Andrew Dabb: “Θα δώσουμε την ευκαιρία στους Winchesters να είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας τους.”

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Είναι η αρχή της νέας χρονιάς και τα νέα (και τελευταία) επεισόδια του Supernatural είναι σχεδόν στο πιάτο μας. Και τί νέα αρχή θα ήταν αν τα αδέρφια Winchester δεν ήταν πάλι χώρια; Στο τέλος του 8ου επεισοδίου της 15ης σεζόν, ο Dean κι ο Castiel ξεκινούσαν για το Καθαρτήριο όταν ο Μιχαήλ τους άνοιξε μια ρωγμή για 12 ώρες. Την ίδια στιγμή, ο Sam και η Eileen έπεφταν στην παγίδα του Chuck. Όταν, λοιπόν, η σεζόν θα επιστρέψει μετά το χειμερινό διάλειμμά της με το -εύστοχα ονοματισμένο- επεισόδιο The Trap (= η παγίδα), τα δυο δίδυμα θα δουλέψουν μαζί για να αποκαλύψουν κάποιες κρυμμένες αλήθειες και να προσπαθήσουν να σταματήσουν τον Chuck.

Είναι πραγματικά μια ευκαιρία και για τα δυο αγόρια να είναι ο καθένας τους πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας,” λέει ο showrunner Andrew Dabb για αυτόν τον αποχωρισμό. “Είναι συνέχεια μαζί, και λατρεύουμε να τους έχουμε μαζί, αλλά υπάρχουν στιγμές που, για το καλό της ιστορίας, είναι καλύτερο να κάνουμε δυο πράγματα ταυτόχρονα, οπότε το να τους χωρίσουμε είναι ένας καλός τρόπος να το καταφέρουμε αυτό.

Μέσα στην ιστορία, ο Chuck χρειαζόταν να χωριστούν τα αδέρφια για “λόγους που θα τους ανακαλύψουμε σύντομα,” προσθέτει ο Dabb. Ο Sam παρασύρεται μακρυά από τον Dean με το πρόσχημα μιας κυνηγού σε κίνδυνο και πέφτει κατευθείαν στα νύχια του Chuck, ενώ ο Dean επιστρέφει ξανά σε ένα “μέρος που τον διαμόρφωσε [σαν χαρακτήρα]“, και το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης χτυπάει απειλητικά για εκείνον.

Μετά [το επεισόδιο The Trap] ο Sam κι ο Dean θα βρουν τις ζωές τους θεμελιωδώς αλλαγμένες,” λέει ο Dabb. “Το Επεισόδιο 9 είναι ένα κομβικό σημείο για τη σεζόν μας. Κάθε επεισόδιο μετά από αυτό θα είναι βαθιά επηρεασμένο από τα γεγονότα σε αυτό.

Παρακάτω, ο Dabb συζητά την επιστροφή του Supernatural στο Καθαρτήριο, το ζευγάρωμα του Sam με την Eileen, και το πώς θα εξελιχθεί το τέλος που έγραψε ο Chuck για τους Winchesters.

Ποιά ήταν η έμπνευση πίσω από την επιστροφή του Dean και του Castiel στο Καθαρτήριο σε αυτό το σημείο της τελευταίας σεζόν;

Κατά κάποιον τρόπο, αυτό είναι, ειδικά για τον Dean, μια επιστροφή σε ένα μέρος που συνέβαλε πολύ στη διάπλαση του χαρακτήρα του. Υπάρχουν σίγουρα στιγμές που άλλαξαν τον Dean θεμελιωδώς: όταν έχασε τον πατέρα του ήταν η μια, όταν πήγε στην Κόλαση ήταν άλλη μία, όταν πήγε στο Καθαρτήριο, και η επιστροφή της μητέρας τους ήταν ακόμη μια. Στην τελευταία σεζόν, δεν τα έχουμε αγγίξει ξεκάθαρα όλα αυτά, αλλά τα υπονοούμε, οπότε το να επιστρέψει ο Dean με τον Cass στο Καθαρτήριο, σε ένα διεστραμμένο replay του πώς ήταν χρόνια πριν, είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε. Ήταν επίσης ξεκάθαρο σε εμάς το ότι αφού ασχοληθήκαμε με το Θεό, ασχολούμαστε και με τη Δημιουργία, οπότε πρέπει να ασχοληθούμε με ολόκληρη τη Δημιουργία. Για εμάς είναι διαφορετικά σύμπαντα, ο Παράδεισος, η Κόλαση, το Καθαρτήριο — όλα είναι μέρος της ίδιας κοσμολογίας.

Πόσο διαφορετικό είναι αυτό το Καθαρτήριο από αυτό που το κοινό, αλλά και ο Dean, θυμούνται από την 8η σεζόν; Γυρίστηκε με διαφορετικό τρόπο για να αντανακλά τις αλλαγές που έχουν υποστεί ο Dean κι ο Castiel από τότε που ήταν για πρώτη φορά εκεί;

Είναι το Καθαρτήριο όπου γνωρίσαμε τον Benny, είναι ακριβώς το ίδιο Καθαρτήριο, ναι. Γυρίζουμε τη σειρά λίγο διαφορετικά τώρα σε σχέση με το πώς τη γυρνούσαμε τότε, γιατί η τεχνολογία αλλάζει και τα λοιπά, αλλά στην τελική, θέλαμε να έχει την ίδια αίσθηση.

Υπάρχει κυριολεκτικά ένα ρολόι που μετρά αντίστροφα για τον Dean στο Καθαρτήριο, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να ξεμείνει εκεί ξανά, κι ο Sam στέκεται μπροστά στον Chuck, ο οποίος θα μπορούσε να χτυπήσει τα δάχτυλά του και να του κάνει ό,τι θέλει. Για ποιόν πρέπει να ανησυχεί το κοινό περισσότερο;

Νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο για τον Sam, γιατί ακόμη κι αν ο Θεός δεν χτυπήσει τα δάχτυλά του για να τον σκοτώσει, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά – όχι μόνο σωματική ζημιά, αλλά και ψυχολογική. Ο Θεός γνωρίζει κυριολεκτικά τα πάντα για τα αγόρια μας: γνωρίζει τί θέλουν, γνωρίζει όλα τα μυστικά τους, και μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό για να τους υπονομεύσει με τρόπους που δεν έχουμε εξερευνήσει πραγματικά. Αυτό ξεκινά με το Επεισόδιο 9. Ίσως σωματικά, ο Sam δεν πρόκειται να πεθάνει, αλλά ψυχολογικά, πολλά πράγματα θα στείλουν τον Sam, δεν θέλω να πω σε ένα σκοτεινό μέρος ακριβώς, αλλά κάπου όπου θα αρχίσει να αμφισβητεί τον εαυτό του και να αμφισβητεί σθεναρά πολλά πράγματα γύρω του.

Ήταν σημαντικό να γίνει ζευγάρι ο Sam με την Eileen για να λειτουργεί ο χαρακτήρας της ως αντιστάθμισμα για τον Sam και αυτά που περνάει;

Νομίζω ήταν σημαντικό να τη φέρουμε πίσω και να τους βάλουμε να είναι μαζί, για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι επειδή μας αρέσουν μαζί, και ο δεύτερος είναι επειδή όταν βρίσκεσαι σε έναν κόσμο με τον Chuck και τον Sam, που είναι και οι δυο θεοί με το δικό τους τρόπο ο καθένας, η ύπαρξη της Eileen προσφέρει λίγο ρεαλισμό, μια ισορροπία που είναι βοηθητική. Πραγματικά βοηθά η προσθήκη της προοπτικής ενός νορμάλ ατόμου, αν και η Eileen δεν είναι ακριβώς νορμάλ, πάντως είναι όσο νορμάλ μπορεί να είναι [κάποιος χαρακτήρας] σε αυτή τη σειρά.

Σε ποιά φάση προσπαθεί ο Sam να χρησιμοποιήσει τον συμπαντικό δεσμό τους εναντίον του Chuck;

Θα έλεγα ότι [το storyline] του δεσμού τους ολοκληρώνεται αρκετά σύντομα. Όμως, χωρίς να πω πολλά spoilers, αυτό αποδεικνύεται πιο δύσκολο από ότι φανταζόμασταν. Η αγωνία αυτή τη στιγμή για τον Sam δεν είναι το αν θα επιβιώσει, αλλά το πώς θα επιβιώσει.

Αν ο Chuck δημιούργησε τα πάντα, θεωρητικά αυτό σημαίνει ότι αν τον σκοτώσουν θα καταρρεύσουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των Sam & Dean. Οι ίδιοι έχουν φανεί διατεθειμένοι και στο παρελθόν να θυσιαστούν, αλλά η σειρά έχει ως κεντρικά μηνύματα το “kick it in the ass” και το “always keep fighting”, τα οποία, κάποιοι θα έλεγαν ότι θα ακυρώνονταν, αν οι Winchesters θυσιαστούν για να σταματήσουν τον Chuck. Πώς προσεγγίσατε αυτά τα στοιχεία της αφήγησης;

[Το να σταματήσουν τον Chuck] είναι το μεγαλύτερο ερώτημα που έχουμε αυτή τη σεζόν. Στις 15 σεζόν του Supernatural, έχουμε αναπτύξει μια αρκετά υγιή κοσμολογία, σε ότι αφορά τους κανόνες της και τέτοια. Δεν ψαχνόμαστε να παραβιάσουμε αυτούς τους κανόνες, αλλά στα πλαίσια αυτών των κανόνων, βρήκαμε τρόπο να φέρουμε το θέμα του Chuck σε ένα ικανοποιητικό τέλος. Είναι δύσκολο. Μιλάμε για συμπαντικές δυνάμεις, μιλάμε για το Θεό. Δεν είναι ότι ο Dean μπορεί να τον καρφώσει στην καρδιά. Υπάρχουν συνέπειες για όλα αυτά, κι αυτό είναι ένα από τα πράγματα με τα οποία παλεύουν τα αγόρια καθώς προχωράμε στη σεζόν.

Το πρόβλημα για τον Sam και τον Dean είναι ότι αυτό το ξόρκι τους το έδωσε ο Chuck, άρα το ερώτημα που δημιουργείται είναι: “Θα τους έδινε ο Chuck τον τρόπο να τον σταματήσουν;” Στο προηγούμενο επεισόδιο με τον Adam, κυριολεκτικά το είπαν αυτό, οπότε τώρα τίθεται το θέμα του αφού ξέρουν ότι έχουν έναν αναξιόπιστο αφηγητή τόσο καιρό, πώς μπορούν οι ίδιοι να ξεθάψουν τις σωστές απαντήσεις; Οι απαντήσεις που θα δώσουμε στο κοινό έχουν τοποθετηθεί σε αυτή τη σεζόν, και στην προηγούμενη σεζόν — είναι κάτι που συμβαίνει αθόρυβα εδώ στο παρασκήνιο αρκετό καιρό τώρα. Δεν θέλαμε να δώσουμε κάτι που θα μοιάζει αποκύημα της φαντασίας μας, αλλά ταυτόχρονα, κανείς δεν θέλει να βλέπει τα ίδια ξανά και ξανά, κι εμείς σίγουρα δεν θέλουμε να πούμε μια τέτοια ιστορία, άρα έχει σημασία ο τρόπος που γίνεται, για να τιμάται το παρελθόν, να τιμάται η μυθολογία μας, αλλά και να πηγαίνουν τα αγόρια μας σε ένα ταξίδι που δεν έχουν ξαναπάει.

Και πώς συνταίριαξε το μήνυμα της σειράς στο να χτίσετε το τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν αυτό που είπατε: “Είναι ένα αληθινό τέλος, δεν γίνεται να επιστρέφουν άνθρωποι ξανά και ξανά. Θα αντιμετωπίσουν τη ζωή και το θάνατο – αυτή τη φορά στ’αλήθεια, ενώ ο Jensen κι ο Jared έχουν δηλώσει ανοιχτοί σε περισσότερες ιστορίες στο μέλλον;

Νομίζω ότι η σειρά ήταν πάντα για την επιμονή και την ελπίδα κι όλα αυτά [και] δεν θέλουμε να τα χάσουμε αυτά στην τελευταία μας σεζόν. Δεν νοιώθω πίεση να το τελειώσω όλο αυτό με ένα ανοιχτό φινάλε. [Όταν κι αν] επιστρέψει το Supernatural, πιθανότατα αυτό θα είναι πρόβλημα κάποιου άλλου. Ο [εκτελεστικός παραγωγός] Bob Singer κι εγώ είπαμε εξαρχής ότι θα γράψουμε ένα αληθινό τέλος για τη σειρά αυτή. Δεν είναι ότι κάτι θα συμβεί στον Sam και τον Dean και ξαφνικά βγαίνει ο Jefrey Dean Morgan από τις σκιές. Δεν είναι αυτό το παιχνίδι που παίζουμε.

Το τέλος για την ιστορία των Winchesters που έγραψε ο Chuck αυτή τη σεζόν συμπεριελάμβανε μια ταφόπλακα με το όνομά τους επάνω. Αυτή η στιγμή ήταν προοικονομία ή αντιπερισπασμός — ή μήπως κάτι ενδιάμεσο;

Το τέλος του Chuck, που έγραψε στο σπίτι της Becky, θα αποπληρωθεί ολοκληρωτικά. Δεν είναι αχρείαστο. Δεν είναι ξεθωριασμένη προοικονομία. Είναι κάτι που θα δείτε να αποπληρώνεται κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει λίγη αγωνία στο κοινό, αλλά μαντεύω ότι θέτει πολλά περισσότερα γρανάζια σε λειτουργία αργότερα στη σεζόν από ότι συμβαίνει τώρα.

Αυτή η τελευταία σεζόν είχε πολλά callbacks σε παλιότερες σεζόν. Έχετε σκοπό να φέρετε την ιστορία να κάνει πλήρη κύκλο στο τέλος σε ότι αφορά τον Sam και την πορεία του προς μια φυσιολογική ζωή την οποία διέκοψε ο Dean;

Όχι απαραίτητα. Τα αγόρια έχουν αλλάξει, οπότε θα ήταν περίεργο να τους βάλουμε να έχουν ακόμη τα ίδια όνειρα που είχαν πριν 15 χρόνια — κι ότι αυτή ήταν η τέλεια ζωή για εκείνους. Σίγουρα θέλουμε να δώσουμε στο κοινό ένα κλείσιμο από πολλές πλευρές αυτή τη σεζόν, αλλά δεν νομίζω ότι προσπαθούμε ενεργά να καθρεφτίσουμε στιγμή-προς-στιγμή το πώς ήταν αυτοί οι δυο και πώς κατέληξαν. Για εμένα, αυτό ακυρώνει το ταξίδι, κατά κάποιον τρόπο.

Αφού είπατε ότι κρύψατε στοιχεία σε πρόσφατα επεισόδια, υπάρχει κάποιου είδους μπούσουλας για το τέλος, τον οποίο πιστεύετε ότι θα ανακαλύψουν οι φανς από πριν, ή θα σας πείραζε να ανακαλύψουν πριν το φινάλε το πού οδεύουν τα πράγματα;

Αν κάποιος το ανακαλύψει, μια χαρά. Το κοινό είναι πολύ έξυπνο, και δεν θα με εξέπληττε αν συνέβαινε αυτό. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι μυστήριο, και σε καμία περίπτωση δε λέμε: “Αν το ανακαλύψετε θα κερδίσετε βραβείο.” Η ελπίδα μου είναι, όπως γίνεται με κάθε καλό φινάλε, να προκαλεί έκπληξη, αλλά αν γυρίσεις πίσω [για να τα ξαναδείς όλα από την αρχή, γνωρίζοντας πια πώς καταλήγει] να συνειδητοποιήσεις ότι ήταν αναπόφευκτο. Οι θεωρίες που κάνουν οι φανς είναι πολύ ωραίο πράγμα, και σας εγγυώμαι ότι κάποιος σίγουρα θα το μαντέψει.

SourceVariety
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This