Review – Walker – 1×15 Four Stones in Hand

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Φτάσαμε ήδη στο δέκατο πέμπτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς και ακόμη οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους της ζωής τους και να χτίσουν νέα θεμέλια για ένα δυναμικό restart. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, δηλαδή, να αποδεχτούν τις απώλειες τους και να μην αποφεύγουν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, όσο δυσάρεστα κι αν είναι αυτά. Να είναι δηλαδή έτοιμοι να κρίνουν πρώτα τον εαυτό τους πριν κρίνουν τους άλλους για τις λανθασμένες επιλογές τους.

The CW's Walker 'Four Stones in Hand' Clip & Photos Released

Σε αυτό επικεντρώνεται το δέκατο πέμπτο επεισόδιο — και συγκεκριμένα η Μίκυ θα κληθεί να κάνει το πρώτο βήμα: η βιολογική μητέρα της, Μερσέντες, θα την αναζητήσει, αφού για χρόνια προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του εθισμού, αλλά πάντοτε την είχε στην καρδιά της. Καθώς θα αναζητήσει την εσωτερική γαλήνη σε μια ομάδα αυτοβοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, θα γίνει εύκολο θύμα της διαχειρίστριας της ομάδας (και όχι μόνο αυτή, όπως αποδεικνύεται, τελικά!), που την εξαπάτησε. Την έπεισε ότι τελικά βρήκε την κόρη της στέλνοντας της μια ψεύτικη διεύθυνση. Για πολύ καιρό, η Μερσέντες θεωρούσε ότι αλληλογραφούσε με την κόρη της, αλλά, τελικά, θα ανακαλύψει την απάτη και θα καταλήξει στην Μίκυ μόνη της.

Έχοντας αποδεχτεί τα λάθη της και την αποτυχία της να σταθεί ως μητέρα δίπλα στην κόρη της, ζητά από την Μίκυ μια δεύτερη ευκαιρία. Η συνάντηση των δύο πληγωμένων γυναικών θα γίνει, ευτυχώς, στο μπαρ το ναυάγιο του Κορντέλ, ο οποίος, ακούγοντας την ιστορία της Μερσέντες και έχοντας ακόμη τη φλόγα του ρέιντζερ μέσα του, θα αποφασίσει να την βοηθήσει εκείνος. Φυσικά, αυτή η συνωμοτική έρευνα θα γίνει κρυφά από την Μίκυ, που γρήγορα θα το ανακαλύψει, μιας και ο Κορντέλ θα καταφέρει να συλληφθεί όταν πάει να ερευνήσει τη διεύθυνση που του είχε δώσει η μητέρα της. Φταίει το λαγοπόδαρο που έχασε κάποτε

New Photos Released for 'Walker' Season 1, Episode 15 "Four Stones In Hand"  – Nerds and Beyond

Τελικά, η Μίκυ θα πειστεί να πάρει μέρος στην αποκάλυψη της απάτης σε βάρος της μητέρας της αλλά και άλλων μελών της ομάδας που συμμετείχε εκείνη. Μαζί με τον Κορντέλ θα υποδυθούν δύο νέα μέλη της ομάδας, ενώ σε μια εξομολόγηση του Walker θα αποδεχτεί πως είναι εθισμένος στο να παραβαίνει κανόνες! Το έχουμε βέβαια ξανακούσει αυτό από τα χείλη της ίδιας της Μίκυ! Δεν ξέρω τι προμηνύει αυτό για το μέλλον… Η ουσία είναι πως η Μίκυ με τη βοήθεια του φύλακα-άγγελού της θα βρει τα γράμματα της μητέρας της που επιβεβαιώνουν ότι όντως την αναζητούσε και έτσι μια νέα σχέση ζωής θα ξεκινήσει, αλλά σε ειλικρινείς και γερές βάσεις αυτή τη φορά.

Από την άλλη μεριά, και στην οικογένεια Walker o Mπόναμ και η Άμπελιν θα ανανεώσουν τους όρκους αγάπης τους. Ο παππούς Walker όχι μόνο θα σταματήσει να αποφεύγει την πραγματικότητα, σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να λάβει με την κατάλληλη θεραπεία, αλλά θα κατανοήσει πως η Άμπελιν είναι εκεί για να τιμήσει μέχρι το τέλος το “till death do us part”. Αλλά κι εκείνη θα καταλάβει τη δύναμη της αγάπης του Μπόναμ, αν και θέλησε κάποια στιγμή να τον απατήσει…

New Photos Released for 'Walker' Season 1, Episode 15 "Four Stones In Hand"  – Nerds and Beyond

Αλλά και ο Όγκοστ με την βοήθεια μιας συμμαθήτριας του, και κάποιων ατυχών γεγονότων, θα έρθει αντιμέτωπος με τα συναισθήματα του μετατραυματικού στρες που τα αγνοούσε προσπαθώντας να “κερδίσει” λίγο παραπάνω την προσοχή των άλλων παρουσιάζοντας τον εαυτό του δυνατό παρόλες τις δυσκολίες της ζωής του. Η Στέλλα θα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα, αλλά και εκείνος θα κάνει το ίδιο με την αδερφή του, που αδιαφόρησε για την κολλητή της όταν χτυπήθηκε από τα βέλη του έρωτα, προσπαθώντας και εκείνη να κρυφτεί από την πραγματικότητα, που την πλήγωνε πολύ. Τέλος καλό, όλα καλά (πολύ εύκολα δεν αποκαθίστανται όλα;)

Τελικά, η εσωτερική ισορροπία κερδίζεται όταν κάποιος αποδεχτεί ότι δεν την έχει ακόμη…

Άλλο ένα επεισόδιο με πολύ συναίσθημα, εσωτερικές συγκρούσεις και ενοχικά σύνδρομα που ταλαιπώρησαν τους πρωταγωνιστές. Ακόμη χτίζονται οι χαρακτήρες και οι σχέσεις τους. Είναι μια σειρά ανθρώπινων σχέσεων με λίγη από τεξανή αστυνομική δράση; Είναι μια σειρά ανθρώπινων χαρακτήρων με την επικάλυψη αστυνομικών υποθέσεων; Ίσως ούτε οι ίδιοι οι σεναριογράφοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη… Ίδωμεν!

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This

Άλλο ένα επεισόδιο με συναισθηματικές εξάρσεις, εσωτερικές μάχες και γενικά ξεκαθαρίσματα ανθρώπινων σχέσεων. Review - Walker - 1×15 Four Stones in Hand