Review – Walker – 1×10 Encore

Must Try

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

‘Encore’ ο τίτλος του δέκατου επεισοδίου του Walker, αλλά το μόνο που θέλαμε περισσότερο και ξανά ήταν η μουσική της Minni Jayne! Παίρνοντας τη σκυτάλη από την Αμαλία, τολμώ να συνεχίσω τα reviews της σειράς με τον -αγαπημένο μας κατά τα άλλα- Jared. Είμαστε ήδη στο δέκατο επεισόδιο, αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις σχέσεις των πρωταγωνιστών, για τα κίνητρα των ενεργειών τους και τέλος πάντων που βαδίζουμε!

Και σε αυτό το επεισόδιο το ίδιο μοτίβο: ο Walker με την Micki, η οικογένεια του Walker, μια υπόθεση έτσι να υπάρχει… Και ξεκινάμε από την υπόθεση όπου κλεμμένα μουσικά όργανα αλλάζουν χέρια μέχρι να αποκαλυφθεί ο δράστης. Η παρουσία της Minni Jayne ήταν αρκετά promising αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν οι σεναριογράφοι. Από ύποπτη καταλήγει συνεργάτης για τη διαλεύκανση της κλοπής και τελικά είναι το μουσικό happening στη βραδιά των εγκαινίων του μπαρ, που πια ανήκει στην οικογένεια Walker.

Ένα μπαρ γεμάτο αναμνήσεις από μια ευτυχισμένη ζωή, μια επένδυση για ένα νέο ξεκίνημα, ένα κοινό σημείο αναφοράς για όλους τελικά. Ο τοίχος στολίζεται με αντικείμενα και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές του παρελθόντος συνδεδεμένες με γελαστά και ανέμελα πρόσωπα, τότε που όλα ξεκινούσαν με τις καλύτερες προοπτικές… Όλοι είναι έτοιμοι ωστόσο να κάνουν ένα δυνατό restart αν και οι δεσμοί με το παρελθόν δύσκολα σπάνε. Ένα παρελθόν για το οποίο έχουμε μια θολή μάλλον εικόνα με πληροφορίες να ξεπετάγονται ξαφνικά και να προσπαθούν να γραπωθούν στο παρόν.

Ο Walker αναζητά την Geri σε ένα απεγνωσμένο silver alert, μέχρι που τελικά ένα μήνυμα θα του δώσει ελπίδες για την εμφάνισή της ξανά. Μπερδεμένος με τα συναισθήματά του για την φίλη της γυναίκας του, προσπαθεί να απολαύσει τη ζωή του, τις σχέσεις με τα παιδιά του, αλλά κάτι τον κρατάει πίσω. Προσπαθεί πάντως: είμαι ο Walker και είμαι καλά! Η Micki δίπλα του να τον στηρίζει ακόμη κι όταν της αποκαλύπτει τον κρυφές σκέψεις του για την Geri. Αν και, για πρώτη ίσως φορά, η Micki δεν μας έδειξε αυτό το γνωστό τσαμπουκαλεμένο πρόσωπο που ξέρουμε, αλλά κινήθηκε σε πιο λιτές γραμμές, που έφτασαν μέχρι το σημείο του βαρετού. Ο αγαπημένος της φαίνεται, από την άλλη, ότι έχει αρχίσει να ενσωματώνεται πια στην παρέα, αφού θα βοηθήσει με μεγάλη προθυμία στην προετοιμασία για τα εγκαίνια του μπαρ.

Walker' Season 1 Episode 10 Photos: "Encore" Preview

Τώρα αν θα καταφέρουν ο Walker και η Micki να χτυπηθούν από τα ίδια βέλη του έρωτα, αυτό δεν το ξέρουμε, αλλά πάντα κάτι υπάρχει στην ατμόσφαιρα, που αφήνει αυτό σαν υπόνοια… Θα δείξει, αρκεί να μην αργήσει και χαθεί κάθε μαγεία!

Στην οικογένεια Walker, ωστόσο, δοκιμάζεται και ο έτερος αδερφός, ο Liam, που παλεύει με την υποστήριξη του πατέρα του να ανελιχθεί επαγγελματικά. Μια ιστορία που ακόμη δε έχει φανεί να σχετίζεται με τη υπόλοιπη ροή. Σαν να είναι από άλλο έργο, εκτός αν οι σεναριογράφοι έχουν κάτι στο μυαλό τους για το μέλλον.

New Photos Released for 'Walker' Season 1, Episode 10 “Encore” | Nerds and  Beyond

Και ερχόμαστε στην μικρή της οικογένειας, την Stella, που την έδεσαν πολύ γρήγορα τα δεσμά του έρωτα με τον Trevor, που έχει και αυτός πολλά οικογενειακά θέματα. Η Stella τον αναζητά με πείσμα, φτάνοντας ακόμη και στον πατέρα του, που συνεχίζει να γράφει το σενάριο της εκδίκησης, ιδιαίτερα όταν καταλαβαίνει πως τα μάτια της Stella έκλεψαν την καρδιά του γιου του. Ο Trevor από όπλο εκδίκησης κατέληξε σύγχρονος Ρωμαίος, που δεν βλέπει με αισιοδοξία την σχέση του με την Ιουλιέτα του. Ιδιαίτερα, όταν η Stella τον συναντά έρχονται αντιμέτωποι με άνδρες του πατέρα του, που ήρθαν να του θυμίσουν πόσο επικίνδυνη είναι η απομάκρυνση από την οικογένεια. Οι δύο νέοι καταφέρνουν να ξεφύγουν από τα χέρια τους συνοπτικά – όπως πάντα! –  και με καταπληκτική ευκολία δύο έφηβοι μπόρεσαν να βγάλουν νοκ άουτ άνδρες με ιδιαίτερα βεβαρυμμένο παρελθόν…

Πατάνε γκάζι και όπου τους βγάλει ο δρόμος… Μακριά από σχέδια εκδίκησης, σκοτεινές πτυχές του παρελθόντος και το φόβο τρέχουν να βρεθούν μόνοι τους αποφασισμένοι (κυρίως η Stella) να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά στατιστικά με δυναμισμό! Πού θα τους βγάλει ο δρόμος; Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του Walker για τον μελλοντικό σύντροφο της κόρης του; Άλλη μια ιστορία που προσπαθεί να μας ιντριγκάρει…

New Photos Released for 'Walker' Season 1, Episode 10 “Encore” | Nerds and  Beyond

Γενικά ο Walker περιστοιχίζεται από γυναίκες που θέλουν μερίδιο της προσοχής και της αγάπης του. Δεν τον βλέπω να τη βγάζει καθαρή. Το να ξεμπερδέψει τα συναισθήματά του και να δει κατά μέτωπο την πραγματικότητα βέβαια, το βλέπω πολύ μακρινό σενάριο. Έτσι προβλέπω να άγεται και να φέρεται και στα επόμενα επεισόδια…

Γενικά, προβληματίζομαι πολύ για τον χαρακτήρα της σειράς: εμβάθυνση στους χαρακτήρες δεν φαίνεται να κάνει. Απλώς έρχονται σαν πυροτεχνήματα πληροφορίες από το παρελθόν που προσπαθούν να συμπληρώσουν ένα μάλλον δύσκολο παζλ. Από την άλλη, σειρά δράσης δεν τη λες μιας και οι υποθέσεις λύνονται τόσο εύκολα και γρήγορα και μάλιστα χωρίς πολύ κόπο. Πράγματι, δεν ξέρω τι μαγικό κάνουν εκεί στο Τέξας! Ας κάνουν, όμως κάτι και για εμάς που λίγο θέλουμε να χασμουρηθούμε….

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img
Επεισόδιο που όπου οι πρωταγωνιστές αγωνίζονται να καταλάβουν τη θέση τους στην υπόθεση του έργου. Flat επεισόδιο χωρίς εξάρσεις με απλές ερμηνείες που δεν πρόσθεσαν κάτι παραπάνω στους χαρακτήρες.Review - Walker - 1×10 Encore