Supernatural Ιστορία: Η Παγίδα του Διαβόλου (Devil’s Trap)

0
1084

Προέλευση

Η Παγίδα του Διαβόλου είναι ένα μυστικιστικό σύμβολο που χρησιμοποιείται για την ακινητοποίηση και τον έλεγχο των δαιμόνων. Είναι παρόμοιο με τον κύκλο του αλατιού, αλλά πιο ισχυρό και μόνιμη καθώς συνήθως είναι χαραγμένο ή ζωγραφισμένο σε μια θέση, και δεν μπορεί απλά να το ακυρώσει είτε σβήνοντάς το είτε φυσώντας το. Αν ένας δαίμονας μπει μέσα στον εξωτερικό κύκλο της παγίδας του διαβόλου, δεν μπορεί φυσικά να φύγει και είναι παγιδευμένος, ενώ η παγίδευση τους  σε αυτή αναστέλλει επίσης τη χρήση κάποιων δαιμονικών δυνάμεων. Η Παγίδα του Δαιβόλου έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να αιχμαλωτίζει ένα δαίμονα αλλά σχεδιάζεται επίσης σε εισόδους κτιρίων για να αποτρέψει ή να εμποδίσει την πρόσβασή του σε ένα κτίριο, δωμάτιο ή αποθήκη. Η Παγίδα το Διαβόλου στο Supernatural, σε όσες μορφές εμφανίστηκε, όλες προέρχονται από το Μικρότερο Κλειδί του Σολομώντα, το οποίο είναι ένα γριμόριο ή μαγικό κείμενο γραμμένο τον 17ο αιώνα. Περιέχει τελετές και ξόρκια για την επίκληση και τον έλεγχο και των δαιμόνων και των αγγέλων. Υπάρχουν δύο κύριες παραλλαγές στις παγίδες του διαβόλου στο Supernatural:

Η διαβολοπαγίδα του επτάγραμμου: ένα παράδειγμα της παγίδας του επτάγραμμου  μπορεί να δει κανείς ζωγραφισμένη στο ταβάνι στο σπίτι του Bobby. Αποτελείται από δύο πεντάλφα από το Μικρότερο Κλειδί του Σολομώντα, που σχηματίζουν ένα επτάγραμμα.

Η διαβολοπαγίδα του πενταγράμμου: είναι από τις πιο συνηθισμένες και είναι μια απλοποίηση της Μεγάλης Πεντάλφα.

Ικανότητες & Περιορισμοί

Αν και οι δαίμονες μπορούν να εισέλθουν στην παγίδα του διαβόλου χωρίς να γνωρίζουν την παρουσία της, δεν μπορούν να εξέλθουν όσο η παγίδα παραμένει άθικτη. Δεν φαίνεται να υπάρχουν συγκεκριμένα μέσα που απαιτούνται για την ενεργοποίηση της παγίδας. Διάφοροι χαρακτήρες της σειράς έχουν σχεδιάσει παγίδες με μελάνι, αίμα, τέφρα ή τις έχουν σκαλίσει σε πέτρα, χωρίς να παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο υλικό. Απλά χρησιμοποιούν οτιδήποτε μπορούν ανάλογα με τις συνθήκες, που επικρατούν κάθε φορά.

Παγίδες του διαβόλου μπορούν να ζωγραφιστούν στο έδαφος κάτω από το δαίμονα ή στην οροφή πάνω από αυτόν αλλά οι παγίδες, που είναι σχεδιασμένες σε μικρά αντικείμενα, πρέπει να είναι σε άμεση επαφή με το δαίμονα για να είναι αποτελεσματικές: για παράδειγμα, ο δαίμονας μπορεί να καθίσει σε μια καρέκλα με παγίδα του διαβόλου για να αιχμαλωτιστεί ή μια σφαίρα με σκαλισμένη πάνω της μια παγίδα θα ήταν αποτελεσματική, όταν ο δαίμονας όντως πυροβοληθεί.

Οι παγίδες του διαβόλου μπορεί να παραμείνουν αναλλοίωτες, εάν ένα αντικείμενο έχει πέσει πάνω στις γραμμές τους που είναι σχεδιασμένες στο έδαφος ή αν κάτι κρύβει την παγίδα από την κοινή θέα, όπως ένα χαλί. Σταματούν όμως να είναι αποτελεσματικές εάν οι γραμμές της παγίδας διαρραγούν. Οι μέθοδοι για να γίνει αυτό είναι είτε να σβήσει κανείς το χρώμα τους και την τέφρα, που τις δημιούργησε, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και καταστρέφοντας το αρχικό σχέδιο της παγίδας. Ωστόσο, φαίνεται ότι η διαβολοπαγίδα πρέπει να σχεδιαστεί σε ένα ορατό σημείο για να είναι αποτελεσματική, όπως τότε που ο Crowley κατάλαβε ότι η η διαβολοπαγίδα του Bobby είχε σχεδιαστεί με υπεριώδες μελάνι μόνο όταν ο Bobby άναψε τα κατάλληλα φώτα.

1×22 Devils Trap

Ο Sam και ο Dean αρχικά αγνοούν τη σημασία της παγίδας του διαβόλου. Θα μάθουν γι ‘αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Meg στο σπίτι του Bobby. Ενώ είναι παγιδευμένη την ανακρίνουν και αργότερα την εξορκίζουν. Ο Sam σχεδιάζει αργότερα μια έκδοση του συμβόλου στο πορτπαγκάζ της Impala για την προστασία του Colt από τους δαίμονες.

2×08 Crossroad Blues

Ο Dean ζωγραφίζει μια παγίδα του διαβόλου κάτω από την Impala, προκειμένου να παγιδεύσει ένα δαίμονα στο σταυροδρόμι. Επειδή όμως δεν κατάφερε να το πετύχει, παρασύρει τον δαίμονα κάτω από έναν πύργο νερού, όπου έχει σχεδιάσει μια άλλη παγίδα του διαβόλου. Ο ίδιος λίγο πριν τον εξορκίσει εκεί, κάνει μια συμφωνία: την ελευθερία του δαίμονα σε αντάλλαγμα της ζωής του Evan Hudson. Μετά τη συμφωνία  αν και ο Dean διστάζει, τελικά σπάει την παγίδα και ελευθερώνει τον δαίμονα.

2×22 All Hell Breaks Loose: Part Two

O Samuel Colt κατασκεύασε μια τεράστια παγίδα 100 μιλίων κατά μήκος του νότιου Wyoming. Υπάρχει μια εκκλησία σε κάθε σημείο της και οι πλευρές της πεντάλφα είναι κατασκευασμένες από τις σιδερένιες γραμμές του σιδηροδρόμου. Στο κέντρο, σε ένα παλιό νεκροταφείο, βρίσκεται η Πύλη του διαβόλου. Η γιγάντια παγίδα του διαβόλου έσπασε όταν Πύλη του διαβόλου ανοίχτηκε από τον Jake Talley.

3×04 Sin City

Ο Dean σχεδιάζει την παγίδα του διαβόλου κάτω από μια κουβέρτα στο υπόγειο της Casey, προκειμένου να την παγιδεύσει. H Casey απελευθερώνεται από αυτή, όταν ο πάτερ Gil χρησιμοποιεί τη δαιμονική δύναμη του για να την σπάσει. Αργότερα, όταν ο Sam σκοτώνει και τους δύο με το Colt, τα σώματά τους κείτονται μέσα στην παγίδα.

4×01 Lazarus Rising

Όταν ο Dean και ο Bobby καλούν τον Castiel, τοποθετούν πολλές διαφορετικές παγίδες για όλα τα είδη τεράτων, που γνωρίζουν, για να τον αιχμαλωτίσουν. Ανάμεσα σε αυτές είναι τουλάχιστον μία παγίδα του διαβόλου. Ωστόσο, ο Castiel είναι ένας άγγελος και όχι  ένας δαίμονας και έτσι μπορεί να περπατήσει ακριβώς μέσα από την παγίδα διασχίζοντάς τη.

 4×16 In the Head of a Pin

Ο Castiel αιχμαλωτίζει τον Alastair σε μια παγίδα του διαβόλου, που ο ίδιος περιγράφει ως παλιά ενωχιανή παγίδα. Ο προδότης Uriel προκαλεί μία διαρροή νερού, που στάζει επάνω στην παγίδα και σβήνει ένα μέρος της, επιτρέποντας στον Alastair να ξεφύγει από την παγίδα και να επιτεθεί στον Dean. Όταν ο Uriel σκοτώνεται, τα φτερά του καίγονται πάνω σε όλη την παγίδα.

5×20 The Devil You Know

Για να  μεταφέρει τον Brady, ο Crowley βάζει μια σακούλα με παγίδα του διαβόλου πάνω από το κεφάλι του. Ο Brady αργότερα δεμένος σε μια καρέκλα τοποθετείται πάνω από μια παγίδα του διαβόλου. Ο Crowley χαράζει επίσης ένα δεσμευτικό σύμβολο στο στήθος του, ώστε να μην μπορεί να εγκαταλείψει το σώμα. Όταν αργότερα ξεφεύγουν από μια επίθεση των διαβολόσκυλων, ο Sam και ο Dean θα σπάσουν την παγίδα ώστε να μπορούν να πάρουν  μαζί τους τον Brady.

7×22 There Will Be Blood

Ο Dick Roman καλεί τον Crowley στο SucroCorp και τον παγιδεύει για να κάνει μια συμφωνία και να τον αποτρέψει να δώσει στους Winchesters το αίμα του για να σκοτώσουν τους  Λεβιάθαν. Η παγίδα αυτού του διαβόλου είναι στην πραγματικότητα ένα φωτιστικό που ανάβοντάς το εμφανίζεται μια φωτισμένη παγίδα στην οροφή.

9×21 King of the Damned

Επειδή η Abaddon δεν ήθελε τον Crowley να παρεμβαίνει στην αντιπαράθεση της με τους Winchesters, τον πυροβολεί με μια σφαίρα που είχε χαραγμένη πάνω της μια  παγίδα του διαβόλου ώστε να τον ακινητοποιήσει  και να δεσμεύσει τις δυνάμεις του, κάτι που θεωρεί ότι είναι έργο του Henry Winchester. Αφού ο Dean σκοτώνει την Abaddon με την Πρώτη Λεπίδα, ο Crowley βγάζει τη σφαίρα από τον ώμο του με ένα μαχαίρι φανερά ενοχλημένος επειδή ο Sam και ο Dean δεν τον βοηθούν.

10×03 Soul Survivor

Ο Dean είναι δεμένος σε μια καρέκλα στο υπόγειο του Καταφυγίου, που είναι τοποθετημένη σε μια παγίδα διαβόλου σχεδιασμένη στο πάτωμα καθώς ο Sam προσπαθεί να τον απελευθερώσει από την δαιμονική κατοχή. Ωστόσο, ο Dean θα καταφέρει να διασχίσει την διαβολοπαγίδα και να κυνηγήσει τον αδερφό του.

10×14 The Executioner’s Song

Παρόλο που ο Cain έχει εγκλωβιστεί σε μια παγίδα διαβόλου σε έναν στάβλο στην τελική μονομαχία με τον Dean, διατηρεί ακόμα τις υπερφυσικές δυνάμεις του αλλά και ικανότητές τους όπως την τηλεκίνηση.

12×12 Stuck in the Middle (With you)

Ο Dean επιτίθεται στον Πρίγκιπα της Κολάσεως Ramiel και τον πυροβολεί με σφαίρες, που έχουν χαραγμένη πάνω τους μια παγίδα του διαβόλου αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο Πρίγκιπας παραμένει αλώβητος.

13×08 The Scorpion and the Frog

Και ο Λούθερ Σράικ είχε χρησιμοποιήσει μια παγίδα διαβόλου ζωγραφισμένη κάτω από ένα χαλί για να παγιδέψει έναν δαίμονα, ο οποίος τον είχε επισκεφτεί με σκοπό να τον πείσει να βοηθήσει τον Ασμοδαίο να βρει τον Barthamus.

14×11 Damaged Goods

Ο Νικ σχεδιάζει μια παγίδα διαβόλου για να αιχμαλωτίσει τον δαίμονα Αμπράξας μόλις εκείνος απεγκλωβίστηκε από το κουτί, που τον είχε φυλακίσει η Μαίρη.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗsupernatural wiki
Προηγούμενο άρθροΑναφορές στην ποπ-κουλτούρα | 14×11 Damaged Goods
Επόμενο άρθροΤελική τηλεθέαση – 14×11 – Damaged Goods
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια