Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα – 1×13 Route 666

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Το Supernatural είναι μια σειρά με πολλές meta-αναφορές στην ποπ-κουλτούρα. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν ατάκες ή καταστάσεις που παραπέμπουν σε ταινίες, άλλες τηλεοπτικές σειρές, σε διάσημους καλλιτέχνες, ακόμα και σε ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, και στη λαογραφία του πλανήτη όλου.

Πάμε να δούμε τις αναφορές του 13ου επεισόδιου του Supernatural, το οποίο γράφτηκε από τους Eugenie Ross-Leming & Brad Buckner και σκηνοθετήθηκε από τον Paul Shapiro:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ: “Route 666”

Ο Αυτοκινητόδρομος 666 (Route 666) είναι η 6η επέκταση του διάσημου Αυτοκινητοδρόμου 66 (Route 66). Ο «Route 66» (ή αλλιώς «Mother Road»), ο πιο διάσημος ίσως δρόμος του κόσμου, που έχει μέχρι και τραγούδι στο όνομά του, κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα (1926) για να συνδέσει το Σικάγο με το Λος Άντζελες και το Ιλινόις με την Καλιφόρνια.

Την επέκταση 666 βάραινε για πολλές δεκαετίες ο βιβλικός “αριθμός τους θηρίου” μέχρι το 2003 που μετονομάστηκε σε “Route 491”, σταματώντας επιτέλους όλα τα ‘διαβολικά’ υπονοούμενα, αλλά και τις κλοπές των οδικών πινακίδων!

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Η τελική αναμέτρηση μεταξύ της Impala και του ρατσιστικού φορτηγού-φάντασμα θυμίζει το επεισόδιο “K.I.T.T. V.S. K.A.R.R.” της σειράς Knight Rider.

Fun facts & trivia

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα