Supernatural Ιστορία: Η Αποκάλυψη (Apocalypse)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

 

Στο Supernatural, η Αποκάλυψη αναφέρεται σε μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, που οδηγούν τελικά στο τέλος του κόσμου.

“Αυτός ο δαίμονας, η Lilith, προσπαθεί να σπάσει τις 66 Σφραγίδες για να ελευθερώσει τον Εωσφόρο από την Κόλαση. Ο Εωσφόρος… θα φέρει την Αποκάλυψη. Έτσι … διαλύστε τους όταν μπορέσετε”.

 Anna Milton, 4×09 I Know What You Did Last Summer

Εξέλιξη

Season 4

Λίγο μετά την ανάσταση του Dean, οι κυνηγοί δέχονται επίθεση από τα φαντάσματα των ανθρώπων, που δεν είχαν την δυνατότητα να σώσουν στο παρελθόν. Η έρευνα του Bobby αποκαλύπτει μια σκοτεινή μετάφραση του βιβλίου της Αποκάλυψης που απαριθμεί τα φαντάσματα, ή αλλιώς τους Μάρτυρες, ως ένδειξη της επερχόμενης Αποκάλυψης. Ο Castiel επιβεβαιώνει ότι οι δαίμονες, ακολουθώντας τις εντολές της Lilith, προσπαθούν να σπάσουν τις 66 Σφραγίδες και να ελευθερώσουν τον Εωσφόρο από την φυλακή του. Οι Winchesters, ο Bobby και οι άγγελοι αγωνίζονται για να σταματήσουν το σπάσιμο των άλλων σφραγίδων αλλά αποτυγχάνουν σταδιακά. Υπάρχουν πάνω από 600 σφραγίδες, ωστόσο, μόνο 66 είναι απαραίτητο να σπάσουν. Ανακαλύπτουν ότι την πρώτη σφραγίδα την έσπασε ο Dean στην Κόλαση, όταν βασάνιζε άλλες ψυχές. Ο Sam θεωρεί προσωπική του υπόθεση τον θάνατο της Lilith, που ο ίδιος έχει αναφέρει πως είναι το μόνο ον που μπορεί να σπάσει την τελευταία σφραγίδα, ενώ οι άγγελοι είχαν αποκαλύψει ότι ο Dean ότι είναι αυτός που πρέπει να εμποδίσει την Αποκάλυψη.

Στην πραγματικότητα, οι άγγελοι στην υψηλότερη θέση της ιεραρχίας, συμπεριλαμβανομένων των Μιχαήλ, Ραφαήλ και Ζαχαρία επιθυμούν την Αποκάλυψη και έτσι κρατούν εγκλωβισμένο τον Dean στο Πράσινο Δωμάτιο, ενώ ο Sam αναζητά την Lilith μαζί με την Ruby. Ο Castiel απελευθερώνει τον Dean και τον στέλνει να εντοπίσει τον Sam, αλλά ο μικρός αδερφός Winchester σκοτώνει την Lilith, της οποίας ο θάνατος είναι στην πραγματικότητα η τελευταία σφραγίδα. Το Κλουβί του Εωσφόρου ανοίγει και η Αποκάλυψη ξεκινά.

Season 5

Αμέσως, ο Sam και ο Dean πληροφορούνται για σεισμούς και την εξάπλωση ασθενειών. Ο Ζαχαρίας αντιμετωπίζει τους αδελφούς και τους αποκαλύπτει ότι η πραγματική καταστροφή θα ξεκινήσει όταν ο Εωσφόρος καταλάβει το προκαθορισμένο “δοχείο” του.

Ζαχαρίας: Ο Εωσφόρος είναι ισχυρός, με τρόπους που είναι απερίγραπτοι. Πρέπει να νικηθεί τώρα, σκληρά και άμεσα προτού βρει το “δοχείο” του.
Sam: Το “δοχείο” του; Ο Εωσφόρος χρειάζεται ένα ανθρώπινο “κοστούμι”;
Ζαχαρίας: Αυτός είναι ένας άγγελος. Αυτοί είναι οι κανόνες τους. Και όταν εμφανιστεί στην Γη, μιλάμε τότε για τους Τέσσερις Καβαλάρηδες, κόκκινους ωκεανούς, φλογερούς ουρανούς.

Ο Ζαχαρίας αποκαλύπτει, επίσης, ότι ο Dean από μόνος του δεν μπορεί, ενδεχομένως, να σκοτώσει τον Εωσφόρο αλλά αναφέρει πως ο Dean είναι το “δοχείο” του Μιχαήλ, και αφού ο Αρχάγγελος τον καταλάβει, θα μπορέσει να νικήσει τον Εωσφόρο. Μόλις ο Εωσφόρος ηττηθεί από τον Μιχαήλ θεωρείται ότι ο κόσμος θα καταστραφεί και θα έχει τότε την δυνατότητα να δημιουργήσει ξανά τον Παράδεισο. Ο Sam μαθαίνει αργότερα, από τον ίδιο τον Διάβολο, ότι είναι το αληθινό “δοχείο” του Εωσφόρου. Ούτε όμως ο αδελφός του είναι διατεθειμένος να συναινέσει για να χρησιμεύσει ως ένα “δοχείο”, αναβάλλοντας την τελική μάχη. Ο Μιχαήλ παραμένει χωρίς “δοχείο” αλλά ο Εωσφόρος βρίσκει ένα προσωρινό “δοχείο”, τον Νικ.

Οι δαίμονες υποστηρίζουν τον Εωσφόρο και τα σχέδιά του προχωρούν. Ο ίδιος σκοπεύει να καταστρέψει την ανθρωπότητα και απαραίτητο για τους στόχους του είναι να εγερθούν οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Ο Πόλεμος είναι ο πρώτος Καβαλάρης, που αντιμετωπίζουν οι αδερφοί Winchester. Αυτός κάνει τους κατοίκους μιας ολόκληρης πόλης να πιστεύουν ότι υπάρχουν δαίμονες ανάμεσά τους, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Ο Λιμός, μια αποδυναμωμένη αλλά τρομακτική οντότητα, εμφανίζεται με δαίμονες να τον υπηρετούν υπό την εποπτεία του Εωσφόρου. Ο Λοιμός, με βοήθεια πάλι από τους δαίμονες, καταστρώνει ένα σχέδιο για να εξαπλωθεί ο ιός Croatoan όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο Θάνατος είναι φυλακισμένος, όταν αρχίζει η Αποκάλυψη και ο Εωσφόρος βρίσκει σύντομα έναν τρόπο να τον απελευθερώσει και να τον αναγκάσει να τον υπακούσει. Με τον Θάνατο υπό τον έλεγχό του, οι εντολές του Εωσφόρου προκαλούν ακόμα περισσότερες ολέθριες συνέπειες. Η Πόρνη της Βαβυλώνας χρησιμεύει επίσης ως μέσο καταστροφής και αποπλάνησης. Ο Jesse Turner, ο Αντίχριστος, υποτίθεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της καταστροφής της Γης αλλά αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα σχέδια του Εωσφόρου.

Ο Sam και ο Dean ακολουθούν οιωνούς, από δασικές πυρκαγιές μέχρι την βιβλική καταιγίδα στο Dead Rising, και καταπολεμούν ό,τι ανακαλύπτουν. Οι άλλοι κυνηγοί είναι εχθρικοί απέναντί ​​τους, διότι φημολογείται ότι είναι άμεσα υπεύθυνοι για την έναρξη της Αποκάλυψης. Δέχονται συνεχώς επίθεση από δύο αγγέλους και δαίμονες που θέλουν να τους αναγκάσουν να χρησιμεύσουν ως “δοχεία” έτσι ώστε η τελική μάχη μεταξύ του Μιχαήλ και του Εωσφόρου να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το πεπρωμένο τους. Αυτοί προσπαθούν και αποτυγχάνουν να σκοτώσουν τον Εωσφόρο, χάνοντας την Ellen και την Jo. Ο Dean, σιγά-σιγά απογοητεύεται κάτω από τις δυσοίωνες προειδοποιήσεις των άλλων και φοβάται ότι ο Sam θα ενδώσει και ότι ο Εωσφόρος θα κερδίσει. Έτσι αποφασίζει να πει ναι στον Μιχαήλ αλλά οι προσπάθειες του Sam, του Bobby και του Castiel τον κρατούν μακριά από τον Αρχάγγελο έως ότου αποφασίζει τελικά να συνεχίσει να αγωνίζεται. Ο Μιχαήλ τότε καταλαμβάνει τον Adam, που είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Sam και του Dean, ως “δοχείο” του.

Όταν μαθαίνουν από τον Γαβριήλ πως ο Εωσφόρος μπορεί εκ νέου να φυλακιστεί με τα δαχτυλίδια από τους Τέσσερις Καβαλάρηδες, ο Sam, ο Dean και οι σύμμαχοί τους κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για να αποκτήσουν τα δαχτυλίδια. Ο Sam επινοεί ένα σχέδιο για να πει ναι στον Εωσφόρο, έτσι ώστε ο Αρχάγγελος να τον καταλάβει και να μπορέσει να τον ρίξει μαζί με τον εαυτό του μέσα στο λάκκο. Οι υπόλοιποι δείχνουν απρόθυμοι να συμφωνήσουν με αυτό το σχέδιο αλλά τελικά ο Sam το πραγματοποιεί. Ο Sam αφήνει να τον καταλάβει ο Εωσφόρος αλλά όμως δεν μπορεί να τον ελέγξει. Έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Μιχαήλ. Ο Dean τους διακόπτει και καταφέρνει να πλησιάσει τον Sam, ο οποίος ανοίγει την πύλη και ρίχνει τον εαυτό του, τον Εωσφόρο, τον Adam και τον Μιχαήλ, μέσα στον λάκκο. Η Αποκάλυψη τελικά εμποδίζεται.

Season 6

Μετά αμέσως από τα γεγονότα στο επεισόδιο 5×22 Swan Song, ένας εμφύλιος πόλεμος ξεσπά στον Ουρανό. Ο Ραφαήλ, ο ηγέτης των πιο συντηρητικών, προτίθεται να ελευθερώσει τον Μιχαήλ και τον Εωσφόρο, έτσι ώστε η Αποκάλυψη να ξεκινήσει εκ νέου και να μπορέσει να φτάσει το προκαθορισμένο τέλος του κόσμου. Ο Castiel του αντιτίθεται, και τελικά βγαίνει νικητής.

Παράδοση

Ο όρος “Αποκάλυψη” είναι ελληνικής καταγωγής και σημαίνει “φανέρωση”.Το Βιβλίο της Αποκάλυψης είναι το τελευταίο στην Καινή Διαθήκη. Είναι ένα όραμα των έσχατων καιρών που σχετίζεται με συγκεκριμένα στάδια, τα οποία αντιστοιχούν στο άνοιγμα των σφραγίδων στο Βιβλίο της Κρίσης. Οι τέσσερις πρώτες σφραγίδες απελευθερώνουν τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Η πέμπτη αναφέρεται στους Μάρτυρες και μετά το άνοιγμα της έκτης σφραγίδας, οι καταστροφές αρχίζουν. Όταν η έβδομη σφραγίδα ανοίγει, αστραπές, σεισμοί, χαλάζι και φωτιά, δασικές πυρκαγιές, μαζικές εξαφανίσεις, δηλητηριασμένα νερά και τέρατα μαστίζουν την Γη. Η Πόρνη της Βαβυλώνας εμφανίζεται στον στίχο 17:5 και η φυλάκιση και η διαφυγή του Εωσφόρου είναι στο κεφάλαιο 20. Μια αναφορά για το τέλος των ημερών ή την Ημέρα της Κρίσης εμφανίζεται στον Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό και στο Ισλάμ, αν και οι ερμηνείες και τα σημάδια ποικίλλουν.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This