Supernatural Ιστορία: Δοχεία (Vessels) {UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

«Το μοναδικό στοιχείο για τους αγγέλους (στο Supernatural) που δεν ανήκει στην λαϊκή παράδοση είναι η αντίληψη που πρέπει να διαθέτουν. Ελέγχουν ένα ανθρώπινο ξενιστή με τον ίδιο τρόπο με τους δαίμονες. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι άγγελοι πρέπει να ζητήσουν την άδεια ενώ οι δαίμονες δεν το κάνουν. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να χτίσουμε διάφορες υποθέσεις βασισμένες στις αρχές της ηθικής καθώς οι άγγελοι εκπροσωπούν θεωρητικά το καλό, αλλά βάζουν τα ανθρώπινα θύματα μέσα σε αυτήν την τρομερή εμπειρία μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι ήταν αρκετά ευσεβείς για να δώσουν τον εαυτό τους σε αυτούς με τη θέλησή τους.»

Eric Kripke, Supernatural: The Official Companion, season 4

Ένα «δοχείο» είναι ένας άνθρωπος που ένας άγγελος κατέχει προκειμένου να εμφανιστεί στη Γη. Ο όρος «δοχείο» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Castiel. Οι άγγελοι είναι στην πραγματικότητα «πολυδιάστατο μήκος κύματος της ουράνιας πρόθεσης», το «μέγεθος του …Chrysler Building».Τα «δοχεία» είναι ο ασφαλέστερος και πιο συμβατικός τρόπος για τους αγγέλους για να επικοινωνούν με τους ανθρώπους στη Γη, καθώς οι πραγματικές φωνές τους και εικόνες μπορεί να σκοτώσουν και το λιγότερο να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη. Τα «δοχεία»  εμφανίζονται επίσης ως απαραίτητα για έναν άγγελο ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων του στη Γη. Ο Zachariah εξηγεί ότι ακόμη και ο Lucifer χρειάζεται ένα δοχείο έξω από το Κλουβί. Ένας άνθρωπος πρέπει να συναινεί ώστε ένας άγγελος να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως ένα «δοχείο».

Η Καταλληλότητα ενός Δοχείου

Castiel: Αυτό ήταν το λάθος μου. Ορισμένοι άνθρωποι, ξεχωριστοί άνθρωποι, μπορεί να αντιληφθούν το αληθινό πρόσωπο μου. Σκέφθηκα ότι μπορεί να είσαι ένας από αυτούς. Έκανα λάθος.
Dean: Και τι πρόσωπο είσαι τώρα, ε; Τι, ιερός λογιστής;
Castiel: Αυτό; Αυτό είναι … ένα «δοχείο».
Dean: Έχεις καταλάβει κάποιον φτωχό κακόμοιρο;
Castiel: Είναι ένας αφοσιωμένος άνθρωπος, που πραγματικά προσευχήθηκε γι ‘αυτό.

Castiel και Dean, 4×01 Lazarus Rising

Η καταλληλότητα ενός ανθρώπου για να γίνει ένα «δοχείο» είναι έμφυτη. Ο Castiel κάνει αναφορά σε αυτό, ενώ κατείχε την  Claire Novak, λέγοντας ότι είναι «στο αίμα της.» Φαίνεται ότι οι άγγελοι συνδέονται με την καταγωγή ορισμένων ανθρώπινων οικογενειών. Ο Michael, όταν χρησιμοποιεί το νεαρό John Winchester ως το «δοχείο» του, λέει στον Dean: «Είσαι αλήθεια «δοχείο» μου, αλλά δεν είσαι το μοναδικό μου. Είναι μια γραμμή αίματος … που εκτείνεται πίσω στον Cain και Avel. Είναι στο αίμα σας, το αίμα του πατέρα σου, το αίμα της οικογένειάς σας». H δήλωση αυτή ενισχύεται από την μετέπειτα χρήση του Adam Milligan από τον Michael, γιο του John και ετεροθαλή αδελφό του Dean, όταν ο  μεγάλος αδερφός αρνείται να συναινέσει για να δεχτεί τον Michael.

Δεν είναι όλα τα «δοχεία» κατάλληλα ή ανθεκτικά όσο άλλα. Όταν δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον Sam Winchester ως το «δοχείο» του μετά την αποφυλάκισή του, ο Lucifer αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον Nick ως υποκατάστατο, αλλά το σώμα του Nick αποδείχτηκε ολοφάνερα ότι αλλοιωνόταν όσο περνούσε ο καιρός. Έτσι υποχρεώθηκε να καταναλώνει ποσότητες δαιμονικού αίματος για να το στηρίξει. Αφού οι άγγελοι αποβάλλονται από τον Ουρανό από τον Metatron και πέφτουν στη Γη, κάποιοι από αυτούς απελπίζονται τόσο πολύ για τα «δοχεία» τους, που παίρνουν την πρώτη διαθέσιμη επιλογή ως οικοδεσπότες, με αποτέλεσμα κατά την υποδοχή τους από τον άνθρωπο, τα «δοχεία» να εκρήγνυνται. Ο άγγελος Hael ήταν τόσο απεγνωσμένος να βρει ένα κατάλληλο «δοχείο», που προσπάθησε να αναγκάσει τον Castiel να συναινέσει στην κατοχή του μετά την απώλεια της αγγελικής χάρης του και της μετέπειτα ανθρώπινης υπόστασής του.

Το φύλο φαίνεται να είναι άνευ σημασίας για τους αγγέλους. Ο Castiel, η Hannah και ο Raphael όλοι χρησιμοποιούν και αρσενικά και θηλυκά «δοχεία». Αν και οι άγγελοι όταν αναφέρονται ο ένας στον άλλο με όρους που σχετίζονται με το φύλο όπως «αδελφός» και «αδελφή», όταν αλληλεπιδρούν με τα «δοχεία», δεν είναι σαφές τότε αν οι ίδιοι  έχουν καμία έννοια του φύλου, όπως οι άνθρωποι θα το καταλάβαιναν στη φυσική τους κατάσταση, και αυτό επηρεάζει την επιλογή του «δοχείου» τους.

Χαρακτηριστικά

Χορήγηση συγκατάθεσης

Ενώ οι δαίμονες μπορούν να κατέχουν οποιονδήποτε άνθρωπο παρά τη θέλησή του, προκειμένου ένας άγγελος να κάνει το ίδιο πρέπει να λάβει τη συγκατάθεση του ανθρώπου προτού να μπορέσει να καταλάβει αυτόν ή αυτήν. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να εξαναγκαστεί όπως αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά του Zachariah στον Dean, με τη συνεχιζόμενη άρνηση του δεύτερου να λειτουργήσει ως «δοχείο» του Michael, κάτι που οδήγησε τον Zachariah να βασανίσει τον Dean, τον Sam και τον ετεροθαλή αδελφό τους Adam Milligan. Ωστόσο, φαίνεται ότι η συναίνεση εξακολουθεί να απαιτείται από τον άνθρωπο ώστε να πει το «ναι» ο ίδιος, καθώς ο Zachariah πάντα προσπαθούσε να αναγκάσει τον Dean να δεχθεί όχι απλώς αλλάζοντας τις αναμνήσεις του, ένα κατόρθωμα που έχει αποδειχθεί ότι είναι σε θέση να κάνει, επιδιώκοντας να κάνει τον  Dean πρόθυμο να συναινέσει – οι δαίμονες ήταν πιο πρόθυμοι να επιτεθούν και να απειλήσουν τον Sam, στο σημείο που προσπαθεί να εξαπατήσει τον Gary Frankel, ο οποίος είχε προσωρινά αλλάξει σώμα με τον Sam, να λέει «ναι» στη θέση του Sam – αλλά μπορεί απλώς να βασίζονται σε πιο περιορισμένη γνώση για τους αγγέλους.

Αφού εξασφαλιστεί η συναίνεση, φαίνεται ότι ένας άγγελος μπορεί να καταλαμβάνει ένα «δοχείο» για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, αν και μπορεί να απελαθεί δια της βίας. Αφού εγκαταλείψει ένα «δοχείο», φαίνεται ότι ο άγγελος χρειάζεται νέα συναίνεση από το «δοχείο» για να συνεχίσει τη χρήση του ως οικοδεσπότης. Ο Castiel έπρεπε να χρησιμοποιήσει την Claire Novak ως ένα «δοχείο» όταν ο Jimmy δεν ήταν επί του παρόντος μια επιλογή. Αυτό προφανώς ισχύει μόνο όταν ο άνθρωπος είναι διανοητικά ικανός να το δεχτεί, όπως ο Raphael ήταν σε θέση να  ξαναχρησιμοποιήσει τον Donnie Finnerman αφού αποβλήθηκε από αυτόν παρόλο που ο  Donnie ήταν σχεδόν κατατονικός και φαινόταν απίθανο να δώσει νέα συναίνεση για τη χρήση του ως «δοχείο» από τον Raphael. Οι άγγελοι μπορoύν προφανώς να καταλάβουν εκ νέου ένα σώμα που έχει αποκατασταθεί χωρίς ψυχή, όπως όταν ο Castiel επιβεβαίωσε ότι ο Jimmy Novak σκοτώθηκε και οδηγήθηκε στους Ουρανούς, μετά σκοτώθηκε από τον Michael και όμως συνέχισε να λειτουργεί στο άψυχο σώμα του Jimmy για πολλά χρόνια. Η Anna Milton αναγέννησε το  ανθρώπινο σώμα της ως άψυχο «δοχείο» για να το χρησιμοποιεί, ανακαλώντας  «παλιές χάρες». Αυτά είναι τα μόνα παραδείγματα των αγγέλων που χρησιμοποίησαν άψυχο «δοχείο».

Στον 14ο κύκλο, ο μετα-αποκαλυπτικός Μιχαήλ χρειάστηκε μόνο ένα νεύμα της Ροβίνα για να την καταλάβει και όχι μια συγκατάθεση με λόγια.

Άγγελοι/ Δαίμονες: αλληλεπίδραση

Ενώ καταλαμβάνοντας ένα δοχείο, η αρχική συνείδηση ​​του ανθρώπου καταστέλλεται, αν και μπορεί να έρθει στην επιφάνεια σε σπάνιες περιπτώσεις. Ο Lucifer επιτρέπει στον Sam Winchester να ζει κάποιες στιγμές των ενεργειών του, όταν κατέστρεψε  μερικούς δαίμονες, που παρακολουθούσαν τον Sam κατά τη διάρκεια της ζωής του, σε μια προσπάθεια να πείσει τον Sam να υποκύψει σ ‘αυτόν, ενώ ο Jimmy Novak τουλάχιστον γνώριζε αρκετά κατά τη διάρκεια της ζωής του ως Castiel ώστε να αναγνωρίσει τους Winchesters όταν τους συνάντησε αφού ο Castiel εκδιώχθηκε από το σώμα του, καθώς και να γνωρίζει πώς να δημιουργήσει ένα φράγμα από αλάτι για να προστατεύσει την οικογένειά του από την επίθεση των δαιμόνων. Τα φιλοξενούμενα «δοχεία» επίσης ήταν σε θέση να ανακτήσουν τον έλεγχο από έναν άγγελο. ‘Οταν ο Sam και ο Castiel ενεργούσαν ως «δοχείο» του Lucifer, που το καθένα μπορούσε να ανακτήσει τουλάχιστον προσωρινά τον έλεγχο, ενώ ο Lucifer ήταν ακόμα μέσα τους, αν και ήταν σε θέση να ανακτήσει τον έλεγχο του Castiel μετά από λίγα λεπτά (όταν o Sam πήδηξε μέσα στο κλουβί πριν από τον Lucifer θα μπορούσε να ξαναπάρει τον έλεγχο του σώματός του). Αντίθετα, οι άγγελοι μπορούν επίσης να καταστείλουν τον εαυτό τους, ενώ σε «δοχεία», όπως φαίνεται όταν ο Gadreel, μεταμορφώθηκε  σε Ezekiel, διέγραψε τη γνώση του Sam  και υποχώρησε στο υποσυνείδητό του, προκειμένου να του επιτρέψει να επουλωθεί.

Σύμφωνα με τον Castiel στη δεύτερη συνομιλία του με τον Dean, οι άγγελοι «περπάτησαν μεταξύ» των ανθρώπων, για πρώτη φορά πριν από 2.000 χρόνια. Ο Uriel έκανε ένα σχόλιο ότι στη δεκαετία του 1970 μετά από διαταγή εμφανίστηκε στη Γη σε ένα «δοχείο». Τουλάχιστον δύο άγγελοι έχουν περπατήσει στη Γη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: η Anna Milton και ο Gabriel. Η Anna έπεσε, κατάφερε να αποκοπεί από την αγγελική χάρη της, και στη συνέχεια γεννήθηκε ως άνθρωπος. Όταν ανακτά τη χάρη της, το σώμα της έχει καταστραφεί, αλλά αργότερα θα καταλάβει το «δοχείο» της που αναγεννήθηκε γι ‘αυτήν. Αν ο Gabriel είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο «δοχείο» αφού έφτασε στη Γη μετά την πτώση του Lucifer, θα έπρεπε να έχει το ίδιο να τον υπηρετεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ενώ μερικοί άγγελοι απολαμβάνουν το χρόνο τους στη Γη σε «δοχεία», άλλοι αγανακτούν. Ο Uriel διακατέχεται από περιφρόνηση για τους ανθρώπους, και ο Zachariah ειδικότερα, των οποίων το «δοχείο» δεν έχει εντοπιστεί, περιφρονεί αυτή την προοπτική, όπως φαίνεται από το παρακάτω απόσπασμα:

Dean: Ω, ωραία. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι, έναν άλλο ακόμα από σας παιδιά.
Zachariah
: Είμαι σχεδόν άλλο ένα, Dean. Είμαι ανώτερος του Castiel. Πιστέψτε με, δεν είχα κανένα συμφέρον να βρεθώ εδώ κάτω σε ένα από αυτά τα δύσοσμα όντα.

Zachariah στον  Dean, 4×17, It’s a Terrible Life

Ο Sam και ο Castiel θα μάθουν ότι όταν ένας άγγελος αφήνει ένα «δοχείο», αφήνει πίσω του ένα κομμάτι της αγγελικής χάρης του, το οποίο μπορεί να εξαχθεί και να χρησιμοποιηθεί για να τον παρακολουθούν. Ωστόσο, οι επανειλημμένες θεραπείες του «δοχείου» με την πάροδο του χρόνου, που προκαλεί η αγγελική χάρη, πρέπει να καταστραφεί.

Ουράνια εμφάνιση

Στον Ουρανό, οι άγγελοι μπορούν να εμφανίζονται με ανθρώπινη μορφή στις ψυχές εκεί. Όταν ο Dean και ο Sam συλλαμβάνονται από τον Zachariah στον Ουρανό, εξακολουθούν να βλέπουν τον Zachariah όπως εμφανίζεται στη Γη, δηλαδή  το «δοχείο» του. Σύμφωνα με τον Zachariah, ο λόγος που τον βλέπουν με τον ίδιο τρόπο στον Ουρανό είναι επειδή η σκέψη τους είναι περιορισμένη. Ο Joshua εμφανίζεται επίσης με ανθρώπινη μορφή στον Ουρανό στον Dean και στον Sam, αλλά δεν είναι σαφές αν η εμφάνισή του αντανακλά ένα συγκεκριμένο «δοχείο» ή αν ήταν κάτι που επέλεξε τυχαία. Στον πέμπτο κύκλο, 5×14 Bloody Valentine, ο Castiel απαιτεί από ένα χερουβείμ να αποκαλυφθεί και εμφανίζεται αμέσως στην ανθρώπινη μορφή του. Είναι άγνωστο αν χρειαζόταν ένα «δοχείο» ή όχι. Όταν φυλακίστηκε σε ένα κλουβί στη Λήθη, ο Lucifer ήταν σε θέση να εμφανίζεται σε ένα σώμα, με τη μορφή του παλιού «δοχείου» του Nick παρά το γεγονός ότι επιβεβαίωσε ότι δεν είχε «δοχείο» εκείνη τη στιγμή.

Πολλαπλά πνεύματα

Στο τέλος του 6ου κύκλου, ο Castiel απορροφά τις ψυχές του Καθαρτηρίου για να αποκτήσει δύναμη και να νικήσει τον Raphael. Ο Balthazar ανησυχεί για την αστάθεια στη συμπεριφορά του Castiel, που ενεργεί ως «δοχείο» για τις ψυχές. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της Γης. Το αν ωστόσο οι ψυχές στεγάζονται στο «δοχείο» του Castiel ή αποτελούν μέρος του πνεύματος του δεν είναι γνωστό. Αυτός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το «δοχείο» του μετά την διακήρυξη ότι ο ίδιος είναι ο νέος «Θεός», αν και γρήγορα αποδεικνύεται ότι η δύναμη των ψυχών που φιλοξενεί – καθώς και οι Leviathans– ήταν κάτι υπερβολικό για το «δοχείο» του να τις κρατήσει μακροπρόθεσμα, αναγκάζοντας τον Castiel ή να τις αποβάλλει ή οδηγηθεί στην αυτοκαταστροφή του.

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ενεργά ως ένα «δοχείο» για τον άγγελο Gadreel, ο Sam ταυτόχρονα κατέχεται και από τον Crowley τον δαίμονα, έτσι ώστε ο  Crowley να μπορεί να τον προειδοποιήσει για την ύπαρξη του Gadreel και να του επιτρέψει να αποβάλει τον άγγελο από το σώμα του. Ωστόσο, αυτή η κατοχή μπορεί να έχει βοηθηθεί από το γεγονός ότι ο Gadreel είχε ήδη αποδυναμωθεί από τις προσπάθειες του Dean και του Castiel να φέρει τον Sam στο προσκήνιο αντί να είναι ένα ζωντανό παράδειγμα κοινής συνύπαρξης δαίμονα/αγγέλου σε ένα ξενιστή.

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Ντην, που κάνει μια συμφωνία με τον μετα-αποκαλυπτικό Μιχαήλ στον 14ο κύκλο, όταν ο πρώτος δέχτηκε να γίνει το δοχείο του. Ο αρχάγγελος με λίγα λόγια, ήταν η μηχανή του δοχείου και ο Ντην ο οδηγός του. Ο Ντην, από την άλλη, μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του Μιχαήλ, όπως την τηλεμεταφορά, την ικανότητα να πετά αλλά και την σούπερ δύναμή του. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Ντην μπόρεσε να σκοτώσει τον Εωσφόρο με την αρχαγγελική λεπίδα, ενώ ήταν δοχείο του Μιχαήλ, κάτι που μόνο οι αρχάγγελοι μπορούν να κάνουν. Βέβαια, όταν ο Μιχαήλ επιλέγει τελικά να πάρει εκείνος τον πλήρη έλεγχο του δοχείου του, ο Ντην ήταν ανήμπορος να τον σταματήσει.

Αντιμέτωποι με την έλλειψη επιλογών, αφού το Σκοτάδι απελευθερώθηκε επάνω στον κόσμο, ο Castiel συναινεί να ενεργήσει ως ένα «δοχείο» για τον Lucifer, όταν  ο δεύτερος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο μοναδικός ισχυρός για να νικήσει το νέο εχθρό τους, σε περίπτωση απουσίας του Θεού και των άλλων Αρχαγγέλων. Δεν είναι σαφές αν ο Lucifer θα ήταν σε θέση να κατέχει έναν άλλον άγγελο υπό κανονικές συνθήκες ή, αν αυτό ήταν δυνατό μόνο λόγω της μη συμβατικής κατάστασης του Castiel, που κατοικεί σε ένα «δοχείο» αφού ο αρχικός ιδιοκτήτης έχει πεθάνει. Στην περίπτωση του Castiel και του Lucifer, φαίνεται ότι o Castiel συνεχίζει να υπάρχει μέσα στο «δοχείο» του, όπως θα κάνει μια ανθρώπινη ψυχή όταν ένας άγγελος την κατέχει. Ο Castiel εμφανίζει ακόμη και τη δυνατότητα να απεγκλωβιστεί από τον έλεγχο του Lucifer για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά δεν είχε τη δύναμη να το κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να απομακρύνει τον Αρχάγγελο. Ο Lucifer μπορούσε επίσης να αποκτά εναλλάξ τον έλεγχο με τον Castiel, όποτε ήθελε, όπως ο Gadreel  μπορούσε να κάνει με τον Sam.

Δυνάμεις και Αδυναμίες

Ένας άγγελος σε ένα «δοχείο» μπορεί να αντέξει τραυματισμούς που θα μπορούσαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο και μπορεί να θεραπεύσει το «δοχείο» του από σχεδόν κάθε πληγή του, σε αντίθεση με τους δαίμονες που απλώς καταστέλλουν τη ζημιά για να διατηρήσουν το «δοχείο» τους ενώ το ελέγχουν. Ακόμα κι έτσι, ενεργώντας ως «δοχείο» είναι μια δοκιμασία. Ο Jimmy Novak περιέγραψε την εμπειρία του ως «δοχείο» σαν «να είναι αλυσοδεμένος σε έναν κομήτη». Αν και ο Jimmy πέρασε τη ζωή του ως Castiel, είναι σωματικά και ψυχικά ανέπαφος, εκτός από το να είναι πεινασμένος και ο Castiel ποτέ δεν έφαγε, ο ίδιος εξακολουθεί να θυμάται να έχει πυροβοληθεί, μαχαιρωθεί και θεραπευτεί, ενώ το σώμα του «χρησιμοποιούταν» από τον Castiel. Ο Castiel προειδοποιεί επίσης τον Jimmy ότι δεν θα γεράσει, ενώ καταλαμβάνεται από έναν άγγελο, άσχετα με τον χρόνο, που τον υπηρετεί ως ένα «δοχείο».

Στην περίπτωση των αρχαγγέλων, ο άνθρωπος – ξενιστής αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς η καθαρή ισχύς του αρχαγγέλου μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ψυχική βλάβη σε ένα «δοχείο». (Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που ο αρχάγγελος δεν μπορεί να ελέγξει. Ο Michael ήταν σε θέση να προστατεύσει τον John Winchester από το να υποστεί σημαντικές ζημιές, όταν κατέλαβε τον John ως ξενιστή για λίγα λεπτά στη δεκαετία του 1970). Ο Donnie Finnerman υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά την κατάληψη του από τον Raphael, και ο Castiel λέει στον Dean, πως αν ο Michael τον καταλάβει, ο Dean θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Η παρουσία του Lucifer προκαλεί στον Nick σταδιακή επιδείνωση κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως «δοχείο». Λέει ότι ο Nick δεν μπορεί να τον αντέξει, αναγκάζοντάς τον να καταναλώνει γαλόνια δαιμονικού αίματος για να διατηρήσει αρκετή σταθερότητα ώστε να λειτουργεί ο Nick ως «δοχείο» μέχρι ο Sam να συναινέσει σε αυτόν.

Τα «δοχεία» μερικές φορές καταστρέφονται. Έχει αποδειχθεί ότι ένας αρχάγγελος έχει τη δύναμη να καταστρέψει  το «δοχείο» του άλλου αγγέλου, και τον ίδιο τον  άγγελο. Οι τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης μπορούν να βλάψουν «δοχεία» που έχουν ήδη καταληφθεί, όπως αποδεικνύεται από την Πείνα και τον Λοιμό που ασκούν την επιρροή τους στον Castiel (αν και η αποδυναμωμένη κατάσταση της υγείας του εκείνη τη στιγμή μπορεί να είχε συμβάλει στην ικανότητά τους να του επιτεθούν – ο Λοιμός επισημαίνει ιδιαίτερα ότι οι εξουσίες του, που επηρεάζουν τον Castiel, ενώ σε ένα δοχείο ήταν ένα σημάδι ότι «είχε στερέψει από την αγγελική χάρη» – καθιστώντας σαφές πως οι Καβαλάρηδες θα ασχολούνταν με έναν άγγελο σε πλήρη ισχύ). Η ιερά φωτιά μπορεί να καταστρέψει έναν άγγελο και το «δοχείο» του, εάν ο άγγελος μπορεί να διαπεράσει τις φλόγες, αν και οι αρχάγγελοι είναι τουλάχιστον σε θέση να ανακάμψουν από αυτή την επίθεση, αν δοθεί αρκετός χρόνος. Ισχυρά δημιουργήματα του Ουρανού, όπως το Αλάτι του Lot, μπορεί να καταστρέψει μόνιμα ένα δοχείο (αν και Raphael ήταν σε θέση να ξεφύγει από το «δοχείο» του προτού ο ίδιος καταστραφεί). Ένα άλλο αγγελικό όπλο, η Ράβδος του Μωυσή μπορεί να βλάψει τους αγγέλους όταν έχουν καταλάβει ένα «δοχείο». Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ανθρώπινο σώμα της Anna καταστράφηκε όταν ανέκτησε τη χάρη της, αλλά αναδημιουργήθηκε ως το «δοχείο» της.

Ένας άγγελος μπορεί να αποτραβηχτεί από το «δοχείο» του από άλλους αγγέλους ή ακόμα και από ισχυρούς δαίμονες.Ο Alastair μια φορά προσπάθησε να ξορκίσει τον  Castiel από το «δοχείο» του χρησιμοποιώντας ένα ξόρκι, αλλά διακόπηκε πριν προλάβει να τελειώσει, αφήνοντας ασαφές αν θα ήταν σε θέση να εξορίσει στην πραγματικότητα τον Castiel από τον Jimmy. Σύμφωνα με τον Castiel, υπάρχει μια ανοικτή σύνδεση μεταξύ ενός μη κατειλημμένου ανθρώπινου «δοχείου» και του αγγέλου του. Αυτή η σύνδεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλέσει έναν άγγελο πίσω στο «δοχείο» του χρησιμοποιώντας το κατάλληλο ξόρκι.

Εάν το «δοχείο» έχει μια αρκετά μεγάλη δύναμη θέλησης, είναι σε θέση να εξουδετερώσει τον έλεγχο του αγγέλου του για ένα χρονικό διάστημα σε διάφορους βαθμούς. Ο Sam κατάφερε να εξουδετερώσει τον έλεγχο του Lucifer από αυτόν και να μετακινείται χωρίς ορατή προφανή προσπάθεια, ενώ ο Castiel φανερά αγωνίστηκε μετά την κατάληψή του από τον Lucifer να τον κρατήσει πίσω και δήλωσε ότι αυτό εξαντλούσε όλες τις δυνάμεις του καθώς το έκανε αυτό σε σημείο που δεν μπορούσε να αποβάλει τον Αρχάγγελο .

Τα «δοχεία» έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τον άγγελο, που τους χρησιμοποιεί, αν είναι αρκετά ισχυρή η επίγνωση της κατοχής τους. Ο Gadreel κράτησε τον Sam μακριά από την γνώση σχετικά με την κατοχή του για να αποτρέψει ακριβώς αυτό, ειδικά καθώς ήταν ευάλωτος λόγω της αποδυναμωμένης του  κατάστασης, αλλά τελικά αποβλήθηκε από τον Sam όταν ο Crowley τον κατείχε για να του αποκαλύψει την αλήθεια για την κατοχή του (από τον άγγελο). Ο Castiel αργότερα ανέκτησε τον έλεγχο από τον Lucifer αλλά δεν ήταν σε θέση να τον αποβάλει, λέγοντας στον Sam ότι θα συγκέντρωνε όλη τη δύναμή του μόνο και μόνο για να εμποδίσει τον Lucifer από τη δολοφονία του Sam και δεν θα είχε καμία δύναμη αργότερα για να αποβάλει την Αρχάγγελο.

Ακόμη και αν ένα «δοχείο» δεν το θυμάται, γνωρίζει τα πάντα, τα οποία ο άγγελος γνωρίζει και μπορεί να έχει πρόσβαση στις αναμνήσεις του.

Επιπλέον, όταν ο Εωσφόρος είχε καταλάβει τον Πρόεδρο Τζέφερσον Ρούνεϊ, ήταν σε θέση να εμφανίζεται σε ένα δωμάτιο σκοτεινό μέσα στο μυαλό του Ρούνεϊ για να πληροφορηθεί όσα του χρειάζονταν ώστε να συμπεριφέρεται όπως ο Πρόεδρος. Στον πραγματικό κόσμο, ο Εωσφόρος εμφανίζεται απέναντι σε έναν καθρέφτη και φαίνεται να μιλάει με τον εαυτό του από μια εξωτερική σκοπιά.

Αντίθετα, οι άγγελοι μπορούν επίσης να καταστείλουν τον εαυτό τους, ενώ κατέχουν έναν άνθρωπο, όπως φαίνεται όταν ο Γκαντριήλ, μεταμφιεσμένος σε Ιεζεκιήλ, υποχώρησε στο υποσυνείδητο του Σαμ, ώστε να μπορέσουν και οι δύο να επουλωθούν. Αυτό επίσης αποδεικνύεται όταν ο Μιχαήλ (από την Αποκάλυψη) κατέλαβε τον Ντην για να καταπολεμήσει τον Εωσφόρο, αρχικά είχε επιτρέψει στον Ντην να ορίζει αυτός τον εαυτό του ενώ αντιμετώπιζε τον Εωσφόρο.

Στον 15ο κύκλο, ο Μιχαήλ απελευθερώνεται από το κλουβί του Εωσφόρου και επιτρέπει στο δοχείο του, τον Άνταμ Μίλιγκαν, να έχει τον έλεγχο. Πολλές φορές, ωστόσο, μοιράζεται τον έλεγχο με το δοχείο του αλλά και εμφανίζεται να συζητά μαζί του ως ένα όμοιο αντίγραφο του Άνταμ. Βέβαια η παρουσία του αρχαγγέλου δεν είναι φυσική αλλά μάλλον μια παραίσθηση του Άνταμ.

Ενώ είναι γνωστό ότι η αγγελική λεπίδα σκοτώνει και τον άγγελο αλλά και το ανθρώπινο δοχείο του, δεν συμβαίνει το ίδιο με την αρχαγγελική λεπίδα, αφού ο Νικ θα επιζήσει μετά τον θάνατο του Εωσφόρου. Ο Νικ, επειδή υπήρξε για πολύ μεγάλο διάστημα το δοχείο του Εωσφόρου, κατακλύζεται από εφιάλτες και τρομακτικά φλασμπάκ από τα εγκλήματα του σκοτεινού αρχαγγέλου. Δυστυχώς, η ψυχολογική ζημιά που υπέστη ο Νικ ως δοχείο του Εωσφόρου, ήταν πολύ μεγάλη προκαλώντας την ανησυχία του Κάστιελ.

Δοχεία

Ο όρος «πραγματικό δοχείο» χρησιμοποιείται πολλές φορές για να περιγραφεί κάποιος προορισμένος να φιλοξενήσει έναν άγγελο. Ιδιαίτερα επιβεβαιώνεται στα «δοχεία» των Michael και Lucifer, αλλά κάθε δοχείο με το σωστό DNA μπορεί να φιλοξενήσει τον άγγελο, που είναι  «δεμένο» με αυτό.

Δοχεία Αρχαγγέλων

Ο Dean Winchester ήταν προορισμένος να είναι «δοχείο» του Michael, ο οποίος  περιγράφεται ως «το σπαθί του Michael.» Ο Zachariah λέει στον Dean ότι ο Michael τον χρειάζεται ως ένα «δοχείο», έτσι ώστε ο Michael μπορεί να οδηγήσει τους Ξενιστές του Ουρανού στην τελική μάχη κατά του Lucifer.

Ο Sam Winchester ήταν προορισμένος να είναι το «δοχείο» του Lucifer. Ο Sam ήταν παρών στο παρεκκλήσι όχι μόνο για να σκοτώσει τη Lilith, αλλά  ώστε μετά την απελευθέρωσή του Lucifer,  να μπορεί να γίνει το «δοχείο» του. Σύμφωνα με τον  Castiel, καταναλώνουν δαιμονικό αίμα για να ενισχύουν το σώμα του ατόμου, καθιστώντας δυνατή για αυτόν ή αυτήν να φιλοξενήσει τον Lucifer, κάτι που είναι ο λόγος για τον οποίο η Ruby έδινε στον Sam μεγάλες ποσότητες δαιμονικού αίματος πριν από αυτό.

Ο Donnie Finnerman επιλέχθηκε από  τον Raphael να είναι το «δοχείο» του. Ο Donnie ήταν μηχανικός στο Μαίην πριν από την συγκατάθεσή του για να καταληφθεί από τον Raphael. Από τη στιγμή που ο Αρχάγγελος εγκατέλειψε το σώμα του, η παρουσία του μέσα στον Donnie άφησε τον άνθρωπο με άσχημη εγκεφαλική βλάβη. Δεν είναι σαφές αν ο Donnie ήταν αλήθεια «το πραγματικό δοχείο» του Raphael. Χρησιμοποιώντας το Αλάτι του Lot, ο Balthazar σκότωσε τον Donnie και έκανε το σώμα του ακατάλληλο για να παραμείνει ο Raphael σε αυτό αναγκάζοντας τον δεύτερο να βρει ένα άλλο «δοχείο».

Πρόεδρος Τζέφερσον Ρούνει: υπήρξε δοχείο του Εωσφόρου και μέσω της Κέλυ Κλάιν απέκτησε ένα Νεφελίμ, τον Τζακ. Όταν οι Γουίντσεστερ, ο Κάστιελ και η Ροβίνα εξοστρακίζουν τον αρχάγγελο από τον Πρόεδρο, εκείνος παραμένει ζωντανός αλλά χωρίς να θυμάται.

Ροβίνα: καταλήφθηκε από τον μετα-αποκαλυπτικό Μιχαήλ αλλά την «απελευθέρωσε» ο Τζακ σκοτώνοντας τον αρχάγγελο.

Δοχεία Αγγέλων

Ο Jimmy Novak επιλέχθηκε από τον Castiel να είναι το «δοχείο» του. Ενώ αρχικά πήρε την συγκατάθεσή του, ο Jimmy ήταν πρόθυμος να ξαναγυρίσει  στη ζωή του με την οικογένειά του όταν ο Castiel βίαια κλήθηκε πίσω στον Παράδεισο. Ωστόσο,  συνεχίζει να θυμάται την πρώην αγγελική του δραστηριότητα ως «δοχείο» του  Castiel. Σε αντίθεση με τον Dean, ο Jimmy μπορεί να ακούσει την αληθινή φωνή του  Castiel και αντιλαμβάνεται την αληθινή όψη του αλώβητος. Μετά την απώλεια της αγγελικής χάρης του, ο Castiel έχει προφανώς γίνει ένα «δοχείο» καθώς η  Hael προσπάθησε να τον αναγκάσει να συναινέσει σε αυτήν, όταν το «δοχείο», που αρχικά είχε επιλέξει,  άρχισε να αλλοιώνεται.

Η Claire Novak είναι η κόρη του Jimmy και υπήρξε για λίγο ένα «δοχείο» για τον Castiel. Αφού ο Jimmy πυροβολείται από έναν δαίμονα που κατέλαβε την σύζυγό του, ο Castiel καταλαμβάνει την κόρη του Claire. Ο Jimmy, λίγο πριν το θάνατο, τον ικετεύει να του επιτραπεί να πάρει τη θέση της και ο άγγελος συμφωνεί.

Ο Alfie ήταν ένας νεαρός άνδρας που εργαζόταν σε ένα φαστουντάδικο, που ονομαζόταν Wiener Hut. Είχε επιλεγεί από τον Samandiriel να είναι το «δοχείο»του, αν και θα μπορούσε ή όχι να είναι το «πραγματικό δοχείο» του καθώς ο Samandiriel αναφέρεται σε αυτόν ως το πλησιέστερο «δοχείο», όταν χρειαζόταν ένα. Ο Samandiriel ήταν κυρίως γνωστός στον Dean από το όνομα του «δοχείου» του. Τόσο ο Alfie όσο και ο Samandiriel σκοτώθηκαν από τον Castiel στο επεισόδιο 8×10 Torn and Frayed.

O Sam Winchester είναι σε θέση να λειτουργήσει ως «δοχείο» για τον Gadreel ώστε να μπορεί να θεραπευθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο Sam. Αν και δεν είναι το «πραγματικό δοχείο» του Gadreel, ο Sam είναι σε θέση να φέρει μέσα του τον Gadreel για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως γιατί είναι το «πραγματικό δοχείο» του πιο ισχυρού άγγελου, του Lucifer. Ο Sam αποβάλλει τον Gadreel όταν μαθαίνει για την παρουσία του αγγέλου στο επεισόδιο 9×10 Road trip.

Ο Corey ήταν ένας ποπ τραγουδιστής, που είχε επιλεγεί από τον Thaddeus να είναι το «δοχείο» του. Ο Thaddeus κατείχε τον Corey γιατί ήθελε να απολαύσει τον τρόπο ζωής του ποπ σταρ Corey. Δεν αναφέρεται αν Corey ήταν το «πραγματικό δοχείο» του Thaddeus, αν και ο Corey ήταν προφανώς σε θέση να φιλοξενεί γενικά αγγέλους. Ο Corey και ο Thaddeus και οι δύο σκοτώθηκαν από τον Gadreel στο επεισόδιο 9×10 Road trip .

Στο ίδιο επεισόδιο ο Alexander Sarver ήταν ένας άνθρωπος που ήταν παντρεμένος με μια ανώνυμη γυναίκα και είχε μια κόρη που ονομαζόταν Delilah. Ο Alexander ήταν ένας αντιπαθητικός, αυταρχικός άνθρωπος. Για το λόγο αυτό, ο Abner αισθάνεται ικανοποιημένος χρησιμοποιώντας τον ως «δοχείο» του καταστρέφοντας τη ζωή του. Δεν αναφέρεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εάν ο Alexander ήταν το «πραγματικό δοχείο» του Abner, αλλά μπορούσε να εξυπηρετήσει τον άγγελο εν γένει, καθώς το σώμα του δεν φαινόταν να επιδεινώνεται όταν ήταν υπό την κατοχή του Abner. Ο Alexander μαζί με τον Abner σκοτώθηκαν από τον Gadreel.

Μια γυναίκα με το όνομα Darlene Foster επιλέχθηκε από την Rebecca να είναι το «δοχείο» της. Το αν ή όχι η Darlene ήταν το «πραγματικό δοχείο» της Rebecca είναι άγνωστο. Όταν ο Bartholomew σκότωσε την Rebecca, σκότωσε και την Darlene.

Η Hannah χρησιμοποίησε μια γυναίκα που ονομαζόταν Caroline Johnson ως «δοχείο» της μέχρι να επιστρέψει στον Ουρανό, έτσι ώστε η Caroline να μπορούσε να επιστρέψει στη δική της ζωή.

Εναλλακτικά δοχεία

Εναλλακτικά «δοχεία», που αναφέρονται από τον Lucifer ως «αυτοσχεδιασμοί» και «Σχέδιο Β» είναι αυτά που άγγελοι χρησιμοποιούν για σύντομο χρονικό διάστημα ή αυτά που επιλέγουν ως έσχατη λύση. Άφησε να εννοηθεί ότι οι αρχάγγελοι απαιτούν τα «πραγματικά και μοιραία δοχεία» τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε πλήρη δυναμικότητα.

Ο Nick συναινεί στον Lucifer κοντά στο αρχικό επεισόδιο του πέμπτου κύκλου, 5×01 Sympathy for the Devil. Υπηρετεί ως ένα «δοχείο» του σαν εναλλακτικό σχέδιο για τον Lucifer στο  επεισόδιο 5×03 Free to be you and me, 5×10 Abandon all hope …, στο 5×19 The Hammer of Gods και στο 5×22 Swan Song. Ο Castiel λέει ότι ο Nick πρέπει να πίνει λίτρα δαιμονικού αίματος για να παραμείνει άθικτος και ο ίδιος ο Lucifer τονίζει ότι ο Nick λεπτό κομμάτι του.

Ο John Winchester συναινεί με τον Michael για να σώσει τη σύζυγό του από την Anna, με τον Michael να εξασφαλίζει στον Dean ότι θα προστατεύσει τον John από το να εμφανίσει μεγάλη ζημιά κατά τη διάρκεια που θα λειτουργεί ως «δοχείο» του.

O Adam Milligan καταλαμβάνεται από τον Michael στο επεισόδιο 5×18 Point of no return. Υπηρετεί τον Michael σαν εναλλακτικό «δοχείο» του στο επεισόδιο 5×22 Swan Song, όταν ο Dean αρνείται να αποδεχθεί την ευθύνη ο ίδιος.

Η Hael εμφανίστηκε αφού εξορίστηκε από τον Ουρανό κατέχοντας μια γυναίκα στο αρχικό επεισόδιο του ένατου κύκλου, 9×01 I think I’m gonna like it here, με την ταυτότητα της  Gloria Lewellen Jacobson στο επεισόδιο 9×03 I am no angel. Ωστόσο, το σώμα της Gloria τελικά άρχισε να καταστρέφεται καθώς δεν ήταν αρκετά ισχυρό για να κρατήσει την Hael, κάτι που ανάγκασε την Hael να προσπαθήσει να καταλάβει τον  Castiel ως «δοχείο» πριν τη σκοτώσει. Δεν είναι σαφές αν η Gloria θα ήταν ένας κατάλληλος ξενιστής για έναν άλλο άγγελο ή αν ήταν απλά μια απελπιστική επιλογή.

Ο Castiel συναινεί να επιτρέψει τον Lucifer να τον χρησιμοποιήσει ως «δοχείο» για να καταπολεμήσει την Darkness, αλλά δεν ήταν σαφές αν θα ήταν σε θέση να καταλάβει οποιοδήποτε άλλο άγγελο, όπως ένα «δοχείο» με αυτόν τον τρόπο ή αν αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή ο Castiel είναι ο μόνος «ένοικος» του σώματός του μετά το θάνατο του Jimmy.

Ο Vince Vincente συναινεί να γίνει «δοχείο» του Lucifer όταν ο Αρχάγγελος εμφανίζεται σε αυτόν με τη μορφή της νεκρής συνεργάτιδάς του Jen, χρησιμοποιώντας τη θλίψη του Vince για να τον αφήσει  να μπει μέσα του.

Ο Εφραίμ εμφανίζεται σε δοχείο ενός άνδρα.

Ο Μιχαήλ της Αποκάλυψης εμφανίζεται σε δοχείο ενός άνδρα, αρχικά, μετά καταλαμβάνει μια γυναίκα μέχρι να καταλήξει στο αληθινό δοχείο του, τον Ντην.

Εργαλεία συνομιλίας

Ενώ εξακολουθεί να είναι περιορισμένος στο κλουβί του και φυλακισμένος  από τις 66 σφραγίδες, ο Lucifer συνομιλεί με τον Azazel μέσω του σώματος μιας νεκρής καλόγριας μέσα στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας, μιλώντας μέσω αυτής. Ο Azazel έκανε μια θυσία αίματος σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά μοναχές για να καταστεί δυνατή η επικοινωνία, η οποία ήταν δυνατή μόνο επειδή η μονή ήταν χτισμένη πάνω από τη θέση, στην οποία σφραγίστηκε το Κλουβί του Lucifer.

Ανώνυμα Δοχεία

Οι παρακάτω άγγελοι έχουν «δοχεία» με κανένα (ή ακόμα με κανένα) φανερό επάγγελμα, περιβάλλον ή ιστορία:

Ο Uriel εμφανίζεται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις κατέχοντας έναν άνδρα.

Ο Zachariah, ο Gabriel, ο Balthazar αλλά και ο Virgil εμφανίζεται μέσω ενός άνδρα.

Ο Raphael εμφανίζεται μετά το αρχικό «δοχείο» του καταστράφηκε με τον κατάληψη ενός άλλου «δοχείου», αυτή τη φορά μιας γυναίκας.

Ο Rachel όπως και ο Hester εμφανίζονται μέσω μιας γυναίκας.

Ο Inias εμφανίζεται με την κατάληψη ενός άνδρα.

Ο Naomi εμφανίζεται με την κατοχή μιας γυναίκας.

Ο Metatron εμφανίζεται με την κατοχή ενός άνδρα.

Ο Gadreel εμφανίζεται αρχικά μέσω ενός άνδρα. Μετά την απομάκρυνσή του από τον Sam, επιστρέφει σε αυτό το «δοχείο».

Ο Brtholomew όπως και ο Ephraim εμφανίζονται μέσω ενός άνδρα.

Ο Lucifer, αφού αποβάλλεται από τον Castiel, μεταπηδά σε διάφορα σώματα  αλλά καθώς όμως τα κετέχει, καίγονται και καταστρέφονται.

Άγνωστα Δοχεία

Αν και δεν έχει εμφανιστεί στην Γη, ο Joshua έχει εμφανιστεί στον Sam και Dean με ανθρώπινη μορφή, όταν συνάντησε τους Winchesters στον Ουρανό, αλλά δεν είναι σαφές αν η εμφάνισή του αντανακλά το «δοχείο» που θα χρησιμοποιήσει για να εμφανιστεί στη Γη ή αν ήταν απλώς μια εμφάνιση που επέλεξε τυχαία για να μπορεί να γίνει αντιληπτός από τα δύο αδέρφια.

Απόκρυφα

Στη μεταφορά του μυθιστορήματος του  Supernatural: War of the Sons, ο Dean και ο Sam ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο έως το 1954 για να ανακτήσουν το War Scroll, μια περγαμηνή, που περιέχει υποτίθεται ένα σχέδιο για να ματαιώσει την Aποκάλυψη. Ωστόσο, αν και εξασφάλισαν την περγαμηνή  με τη βοήθεια μιας ομάδας σύγχρονων κυνηγών (πατέρα και κόρης), μαθαίνουν ότι οι μοναδικές πληροφορίες της περγαμηνής είναι μια λίστα με τις γραμμές αίματος των αγγελικών «δοχείων». Το «σχέδιο μάχης» περιγράφει τον αφανισμό όλων των γνωστών οικογενειών, που  μπορούν να φιλοξενήσουν αγγέλους, με σκοπό να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η Αποκάλυψη. Λεπτομέρειες που αναφέρονται στην περγαμηνή  περιλαμβάνει τις πληροφορίες ότι οι Novaks είναι της γραμμής αίματος του Ishmael, και ο πατέρας του Jimmy και ο παππούς της Claire πήρε το όνομά του Gregory.

Στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Supernatural: Carved in Flesh, ο Dean και ο Sam αντιμετωπίζουν την Hel, τη Νορβηγική θεότητα του Θανάτου, καθώς ο υποτακτικός της προκαλεί μια σειρά από γεγονότα για να δημιουργήσει ένα κατάλληλο σώμα για αυτήν για να το καταλάβει. Η Hel ειδικότερα αναφέρεται στο σώμα της σαν «δοχείο» και η μυθολογική της σύνδεση με τον Loki υποδεικνύει ότι ίσως να έχει κάποια σχέση με τους αγγέλους, λαμβάνοντας υπόψη την αληθινή ταυτότητα του Loki, που είναι ο αρχάγγελος Gabriel.

Δοχεία στην Λαϊκή Παράδοση

Ενώ ορισμένες θρησκείες πιστεύουν ότι οι άγγελοι μπορούν να εκδηλωθούν με ανθρώπινη μορφή, αυτό δεν είναι μέσα από την πραγματική κατάληψη μιας ανθρώπινης πηγής. Η πιο κοντινή υπόθεση είναι πιθανόν το Ibbur στην εβραϊκή μυθολογία, σύμφωνα με την οποία μια δίκαιη ψυχή μπορεί να καταλάβει έναν άνθρωπο, προκειμένου να εκτελέσει μια καλή πράξη ή mitzvah (εβραϊκός όρος, που σημαίνει “τελετουργική εντολή”). Συνήθως ο άνθρωπος πρέπει να συναινεί σε αυτήν την κατοχή. Το Ibbur τότε αναχωρεί όταν το έργο ολοκληρωθεί.

8 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

8 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ!!! ΤΟ ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ!!!!

Τώρα: ο αγγελικός εξορκισμός, στο 4×16, φάνηκε να δουλεύει, γιατί έβγαινε φως από τα μάτια και το στόμα του Castiel.ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΑΚΑ (π.χ. όταν ο San είχε καταληφθεί από τον Gadreel). Ο εξορκισμός είναι ο εξής:

Omnipotentis Dei potestatem invoco. Omnipotentis Dei potestatem
invoco. Aborro te ut. Angelum omnium obsequendum. Domine expuet. Domine
expuet. Deum adempiremus veritas

English translation:

I invoke the power and authority of God. I invoke the power
and authority of God. Worship earth. This Angel in [Your] service. Lord,
reveal [him]. Lord, reveal [him]. This day god Temper

Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!! ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!
comment image

Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

Άσχετο: Αυτό που ανέρτησε ο Mark Sheppard, εσάς τι σας λέει;;; Πως μας τρολάρει;;;

comment image

Sawyer Orestis
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Προωθεί την μπλούζα του

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Hey Crowley
comment image

comment image

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  GeorgeBest_37
6 years ago

Μην είσαι σίγουρος… 😛😛😛

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

comment image

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Μπορει και να μην μας τρολλαρει 😛 Ποτε δεν ξερεις 🙂
Αλλα καλο θα ηταν να μην ξαναεμφανιστει στην σειρα:(
Ή μπορει απλα να εννοει οτι εχασε(πεθανε), αλλα νικησε κιολας, διοτι πεθαινοντας ολοκληρωσε το ξορκι και παγιδεψε τον Λουσιφερ στην αλλη γη (flash καταντησαμε 😛 )

Joanna
Joanna
6 years ago

μπράβο πολύ πολύ καλό άρθρο!!!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα