Fun facts & Trivia | 14×05 Nightmare Logic

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 5ο επεισόδιο της 14ης σεζόν του Supernatural.

Nightmare Logic

Σενάριο: Meredith Glynn

Σκηνοθεσία: Darren Grant 

Πρώτη προβολή: 8/11/2018ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται περίπου τον Νοέμβριο του 2018.

 Λαμβάνει χώρα σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες, στο Lebanon του Kansas (Καταφύγιο) και στο Claremore της Oklahoma (υπόθεση)

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η τελευταία φορά που είδαμε την Mary Winchester και τον Bobby Singer του εναλλακτικού σύμπαντος, ήταν στο Gods and Monsters, ενώ την Maggie είχαμε να την δούμε από το Stranger in a Strange Land. Τελευταία φορά που είδαμε βαμπίρ και τα ενισχυμένα τέρατα του Μιχαήλ ήταν στο The Scar.

 Sam: Remember, uh, the — the guy in the old folks’ home? He could — He could make things go “Looney Tunes.”
Dean: Fred Jones — Yeah, Dad’s buddy.

Οι Winchesters θυμούνται τον Fred Jones που εμείς γνωρίσαμε στο Hunteri Heroici της 8ης σεζόν. Ο Fred ήταν ένας ψυχοκινητικός με άνοια που είχε χάσει τον έλεγχο των ισχυρών δυνάμεών του και διαμόρφωνε, χωρίς να το ξέρει, την πραγματικότητα να μοιάζει με καρτούν.

 Dean: It didn’t hit me at first, but then I remembered — I’ve seen that rig before, long time ago, when I was hooked up to it. You’re not giving him blood. You’re taking it. You’re a djinn.

Ο Dean θυμάται την πρώτη φορά που τα αδέρφια ήρθαν αντιμέτωποι με ένα Djinn στο What Is and What Should Never Be, της 2ης σεζόν. Τότε ο Dean πιάστηκε αιχμάλωτος από ένα τέτοιο πλάσμα, χωρίς καν να το ξέρει, και παγιδεύτηκε μέσα σε έναν φανταστικό κόσμο στο μυαλό του, ενόσω το djinn του έκανε αφαίμαξη σιγά-σιγά, όπως έκανε τώρα ο Neil με τον Patrick Rawling.

 O Sam αναφέρει επίσης το δόρυ της εναλλακτικής Kaia, το οποίο μάθαμε στο The Scar ότι μπορεί να πληγώσει τον Μιχαήλ.

 Ο Dean κάνει αναφορά στον αγαπημένο του κινηματογραφικό χαρακτήρα, τον Hatchett Man, τον οποίο ‘αντιμετώπισε’ στο προηγούμενο επεισόδιο.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ/TRIVIA

 H Mary αποκαλύπτει ότι τρέφει συναισθήματα για τον εναλλακτικό Bobby. Στο τέλος του επεισοδίου, μετά τον τραυματισμό του Bobby, ο Sam κανονίζει να πάνε οι δυο τους για κάποιο χρονικό διάστημα στην καλύβα της σερίφη Donna Hanscum στο βουνό. Αναφέρεται ότι αυτή η καλύβα είναι “μισή μέρα δρόμος” από το Lebanon, κι ότι το κλειδί βρίσκεται κάτω από ένα αγαλματάκι νάνου.

 Σε αντίθεση με τον δικό μας Bobby Singer, που αρνιόταν κατηγορηματικά να κάνει παιδιά (κάτι που τον έφερε σε σοβαρή αντιπαράθεση με τη γυναίκα του πριν τον θάνατό της), ο εναλλακτικός Bobby είχε έναν γιο, ονόματι Daniel, τον οποίο σκότωσαν οι άγγελοι κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι και η εναλλακτική Karen Singer πέθανε, αλλά είναι άγνωστο αν αυτό συνέβη πριν την Αποκάλυψη ή κατά τη διάρκειά της.

 Με κάποιον τρόπο, οι φόβοι και οι εφιάλτες του Dean φαίνεται να είναι αρκετοί για να σοκάρουν το Djinn. Αυτό σημαίνει ότι ο Dean υποφέρει από το ψυχικό τραύμα που του προκάλεσαν οι πράξεις του Μιχαήλ ενόσω ήταν κυριευμένος, κάτι που περιέγραψε σε προηγούμενο επεισόδιο ως “πνιγμό”. Ενδέχεται, όμως, ο Neil να μην σοκαρίστηκε από όσα είδε στο μυαλό του Dean, αλλά ο μεγάλος Winchester να έχει ανοσία στην τηλεπάθεια του πλάσματος, που έχει να κάνει με την κυρίευση του αρχάγγελου.

 Ο Neil ήταν το πρώτο πλάσμα που σκοτώνει ο Dean μετά την κυρίευση από τον Μιχαήλ. Ο τρόπος που τον πυροβολεί πολλές φορές, αφότου είναι ήδη νεκρός, μας θύμισε τη σκηνή στο Ask Jeeves της 10ης σεζόν, όπου ο Dean, υπό την επήρεια του Σημαδιού του Κάιν, πυροβολεί επανειλημμένα μια shapeshifter. Αυτό δημιούργησε στο fandom την ιδέα ότι ο Dean δεν είναι ο εαυτός του ολοκληρωτικά, όπως και τότε.

 Στο τέλος του επεισοδίου, ο Sam και ο Dean τηλεφωνούν σε άλλους κυνηγούς για να τους προειδοποιήσουν για τα ενισχυμένα τέρατα του Μιχαήλ. Ο Dean συνομιλεί με τον Garth, τον οποίο έχουμε να δούμε από το Sharp Teeth της 8ης σεζόν, όπου και μάθαμε ότι έχει μεταμορφωθεί σε λυκάνθρωπο. Η τελευταία φορά που αναφέρθηκε ο Garth στη σειρά ήταν στο Who We Are της 12ης σεζόν.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS:

¤ Αυτό το επεισόδιο σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Darren Grant στο Supernatural. Στη φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνεται η βασισμένη σε θεατρικό του Tyler Perry ταινία Diary of a Mad Black Woman, καθώς και πάνω από 80 μουσικά βίντεο κλιπ, κυρίως καλλιτεχνών R&B και Hip Hop.

¤ H Leah Cairns (Sasha Rawling) είχε εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural. Είχε παίξει την Julie Hudson στο 2×08 Crossroad Blues.


BEHIND THE SCENES

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του επεισοδίου:

File:Nightmare Logic BTS 04.jpgFile:Nightmare Logic BTS 03.jpg

File:Nightmare Logic BTS 05.jpg

File:Nightmare Logic BTS 06.jpg

File:Nightmare Logic BTS 09.jpg

File:Nightmare Logic BTS 10.jpg

File:Nightmare Logic BTS 11.jpg

File:Nightmare Logic BTS 13.jpg

File:Nightmare Logic BTS 14.jpg

File:Nightmare Logic BTS 15.jpg

File:Nightmare Logic BTS 16.jpg

File:Nightmare Logic BTS 17.jpg

πηγές: 1/2

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This