Fun facts & Trivia | 15×04 Atomic Monsters

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν παρατηρήσατε στο τέταρτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Supernatural:

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Στην εναρκτήρια σκηνή του επεισοδίου, βλέπουμε μια πιο λεπτομερή εκδοχή του οράματος του Sam από την πρεμιέρα της φετινής σεζόν. Πρόκειται για έναν κόσμο όπου ο Sam υπέκυψε στον εθισμό του στο δαιμονικό αίμα και είναι πια ο αρχηγός ενός στρατού δαιμόνων, ακριβώς όπως τον προόριζε ο Azazel. Αποκαλύπτεται ότι έχει σκοτώσει τον Bobby και την Jody. Όταν σκοτώνει και τον Dean με τις ψυχοκινητικές δυνάμεις του, τα μάτια του γίνονται μαύρα, όπως όταν ο δικός μας Sam είχε σκοτώσει τη Λίλιθ στο φινάλε της 4ης σεζόν.


Καθώς πλησιάζει μια κοπέλα που υποπτεύεται ότι είναι βαμπίρ, ο Sam κρατά μια σύριγγα με αίμα νεκρού, το οποίο είναι δηλητήριο για τα συγκεκριμένα τέρατα, υπό κανονικές συνθήκες. Όμως, τα πειράματα του εναλλακτικού Αρχάγγελου Μιχαήλ κατά την προηγούμενη σεζόν είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υπερ-βαμπίρ που είχαν ανοσία στο αίμα νεκρού. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ευθέως από τους διαλόγους στη σειρά, συμπεραίνουμε ότι ο θάνατος του Μιχαήλ σήμανε την εξάλειψη των ενισχυμένων τεράτων, τα οποία έχουν επανέλθει πια στην αρχική τους κατάσταση (…ή έχουμε στα χέρια μας ένα τεράστιο σεναριακό κενό).


Στο επεισόδιο έχουμε την επιστροφή της Becky Rosen, ενός αρκετά αμφιλεγόμενου χαρακτήρα, που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο Eric Kripke στην πρεμιέρα της 5ης σεζόν ως εκπρόσωπο του fandom μέσα στη σειρά. H Becky είχε κάνει την τελευταία της εμφάνιση στο Season Seven, Time for a Wedding!, πριν 8 χρόνια, και μάλιστα, αναφέρει έμμεσα στον Chuck τα γεγονότα εκείνου του επεισοδίου, όπου παντρεύτηκε με δόλο τον Sam, μαγεύοντάς τον με ένα ερωτικό φίλτρο.

Becky: And, sure, I got a little obsessed, and it took me to a dark place. What I did to Sam… So, after some pretty intensive counseling, I realized I wasn’t in love with the real Sam Winchester. I loved his character. So instead of reading your stories, I kept writing my own.

Με τη βοήθεια ψυχολόγου, η Becky έχει ξεπεράσει πια την εμμονή της με τον Sam, κι είναι παντρεμένη με δυο παιδιά. Χωρίς να γίνεται καμία νύξη μέσα στο επεισόδιο, τουλάχιστον το αγόρι (που φαίνεται 13-14) δεν πρέπει να είναι βιολογικά δικό της, γιατί… δεν βγαίνουν τα χρόνια, ρε παιδιά!

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

Becky: If I had to give one note The jeopardy, Chuck it’s feeling a little thin? Low-stakes? It’s fun to hear the boys’ voices, but a story is only as good as its villain, and these villains are just not feeling very dangerous? Not to mention, there’s no classic rock. No one even mentions Cas. The climax is a little stale. Boys tied up again while we get the villains’ monologue, which, frankly, isn’t one of your best. A little originality wouldn’t hurt.
Chuck: You want jeopardy? You want danger? Move! I’ll give you danger.

Τα σχόλια της Becky για τη νέα ιστορία του Chuck μπορούν να θεωρηθούν ως meta-σχολιασμός για το ίδιο το επεισόδιο. Αναφέρει, μεταξύ άλλων την έλλειψη classic rock, την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον Castiel, και μια στείρα κλιμάκωση, παρατηρώντας επίσης ότι “δεν διακυβεύονται πολλά” για τους ήρωες. Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, προκαλεί τον Chuck να γράψει ένα νέο, πιο σκοτεινό τέλος, κάτι το οποίο καθρεφτίζεται ύστερα και στο ίδιο το επεισόδιο, όταν ο Chuck εξαϋλώνει τη Becky και την οικογένειά της, σε μια κίνηση που τον εδραιώνει ως villain.


H ημερομηνία στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας με την απαγωγή της Tori Taylor είναι 6/11/2019, δηλαδή μια μέρα πριν την επίσημη προβολή του επεισοδίου. Αυτό σημαίνει ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα τη μέρα της πρώτης προβολής του.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Το Atomic Monsters σηματοδοτεί την έκτη -και τελευταία φορά- που ο Jensen Ackles σκηνοθετεί κάποιο επεισόδιο για το Supernatural. Ο Jensen ήταν ο πρώτος ηθοποιός της σειράς που πέρασε πίσω από τις κάμερες, και μάλιστα είχε το ρεκόρ των περισσότερων επεισοδίων όπου κάθισε και στην καρέκλα του σκηνοθέτη, πριν του το καταρρίψει ο Richard Speigh Jr. [Διαβάστε εδώ το σχετικό αφιέρωμα.]

Μάλιστα, το επεισόδιο αυτό γυρίστηκε πρώτο, αν και παίχτηκε τέταρτο, για να διευκολυνθεί ο Jensen στο διπλό ρόλο μπροστά και πίσω από την κάμερα. Η εναρκτήρια σεκάνς ήταν και οι πρώτες σκηνές που γυρίστηκαν για την τελευταία σεζόν, αφού βλέπουμε τον Jensen να έχει ακόμα το ‘γένι των διακοπών’, το οποίο εδώ και 15 χρόνια ξυρίζει για να μεταμορφωθεί στον “παλιό καλό Dean Winchester”:


Το cameo του Ty Olsson ως Benny στην εναρκτήρια σκηνή δεν υπήρχε αρχικά στο σενάριο και συνέβη χάρη στον Jensen Ackles. Ο ίδιος o Jensen, σε μια συνέντευξή του πριν την προβολή του επεισοδίου, μίλησε για την επιστροφή ενός από τους πιο αγαπημένους του χαρακτήρες στη σειρά, χωρίς να αποκαλύψει τότε για ποιόν μιλά. Εξήγησε ότι ζήτησε από τους παραγωγούς να κάνουν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα να είναι ο Benny για να μπορέσει να επιστρέψει o Olsson, ο οποίος, όμως, αυτόν τον καιρό δουλεύει σε κάποιο άλλο πρότζεκτ. Σύμφωνα, λοιπόν με τον Jensen, ο Olsson πέταξε για Βανκούβερ τη μέρα του ρεπό του, γύρισε τη μια σκηνή του για το επεισόδιο κι έφυγε στο καπάκι, και την επόμενη μέρα επέστρεψε στην άλλη δουλειά του!


Τέσσερις ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural, σε διαφορετικούς ρόλους:

  • Η Alison Araya, που παίζει την υποδιευθύντρια του σχολείου, είχε το ρόλο της Jolene στο 6×11 Appointment in Samarra.
  • Οι Anne Marie DeLuise και Andrew Airlie, που εδώ παίζουν το ζεύγος Whitman, είχαν παίξει πάλι ένα παντρεμένο ζευγάρι, τους Joanie και Larry Pike, στο 1×08 Bugs.
  • Ο Burkely Duffield (Billy Whitman) είχε παίξει τον Ray McAnn στο 7×18 Party On, Garth.

Ο Jensen Ackles ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram του, όπου τον βλέπουμε να δουλεύει μια χορογραφία μάχης με τον υπεύθυνο των επικίνδυνων σκηνών, Rob Hayter:


Στη σκηνή που οι Winchesters σκοτώνουν τον Billy ακούγεται το τραγούδι “Sounds of Someday” από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος Radio Company, που απαρτίζεται από τον Jensen Ackles και τον φίλο και συνεργάτη του, Steve Carlson. Μάλιστα, ο δίσκος κυκλοφόρησε μια μέρα μετά την πρώτη προβολή του επεισοδίου. Ο Jensen δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι δεν πίεσε κάποιον για την συμπερίληψη του τραγουδιού στο επεισόδιο. Αντίθετα, ο μοντέρ του έριξε την ιδέα και το συμπεριέλαβαν χωρίς να ενημερώσουν τους παραγωγούς, για να κόψουν αντιδράσεις αν τους αρέσει, χωρίς να ξέρουν ποιός το τραγουδάει.

Ο Jensen αποκάλυψε ότι είχε τη μουσική του τραγουδιού σε άλλα δυο σημεία στο director’s cut, αλλά τα έκοψαν. Δεν τον πείραξε, όμως, αφού για τον ίδιο, ακόμα και αυτό ήταν μια μικρή νίκη: “Ήταν μια καλή ψήφος εμπιστοσύνης, ειδικά για μια σειρά που μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μουσική της τόσο πολύ.


Τα εμπορεύματα Supernatural στο σπίτι της Becky είναι συνδυασμός αληθινού επίσημου “Supernatural merchandise”, fanmade αντικειμένων, αλλά και αντικείμενων φτιαγμένα από την παραγωγή. Η καρό μπατανία κι όλα τα πλεκτά είναι δημιουργίες της Stef (επίσης γνωστή κι ως @arachnobite) που είχε φτιάξει και τις Halloween στολές του Jensen ως Red Hood και Batman. H σκαλιστή σκακιέρα Supernatural που βλέπουμε στο καθιστικό ήταν δώρο στον Jared Padalecki από τη Sandra Echeverri (@Sanpao19) στο EyeCon τον Σεπτέμβρη του 2008.

Τα funko pops Sam και Dean της Becky είναι παρόμοια με εκείνα που είχε πάρει ως χριστουγεννιάτικο δώρο ο Crowley στον εφιάλτη της Rowena στο 11×10 The Devil in the Details.

Μια από τις μακέτες της Becky είναι το βενζινάδικο “Lil’ Levi’s” που είδαμε στο 10×03 Soul Survivor, το όνομα του οποίου ήταν αναφορά αφιερωμένη στον ανιψιό του Jensen Ackles, Levi Ackles. Στον υπολογιστή της Becky, πριν ξεκινήσει ο Chuck να γράφει την νέα ιστορία του, βλέπουμε φευγαλέα μια φιλανθρωπική ιστοσελίδα, αφιερωμένη στον Levi και τα παιδιά με Σύνδρομο Down.

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα