Supernatural Ιστορία | Το Βιβλίο των Καταραμένων

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Book of the Damned 10x18 charlie

Το Βιβλίο των Καταραμένων είναι ένας τόμος με ξόρκια μαύρης μαγείας, που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ή να σπάσει οποιαδήποτε κατάρα. Η χρήση όμως των ξορκιών του βιβλίου έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως συμβαίνει πάντα όταν κάποιος χρησιμοποιεί μαύρη μαγεία.

Πριν από 700 περίπου χρόνια, στην Ισπανία, μια μοναχή ονόματι Agnes είχε “σκοτεινά οράματα” και καταπιάστηκε με το να σπάει κατάρες. Η Agnes ανακάλυψε ότι χρειάζεται ισορροπία για να λυθεί μια κατάρα, οπότε έπρεπε να μάθει πώς προκαλείται μια άλλη. Με αυτή τη γνώση, η Agnes πέρασε πολλές δεκαετίες απομωνομένη, γράφοντας το βιβλίο. Κάθε σελίδα είναι φτιαγμένη από κομμάτια του δέρματός της και γραμμένη με το αίμα της. Το κείμενο είναι γραμμένο σε μια κωδικοποιημένη σουμεριανή διάλεκτο. Το Βιβλίο των Καταραμένων έχει αλλάξει πολλούς κατόχους ανά τους αιώνες. Το είχαν στα χέρια τους συνάξεις μαγισσών, θρησκευτικές αιρέσεις, ακόμα και το Βατικανό κάποια στιγμή. Ο τελευταίος γνωστός κάτοχός του ήταν η Οικογένεια Styne, οι οποίοι το έχασαν (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το 2015,  η Charlie Bradbury ανακάλυψε το βιβλίο στα ερείπια ενός καμένου μοναστηριού στην Ισπανία. Οι Stynes κυνήγησαν την Charlie σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ για να ξαναπάρουν στα χέρια του το βιβλίο, και τη σκότωσαν για αυτό, πριν τους αποδεκατίσει ο Dean, ολομόναχος. Οι Winchesters ενδιαφέρθηκαν για το βιβλίο με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιο ξόρκι σε αυτό για να αφαιρέσουν το Σημάδι του Κάιν από τον Dean.

Ένα τόσο ισχυρό ξόρκι, για να αφαιρεθεί μια τόσο ισχυρή κατάρα σίγουρα θα είχε έναν αντίκτυπο επικών διαστάσεων, όμως ο Sam ήταν αποφασισμένος να σώσει τον αδερφό του και αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις. Η Rowena κατάφερε να χρησιμοποιήσει το Βιβλίο των Καταραμένων για να διώξει το Σημάδι από τον Dean. Το αρνητικό αντίκτυπο της καταστροφής του Σημαδιού ήταν η απελευθέρωση του Σκοταδιού στον κόσμο. 

Λίγο αργότερα, η Rowena ξαναχρησιμοποιεί το βιβλίο για να μπορέσει ο Sam να επικοινωνήσει με τον Εωσφόρο χωρίς να ανοίξει το Κλουβί.

Σύμφωνα με την Charlie Bradbury, το Βιβλίο των Καταραμένων είναι ένα σκοτεινό μαγικό βιβλίο με ξόρκια και όπως με όλα όσα σχετίζονται με την μαύρη μαγεία, η χρήση του βιβλίου συνοδεύεται με ένα τίμημα: κάθε φορά που χρησιμοποιούνται ξόρκια από αυτό, υπάρχει μια αρνητική αντίδραση συνήθως βιβλικών διαστάσεων. Πληροφορίες που κωδικοποιούνται στο βιβλίο είναι για τις ακόλουθες περιπτώσεις: η θεραπεία για το Σημάδι του Κάιν, ένα ξόρκι για την επίκληση του Εωσφόρου από το Κλουβί του, πληροφορίες σχετικά με σφραγίδες που μπορούν να εξουδετερώσουν προσωρινά τις δυνάμεις του Εωσφόρου, ένα ξόρκι για ταξίδια στο χρόνο που απαιτεί μια δεύτερη μάγισσα, ένα ξόρκι που μπορεί να δημιουργήσει ένα κρύσταλλο για να απορροφήσει τις ψυχές των πνευμάτων, που είναι παγιδευμένα στο Πέπλο, και λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να καταστραφεί το δοχείο ενός αγγέλου. Το βιβλίο περιέχει ένα ξόρκι ανάστασης, το οποίο  ονομάζεται Necromantium, και απαιτεί μεγάλη δύναμη, το σώμα του θύματος, και κάποια άλλα σχετικά κοινά συστατικά. Η Rowena λέει στον Jack Kline πως η Agnes δημιούργησε το ξόρκι, μόνο για τους φίλους της, τους συγκρατουμένους της, όταν πέθαιναν από την πείνα και ήθελε να αντιστρέψει την απόλυτη κατάρα, τον θάνατο (14×18 Absence).

Το αληθινό Βιβλίο των Καταραμένων

Tο πραγματικό Book of the Damned’, είναι ένα έργο μη-μυθιστορηματικό, γραμμένο από τον συγγραφέα  Charles Fort, που εκδόθηκε το 1919, το οποίο καταγράφει διάφορα είδη παραφυσικών φαινομένων, από ΑΤΙΑ μέχρι την ύπαρξη γιγάντων και ξωτικών. [πηγή]
 
Η απεικόνιση του βιβλίου στο επεισόδιο, ωστόσο, θυμίζει περισσότερο το Necronomicon Ex-Mortis, από τη σειρά ταινιών Evil Dead, το οποίο ήταν και αυτό δεμένο με ανθρώπινο δέρμα και γραμμένο με αίμα στα αρχαία Σουμεριανά.
Σημείωση: Το παρόν άρθρο ενδέχεται να αλλάξει/εμπλουτιστεί αν μάθουμε κι άλλες λεπτομέρειες για το Βιβλίο των Καταραμένων στο Supernatural.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This