Supernatural Ιστορία: Πύλες του Διαβόλου

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Devil's Gate Hell

Μια Πύλη του Διαβόλου, ή αλλιώς Πύλη της Κόλασης, είναι μια δίοδος ανάμεσα στη Γη και την Κόλαση, η οποία όταν ανοίξει επιτρέπει στους δαίμονες την ελεύθερη διέλευση στη Γη.

  • H Πύλη του Διαβόλου στο Reservoir — Ο Bill Harvelle κι ο John Winchester κυνηγούσαν έναν δαίμονα στην Πύλη του Reservoir όταν σκοτώθηκε ο Bill (αναφέρθηκε στο 2×14).
  • H Πύλη του Διαβόλου στο Clifton — O John Winchester ήταν μια φορά αγνοούμενος για πολλές μέρες ενόσω ήταν για κυνήγι κοντά στη Πύλη στο Clifton (αναφέρθηκε στο 1×01).
  • H Πύλη του Διαβόλου στο Wyoming — (Δείτε λεπτομέρειες παρακάτω στο άρθρο) 
  • H Πύλη του Διαβόλου στο Wisconsin — Όταν ο Crowley ζητά από τον Kevin να του μεταφράσει τη Δαιμονική Ταμπλέτα, ο νεαρός Προφήτης του υπόσχεται ότι θα τον βοηθήσει να ανοίξει την Πύλη στο Wisconsin. Ενόσω οι δαίμονες-λακέδες του Crowley μαζεύουν τα απαραίτητα συστατικά για το ξόρκι, ο ίδιος ο Βασιλιάς της Κόλασης ταξιδεύει στο Wisconsin, χωρίς να έχει καταλάβει ότι ο μικρός τον κορόιδεψε. Το ξόρκι του Kevin του επιτρέπει να το σκάσει από τους δαίμονες, ενώ ο Crowley βρίσκεται σε ένα χωράφι, περιτριγυρισμένος από κατσίκες.
  • H Πύλη του Διαβόλου στο Καθαρτήριο: Αποκαλύπτεται στο 8×19 Taxi Driver πως υπάρχει μια πίσω-πόρτα για την Κόλαση μέσα στο Καθαρτήριο. Οι μισθοφόροι Θεριστές, όπως ο Ajay, τη χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν λαθραία θνητούς και ψυχές μέσα και έξω από την Κόλαση. Ο Sam τη χρησιμοποιεί για να σώσει την ψυχή του Bobby Singer από την Κόλαση, ως μέρος της δεύτερης Δοκιμασίας για το σφράγισμα* των Πυλών της Κόλασης.
  • Η Πύλη του διαβόλου στο Jasper, στο Ουαϊόμινγκ: ανοίγει την φυλακή των Σεντίμ. Στο επεισόδιο 13×02 Rising Son, ο τελευταίος από τους Πρίγκιπες της Κόλασης, ο Ασμοδαίος, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Νεφελίμ Jack Kline για να την ανοίξει και να απελευθερώσει τα Σεντίμ, λέγοντάς του ότι έτσι θα εξασφαλιζόταν η διάσωση ενός στρατεύματος των στρατιωτών του Θεού, που είχαν παγιδευτεί σε ένα μακρινό σπήλαιο στην Κόλαση. Ο ίδιος έγινε αντιληπτός από τους Winchesters και τον προφήτη Donatello Redfield. Η Πύλη του διαβόλου αναφέρεται στο ημερολόγιο του John, καθώς περιγράφει το μύθο για “ένα μέρος όπου αφάνταστο κακό προέρχεται από τα πλάσματα που είναι πολύ πονηρά και διαβολικά για να τα κρατήσει η Κόλαση.”

*Σημείωση: Στη Δαιμονική Ταμπλέτα υπάρχουν οδηγίες για το πώς να σφραγιστούν όλες οι Πύλες της Κόλασης. Ο Sam Winchester παραλίγο να ολοκληρώσει τις τρεις Δοκιμασίες που απαιτούνταν, όμως δεν τον άφησε ο αδερφός του γιατί αυτό θα σήμαινε το θάνατό του. (πηγή)

Devil's Gate Colt KeyH Πύλη του Διαβόλου στο Wyoming

Ο Samuel Colt κατασκεύασε μια τεράστια δαιμονοπαγίδα, ακτίνας 100 μιλίων στο νότιο Wyoming, φτιαγμένη από σιδηροδρομικές γραμμές. Στο κάθε άκρο της γιγάντιας πεντάλφας υπάρχει μια εκκλησία, ενώ στο κέντρο της υπάρχει ένα παλιό νεκροταφείο γελαδάρηδων, όπου βρίσκεται και μια Πύλη του Διαβόλου – μια κυριολεκτική πόρτα προς την Κόλαση. 

Ο Colt κατασκεύασε και την περίτεχνη πόρτα που κρατά την Πύλη προς την Κόλαση κλειδωμένη. Το κλειδί της Πύλης είναι το γνωστό όπλο Colt. Όποιος εισάγει την κάνη του Colt στην κλειδαρότρυπα της Πύλης, ανοίγει τη δίοδο. Από τη στιγμή όμως που η πόρτα βρίσκεται εν μέσω μιας δαιμονοπαγίδας, αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει κάποιος δαίμονας, αλλά μόνο κάποιος άνθρωπος. Για αυτό το σκοπό ο Azazel ‘στρατολόγησε’ δεκάδες παιδιά στα οποία έδωσε υπερφυσικές δυνάμεις με την ελπίδα κάποιο από αυτά να τον βοηθήσει και να ανοίξει την Πύλη. Έμελλε αυτό το άτομο να είναι ο Jake Talley, ο οποίος, υπό την απειλή του Κιτρινομάτη, ξεκλείδωσε την Πύλη χρησιμοποιώντας το Colt. Το άνοιγμα της Πύλης δημιούργησε υπερφόρτωση ενέργειας στις σιδηρογραμμές, ανατινάζοντας τουλάχιστον μια από τις εκκλησίες, που ουσιαστικά κατέστησε την δαιμονοπαγίδα άχρηστη. 

Εκατοντάδες πνεύματα και δαίμονες πρόλαβαν να ξεφύγουν (αναμεσά τους και η Λίλιθ) πριν ο Bobby και η Ellen ξανασφραγίσουν την Πύλη. Το πνεύμα του John Winchester ήταν επίσης ένα από αυτά που το έσκασαν και πριν ανέβει στον Παράδεισο βοήθησε τους γιούς του να σκοτώσουν τον Azazel και να πάρουν επιτέλους εκδίκηση για το θάνατο της Mary.  

Στο The Magnificent Seven, μαθαίνουμε ότι τη νύχτα που άνοιξε η Πύλη του Διαβόλου στο Wyoming παράξενα σκοτεινά σύννεφα εμφανίστηκαν πάνω από 17 διαφορετικές πόλεις. Επίσης, ο κυνηγός Isaac ενημερώνει τους Winchesters ότι στους κύκλους των κυνηγών τα αδέρφια θεωρούνται οι υπαίτιοι του ανοίγματος της Πύλης και της απελευθέρωσης τόσων δαιμόνων.

Σημείωση: Στο audio commentary για το επεισόδιο Lucifer Rising (που θα βρείτε στο DVD της 4ης σεζόν) o Eric Kripke εξηγεί τον λόγο για τον οποίο ο Azazel ήθελε διακαώς μία Πύλη της Κολάσεως ανοιχτή: κατά την συνομιλία του με τον Εωσφόρο τη δεκαετία του ’70, ο Σατανάς (που μιλούσε μέσω μιας νεκρής καλόγριας) του είπε πως για να απελευθερωθεί από τη φυλακή του θα χρειαστεί η Λίλιθ για να σπάσει τις 66 Σφραγίδες που λειτουργούν ως κλειδαριές για το Κλουβί. Ο Azazel ήξερε ότι η Λίλιθ ήταν παγιδευμένη “βαθιά μέσα στο λάκο” και για να ξεφύγει η Λίλιθ και να παίξει το ρόλο της στο ξεκίνημα της Αποκάλυψης, έπρεπε να ανοίξει η Κόλαση. (πηγή)

Real Devil's Gate in WyomingΗ αληθινή ‘Πύλη του Διαβόλου’ στο Wyoming

Υπάρχει ένας σχηματισμός λόφων στο Wyoming με το όνομα Πύλη του Διαβόλου (Devil’s Gate). Είναι ένα φαράγγι που σχηματίστηκε από τον Ποταμό Sweetwater κι αποτελούσε τοπογραφικό μνημείο για τους πιονιέρους που ακολουθούσαν το Μονοπάτι των Μορμόνων και το Μονοπάτι του Oregon για να φτάσουν στον προορισμό τους. (πηγή)

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα