Ο M. Pellegrino μιλάει για τον Εωσφόρο της 13ης σεζόν: τις ασυνήθιστες συμμαχίες και το ότι νοιώθει σαν “ψάρι έξω από το νερό”

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Μετάφραση/Επιμέλεια: Amalia & Iro

Το Supernatural εισήγαγε για πρώτη φορά τον Εωσφόρο στην 5η σεζόν του, η οποία κλιμακώθηκε με τον έκπτωτο Αρχάγγελο να κυριεύει το σώμα του Sam Winchester (Jared Padalecki), να σπάει στο ξύλο τον αδερφό του Sam, τον Dean (Jensen Ackles), και -χωρίς να το θέλει- να πηδάει ξανά μέσα στον λάκκο για να επιστρέψει στο Κλουβί του. Αλλά, όσο περνούσαν τα χρόνια, το Κλουβί αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετά δυνατό για να τον κρατήσει και, τώρα, στην 13η σεζόν της σειράς, ο ‘Λούσι’ έχει επιστρέψει στο συχνότερο δοχείο του (Mark Pellegrino), και μάλιστα ως μόνιμος series regular.

Ότι κι αν σημαίνει το ‘μόνιμος’ στο σύμπαν του Supernatural, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη,” δήλωσε ο Pellegrino στο Variety. “Πάντα ήμουν μέρος της οικογένειας του Supernatural αλλά περισσότερο ως το κοκκινομάλλικο υιοθετημένο παιδί, τώρα νοιώθω λίγο περισσότερο ως συγγενής εξ αίματος.

Η 13η σεζόν ξεκίνησε με τον Εωσφόρο παγιδευμένο μαζί με την Mary Winchester (Samantha Smith) στον εναλλακτικό, μεταποκαλυπτικό κόσμο. Είναι ένα μέρος όπου ο Sam και ο Dean δεν γεννήθηκαν ποτέ και, άρα, δεν μπόρεσαν ποτέ να σώσουν τον κόσμο. Όμως, σε αντίθεση με τον ‘αληθινό’ κόσμο, στην εναλλακτική Γη, ο Εωσφόρος νικήθηκε -σκοτώθηκε- από τον αδερφό του, τον Μιχαήλ (Christian Keyes). Άρα, αν και έχει όλες του τις δυνάμεις, νοιώθει λίγο σαν “ψάρι έξω από το νερό” σε εκείνον τον κόσμο. 

Για πρώτη φορά, βρίσκει τον εαυτό του στα βαθιά“, εξηγεί ο Pellegrino. “Έχει μπλέξει σε μια ιστορία που δεν του αρέσει, και επειδή είναι επαναστάτης από τη φύση του, αντιστέκεται σε αυτήν την ιστορία, και αυτό γίνεται στοιχείο της πλοκής, όσο όλα τα υπόλοιπα.” 

Παρακάτω, ο Pellegrino μιλά για την αναπάντεχη συμμαχία του Εωσφόρου με την Mary σε αυτή τη σεζόν, μια νέα αδερφική δυναμική μεταξύ του Εωσφόρου και του Μιχαήλ, και το ότι έγινε πατέρας ενός από τα πιο ισχυρά όντα στον κόσμο του Supernatural:

Ποια είναι τα κίνητρα του Εωσφόρου για τη συμμαχία του με τη Mary; Γιατί τη χρειάζεται περισσότερο από ότι τον χρειάζεται αυτή στον εναλλακτικό κόσμο; 

Θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως αντάλλαγμα. Όσον αφορά τον Εωσφόρο, τα αγόρια έχουν κάτι που θέλει, και αυτός έχει κάτι που θέλουν εκείνοι, και θα μπορούσε να γίνει μια δίκαιη ανταλλαγή και όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Άρα, θέλει να την κρατήσει για να την ανταλλάξει με τον Jack [Alexander Calvert].

Δεν φαίνεται ότι εκείνη θα τον εμπιστευόταν να την κρατήσει ζωντανή. Πως είναι η σχέση μεταξύ τους σε αυτόν τον παράξενο νέο κόσμο; 

Πιστεύω ότι δεν εμπιστεύεται το Εωσφόρο, με τον ίδιο τρόπο που ο Dean δεν θα εμπιστευόταν ποτέ τον Εωσφόρο. Είναι ένα συγκεκριμένο είδος πλάσματος, το οποίο αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά πολλών επεισοδίων – [που φέρνει στο προσκήνιο] τη διαμάχη που είδαμε μεταξύ Sam και Dean περί φύσης/ανατροφής. Πιστεύω η Mary θα διάλεγε την φύση [ως ισχυρότερο αναπτυξιακό παράγοντα], και έτσι δεν πιστεύω ότι θα τον εμπιστευόταν ποτέ πλήρως. Πιθανώς θα τον χρησιμοποιήσει για την επιβίωση της επίσης, και όπως θα δείτε, σε τουλάχιστον ένα επεισόδιο, συμβαίνει ακριβώς αυτό. Εκείνος την προστατεύει από μια συμμορία αγγέλων, οι οποίοι του επιτίθενται και η Mary θα ήταν παράπλευρη απώλεια. Είναι περίεργο δίδυμο, ασυνήθιστοι συνεργάτες. Συμμαχούν προσωρινά κάτω από περίεργες συνθήκες, μέχρι τα πράγματα να φτιάξουν. 

Αναφέρατε ότι θέλει να ανταλλάξει τη Mary για τον Jack, το οποίο συνεπάγεται ότι πιστεύει πως η ρωγμή μπορεί να ξανανοίξει. Τι βήματα ακολουθεί για να σιγουρευτεί ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο;

Το ερευνά. Νομίζω πως ούτε ο ίδιος γνωρίζει κάτι για τη φύση της ρωγμής ή το λόγο για τον οποίο προκλήθηκε. Απλά ψάχνει να το βρει.

Είναι βέβαιος ότι αν και όταν ανοίξει η ρωγμή ο Τζακ θα έρθει σε αυτόν με ανοιχτές αγκάλες;

Θέλω να πω ότι έχει ένα είδος ρομαντικής οπτικής – ίσως είμαι υπερβολικός, αλλά μια ρομαντική οπτική – για τη σχέση του με ένα γιο. Στην ιδέα της σύνδεσης με ένα γιο και της συμμετοχής του στην ανατροφή ενός γιου, υπάρχει το πατρικό αίσθημα της υπερηφάνειας και της επιθυμίας να συνδεθεί μαζί του. Εμφανίζεται μια επιθυμία να επηρεάσει την ανάπτυξη του γιου του, όπως κάθε καλός πατέρας, και νομίζω ότι είναι γνήσια. Δεν νομίζω ότι όταν εκφράζει την υπερηφάνεια του για το γιο του και την περιέργειά του για τον γιο του ότι είναι κάτι κενό ή χρησιμοθηρικό, νομίζω ότι πραγματικά θέλει να έρθουν σε επαφή.

Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι ο Τζακ είναι πιο ισχυρός από αυτόν και έτσι αποτελεί απειλή για εκείνον;  

Μέχρι στιγμής είναι υπερηφάνεια. Είναι υπερήφανος για τη δύναμη, είναι υπερήφανος για αυτό που βοήθησε να δημιουργηθεί. Ξέρει ότι οι δυνάμεις ενός Νεφελίμ είναι σχεδόν ίσες με αυτές του Θεού, και αυτό του φαίνεται δελεαστικό. Αυτό είναι συναρπαστικό. Θέλει να συμμετέχει στην ανάπτυξή τους.

Σε αυτόν τον κόσμο, ο Εωσφόρος δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχει, οπότε δεν θα βρίσκεται συνέχεια στη θέση να χρειάζεται να αποδείξει ότι είναι αυτός που λέει ότι είναι;

Αυτό φαίνεται να είναι ένα είδος απειλής για αυτό που συμβαίνει μέσα από τις ιστορίες, ναι. Και γίνεται κάπως ενοχλητικό πράγμα γι’αυτόν.

Ο Μιχαήλ σκότωσε μια φορά τον Εωσφόρο σε αυτόν τον κόσμο, και αυτός ίσως πιστεύει ότι υπάρχει μόνο ένας σε κάθε κόσμο, έτσι ποια θα είναι η δυναμική, όταν αυτοί οι δύο συναντηθούν;

Δύσκολο αυτό. Θεωρώ ότι όλες οι δυναμικές μεταξύ των Αρχαγγέλων είναι παρόμοιες με δυναμικές μεταξύ αδερφιών, και νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και εδώ, αλλά ο Μιχαήλ είναι σίγουρα ένας διαφορετικός Μιχαήλ στο εναλλακτικό σύμπαν, και αυτό περιλαμβάνει και τις δυνάμεις του. Σε αυτό το σημείο είναι όπου ο Εωσφόρος έχει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του να μην είναι αυτός ο ‘αρχηγός της αγέλης’, και νομίζω ότι ο Εωσφόρος το αντιμετωπίζει όλο αυτό με τη χαρακτηριστική του ασέβεια και περιφρόνηση, τουλάχιστον προς τα έξω, για οποιαδήποτε εξουσία πάνω από τον ίδιο.

Αυτός ο Μιχαήλ και ο Εωσφόρος δεν μοιράζονται την ίδια ιστορία ή το ίδιο παρελθόν, αλλά κατά κάποιον τρόπο είναι ακόμα αδέλφια, έτσι υπάρχει περίπτωση να θελήσουν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον;

Νομίζω ότι πρόκειται να βρείτε τον κοινό τόπο συνάντησης μέσα από περίεργες συναναστροφές. Η ανάγκη γίνεται το στοιχείο που φέρνει κάποιους σε συμμαχίες που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα συνέβαιναν ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια.

πηγή

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This