Μα πού σε έχω ξαναδεί; Supernatural vs. The X-Files

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Με αφορμή την αναβίωση της θρυλικής σειράς The X-Files, που επέστρεψε στις μικρές οθόνες με καινούργια επεισόδια μετά από απουσία 14 χρόνων, το Supernatural Greece σας ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα στους ηθοποιούς που είχαν εμφανιστεί στα X-Files και στη συνέχεια τους είδαμε -και τους αγαπήσαμε- στο Supernatural. Όπως θα υποπτεύεστε, η λίστα είναι τεράστια, σας την περιορίσαμε λοιπόν (μετά κόπων και βασάνων), στους 10 σημαντικότερους:

by Amalia

Chad Lindberg

Στα 22 του χρόνια ο Lindberg πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο των X-Files με τίτλο Schizogeny (1998) στο ρόλο του 16χρονου Bobby Rich που κατηγορείται για το μυστηριώδη θάνατο του πατριού του. Από το 2006 έως το 2007 ο Lindberg είχε τον ρόλο του Ash, κυνηγού και συμμάχου των Winchesters. Επέστρεψε στο ρόλο για ένα μόνο επεισόδιο το 2010.


Azazel

Fredric Lehne

Το 2006, ξεκινώντας από την πρεμιέρα της 2ης σεζόν του Supernatural, ο Fredric Lehne ανάλαβε να ερμηνεύσει μια από τις ενσαρκώσεις (την πιο πετυχημένη σύμφωνα με τους φανς) του πρώτου και ίσως σημαντικότερου εχθρού των Winchesters, του Κιτρινομάτη Δαίμονα Azazel, που σκότωσε τη μητέρα τους και ουσιαστικά ‘έστησε’ ολόκληρη την Αποκάλυψη. Ο ρόλος προσφέρθηκε στον ηθοποιό χωρίς οντισιόν. Οι εκτελεστικοί παραγωγοί του Supernatural, Kim Manners και Robert Singer είχαν δουλέψει με τον Lehne παλιότερα στα X-Files (είχε εμφανιστεί ως o πράκτορας του FBI Arthur Dales σε flashback στα επεισόδια Travelers και The Unnatural), είχαν εντυπωσιαστεί με το ταλέντο και τη σκηνική του παρουσία, και ήξεραν ότι θα ήταν ιδανικός για να παίξει τον επιβλητικό δαίμονα. 


Nicholas Lea

Ακόμα και σήμερα ο μεγαλύτερος ρόλος της καριέρας του Lea είναι ο αμφιλεγόμενος Alex Krycek, τον οποίο ερμήνευσε στα X-Files από το 1994 μέχρι και το 2002, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σεζόν της σειράς. Στο Supernatural εμφανίστηκε το 2012, σε ένα μόνο επεισόδιο, ερμηνεύοντας μια φανταστική εκδοχή του διάσημου αστυνομικού Elliot Ness.


 

Steven Williams

Σίγουρα ο βετεράνος Steven Williams δεν θέλει και πολλές συστάσεις. Με έναν αξέχαστο χαρακτήρα όπως ήταν ο Αστυνόμος Adam Fuller του 21 Jump Street, ο Williams πέρασε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομά του στην ποπ-κουλτούρα και συνέχισε μια πλούσια καριέρα, η οποία είχε σημαντική στάση τα X-Files. Εκεί έπαιξε τον αινιγματικό Mr. X, που διαδέχτηκε τον δολοφονημένο ‘συνάδελφο’ Deep Throat ως πληροφοριοδότης του Mulder. Στο Supernatural, ο Williams είχε τον ‘αβανταδόρικο’ ρόλο του σκληροτράχηλου κυνηγού Rufus, παλιού φίλου και συναδέλφου του Bobby Singer.


bennyTy Olsson

Συνήθης ύποπτος σε σειρές και ταινίες φαντασίας (επιστημονικής και μη), με μια εντυπωσιακή φιλμογραφία, ο Olsson δεν θα μπορούσε να λείπει από το διασημότερο sci-fi της πρόσφατης τηλεοπτικής ιστορίας. Στον πρώτο ρόλο της καριέρας του, λοιπόν, έκανε μια μικρή εμφάνιση ως νοσοκόμος στο επεισόδιο Kitsunegari των X-Files το 1998, ενώ στο Supernatural είχε, πολλά χρόνια αργότερα, τον επαναλαμβανόμενο ρόλο του Benny, ενός καλού βαμπίρ που έπιασε φιλίες με τον Dean μέσα στο Καθαρτήριο στην 8η σεζόν της σειράς (2012-2013). Πριν από αυτό το μεγάλο ρόλο, είχε άλλο ένα σύντομο guest, και πάλι ως ένα φιλειρηνικό βαμπίρ ονόματι Eli, σε ένα επεισόδιο της 2ης σεζόν (2006).


William B. Davis

Ο Davis είναι ενεργός ως ηθοποιός παραπάνω από μια 30ετία, όμως ακόμα και σήμερα ο σημαντικότερος ρόλος της καριέρας του είναι αυτός του ‘Καπνιστή’ (αληθινό όνομα C.G.B. Spender) στα X-Files. Ο μυστηριώδης χαρακτήρας που ερμήνευσε από την 1η κιόλας σεζόν (όπου είπε μόλις 4 λέξεις), εξελίχθηκε στη νέμεση του πρωταγωνιστή Fox Mulder και στον μακροβιότερο -και εμβληματικότερο- ανταγωνιστή της σειράς. Στο Supernatural, ο Davis έκανε ένα cameo ως καθηγητής πανεπιστημίου που δίνει πληροφορίες στους Winchesters στο επεισόδιο Scarecrow.


Samuel_Campbell_3Mitch Pileggi

Άλλο ένα πρόσωπο συνυφασμένο με τα X-Files είναι ο Mitch Pileggi, που έπαιξε τον Υποδιευθυντή του FBI Walter Skinner καθ’όλη τη διάρκεια της σειράς, από το 1994 μέχρι το 2002 – και αναμένεται να επιστρέφει στην αναβίωση του 2016. Στο Supernatural, o Pileggi εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2008, στο επεισόδιο In The Beggining, όπου είχε τον ρόλο του Samuel Campbell, παππού των αδερφών Winchester και έτερο κυνηγό, που δολοφονήθηκε από τον ίδιο δαίμονα που σκότωσε αργότερα και την κόρη του. Η επιστροφή του χαρακτήρα από τους νεκρούς στην 6η σεζόν (2010-2011) και η προδοσία των εγγονών του, δίχασε τους φανς του Supernatural, που θεωρούν το storyline αυτό ένα από τα χειρότερα της σειράς.


Bobby_Tall_Tales_Story_2x15

Jim Beaver

O 66χρονος σήμερα Jim Beaver έχει μια πολυποίκιλη καριέρα της οποίας σημαντικό κομμάτι είναι η πολυετής παρουσία του στο Supernatural στο ρόλο του κυνηγού, συμμάχου και θετού πατέρα των Winchesters, Bobby Singer. Ο ρόλος, που παραλίγο να μην υπάρξει ποτέ, ξεκίνησε σαν ένα απλό guest της μιας φοράς και εξελίχθηκε στον τέταρτο χαρακτήρα με τις περισσότερες εμφανίσεις στα 11 χρόνια του Supernatural (μετά τους 3 κύριους πρωταγωνιστές, Jensen Ackles, Jared Padalecki και Misha Collins) από το 2006 μέχρι και σήμερα. O Beaver είχε έναν μικρό guest ρόλο ως ιατροδικαστής στο επεισόδιο Field Trip των X-Files το 1999.


 

Supernatural-5x19-Hammer-of-the-gods-mark-pellegrino-lucifer

Mark Pellegrino 

Από τον Jacob στο Lost μέχρι τον ίδιο τον Εωσφόρο στο Supernatural, ο Pellegrino μας έχει χαρίσει σκοτεινούς χαρακτήρες που κάνουν αίσθηση. Στο επεισόδιο Hungry (1999) των X-Files ο Pellegrino είχε τον δεύτερο ρόλο του Derwood Spinks (τι όνομα κι αυτό) που πέφτει θύμα ενός κανιβάλου που τρώει το μυαλό των θυμάτων του. Στο Supernatural, εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2009 ως το προσωρινό ανθρώπινο δοχείο το Εωσφόρου, και η ανταπόκριση του κοινού στον χαρακτήρα του αλλά και στην ίδια την ερμηνεία του τον έχουν κρατήσει στη σειρά μέχρι και σήμερα.


 

Mark Sheppard

Τελευταίο και καλύτερο αφήσαμε τον “Βασιλιά των Geeks”, Mark Sheppard, ο οποίος έχει μια αξιοζήλευτη φιλμογραφία που εκτείνεται σε πολλά fandoms, από το Doctor Who και το Warehouse 13 μέχρι το Firefly και το Supernatural. Με το καταχθόνιο -γεμάτο πονηριά και κακούς σκοπούς- βλέμμα του  και το βρετανικό φλέγμα του, ο Sheppard αναλαμβάνει πάντα τους ρόλους των κακών. Έτσι, και στα X-Files τον είδαμε ως πυροκινητικό Cecil L’Ively στο Fire, ένα από το πιο αξιομνημόνευτα monster-of-the-week επεισόδια της θρυλικής σειράς. Στο Supernatural, άρχισε να παίζει τον απολαυστικά κακό Crowley (Βασιλιά των Σταυροδρομιών και μετέπειτα Βασιλιά της Κόλασης) στην 5η σεζόν (2010), έναν ρόλο που κρατά μέχρι σήμερα, με τεράστια ανταπόκριση από τους φανς.

11x09-crowley-sam

Για την πλήρη λίστα με όλους όσους έχουν εμφανιστεί και στις δυο σειρές, πατήστε εδώ.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This