Review – Supernatural 10×11 – There’s No Place Like Home

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

sam 10×11 There’s No Place Like Home

Review

by Amalia

 

Ο Dean είναι αποφασισμένος να μην αφήσει το Σημάδι του Κάιν τον ρίξει στη σκοτεινή πλευρά, έτσι αλλάζει τη ρουτίνα του. Τρώει πιο υγιεινά (ομελέτα με ασπράδια αυγούμπλιάχ και λαχανίδα) και κόβει το ποτό. (Το Σημάδι πρέπει να φύγει γιατί ένας υγιεινιστής και νηφάλιος Dean δεν είναι φυσιολογικό πράμα!)

Οι Winchesters, ψάχνοντας να βρουν μια υπόθεση για να τους κρατήσει απασχολημένους, ανακαλύπτουν ένα βίντεο όπου η Charlie βασανίσει έναν εισαγγελέα.

Η κοκκινoμάλλα hacker έχει επιστρέψει από την Χώρα του Οζ (όπου, απ’ότι φαίνεται, γίνεται τόσο ωραίος χαμός που δεν θα ήταν κακή η ιδέα ενός spin-off), όμως δεν είναι μόνη της. Υπάρχει μια δεύτερη Charlie, σκοτεινή, η οποία βρίσκεται στο μονοπάτι της εκδίκησης, αναζητώντας τον ασυνείδητο οδηγό που είχε τρακάρει τους γονείς της και είχε χρηματίσει τους πάντες έτσι ώστε να κλείσει η υπόθεση.

10x11 dark charlie

Η Charlie διηγείται στα αγόρια τι συνέβη στο Οζ, για τον πόλεμο που μαινόταν στη Σμαραγδένια Πόλη, και πως αναγκάστηκε να κάνει συμφωνία με το Μάγο του Οζ για να νικήσουν. Ο Μάγος χρησιμοποίησε το μαγικό κλειδί του Οζ (το οποίο μαθαίνουμε ότι δεν είναι το μοναδικό) για να χωρίσει την ψυχή της στα δυο, δημιουργώντας δυο ξεχωριστές οντότητες, την Καλή Charlie (που δεν μπορεί ούτε ψέματα να πει) και την Σκοτεινή Charlie. Η δεύτερη κέρδισε τον πόλεμο μόνη της, όμως μετά τις φρικαλαιότητες που έκανε, η καλή Charlie δεν ήθελε να ξαναενωθεί με τον υπόλοιπο εαυτό της. Όταν οι δυο Charlies ήρθαν στον δικό μας κόσμο, η κακιά έσπασε το κλειδί για να μην μπορούν να ξαναγυρίσουν στο Οζ. Οι δυο τους είναι συνδεδεμένες, οπότε εάν η μια πάθει κάτι το παθαίνει και η άλλη την ίδια στιγμή.

Ενώ ο Sam και η Καλή Charlie κάνουν έρευνα στο Καταφύγιο για να βρουν τρόπο να επισκευάσουν το υπάρχον κλειδί και να επαναφέρουν τις δυο Charlies, ο Dean βρίσκει τη Σκοτεινή Charlie και προσπαθεί να την πείσει να μην κάνει κάτι ανεπανόρθωτο. Όμως, ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να ελέγξει τον ίδιο του τον εαυτό, φυσικά δεν μπορεί να αποτρέψει και την Σκοτεινή Charlie από το να πάρει επιτέλους την εκδίκησή της, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον άνθρωπο που της στέρησε τους γονείς της.

Ο Dean συζητά με την δεύτερη Charlie για τον σκοτεινό εαυτό του καθενός και σχεδόν πείθεται από τα λόγια της (λες και ήθελε πολύ) ότι είναι καλύτερο να ενδώσει, γιατί στο Σκοτάδι είσαι ελεύθερος. Βέβαια, μετά, η Σκοτεινή Charlie του κλέβει το ‘μωρό’ του και τον επαναφέρει λίγο στην πραγματικότητα.

10x11 wizard of oz
O Μάγος του Οζ

O Sam και η Καλή Charlie εντοπίζουν έναν Άνθρωπο των Γραμμάτων (τελικά υπάρχουν ακόμα αρκετοί ζωντανοί από δαύτους όπως αποδεικνύεται), ο οποίος είχε πάει Οζ. Τώρα πιά είναι γέρος, και τους αφηγείται το πώς μια σύναξη μαγισσών (να’τες κι αυτές στο παιχνίδι) τον είχαν απαγάγει και τον είχαν σύρει στο Οζ όπου χρησιμοποίησαν το κλειδί για να τον χωρίσουν στα δυο, και ότι η Σκοτεινή του πλευρά είναι ο διαβόητος Μάγος του Οζ! (Ρε σεναριογράφοι, το spin-off είναι ακριβώς εκεί! Δεν το βλέπετε;)

Ο γεράκος δεν μπορεί πια να ταξιδέψει στο Οζ χωρίς κλειδί, όμως ξέρει έναν τρόπο να φέρει τον Μάγο σε αυτόν: αν αυτοτραυματιστεί, ο Μάγος δεν θα έχει επιλογή παρά να εμφανιστεί, αφού είναι συνδεδεμένοι. Ο Μάγος όντως εμφανίζεται και είναι πανίσχυρος (well, duh). Για να τον σταματήσει η Καλή Charlie ξέρει ότι πρέπει να κάνει το αδιανόητο. Κι επειδή το Σωστό δεν είναι πάντα και η κίνηση με τις λιγότερες τύψεις, η Charlie τραβάει τη σκανδάλη σκοτώνοντας το γεράκο και, μαζί με αυτόν, τον Μάγο…

charlie kills a man 10x11

Ταυτόχρονα, έξω στην αυλή, ο Dean προσπαθεί να σταματήσει την Σκοτεινή Charlie. Το Σημάδι παίρνει τον έλεγχο και τη σπάει στο ξύλο (τρώει κι αυτός βέβαια αρκετές, γιατί η Σκοτεινή Charlie είναι πολύ badass γκόμενα), όμως βιώνει τα χτυπήματα και η Καλή Charlie. Ο Dean φαίνεται να έχει χάσει τελείως τον έλεγχο γρονθοκοπώντας αλύπητα την Σκοτεινή Charlie, μέχρι να έρθει Sam και να του φωνάξει να σταματήσει. Φαίνεται ότι -προς το παρόν τουλάχιστον- η φωνή του Sam επαναφέρει αμέσως τον Dean από όποια τρελαμένη βίαιη έκσταση τον ρίχνει το Σημάδι. Ο Sam χρησιμοποιεί το δεύτερο κλειδί του Μάγου για να επανενώσει τις δυο Charlies.

10x11 good charlie dark charlie reunited

Στον επίλογο, η Charlie (ολόκληρη πια) αποφασίζει ότι δεν θα επιστρέψει στο Οζ, και προσφέρεται να βοηθήσει τον Sam να εντοπίσει το Βιβλίο των Καταραμένων (χμ… κι άλλο νέο μυθολογικό στοιχείο), το οποίο μπορεί να περιέχει πληροφορίες για το Σημάδι. Συγχωρεί τον Dean για το ξύλο που της έδωσε, όμως, όπως πάντα, ο ίδιος δεν συγχωρεί τον εαυτό του. Ο Dean δεν φαίνεται τόσο σίγουρος ότι μπορεί να είναι καλός. Αυτός θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος για αυτόν, όμως η Charlie πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει γιατί είναι ένας Winchester!

Sam: “You Good?” Dean: “No”.

Μου αρέσει που φέτος τα επεισόδια είναι πολύ ψυχογραφικά. Σε όσους αρέσει μόνο η δράση σίγουρα η 10η σεζόν θα φαίνεται αρκετά βαρετή, όμως όσοι από εμάς εκτιμάμε ένα καλό χτίσιμο χαρακτήρων, η φετινή ιστορία, ναι μεν εκτυλίσσεται αργόσυρτα, αλλά είναι εξαιρετικά γραμμένη.

Οι σεναριογράφοι του Supernatural λατρεύουν να παίρνουν ένα μεταφορικό θέμα (την εσωτερική πάλη ενός ατόμου με το σκοτάδι που υπάρχει στην ψυχή του) και να το κάνουν κυριολεκτικό. Σε αυτό το επεισόδιο είδαμε την κυριολεκτική πάλη της Charlie με τον κακό εαυτό της να παραλληλίζεται με την εσωτερική πάλη του Dean. Ο Dean προσπαθεί να είναι καλός, ακόμη και αν το Σημάδι του Κάιν τον κάνει να θέλει να επιλέξει το Κακό. Μπορεί το Καλό να υπερνικήσει το Κακό; Μπορεί η Charlie να σώσει τον εαυτό της, δίνοντας ελπίδα στον Dean ότι μπορεί και ο ίδιος να σώσει τον εαυτό του; Η απάντηση δεν είναι ποτέ απλή, ειδικά αφού και η Καλή Charlie και η Σκοτεινή Charlie είναι πια δολοφόνοι, όμως ένα είναι σίγουρο: μπορεί ο Dean να μην το καταλαβαίνει, αλλά ο Sam έχει δίκιο, η δύναμη είναι μέσα μας. Κι όταν το καταλάβει αυτό ο Dean θα καταφέρει να ελέγξει το Σημάδι, όπως το ήλεγξε ο Κάιν τόσα χρόνια…

Το μοναδικό πράγμα που δεν με ενθουσίασε στο επεισόδιο ήταν η ερμηνεία της Felicia Day ως Σκοτεινή Charlie. Η φατσούλα της είναι τόσο γλυκιά και αθώα που δεν πείθει με την καμία για badass πολεμίστρια. Κατά τα άλλα ήταν ένα πολύ όμορφο επεισόδιο, η Charlie είναι ένας ενδιαφέρων χαρακτήρας και μου αρέσει που έχει γίνει αναπόσπαστο μέλος της Team Winchester.

Βαθμολογία: 8/10

[poll id=”125″]

68 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

68 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Sawyer Orestis
9 years ago

Καλό επεισόδιο αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Με κάλυψε πάνω κάτω το ριβιού. Μια Spin Off υπόθεση θα ήταν πολύ ωραίο αν το χειριστούν σωστά. Πλέον με τον θάνατο του Μάγου του ΟΖ, μπορούν να ξεκινήσουν εκεί κάτι δικό τους με πρωταγωνίστρια την Τσάρλι, αν και βέβαια είπε ότι δεν θέλει να επιστρέψει.

Εδώ πρέπει να επισημαίνω ότι δεν μου άρεσε η ερμηνεία Jared. Πήγε να του κόψει την ανάσα ο Μάγος, και ο Σαμ ήταν λες και άνοιξε το στόμα να φάει παγωτό 😛 Αντίθετα, μου άρεσε η Felicia ως κακιά.

Πρέπει για μια ακόμη φορά να πούμε ότι τα εφέ της σειράς εντυπωσιάζουν. Και σε αυτό και στο προηγούμενο επεισόδιο, έδειξαν ότι έχουν το budget για πολύ όμορφα εφέ και προσδίδουν κύρος στη σειρά.

Είναι η σεζόν που “χτίζονται” και ωριμάζουν οι χαρακτήρες. Από τον Κας και τους Σαμ-Ντιν, μέχρι και τους Κόουλ-Τσάρλι. Θα θελα λίγο παραπάνω δράση όμως, και νομίζω θα έρθει αργότερα στη σεζόν. Απλά είμαστε απογοητευμένοι με το (κάκιστο) στόρι της Κλαιρ που εισήγαγαν σε 2 σημαντικά επεισόδια(9,10). Κατά τα άλλα η 10η σεζόν είναι ωραία

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

Εννοείται οτι για να πετύχει ένα σπινοφ με το Οζ πρέπει να το διαχειριστούν σωστά. Η Τσάρλι απ’οτι φαίνεται φέτος θα μείνει να βοηθήσει τα αγόρια, αλλά από του χρόνου ποιος ξέρει; 😉

Όσον αφορά τον Τζάρεντ έχω ξαναπει οτι δεν τον θεωρώ καναν φοβερό ηθοποιό, οπότε ερμηνείες σαν τη σημερινή δεν με χαλάνε γιατι τις έχω συνηθίσει. Τον Τζάρεντ τον αναφέρω μόνο όταν κάνει ερμηνευτικά κάτι που με εκπλήσσει, όταν δλδ είναι καλός όπως ήταν στο 8χ23.

Για τα εφέ θα συμφωνήσω, ήταν εξαιρετικά σε αυτό το επεισόδιο.

Angelous
Angelous
Reply to  Amalia
9 years ago

το βιβλιο των καταραμενων με τι εχει να κανει και λες οτι ειναι πιθανο μυθολογικο στοιχειο δεν το εχω ξανακουσει. Ωραιο επεισοδιο με βαθος, μου αρεσει γενικα η 10η ως τωρα ακομη και τα αυτοτελη, εκτος βεβαια απο αυτο με την σεριφη μιλς που με πηρε ο υπνος.

Amalia
Reply to  Angelous
9 years ago

Εννοούσα ότι εισήγαγαν νέα μυθολογία στη σειρά βασισμένοι σε αληθινό βιβλίο. Όπως είχαν κάνει στην 6η σεζόν με τον Lovecraft. Το αληθινό Βιβλίο των Καταραμένων είναι κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια του παραφυσικού, και υποθέτω κάπως έτσι θα το κρατήσουν και στο ΣΠΝ. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_of_the_Damned

Εμένα εκείνο το αυτοτελες μου άρεσε. Αυτά που δεν μου άρεσαν ήταν το Paper Moon με τις λυκανθρώπους, και ακόμα χειρότερα το Ask Jeeves που υποτίθεται ηταν σαν παρτίδα Cluedo. Γενικά πάντως η 10η μου αρέσει πολύ! Και είμαι πεποισμένη οτι τα καλύτερα έρχονται! 😉

Κυριάκου Γιάννης
Κυριάκου Γιάννης
9 years ago

Το επεισόδιο προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ!!! Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι όσον αφορά το σχόλιο για την Felicia Day… Οντως δεν ήταν και η καλύτερη ερμηνεία της ως Dark Charlie, αλλά με τον χαρακτήρα και την φατσούλα που έχει όπως λέει και η συγγραφέας, νομίζω ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει 🙂

james
james
9 years ago

oraioooo episodio poly tha elega!!den kserw alla dn m fanike tragiiko pou tin espase sto ksylo arxika yperaspizodan to tomari tou!oso gia tin charlie wraios xaraktiras.ayto pou paratirisa einai o dean kathe fora pou vlepei to eidwlo t ston kathrefti anysixei k koitaei syxna t xeri akoma ki otan dn tremei.ektos apo to makeleio etsi symperiferotan pada.oso gia to oz wraio story tha ekane

Amalia
Reply to  james
9 years ago

Αυτο που παρατηρησα με το χέρι είναι ότι πριν σπάσει στο ξύλο την Τσάρλι, έτρεμε, ενώ μετά σταμάτησε να τρέμει. Το Σημάδι ‘τράφηκε’ με βία, σαν να πήρε τη δόση του ένα πράμα.
Αυτο που κοιταει το είδωλό του στον καθρέφτη σχεδόν τρομαγμένος κάθε φορά δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι εκτός απο το προφανές: οτι ντρέπεται για αυτό που βλέπει, κι αυτο που μπορεί να γίνει. Ίσως κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη για να θυμηθεί τη ντροπή που τον έχουν κάνει να νοιώσει οι κακές του πράξεις έτσι ώστε να μην τις ξανακάνει.

james
james
Reply to  Amalia
9 years ago

nai swsti se vriskw gia to simadi pou iremei afou parei tin dosi toy.ektos toy makeliou den vriskw kt toso askio dropis idi apo tn enato kyklo.ennow sta plaisia toy kinigiou k sto onoma t genikoterou kalou kanan oloi ts pragmata akraia.vasanizetai tzampa toso poly.apo tin arxi itan gia mena o pio gamatos xaraktiras n to pw alla tr ton exoun kanei poly skoteino re paidi m(einai k ta xronia k t viwmata vevaia)

Amalia
Reply to  james
9 years ago

Βασανίζεται γιατι αν αφεθεί θα κάνει πολύ χειρότερα απο το μακελειό που είδαμε. Και δεν το θέλει, απλά δεν μπορεί να το ελέγξει. Όταν ήταν δαίμονας δεν τον ένοιαζε, γιαυτο τότε δεν τον είδαμε να κάνει κάτι τόσο αιματοβαμμένο αν θυμάσαι (αν εξαιρέσεις τον φόνο του Λεστερ). Με άλλα λόγια, τώρα ο Ντιν μου φαίνεται οτι είναι πιο βίαιαος γιατι *προσπαθεί* να το ελέγξει αλλά δεν έχει τα φόντα να το κάνει (ως άνθρωπος)!

james
james
Reply to  Amalia
9 years ago

odws pali kala den toy dinetai kamia foveri aformi mexri stigmis.omws ton metatron pou ton vasanisai(se mikro vathmo padws) toy aksize gt eixan diatages n mn tn peiraksoun?den evlapse mono t aderfia alla k ts aggelous.kt asxeto elliniki ypotitloi st 11 pote th mpoun?

Μαρία
Μαρία
9 years ago

Πάρα πολύ ωραίο επεισόδιο! Χάρηκα που είδα την Τσάρλι. Ελπίζω να εμφανιστεί ξανά προς το τέλος του κύκλου, ειδικά τώρα που έχει αναλάβει να βοηθήσει τον Σαμ και τον Ντιν σχετικά με το σημάδι. Αμαλία, συμφωνώ σε ό,τι γράφεις παραπάνω. Κι εμένα μου αρέσουν οι μεταφορές που χρησιμοποιούν οι σεναριογράφοι για να δείξουν τι περνάει κάθε χαρακτήρας.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι οι χαρακτήρες είχαν χωριστεί σε ομάδες, ανάλογα με το τί αντιπροσώπευαν. Ο Σαμ ερευνούσε μαζί με την καλή – Τσάρλι, ενώ ο Ντιν είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κακή – Τσάρλι, η οποία φάνηκε να τον επηρεάζει. Στην περισσότερη διάρκεια του επεισοδίου, ο Ντιν ήταν κάπως “αλλού”. Ήταν αρκετά απρόσεκτος και ευκολόπιστος σε ό,τι αφορά τη σκοτεινή – Τσάρλι. Σχεδόν την άφησε να περάσει ανενόχλητη και να σκοτώσει αυτόν που ευθυνόταν για το θάνατο των γονιών της. Ακόμη κι εκείνη του είπε, όταν την κατηγόρησε πως τον ξεγέλασε, ότι θα ‘πρεπε να φανταστεί τί θα έκανε και δεν την εμπόδισε. Όμως, νομίζω πως ο Ντιν είχε πραγματικά πιστέψει τα λόγια της, δηλαδή ότι εκείνη ήθελε απλώς να μιλήσει στον άλλον τον άνθρωπο και να τον αντιμετωπίσει, χωρίς να του κάνει κακό. Επίσης, ήθελε να της δώσει την ευκαιρία να ελευθερωθεί από τον πόνο της.
Η καλή – Τσάρλι αναγκάστηκε κι εκείνη να διαπράξει φόνο. Πλέον πρέπει να ζήσει με αυτό το βάρος στη συνείδησή της. Όμως, όπως είπε η ίδια στον Σαμ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει όσα έκανε, να τα αποδεκτεί και να προχωρήσει παρακάτω. Το ίδιο συμβούλεψε και για τον Ντιν, ο οποίος, όπως πάντα, δεν μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό του. Πάνω στην προσπάθειά του να εμποδίσει τη σκοτεινή – Τσάρλι, έχασε τον αυτοέλεγχό του και τη χτύπησε άσχημα. Βέβαια, η Τσάρλι τον συγχώρεσε και αποφάσισε να τους βοηθήσει, δηλώνοντας κατηγορηματικά στον Ντιν πως θα τα καταφέρει.
Μου αρέσει πάρα πολύ η σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Τσάρλι και των αδερφών. Κάθε φορά που εκείνη εμφανίζεται σ’ένα επεισόδιο, δένεται ακόμη περισσότερο με τον Σαμ και τον Ντιν. Νομίζω πως αρχίζουν να τη νιώθουν σαν αδερφή τους – αν δεν τη νιώθουν ήδη έτσι – και μαθαίνοντας περισσότερα για το παρελθόν της, καταλαβαίνουν πως έχουν κάποια κοινά στοιχεία με εκείνη.
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που με μπέρδεψε σχετικά με τα κλειδιά. Ο ηλικιωμένος κύριος που βρήκαν η Τσάρλι και ο Σαμ, ανέφερε πως στον Όζ κατασκευάστηκαν έξι μετταλικά κλειδιά. Παρόλο που το κλειδί που είχαν στην κατοχή τους οι Άνθρωποι των Γραμμάτων, μπορούσε να δημιουργήσει μία πύλη μεταξύ του Όζ και του κόσμου μας, δεν ήταν μετταλικό. Τελικά, όταν εμφανίστηκε ο μάγος του Όζ, στη ζώνη του υπήρχαν όντως τα συγκεκριμένα κλειδιά, από τα οποία ένα χρησιμοποιήθηκε για να ενωθούν ξανά οι δύο πλευρές του εαυτού της Τσάρλι. Όμως, παρατήρησα πως μερικά κλειδιά έλειπαν. Μήπως αυτά χρησιμοποιήθηκαν αλλού; Μπορεί να μη συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο και να υπερβάλλω.

Amalia
Reply to  Μαρία
9 years ago

Όντως ο Ντιν ήταν “αλλού” σε αυτό το επεισόδιο. Η προσπάθειά του να ελέγξει το Σημάδι τον αποσπά και τον κάνει απρόσεκτο και αδύναμο κατά μια έννοια. Θεωρω ότι η επιλογή του να κάνει πιο υγιεινή ζωή έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα γιατι τον αποσπασε ακόμα περισσότερο. Είναι που είναι στην τσίτα λόγω του Σημαδιού, στερείται κι όλα όσα του αρέσουν. Εξ ου και το χέρι έτρεμε σε όλο το επεισόδιο. Σταμάτησε να τρέμει όταν πλάκωσε την Τσάρλι στο ξύλο, δηλάδή “τάισε” το Σημάδι.

Τώρα για την ευκολοπιστία του, κι εκεί θα συμφωνήσω. Ήθελε να πιστέψει ο τι η Σκοτεινή Τσάρλι μπορεί να ελέγξει το σκοτάδι της και να συγχωρήσει τον δολοφόνο των γονιών της, γιατι βαθιά μέσα του θέλει να πιστέψει οτι και ο ίδιος θα καταφέρει να ελέγξει τις σκοτεινές ορμές του.

Όσον αφορά τα κλειδιά κι εγώ έχω ένα κενό. Πιστεύω οτι θα παίξουν κάποιο ρόλο τα κλειδιά και το Οζ γενικά, γι’αυτο το άφησαν λίγο στο φλου το όλο θέμα. Διάβασα τη θεωρία ενός φαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κλειδιά για να διαχωρήσουν τον “κακό εαυτό του Ντιν”, δεν ξέρω όμως αν αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό, γιατι όπως είπε ο Κας το Σημάδι δεν είναι πια απλά ένα σωματικό στοιχείο, είναι μέρος του “ειναι” του Ντιν. Αναρωτιέμαι θα μπορούσαν να διαχωρίσουν τον ‘Σημαδεμένο Ντιν’ από τον κανονικό Ντιν με αυτόν τον τρόπο, και αν γινόταν τον Κακό εαυτό (τον δαίμονα δλδ) τι θα τον έκαναν; Όπως και ναχει, θα είχε ενδιαφέρον να το πετάξουν απλά σαν θεωρία.

Μαρία
Μαρία
Reply to  Amalia
9 years ago

Πράγματι, δεν νομίζω πως τα κλειδιά θα μπορούσαν να υπερνικήσουν τη δύναμη του σημαδιού. Όμως, ακόμη κι αν είχαν τη δυνατότητα να το καταφέρουν, πιστεύω πως αυτό θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο άσχημα απ’ότι είναι μέχρι τώρα. Ο διαχωρισμός της Τσάρλι προκάλεσε τόση φασαρία. Αν η σκοτεινή – Τσάρλι ήταν μία φορά επικίνδυνη, φαντάσου πόσο επικίνδυνος θα αποδεικνυόταν ο σκοτεινός – Ντιν. Στα πρώτα επεισόδια του δέκατου κύκλου, ο δαίμονας Ντιν ήθελε απλώς την ησυχία του, χωρίς να έχει οποιαδήποτε μορφή ευθύνης. Ακόμη και το σημάδι δεν τον ένοιαζε, γιατί ένιωθε ελεύθερος. Όμως, εάν βασιστούμε στο μοντέλο της σκοτεινής – Τσάρλι για να συμπεράνουμε πώς θα ήταν ο Ντιν στη θέση της, τότε πιστεύω πως θα βλέπαμε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή του. Σίγουρα, όλη η οργή και η απογοήτευσή του, εξαιτίας όλων όσα είχε ζήσει, θα ξεχείλιζαν και θα παραδινόταν κατευθείαν στο σημάδι.

Sofia
Sofia
9 years ago

Λατρεύω την Τσάρλι τόσο πολύ επειδή, οκ, είναι η Τσάρλι, αλλά και λόγω του Ντιν μαζί της. <3

Ωραίο επεισόδιο αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Ήθελα λίγο περισσότερο ξύλο/ δράση.
Καλά ο Ντιν να προσπαθεί να κάνει υγιεινή ζωή ήταν το λιγότερο ξεκαρδιστικό.
Και πραγματικά πρέπει να κάνουν τον Κόσμο του Οζ spin of αλλά θέλει τρομερή προσοχή από μέρος τους.

Amalia
Reply to  Sofia
9 years ago

Πέθανα στην πρώτη σκηνή που πάει στον Σαμ την ομελέτα με τα ασπράδια! Ο Ντιν είναι σε φάση “τι αίσχος είναι αυτό που έβαλα στο στόμα μου;” κι ο Σαμ “ουάου, νόστιμο!” χαχα Πολύ μ’αρέσουν αυτές οι μικρές ανύποπτες στιγμές με τα αδέρφια φέτος!

Sofia
Sofia
Reply to  Amalia
9 years ago

Πραγματικά… μας είχαν συνηθίσει από πάντα σε τέτοιες στιγμές, αλλά φέτος είναι παντού!

Amalia
Reply to  Sofia
9 years ago

Είχαν αρκετές σεζόν που τσακώνονταν σαν τα κοκόρια και ήταν πολύ σπάνιες οι αστείες σκηνές μεταξύ τους. Φέτος αναπληρώνουν το χαμένο χρόνο. Και μας θυμίζουν και πόση χημεία έχουν τελικά οι J2 μεταξύ τους! 🙂

ovelix
ovelix
Reply to  Amalia
9 years ago

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι αστείες στιγμές μεταξύ τους κι εμένα μου έχουν λείψει πάρα πολύ.

TULIPAS30
TULIPAS30
9 years ago

υποτιτλοι για το 11 που μπορω να βρω? μηπως το γεγονος οτι καποιος εγραψε οτι η σειρα αλαξε μερα ενω παιζει κανονικα τριτη και αργουν μια μερα?

Amalia
Reply to  TULIPAS30
9 years ago

Παιδιά, κάντε υπομονή, όταν βγουν οι υπότιτλοι θα ποστάρουμε λινκ στη σελιδά του fb. Η σειρά ΘΑ αλλάξει μέρα το Μάρτη, υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Όσοι ασχολούνται με τους υπότιτλους δεν νομίζω να μπερδεύονται από αυτό, απλά και τα παιδιά αυτά μπορεί να έχουν άλλες δουλειές (έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνονται για τον υποτιτλισμό) και αργούν λίγο. Μην ξεχνάμε ότι είναι περίοδος εξεταστικής! 😉

Ionlydas
Ionlydas
9 years ago

Συμπαθητικό επεισόδιο…μου αρεσε που μπάινει ξανά η Τσάρλι στο παιγχνίδι και απ΄’ότι φαίνεται θα την ξαναδούμε σύντομα…χάρη στο βιβλίο των καταραμένων…που παρεπιπτώντως ειναι ενα πολύ ενδιαφέρον νέο στοιχείο…..Συμφωνω΄κι εγώ οτι ωριμάζουν περισσότερο σεζόν με σεζόν οι χαρακτήρες με ιδιαίτερα συναισθηματικά επεισόδεια σ΄αυτήν τη σεζόν και αυτό αφορά όλους τους χαρακτήρες ξεχωριστά….Μέχρι και ο Κράουλι θυμήθηκε τα τραυματα του απο την παιδική του Ηλικία απο την κατα τα άλλα συμπαθέστατη μανου΄λα του…….Καλά όλα αυτά βέβαια αλλα περιμένω κατι δυνατό ρε παιδί μου…όπως στο ξεκίνημα…και εχουμε δεί πολύ δυνατές ερμηνείες φέτος οπότε περιμένω κάτι ανάλογο στη λύση της έννοιας <>…

Amalia
Reply to  Ionlydas
9 years ago

Λύση δεν έχουμε βρει ακόμα στο γρίφο του Μέτατρον, αλλά έχουμε πολλές θεωρίες αν ενδιαφερεσαι! 😉 http://supernaturalgreece.gr/supernatural-theories-o-potamos-teleionei-stin-pigi/

Stratos Xatzopoulos
Stratos Xatzopoulos
9 years ago

Το επεισόδιο μου αρεσε πολυ!Αλλά θέλω πιο πολύ Τσάρλι!Είχα ξεχάσει πόσο καλή χημεία έχει με τα αδέλφια!Δεν ξερω αλλά θα ήθελα και ένα love story με Ντιν και Τσάρλι (ή θα ήταν βλακεία;).

Amalia
Reply to  Stratos Xatzopoulos
9 years ago

Η Τσάρλι είναι γκέι… 🙂 Ασε που ο Ντιν αυτή τη στιγμή μόνο για love story δεν είναι! Πάντως κι εγώ θα ήθελα περισσότερη Τσάρλι στη σειρά, έχει πολύ καλή χημεία με τα αγόρια! Κι ας μην είναι σεξουαλική χημεία! 😉

Stratos Xatzopoulos
Stratos Xatzopoulos
Reply to  Amalia
9 years ago

Το ήξερα οτι ήταν βλακεία άλλα ήθελα να το πω! 😛

Amalia
Reply to  Stratos Xatzopoulos
9 years ago

Όχι μωρέ βλακεία, σιγά. Απλά η Τσάρλι δεν είναι χαρακτήρας που μπήκε στη σειρά ως love interest για τα αγόρια, και πιστεύω αυτό την κάνει πιο πολύτιμη, γιατι έχει άλλη δυναμική μαζί τους. Είναι ενδιαφέρον (και πολύ σπάνιο) να βλέπεις έναν γυναικείο χαρακτηρα να κολλάει σε μια σειρά με τους πρωταγωνιστές τόσο πολύ χωρίς να παίζει κάτι ρομαντικό.

Stratos Xatzopoulos
Stratos Xatzopoulos
Reply to  Amalia
9 years ago

να πουμε την αληθεια στη δικη μας την σειρα ειναι τοσο σπανιο να μενει μια γυναικα για τοσες σεζον που η τσαρλι ειναι η μοναδικη!για αυτο και την κανει ξεχωριστη σε εμενα!οπως και η μεγκ ειναι αγαπημενη!

Amalia
Reply to  Stratos Xatzopoulos
9 years ago

Καλά, η Τσάρλι δεν έχει και τόσες σεζόν. Στην 7η την πρωτοείδαμε και δεν έχει εμφανιστεί και σε πολλά επεισόδια (4-5?) απλά έχει πολύ καλή χημεία με τα αγόρια κι ταίριαξε αμέσως. Ας ελπίσουμε οτι δεν θα τη δούμε να μετράει τα ραδίκια ανάποδα όπως όλες τις υπόλοιπες γυναίκες τις σειράς… :/

Stratos Xatzopoulos
Stratos Xatzopoulos
Reply to  Amalia
9 years ago

4 σεζον ειναι επιτυχια για γυναικα!!οχι οχι δεν το θελω αυτο!!

ovelix
ovelix
Reply to  Stratos Xatzopoulos
9 years ago

Πολύ μου άρεσε αυτό το “δική μας σειρά”! Ναι! Είναι Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ!!!!!!!

†Legion†
†Legion†
9 years ago

Παιδιά μετά από τα επεισόδια με την κλαίρ πιστεύω ότι αυτό ήταν εξωπραγματικό επεισόδιο πραγματικά δεν κοίταξα ούτε μία φορά πόσα λεπτά θέλει για να τελειώσει…Μακάρι να μην την ξαναδούμε ποτέ ξανά , η φάτσα της και μόνο είναι η προσωποποίηση της βαρεμάρας και του κακού επεισοδίου.Αν ήταν λίγο μεγαλύτερη θα ευχόμουν με όλη μου τη καρδιά να αναλάβει δράση το πουλί του θανάτου

Amalia
Reply to  †Legion†
9 years ago

χαχαχαχα! Έλα μωρέ το καημένο το κοριτσάκι, γιατι να το καταδικάσεις σε τέτοια μοιρα; 😛 Πάντως πολλοί συμμεριζόμαστε τη γνώμη σου, το να μην γυρίσει ποτέ, γιατι ήταν υπερβολικά βαρετός χαρακτηρας τελικά. Βέβαια προσωπικά πιστεύω οτι θα την ξαναδούμε σύντομα… Πιστεύω οτι αυτή θα είναι που θα σώσει τον Κας απο το πρόβλημά με την εξασθενημένη Χάρη του. Στο μόνο που ελπίζω είναι έστω να μην είναι τόσο κλαψιάρα όταν επιστρέψει…

†Legion†
†Legion†
Reply to  Amalia
9 years ago

Αν πάντως γυρίσει και ξαναρχίσει να εφαρμόζει τα ταλέντα της πάνω στην ”Επιχείρηση κλάμα” εγώ θα λύσω για πρώτη φορά στη ζωή μου κύβο την ώρα του επεισοδίου.Φαντάσου να έπαιζε στο Vampire Diaries που όταν κάποιος γίνεται βρυκόλακας τα χαρακτηριστικά του γίνονται πιο έντονα ε εντάξει εκεί αφήνω την φαντασία σας να δουλέψει

Amalia
Reply to  †Legion†
9 years ago

Αν έπαιζε στο Vampire Diaries θα έπαιρνε τα πρωτεία της Ελένα στην κλαψα! 😛

†Legion†
†Legion†
Reply to  Amalia
9 years ago

χαχαχαχα

ovelix
ovelix
Reply to  †Legion†
9 years ago

Χαχαχαχα!

Sensei Konstantinos
Sensei Konstantinos
9 years ago

Μέτριο επεισόδιο για μένα που το έσωσε η παρουσία της Felicia Day και η ερμηνεία του Jensen

SavvinaVvi
SavvinaVvi
9 years ago

Ωραιο επεισοδιο….παντα οταν γυριζει η Τσαρλι εχει κατι καλο να μας δειξει!
Αυτο που οποτε εμφανιζεται της βγαινει ο ομως της καημενης….την λυπαμαι…. xD

Μ’αρεσε και σαν κακια..! Δεν την ειχαμε συνηθισει ειναι η αληθεια, αλλα το χε πιστευω…..εμενα η καλη με ξενιζε πιο πολυ! Μου φαινοταν περιεργο που δεν πεταξε καμια απο τις spicy ατακες της (πχ με την μπαργουμαν..) και που δεν μπορουσε να χακαρει γιατι δεν το θεωρουσε σωστο….η δικια μας η Τσαρλι? Να μην τρελενεται να μπει σε υπολογιστη και να χακαρει τα παντα? :Ρ

Αυτο με τα κλειδια ηταν λιγο περιεργο……αυτα ηταν που της εδωσε ο Σαμ στο τελος του επεισοδιου και ενωθηκαν η Καλη και η Κακια? Και αν ναι, πως ”λυθηκαν τα μαγια” αφου ο μαγος ειχε πια πεθανει?
Τι εννοουσε η Κακια όταν ειπε στην Καλη ”παντα ειχες λιγη μαγεια μεσα σου”…? Δεν το καταλαβα καλα αυτο….δηλαδη η ιδια η Τσαρλι ελυσε τα μαγια τελικα? :S Μπερδευτηκα λιγο εκει :Ρ

Η σκηνη που ο Ντην δερνει την Κακια ειναι απιστευτη…..ξερει οτι κατα βαθος ειναι η Τσαρλι, ξερει οτι οτι κανει σε αυτην το παθαινει και η καλη, κι ομως δεν μπορει να σταματησει….της βγαζει τον ωμο και συνεχιζει ακομα και οταν η Τσαρλι κοντευει να λιποθυμησει….
Ειναι μια απο αυτες τις σκηνες που σε κανει να τρομαζεις για το τι θα συμβει αν ο Ντην παει full dark side..

Επισης στην αρχη, την πρωτη φορα που συναντιουνται ο Ντην και η Κακια (και τον σαπιζει στο ξυλο) λιγο πριν φυγει γυριζει και του ριχνει αλλη μια κλωτσια….wtf? Απωθημενα? :Ρ

Οντως οι αντρες των γραμματων δεν εχουν εξαλειφθει οπως μας ειχαν αφησει να πιστευουμε στην αρχη…..καθε τοσο ξεπεταγεται και καποιος. Υπαρχει πολυ ζουμι εδω και μπορουν να τους χρησιμοποιουν και να τους εμφανιζουν για αρκετο καιρο ακομα αν το χειριστουν σωστα..

Υ.σ.1 : Τον πρωτο που ειδαμε να βασανιζει η Τσαρλι, που μετα επισκεφτηκαν τα αδερφια σαν πρακτορες – που ο Ντην ειχε ψευδωνυμο Κολινς! Το επωνυμο του Μισα! Τυχαιο? :Ρ – τον εχουμε ξαναδει καπου? Κατι μου θυμιζει πολυ εντονα….
(Επισης πως δε σχολιασε καθολου ο Σαμ την τρελα του Ντην και το γεγονος οτι τον απειλεισε για να παρει το ονομα που ηθελε? Σε ολη τη σκηνη τον βλεπαμε αμετοχο και να κοιταει περιεργα, αλλα δεν ειπε κατι ακομα και μετα που εφυγαν απο το σπιτι..)

Υ.σ.2 : Λειπουν μονο ενα επεισοδιο, το ξερω, αλλα μου λειψε η κολασμενη οικογενεια! Ειδικα στην αρχη που λεει ο Σαμ στον Ντην πως κατι βρηκε, και ο Ντην ρωταει ”Καιν η Κραουλι?” σκεφτομουν αστον τον δευτερο…εχει θεματα με τη μανουλα……. :Ρ

Amalia
Reply to  SavvinaVvi
9 years ago

Το “πάντα είχες μαγεία μέσα σου” είναι ατάκα από το Μάγο του Οζ, δεν νομίζω οτι σημαίνει κάτι παραπάνω απο το προφανές (αλλά ποτέ δεν ξέρεις) Κι όχι, το Κόλινς δεν αναφέρεται στον Misha! Κι εγώ αυτό νόμιζα! 😉 Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε εδώ: http://supernaturalgreece.gr/10×11-theres-place-like-home-anafores-pop-culture-fun-facts/

Κι εμένα μου λειψε η κολασμένη οικογένεια! Δεν τους χορταίνω! 🙂

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  Amalia
9 years ago

Ναι, ναι μολις ειδα το αρθρο με τις αναφορες… ^_^
Ακομα ομως δε μου λυθηκε η απορια πως εφυγαν τα μαγια…αφου ο μαγος πεθανε :/

Amalia
Reply to  SavvinaVvi
9 years ago

Τα μάγια δεν είχαν σχέση άμεση με τον Μάγο. Οι 2 Τσάρλι είχαν χωρίσει λόγω του κλειδιού. Ο Σαμ ξαναχρησιμοποιησε το κλειδί του Μάγου για να τις επαναφέρει σε ένα σώμα. Άρα ο θάνατος του Μάγου δεν θα είχε λόγο να έχει επηρεάσει αυτό το ξόρκι.

Εγώ για άλλο δεν ειμαι σίγουρη. Η Τσάρλι είπε “There’s no going back to Oz”. Προφανώς δεν εννοούσε οτι δεν υπάρχει τρόπος (αφού τώρα πια έχουν το κλειδί του Μάγου), αλλά οτι δεν θέλει να πάει πίσω και θέλει να μείνει να βοηθήσει τα αγόρια, σωστά;

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  Amalia
9 years ago

Σωστο κι αυτο δεν ειχα σκεφτει οτι το κλειδι απο μονο τπυ μπορουσε να τις ενωσει παλι..

Πιστευω ναι……αφου οταν εμαθε την αληθεια για τον Μαγο του Οζ σκευτηκε αμεσως την Ντοροθυ κι οτι θα πρεπει να γυρισει και να την βοηθησει…- για αυτο ηθελε και το κλειδι αρχικα.
Μετα ομως που ο Μαγος καπουτ, ειπε και μονη της οτι η Ντοροθυ δεν θελει πια τη βοηθεια της, και οτι υπαρχουν αρκετα προβληματα και στον δικο μας κοσμο για να ασχοληθει…..

Ελπιζω αυτο να σημαινει οτι θα την ξαναδουμε μολις βρει μια ακρη με το βιβλιο των καταραμενων!

Amalia
Reply to  SavvinaVvi
9 years ago

Το πέταξαν έτσι στο άσχετο το Βιβλίο των Καταραμένων αλλά πιστεύω οτι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια!

Amalia
Reply to  SavvinaVvi
9 years ago

Λοιπόν, τώρα μουρθε φλασιά! Αυτό το “έχεις τη μαγεία μέσα σου”, εκτός του ότι είναι ατάκα στο μάγο του οζ, όπως σου είπα πριν, είναι και έμμεση αναφορά στην κατάσταση του Ντιν! Θυμάσαι τι του είχε πει ο Σαμ στο προηγούμενο επεισόδιο “μέσα σου θα βρεις τη δύναμη να παλέψεις το Σημάδι”; Ε, με άλλα λόγια…; 🙂 Γενικά το όλο επεισόδιο έκανε έναν τεράστιο παραλληλισμό του Ντιν και της Τσάρλι. Και αυτό ήταν ο μεγαλύτερος νομίζω!

SavvinaVvi
SavvinaVvi
Reply to  Amalia
9 years ago

Σωστηηη…! Για αυτο και του εφερναν συνεχεια σαν παραδειγμα τον Καιν, και οτι αφου βρηκε εκεινος τον τροπο μεσα του να το ελεγχει, θα μπορεσει και ο Ντην να το κανει….
Να κατι τετοια γινονται και θελουμε 4 μερες ακομα για επεισοδιο……με τι μυαλο παω εγω για διαβασμα τωρα? :Ρ

ovelix
ovelix
Reply to  SavvinaVvi
9 years ago

Κουράγιο….

Areti Spirito
Areti Spirito
9 years ago

Παρα πολυ ωραιο επεισοδιο!!! Charlie αγαπαμε κ να την βλεπουμε για πολλα ακομα επεισοδια(Κ ενα καλο π εκανε η απαισια 7η season 😛 )! Εμενα μ αρεσε παρα πολυ ως κακια η Felicia Day και παρολο π δν εχει την φατσα της bitcharas επαιξε πολυ καλα τον ρολο της! Συμφωνω σε αυτο π ειπες οτι ειναι πολυ ωραιο π χτιζονται οι χαρακτηρες αλλα ας δουμε κ λιγο δραση γτ με το σημαδι του Κάιν σε καθε επεισοδιο κλαιμε τον μακαριτη! Επισης o Jared πως πνιγοταν ετσι? Εγω γελαγα σε αυτο το σημειο!

Popi Patsellh
Popi Patsellh
9 years ago

Μάλιστα…Οκ το περίμενα ποιο συναρπαστικό,αλλά και πάλι το μέτρησα σαν ένα μέτριο επεισόδιο για εμένα….Η Τσάρλι μια κούκλα δεν έχω λόγια η κλασσική ευαισθησία της Τσαρλς και το κακό αντίγραφο του εαυτού της…Μάλιστα…Εδώ πάλι βλέπουμε το deen να ψάχνει λύση όπως πάντα με μεγάλη αποτυχία να ελέγξει η να απαλλαχτεί από το σημάδι αν και μπορώ να πω ότι το κακό αντίγραφο της Τσαρλς σαν να τον επηρέασε τον τσάτισε τον έβαλε σε σκέψεις με κάποιες κουβέντες της αλλά θα δούμε στην πορεία…..Τώρα για το ξύλο οκ τον έβγαλε εκτός ορίων και με το σημάδι να τον ελέγχει δεν μπορούσε να κάνει και πολλά φυσικό ήταν δεν πολλή κατάλαβα γιατί τσατίστηκε μαζί του η καλή τσαρλι αλλά άσχετο..Ο Σαμ οκ νομίζω είναι ο ποιο ισορροπημένος στη 10 σεζόν ο ρόλος του εξελίσσετε συνέχεια προς το καλύτερο,θα έλεγα….
Επιτέλους Χαχχαχαχαχα….Αυτά από έμενα….:)

BadNews
BadNews
9 years ago

Έχω καιρό να σχολιάσω σε review, γιατί απλά τα τελευταία 2-3 επεισόδια με έχουν απογοητεύσει, καθώς περίμενα πιο ωραία εξέλιξη της σεζόν… και δεν είναι μόνο τα χλιαρά αυτοτελή επεισόδια, που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, αλλά η διαχείριση του κύριου σεναρίου, με το Σημάδι του Κάιν και τον έλεγχο του εαυτού του από τον Ντιν, δεν με ενθουσιάζουν. Το λάθος θεωρώ έχει γίνει πολύ νωρίς στην σεζόν, τότε που λόγω του 5ου επεισοδίου, ο Ντιν θεραπεύτηκε στο 3ο για να είναι ο εαυτός του και χάθηκε η “μαγεία” του διαφορετικού Δαίμονα Ντιν. Επίσης, το σενάριο του Καστιέλ φαίνεται να μπήκε προς το παρών στην αναμονή, κάτι πολύ αρνητικό, όπως επίσης και η απομάκρυνση της Χάνα από το πλευρό του, καθώς (προσωπική μου άποψη ήταν πως) είχαν χημεία και ‘έδεναν’. Ότι πιο ελπιδοφόρο αυτή την στιγμή, θεωρώ το στόρι Ραβένα-Κράουλι και ευελπιστώ πως η πρώτη θα γίνει τεράστια ‘κακιά’ προς το τέλος της σεζόν. Προσωπικά στο σενάριο με τον Κάιν, μόνο ένας Άβελ θα με κάνει να τρελαθώ από ενδιαφέρον και φυσικά κάτι συγκλονιστικό που δεν νομίζω να συμβεί στην σειρά ποτέ, επιστροφή δηλαδή Τζον ή Μαίρης Γουίντσεστερ. Ο Άνταμ καλός για big bad αλλά χρειάζεται προσοχή μεγάλη.

Ξέφυγα φυσικά από το επεισόδιο, κατά πάρα πολύ, απλούστατα γιατί το θεωρώ τραγικό να υπάρχει μέσα σε μια τόσο ωραία σειρά με υπερφυσικά πλάσματα και λοιπά, ο κόσμος του Οζ και χάρηκα που φαίνεται πως “έκλεισε” μια για πάντα για το Supernatural.

Sawyer Orestis
Reply to  BadNews
9 years ago

Εγώ συμφωνώ μαζί σου πάντως σε κάποια θέματα. Η σεζόν φέτος μου αρέσει αρκετά. Βλέπεται πολύ ευχάριστα δεν είναι π.χ. 7η. Αλλά δεν είναι και 8η(που ειναι η καλύτερή μου). Έχει καλά αυτοτελή, καλή ιστορία. Μέχρι εκεί όμως. Αποτυχία το Mid Season αλλά και η Κλαίρ. Πολλά τα αυτοτελή και πάλι φέτος. Και δεν έχουν κάνει ένα μεγάλο ΜΠΑΜ. Αυτό λείπει από τη σεζόν. ΑΝ είχαμε κάτι ΕΠΙΚΟ στο στόρι μας, θα μιλάγαμε για μια από τις καλύτερες σεζόν

BadNews
BadNews
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

Θεωρώ μέγα fail την απομάκρυνση της Χάνα που ήρθε αργά και σταθερά στο πλευρό του Καστιέλ, για να μας επαναφέρουν έστω και για δύο επεισόδια την Κλαιρ. Περιμένω πως και πως το επ.14 να δούμε τι θα δούμε με Κάιν και λογικά θα αποζημιωθούμε για το άσχημο mid season finale και τα πολλά αυτοτελή (που ούτε εγώ τα θεωρώ τραγικά φέτος, αλλά είναι αυτοτελή, πως να το κάνουμε!)

Sawyer Orestis
Reply to  BadNews
9 years ago

Και εγώ το περιμένω πως και πως αυτό το επεισόδιο. Δεν πιστεύω να ξενερώσουμε εκεί και λογικά θα είναι το καλύτερο της σεζόν. Αλλά κρατώ μια πισινή γιατί μας το πάνε πολύ αργά φέτος

BadNews
BadNews
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

Τι λες για τον Σαμ; Δεν έχει το οτιδήποτε φέτος, εκτός από το -φυσικά σημαντικό- να ανησυχεί για τον αδερφό του και να προσπαθεί να βοηθήσει…

Sawyer Orestis
Reply to  BadNews
9 years ago

Δεν ανέφερα τον Σαμ 😛

BadNews
BadNews
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

Όχι εννοούσα αν υπάρχει κάτι για το μέλλον του, αλλά μόλις είδα το άρθρο με την νέα ταμπλέτα.

Sawyer Orestis
Reply to  BadNews
9 years ago

Όλο και κάποια παπαρίτσα θα κάνει ο Σαμ τώρα 😛

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

Μα καμία εμπιστοσύνη δεν τουχετε του παιδιού; 😛

ovelix
ovelix
Reply to  BadNews
9 years ago

Κι εμένα μου άρεσε η “χημεία” Καστιέλ-Χάνα. Πάντως μην απογοητεύεσαι με τη Χάνα μπορεί να επιστρέψει. Το αποκλείεις;

BadNews
BadNews
Reply to  ovelix
9 years ago

Όχι φυσικά και δεν αποκλείεται, αλλά νομίζω δεν θα επιστρέψει με την ίδια ηθοποιό που ταίριαζε με τον Μίσα Κόλινς -πάντα κατά την προσωπική μου άποψη.

Amalia
Reply to  BadNews
9 years ago

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου σε γενικές γραμμές.

Η θεραπεία του Δαίμονα Ντιν προς το παρόν φαίνεται να αποδεικνύεται σεναριακή αποτυχία, γιατι ενώ τα επεισόδια δεν είναι χάλια, είναι χλιαρά (ακριβώς τον ίδιο χαρακτηρισμό θα χρησιμοποιούσα κι εγώ) Χρειαζόμαστε κάτι πιο δραστικό απο το να μας θυμίζουν σε κάθε αυτοτελές οτι “ο Ντιν επηρεάζεται απο το Σημάδι” και ότι “το Σημάδι πρέπει να φύγει”. Χαίρω πολύ, τι μας το λέτε απο το 4ο επεισόδιο ρε σεναριογράφοι; Κάντε κάτι! Μου θυμίζει αυτο το “να πεις το ναι, στο Μιχαήλ”, “όχι δεν θα πω το ναι, ή μήπως να του πω το ναι;” της 5ης σεζόν που μας είχαν πρήξει με ένα “ναι”… Απλά τότε είχε και ο Σαμ και ο Κας δυνατή ιστορία και δεν έκανε κοιλιά η σεζόν. Φέτος επειδή μόνο ο Ντιν έχει το δυνατό στόρι, φαίνονται πιο έντονα τα χλιαρά αυτοτελή.

Τα έλεγα απο πέρσι για τον Καστιέλ ότι έχει βαρετo storyline κι είχαν πέσει να με φάνε. Και φέτος μια από τα ίδια. Όσο κι αν τον λατρεύω σαν χαρακτηρα (because it’s Cas), τον βαριέμαι τώρα τελευταία… Είχα αναθαρρύσει με την προοπτική της εμφάνισης της Κλερ, αλλά τελικά ήταν μάπα το καρπούζι. Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε ούτε η χημεία που είχε με τη Χάνα. Αλλά εντάξει αυτά γουστα είναι. Θα ήθελα πάντως να τον δω και αυτόν και τον Σαμ να έχουν μια ιστορία φέτος εκτός απο την αναζήτηση της θεραπείας του Ντιν, που κι εκεί δεν κάνουν και τίποτα δλδ…

Στον αντίποδα, λατρεύω Ροβίνα-Κράουλι! Και μόνο για τους δυο του αξίζει η 10η σεζον! Έχω να ενθουσιαστώ με big bad τόσο απο τον Λούσι! Τη βλέπω να καταφέρνει πολλά πράγματα η κοκκινομάλλα!

Τώρα για τη Χώρα του Οζ διχάζομαι. Όταν την πρωτοεισήγαγαν δεν μ’αρεσε καθόλου σαν ιδέα. (Ποτέ δεν ήμουν φαν του Οζ, ούτε την ταινία δεν έχω δει) Τώρα με αυτό εδώ το επεισόδιο, ντάξει, δεν χαλάστηκα ιδιαίτερα. Αν το στήσουν σωστά θα μπορούσε να πάει για σπινοφ, αλλά δεν καίγομαι κιόλας… Πάντως αυτο που λες οτι “έκλεισε για πάντα”, δεν νομίζω. Το αντίθετο. Τώρα έχουν τα κλειδιά του Οζ που πήραν απο τον Μάγο, οπότε μπορούν να επιστρέψουν όποτε θέλουν. Και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει…

BadNews
BadNews
Reply to  Amalia
9 years ago

Εκτός από το Οζ, συμφωνούμε απόλυτα!

Μαρία
Μαρία
Reply to  BadNews
9 years ago

Παρόλο που μου αρέσουν τα επεισόδια, η αλήθεια είναι πως εφέτος η ιστορία εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και, προς το παρόν, δεν υπάρχει “μεγάλος κακός” σε αυτή. Όμως, δεν μπορώ να φανταστώ με ποιον άλλο τρόπο θα μπορούσε να εξελιχθεί.
Έτσι όπως εμφανίστηκε ο δαίμονας Ντιν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αναπόφευκτη η θεραπεία του στο τέλος του τρίτου επεισοδίου. Δεν ήθελε να έχει ευθύνες, δεν ήθελε να σκοτώνει και δεν υποτασσόταν στις διαταγές του Κράουλι. Ήθελε μόνο να διασκεδάζει. Σε πόσα άλλα επεισόδια θα συνεχίζαμε να βλέπουμε τον Ντιν να πίνει και να τραγουδάει καραόκε. Επίσης, παρόλο που το πέμπτο επεισόδιο, ως επί το πλείστον, ήταν αφιερωμένο στους τηλεθεατές, η επανεμφάνιση του φυλαχτού – ακόμη κι αν αυτό είναι ψεύτικο και όχι αληθινό – και τα λόγια που αντάλλαξαν μεταξύ τους ο Σαμ και ο Ντιν, όπως κι οι ψεύτικοι, νομίζω πως έχουν μεγάλη σημασία για την πλοκή. Για πρώτη φορά, μετά από τόσο καιρό, τα αδέρφια είναι πραγματικά ενωμένα. Ο Σαμ προσπαθεί να σώσει τον αδερφό του.
Όσον αφορά στην πάλη του Ντιν με το σημάδι, πιστεύω πως έχουμε να δούμε πολλά ακόμη σχετικά με αυτή. Ο Ντιν μπορεί να φαίνεται πως “κλαίει τη μοίρα του”, αλλά παράλληλα υπάρχουν στιγμές που χάνει την αυτοκυριαρχία του, με αποτέλεσμα να έχει εκρήξεις οργής και βίας. Κι όποτε συμβαίνουν αυτές, γίνεται τρομακτικός.
Συμφωνώ σε αυτό που γράφεις για την απομάκρυνση της Χάνα. Κι εγώ τη συμπαθούσα και πράγματι, εκείνη κι ο Κας ήταν ωραίο δίδυμο. Είχε αρχίσει να καταλαβαίνει τις απόψεις του Κας και πιστεύω πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει στην ανεύρεση της Χάρης του, όπως επίσης στην περίπτωση του Ντιν, αν και θεωρούσε κακή επιρροή τα αδέρφια.
Όσον αφορά στη Χάρη του Κας, πιστεύω πως κάποια στιγμή θα ασχοληθούν με αυτή. Δεν μπορούν να την αποφεύγουν για πολύ καιρό, επειδή, όπως διαρκώς τονίζουν, η δανεική Χάρη ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα αρχίζει και χάνεται, εξασθενώντας ταυτόχρονα τον Κας. Ίσως, την έχουν βάλλει, προς το παρόν, στην άκρη γιατί ο ίδιος ο Κας ενδιαφέρεται περισσότερο να βοηθήσει τον Σαμ να σώσουν τον Ντιν, παρά να ασχοληθεί με τον εαυτό του. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως την έχουν ξεχάσει.
Η Ροβένα είναι καταπληκτική. Είναι ραδιούργα και δολοπλόκος κι αν συνυπολογίσουμε τις δυνάμεις της με αυτές τις ικανότητες, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως είναι πολύ επικίνδυνη για όλους. Σίγουρα, θα ασχοληθεί με τον Σαμ και τον Ντιν. Κατά κάποιο τρόπο, ήδη έχει αρχίσει να το κάνει. Επιπλέον, μπλέκεται στις υποθέσεις του γιου της και προσπαθεί να τον χειραγωγήσει, αν κι εκείνος δεν την εμπιστεύεται. Όμως, δεν μπορώ να τη φανταστώ ως “μεγάλη κακιά”.
Για να πω την αλήθεια, πέρυσι όταν έδειξαν τον Κάιν, ήταν η πρώτη φορά που, βλέποντας ένα επεισόδιο του Supernatural, έμεινα με το στόμα ανοιχτό από την εκπληξη. Πάντως, κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναεμφανιστούν οι γονείς του Σαμ και του Ντιν, ειδικά ο Τζον.
Προσωπικά, δεν ενοχλήθηκα με τον κόσμο του Οζ, γιατί ουσιαστικά ήταν περιπέτεια της Τσάρλι και όχι των αδερφών. Εξάλλου, τον έδειξαν στο πλαίσιο μίας διαφορετικής διάστασης και ενός ξένου κόσμου. Αυτό που πραγματικά θα μου “καθόταν” στραβά, θα ήταν εάν είχαν μεταφερθεί ο Σαμ και ο Ντιν στον κόσμο του Οζ και είχαν αφιερώσει ολόκληρο επεισόδιο για τις περιπέτειές τους εκεί.

BadNews
BadNews
Reply to  Μαρία
9 years ago

Εντάξει είναι θέμα απόψεων, ας πούμε για τον Δαίμονα Ντιν, υπήρχε ο Κόουλ που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, αλλά δεν γινόταν αλλιώς αφού είχαν σκοπό να ετοιμάσουν σπέσιαλ 200ο επεισόδιο. Αυτό πιστεύω εγώ, δηλαδή αν δεν ήταν αυτό στην μέση, δεν νομίζω να επέστρεφαν τον κανονικό Ντιν τόσο σύντομα. Θα είχαμε δηλαδή 2-3 επεισόδια ακόμη να τον χορτάσουμε. Ο Κάιν δεν ξέρω αν εννοείς πως είναι ‘big bad’ και δεν το ξέρουμε κιόλας, θα το μάθουμε σε 3 επεισόδια. Θα τον ήθελα με κάθε ρόλο στο storyline. Η Ροβένα νομίζω, ελπίζω και επαναλαμβάνω πως θα είναι η “big bad” της σεζόν. Υπάρχει και ο Μέτατρον για ‘κακός’, με κάποιον τρόπο αν τον δούμε ξανά, αν και δεν ξέρω πως. Σίγουρα θα ασχοληθούν και με τον Κας και ίσως εκεί κολλήσει αυτός.

Μαρία
Μαρία
Reply to  BadNews
9 years ago

Σίγουρα, το 200ό επεισόδιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να θεραπευτεί τόσο γρήγορα ο Ντιν. Για να πω την αλήθεια, δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου ο Κόουλ. Ίσως οι σεναριογράφοι θέλουν να δείξουν κι άλλα πράγματα και γι’αυτό το λόγο μείωσαν τον ρόλο του δαίμονα Ντιν σε τρία μόνο επεισόδια.
Όχι, δε θεωρώ τον Κάιν ως “μεγάλο κακό”. Απλώς ήθελα να πώ πως, όταν τον έδειξαν στο 9.11, ξαφνιάστηκα ευχάριστα και εντυπωσιάστηκα από την τροπή που πήρε η πλοκή, ύστερα από την εμφάνισή του. Κι εγώ ανυπομονώ για το 10.14. Σίγουρα, θα προκύψουν κι άλλα θέματα. Προς το παρόν, υπάρχει ο γρίφος του Μέτατρον. Ίσως, ακολουθήσουν άλλοι από τον Κάιν.
Όσον αφορά στον Μέτατρον, πιστεύω πως θα τον βάλλουν στην πλοκή, κυρίως για την ανεύρεση της Χάρης του Κας. Δεν ξέρω αν συμπεριληφθεί ξανά στην ιστορία του σημαδιού. Παρόλο που είπε στον Ντιν ποιο είναι το επόμενο βήμα για την αφαίρεσή του, ταυτόχρονα τον προκάλεσε επίτηδες για να ενεργοποιηθεί το σημάδι.

BadNews
BadNews
Reply to  Μαρία
9 years ago

Και ‘γω κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου, δεν είμαι απαισιόδοξος για την συνέχεια, έχουμε πολλά επεισόδια μπροστά μας, αλλά έχουν κάνει πάλι κοιλιά, συν ότι το mid season ήταν πολύ μέτριο. Όλα αυτά με έχουν απογοητεύσει αλλά αισιοδοξώ για τα επόμενα και νομίζω θα ανέβει πολύ το ενδιαφέρον μας -που δεν είναι χαμένο φυσικά.

Μαρία
Μαρία
Reply to  BadNews
9 years ago

Παρόλο που θεωρώ το mid season finale ωραίο σαν επεισόδιο, παραδέχομαι πως έπρεπε να περιέχει περισσότερη δράση, ειδίκα μετά από το τρέιλερ που είχαν δείξει. Προσωπικά, θα ήθελα να δω ολόκληρη τη σκηνή του μακελλειού.
Όταν λες ότι έχει γίνει πάλι κοιλιά, εννοείς τα επεισόδια εκτός πλοκής;

BadNews
BadNews
Reply to  Μαρία
9 years ago

Ναι την αναμενόμενη εννοώ, δεν περίμενε κανείς πως σε κάθε επεισόδιο θα έχουμε το ίδιο ενδιαφέρον, αλλά σχεδόν κάθε σεζόν υπάρχουν κάποια-αρκετά συνεχόμενα επεισόδια που είναι εκτός κύριας πλοκής.

Dimitris St
Dimitris St
9 years ago

Αρκετά καλό επεισόδιο!!Χαρήκαμε οι περισσότεροι πιστεύω με την επιστροφή της Τσάρλι,καθώς μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τα αδέρφια.Το στόρι δεν ήταν επικό,όμως είχε έστω λίγο ενδιαφέρον και ίσως αφήνει και ένα μικρό παραθυράκι για spin-off αν και θα ήθελα κάτι άλλο.
Όπως συχνά αναφέρεται,συμφωνώ πως η 10η σεζόν δεν έχει τόση δράση όσο είχαν οι προηγούμενες καθώς επικεντρώνεται στον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων,κάτι που είναι εξίσου ωραίο.Παρ’όλα αυτά,όντως χρειαζόμαστε κάτι επικό και συνταρακτικό στα επόμενα επεισόδια το οποίο ίσως έρθει με την επιστροφή του Κάιν.Πάντως,η σεζόν μου αρέσει πολύ μέχρι στιγμής γιατί πιστεύω έχουν ανέβει τα αυτοτελή σε σχέση με πέρσι ενώ και η κεντρική ιστορία είναι πολύ καλή και αυτό το κάτι επικό που περιμένουμε μπορεί να εκτοξεύσει κι άλλο τη σεζόν.

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα