the Future). Εδώ επιβεβαιώνεται και το ότι η Rowena, πριν θυσιαστεί, μάζεψε μέσα της μόνο τις ψυχές που βρισκόταν μέσα στο θόλο, άρα υπάρχουν ακόμα κολασμένοι ελεύθεροι στη Γη (ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ). Ούτε τα φαντάσματα που είχε ρουφήξει η παγίδα ψυχών στο Raising Hell πήγαν στη Rowena, αντίθετα βρίσκονται ακόμα εκεί μέσα στον κρύσταλλο.

Ο Dean ενημερώνει την Eileen ότι δεν μπορεί να πάει τώρα πια στον Παράδεισο γιατί έχει περάσει χρόνο στην Κόλαση, όπως έμαθε πολύ πρόσφατο κι ο Kevin Tran. Ο Belphegor είχε πει στους Winchesters πως οι ψυχές που έχουν πάει στην Κόλαση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές στον Παράδεισο, ακόμα κι αν είναι αθώες. Η εξαίρεση για τον John Winchester και τον Bobby Singer είχε γίνει, σύμφωνα με τη θεωρία του Belpehgor τουλάχιστον, γιατί ο Θεός συμπαθούσε τότε τα αδέρφια.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

Στο σενάριό της, η Meredith Glynn εξηγούσε σαφώς ότι ο λόγος που η Eileen δεν μπορούσε ως πνεύμα να εμφανιστεί στο Καταφύγιο ήταν τα προστατευτικά σύμβολα. Γι’αυτό έπρεπε να περιμένει μέχρι να βρει τον Sam σε εξωτερικό χώρο για να τη δει. Ύστερα, οι Winchesters απενεργοποίησαν τα σύμβολα, κι έτσι μπόρεσε να μπει στο Καταφύγιο.


Ο Sam χαρακτηρίζει τη Rowena ως ίσως την “ισχυρότερη μάγισσα που έζησε ποτέ”. Αντίστοιχα, ο Dean χαρακτηρίζει τον Sam ως “μαθητευόμενο της Rowena” και υπονοείται ότι η Σκωτσέζα άφησε τα μαγικά της υπάρχοντα ειδικά για να τα βρει ο Sam (αφού το ξόρκι που σκότωνε όποιον έμπαινε στο σπίτι της, δεν επηρέασε τον μικρό Winchester).

Όντως, ο Sam επιδεικνύει εδώ και καιρό ισχυρή μαγική ικανότητα, που όλο και βελτιώνεται. Σε αυτό το επεισόδιο τον είδαμε να φτιάχνει ένα μαγικό πουγκί κι ένα ξόρκι που έμαθε από τη Rowena για να σκοτώσει την Μητέρα-Μάγισσα. Τον είδαμε επίσης, να ολοκληρώνει ένα περίπλοκο ξόρκι ανάστασης και να το εκτελεί επιτυχώς!


Η Μητέρα-Μάγισσα ξεκαθαρίζει ότι το ξόρκι ανάστασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά γιατί “όταν ο Θάνατος βρίσκει ένα παραθυράκι, το κλείνει”. Αναφέρεται στο Θάνατο στο θηλυκό γένος, βέβαια, κάτι το οποίο δεν έχουμε ιδέα πώς θα μπορούσε να γνωρίζει, αφού ούτε η ίδια η Rowena δεν ήξερε ότι ο Θάνατος είναι πια γυναίκα, όπως καταλαβαίνουμε από την έκπληξή της όταν είδε τη Billie στο Funeralia. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι σε κάποιες κουλτούρες η προσωποποίηση του θανάτου είναι γένους θηλυκού.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Αυτό ήταν το επεισόδιο με τη χαμηλότερη τηλεθέαση μέχρι στιγμής στη σεζόν. [Δείτε εδώ αναλυτικά την τηλεθέασης της βραδιάς.]


Τέσσερις ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί και παλιότερα στη σειρά, σε διαφορετικούς ρόλους:


Emily: Steve was a good bunny, but she needed his bones for a spell.

Η σεναριογράφος του επεισοδίου έδωσε στο σκοτωμένο κουνελάκι της Emily το όνομα “Steve”, από τον έτερο σεναριογράφο Steve Yockey, που τη βοήθησε να σκεφτεί όλες τις βαναυσότητες που διέπραξε η Jacinda στη μικρή της αδερφή.


Ο Jared Padalecki και η Shoshannah Stern συζητούν στην αμερικανική νοηματική γλώσσα σε ένα σύντομο βιντεάκι που ανέβασε η ηθοποιός στο Twitter, πριν την πρώτη προβολή του επεισοδίου:

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα