Fun facts & Trivia – 15×11 The Gamblers

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο σας έχω μαζέψει όλες τις κρυμμένες μικρολεπτομέρειες του 11ου επεισοδίου της τελευταίας σεζόν του Supernatural με τίτλο The Gamblers, που έγραψαν οι Meredith Glynn & Davy Perez και σκηνοθέτησε ο Charles Beeson. Ανακαλύψτε όλα τα σεναριακά μυστικά, τις ιδιαίτερες σκηνοθετικές επιλογές και τα παρασκηνιακά ευτράπελα! Και μην ξεχάσετε να τσεκάρετε και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα για ακόμα περισσότερα easter eggs!

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Στο επεισόδιο μαθαίνουμε ότι ο Dean χρησιμοποίησε ένα από τα ψευδώνυμα του ως πράκτορας του FBI για να ανοίξει έναν φάκελο για τον Jack την περασμένη άνοιξη, βάζοντας τους στη λίστα καταζητούμενων του FBI. Ο φάκελος καταγράφει τις πολλαπλές κατηγορίες που τον βαρύνουν κι ότι θεωρείται οπλισμένος κι επικίνδυνος. Αναγράφονται, επίσης, κάποια προσωπικά στοιχεία: έχει ύψος 1,60, είναι 64 κιλά, κι έχει καστανά μαλλιά και γαλάζια μάτια. Τέλος, αναφέρεται ότι δεν χρησιμοποιεί κάποια γνωστά ψευδώνυμα, και είναι άγνωστη η ημερομηνία γέννησής του.


Sam: At first, I thought maybe these coins were were hexed or cursed.
Dean: Like the rabbit’s foot?
Sam: When you win, you’re you’re taking luck from whoever you beat, right?

Αναφορά στο καταραμένου λαγοπόδαρο του Bad Day at Black Rock της 3ης σεζόν.


Σκηνοθετικό λάθος: Ο Castiel θυμάται υποτίθεται τον Tamiel να εξηγεί για τα αγγελικά σπαθιά και για τους Εγρήγορους. Όμως, αυτά τα λόγια που ακούμε, ο Tamiel τα είχε πει στον Sam, κι όχι στον Castiel, ο οποίος δεν ήταν καν παρών κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκείνης.


Όταν σταματούν στο φαγάδικο, ο Dean αναφέρει ότι έφαγε τα τελευταία σάντουιτς ενόσω ο Sam κοιμόταν. Αν έφυγαν κατευθείαν για Αλάσκα, χωρίς να πάνε πρώτα από το Καταφύγιο, ο Dean προφανώς εννοεί τα σάντουιτς που τους είχε φτιάξει η Bess στο προηγούμενο επεισόδιο. (Για το καλό του αδερφού του, ελπίζω να είναι Lactaid αυτή τη φορά!)


Χάρη στη Fortuna, οι Winchesters ανακτούν την τύχη τους σε αυτό το επεισόδιο. Μαθαίνουμε ότι κάποιες ικανότητές τους όντως τους τις έδωσε ο Chuck, όπως η υπερφυσικη ευκολία που παραβιάζουν κλειδαριές, αλλά κάποια άλλα ταλέντα είναι έμφυτα, όπως η δεξιοτεχνία στο μπιλιάρδο, την οποία βλέπουμε στο μεγαλείο της σε αυτό το επεισόδιο.


Στη 13η σεζόν είχαμε μάθει από τη Naomi ότι οι ζωντανοί άγγελοι είναι μετά βίας καμιά ντουζίνα. Όμως, σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε αρκετούς Εγρήγορους στη Γη. Είναι πιθανό, ο Παράδεισος να μη γνώριζε την ύπαρξη των Εγρήγορων για κάποιο λόγο. Τώρα πια, ο Jack τους εξαφάνισε όλους, πάντως, κι ο Castiel σκότωσε τον τελευταίο του είδους τους.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Το επεισόδιο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που που συνεργάζονται ο Davy Perez και Meredith Glynn για το σενάριο ενός επεισοδίου του Supernautal.


Αν κι ο Εγρήγορος που βασανίζει τον Jack δεν κατονομάζεται στο επεισόδιο, οι επίσημοι υπότιτλοι δίνουν το όνομά του ως “Kabaiel”.


Τέσσερις ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural, σε διαφορετικούς ρόλους:

  • Η Lynda Boyd (Fortuna) είχε παίξει τη Jennifer O’Brien, την κακιά του 8×20 Pac-Man Fever.
  • Ο Stephen Huszer (Pax) είχε παίξει έναν δαίμονα στο 10×03 Soul Survivor.
  • Ο Rob Bruner (Leonard) είχε παίξει τον Mr. Witherspoon στο 2×11 Playthings.
  • Ο Jason Burkart (οπαδός των Vikings) είχε παίξει έναν φορτηγατζή στο 8×16 Remember the Titans.

Ο Jensen Ackles κι ο Jared Padalecki γύρισαν όλες τις σκηνές του μπιλιάρδου χωρίς αντικαταστάτη. Ο Jensen, μάλιστα, πέτυχε με την πρώτη λήψη το κόλπο με την μπάλα που πηδάει πάνω από την άλλη για να χτυπήσει τη μαύρη!

πηγές: 1/2

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

Ατάκες

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This