Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα | 14×07 Unhuman Nature

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Το Supernatural είναι μια σειρά με πολλές meta-αναφορές στην ποπ-κουλτούρα. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν ατάκες ή καταστάσεις που παραπέμπουν σε ταινίες, άλλες τηλεοπτικές σειρές, σε διάσημους καλλιτέχνες, ακόμα και σε ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, και στη λαογραφία του πλανήτη όλου. Πάμε να δούμε τις αναφορές του 7ου επεισοδίου της 14ης σεζόν, το οποίο υπογράφουν οι Eugenie Ross-Leming & Brad Buckner στο σενάριο και ο John F. Showalter στη σκηνοθεσία.

[Διαβάστε εδώ το review μας]

Τίτλος επεισοδίου:

Σημαίνει “Μη ανθρώπινη φύση”. Το επεισόδιο μοιράζεται τον τίτλο του με μια b-movie τρόμου που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στις αίθουσες. Μπορεί, όμως, και να κάνει αναφορά σε δυο διαφορετικά τραγούδια με τον τίτλο “Human Nature“, το ένα από τον Michael Jackson και το δεύτερο από την Madonna.

O όρος “ανθρώπινη φύση” αναφέρεται στα διακριτικά χαρακτηριστικά (τρόπος σκέψης και δράσης, έκφραση συναισθημάτων, κλπ), που οι άνθρωποι τείνουν να έχουν από τη φύση τους. Το “μη-ανθρώπινο” κομμάτι του τίτλου αναφέρεται τόσο στον Jack, όσο και στον Nick. Ο Jack είναι ένα αγγελικό ον που έχει χάσει τη χάρη του, και το ανθρώπινο σώμα του καταρρέει, παρόλα αυτά, τον διέπουν όλα τα συναισθήματα που θα χαρακτηρίζαμε “ανθρώπινα”. Αντίθετα, ο Nick, φαίνεται σταδιακά να αποβάλλει την ανθρώπινη φύση του, ενστερνιζόμενος την βία και το φόνο, και αποζητώντας την παρηγοριά του Διαβόλου μέσα του.

Άλλες αναφορές:

Frank: I’m walking up the front path, no back-up and suddenly from outta nowhere, there’s this guy.
Nick: There’s this ‘guy.’
Frank: Said his name was ‘Abraxas.’

Το όνομα Αβράξας (ή Αβράσαξ), του οποίου η ρίζα είναι άγνωστη (εικάζεται ότι είναι ελληνικής, εβραϊκής ή αιγυπτιακής προέλευσης), είναι λέξη στην οποία αποδίδονταν μυστικιστικό νόημα, και γραφόταν σε πολύτιμους λίθους και φυλακτά της ρωμαϊκής περιόδου.

Για τους αιρετικούς Βασιλειδιανούς γνωστικιστές του 2ου μΧ. αιώνα, o Αβράξας ήταν η υπέρτατη θεότητα, δημιουργός του σύμπαντος, και -μεταξύ άλλων- των αγγέλων, που έχτισαν τον “πρώτο Παράδεισο”. Ιδιαίτερη σημασία δινόταν στο άθροισμα των αριθμητικών τιμών των γραμμάτων της λέξης (365, όσες οι ημέρες του έτους). Η Καθολική Εκκλησία, αργότερα, χαρακτήρισε τον Αβράξα παγανιστή θεό, πριν, τελικά, τον αφορίσει ως δαίμονα. [πηγή]


Η όψη του αναστημένου Εωσφόρου στο Κενό θυμίζει έντονα τα ρομπότ-Εξολοθρευτές της Skynet στο franchise Terminator. Δείτε και κρίνετε μόνοι σας:

Αποτέλεσμα εικόνας για terminator


Δείτε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα