Supernatural Fun Fact | Χαρακτήρες που έχουν πάρει το όνομά τους από υπαρκτά πρόσωπα

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Συνήθως, η παραγωγή μιας σειράς φροντίζει έτσι ώστε οι χαρακτήρες της να μην έχουν το όνομα κάποιου υπαρκτού ατόμου (Για παράδειγμα, διαβάστε εδώ πώς τα αδέρφια Winchester παραλίγο να λέγονται Harrison). Υπάρχουν, όμως, και κάποιες ειδικές περιπτώσεις, όπου ένας χαρακτήρας παίρνει επίτηδες το όνομα ενός υπαρκτού προσώπου, σαν φόρος τιμής.

Ο Eric Kripke έδωσε στον Bobby Singer το όνομα του παραγωγού της σειράς, Robert Singer. [Διαβάστε εδώ περισσότερα]


Ο σκύλος του Bobby Singer ονομάζεται Rumsfeld, από τον Donald Rumsfeld, Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ (2001-2006).


Η Missouri Moseley πήρε το όνομα μιας προγόνου της γυναίκας του Eric Kripke, η οποία φημολογούνταν ότι είχε μεταφυσικές δυνάμεις. [Διαβάστε περισσότερα εδώ.]


Ο Eric Kripke έδωσε το όνομα της Rachel Nave, στενής φίλης του και συν-σεναριογράφου του διαβόητου Bugs, στην συμμαθήτρια του Sam που τον συνόδευσε στον χορό αποφοίτησης, αλλά έκανε σεξ με τον Dean το ίδιο βράδυ. Σύμφωνα με τον Azazel, ήταν δαιμονισμένη.


Η Bela Talbot πήρε το όνομά της από τον ηθοποιό Bela Lugosi. Για το επώνυμο υπάρχουν διάφορες θεωρίες, μια από τις οποίες είναι ότι πρόκειται για φόρο τιμής στον αποκρυφιστή Edward Talbot. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]


Αποτέλεσμα εικόνας για father lehne supernatural

Σύμφωνα με την εφημερίδα που βλέπουμε να διαβάζει ο Sam στο επεισόδιο Lucifer Rising, ο ιερέας που κυριεύτηκε από τον Azazel και σκότωσε όλες τις καλόγριες στο Μοναστήρι St. Mary’s ονομάζεται Dominic Lehne, κι έχει πάρει το όνομά του από τον ηθοποιό Fredric Lehne που ερμήνευσε αρχικά τον Κιτρινομάτη.


Το όνομα Jimmy Novak, είναι πιθανότατα αναφορά στους ηθοποιούς James Stewart και Kim Novak. Υπάρχει, όμως, κι ένας ραδιοφωνικός παραγωγός στο Chicago ονόματι Jimmy Novak. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]


Η γιαγιά των Winchesters, Deanna Campbell, πιθανότατα οφείλει το όνομά της στην σύζυγο του Eric Kripke.


Ο Crowley έχει πιθανώς πάρει το όνομά του από τον Βρετανό αποκρυφιστή και συγγραφέα Aleister Crowley. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]

Σημείωση: Στο ίδιο άτομο πιθανώς οφείλει το όνομά του και ο δαίμονας Alastair.


Η Jamie που έχει μια σύντομη περιπέτεια με τον Dean στο 4×05 Monster Movie έχει πάρει το όνομα μιας φαν ονόματι Jamie, που έγραψε στον Eric Kripke λέγοντάς του πόσο αγαπάει τη σειρά και πόσο τη βοήθησε να αντιμετωπίσει την χρόνια ασθένειά της.


Η fangirl Becky Rosen οφείλει το όνομά της στην Becky Gilreath, διαχειρίστρια του Winchester Bros.


Το συγγραφικό ψευδώνυμο του Chuck, “Carver Edlund“, είναι αμάλγαμα των ονομάτων δυο σεναριογράφων του Supernatural: του Jeremy Carver και του Ben Edlund.


Αποτέλεσμα εικόνας για vernon charlie supernatural

Στο Criss Angel Is a Douchebag, οι μάγοι Vernon και Charlie έχουν πάρει τα ονόματά τους από τους αληθινούς και αναγνωρισμένους ταχυδακτυλουργούς Dai Vernon και Charlie Miller.


Αν και δεν ακούμε ποτέ το όνομά της επί της οθόνης στο επεισόδιο, η εκδότης της σειράς βιβλίων Supernatural στο The Monster At The End Of This Book ονομάζεται Sera Siege, από τις σεναριογράφους της σειράς Julie Siege και Sera Gamble.


Αποτέλεσμα εικόνας για jenny klein supernatural

Η Jenny Klein, γραμματέας του μάγου Don Stark στο Shut Up Dr. Phil, έχει πάρει το όνομά της από την σεναριογράφο του Supernatural, Jenny Klein.


Ο Jackson, ο δαίμονας που προκαλεί τα θανάσιμα ατυχήματα στο Season Seven, Time for a Wedding!, έχει πάρει το όνομα του σεναριογράφου Jackson Stewart.


Η Krissy Chambers (φωτο) έχει το όνομα της ξαδέρφης του Adam Glass, του σεναριογράφου που τη δημιούργησε, ενώ οι χαρακτήρες που εμφανίστηκαν μαζί με την Krissy στο Freaks and Geeks, ο Aiden και η Josephine Barnes, έχουν τα ονόματα των παιδιών του. Σύμφωνα με ένα τουίτ του Glass: “Αγαπούν τη σειρά και τώρα είναι μέρος της μυθολογίας της.


Η δαιμόνισσα Cecily του Road Trip έχει πάρει το όνομα της βοηθού του Jeremy Carver, Cecily Schaefer.


Στο First Born, η κυνηγός Tara έχει πάρει το όνομα της Tara Larsen, μέλος του συνεργείου της σειράς.


Η λυκάνθρωπος Tasha του Paper Moon ονομάστηκε από την αδερφή του σεναριογράφου Adam Glass.


Στο Mother’s Little Helper, ο Adam Glass έδωσε στην πρώην καλόγρια Julia Wilkinson, το όνομα της διαχειρίστριας του Supernatural Wiki, Jules Wilkinson, της οποίας το όνομα έχει δοθεί και στην κυνηγό Jules (φωτο) που είδαμε για πρώτη φορά στο The Scar.


Η σεναριογράφος Jenny Klein έδωσε στον χαρακτήρα της Nicky της γοργόνας του Just My Imagination το όνομα της έτερης σεναριογράφου Nicole Snyder.


Ο Donatello Redfield, οφείλει το μικρό του όνομα στον Ιταλό αναγεννησιακό γλύπτη Ντονατέλο, ενώ το επώνυμό του είναι πιθανώς αναφορά στον Αμερικανό συγγραφέα James Redfield. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]


Το όνομα του Arthur Ketch είναι φόρος τιμής στον διαβόητο Άγγλο δήμιο Jack Ketch. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]


Το κορίτσι που έχει αιχμαλωτιστεί από τους λυκανθρώπους στο Wayward Sisters ονομάζεται Amanda Fitzmartin, από την Meghan Fitzmartin, βοηθό του επικεφαλής της σειράς, Andrew Dabb.


Τα τέρατα Yokoth (φωτο) και Glythur από το επεισόδιο The Thing έχουν πάρει τα ονόματά τους από τους σεναριογράφους Steve Yockey και Meredith Glynn.


Η γυναίκα που είδαμε να σκοτώνεται στο teaser του Raising Hell, ονόματι Nan, έχει το όνομα της Nan Gorecki, που είναι παντρεμένη με τον εκτελεστικό παραγωγό και διευθυντή παραγωγής του Supernatural, Jerry Wanek.


ΥΓ Έχουμε δει κατά καιρούς υπαρκτά πρόσωπα να περνούν στο φανταστικό σύμπαν του Supernatural. Έχουμε δει τις Supernatural-εκδοχές ιστορικών προσώπων, όπως ο HP Lovecraft και ο Robert Johnson, αλλά και των ίδιων των συντελεστών της σειράς, όπως, για παράδειγμα, ο Eric Kripke και άλλοι πολλοί στο θεοπάλαβο The French Mistake. Για το σχετικό αφιέρωμα δείτε εδώ.

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This