Supernatural Πλάσματα: Η Κοσμική Οντότητα/Σκιά (Cosmic Entity/The Shadow)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Ιστορία

Η Κοσμική Οντότητα, επίσης γνωστή και ως “Σκιά”, που διαφεντεύει στο Κενό  (και ταυτίζεται με αυτό), φαινομενικά υπήρχε πριν την ύπαρξη του Θεού και του Σκοταδιού. Κοιμόταν μέχρι που την ξύπνησε ο Castiel.

“Τι θέλω; Θέλω να το βουλώσεις! Θέλω – Χμμ. Έχοντας εσένα ξύπνιο. Είναι σαν ένα κουνούπι να πέταξε μέχρι εδώ. Και είναι παγιδευμένο βουίζοντας συνεχώς … Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Ναι; Και μου αρέσει ο ύπνος. Χρειάζομαι ύπνο”.

Χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με την Οντότητα, η αληθινή μορφή της είναι τόσο τρομακτική που μπορεί στη θέα της να οδηγήσει έναν άγγελο στην παράνοια. Η Οντότητα μπορεί να εμφανιστεί σαν μια μαύρη, παχύρρευστη ανθρωποειδή μορφή πριν πάρει το σχήμα, με το οποίο επιθυμεί να εμφανίζεται. Στην περίπτωση της συνάντησης της με τον Castiel, παίρνει τη μορφή του δοχείου του, του Jimmy Novak. Η Κοσμική Οντότητα επίσης εξουσιάζει το Κενό – οι επιθυμίες της ξεπερνούν ακόμα και αυτές του Θεού – καθιστώντας την το μόνο ον, που είναι σε θέση να αναβιώσει αγγέλους ή δαίμονες, οι οποίοι κοιμούνται στο Κενό.

Καθώς ο Castiel αρχίζει να εξερευνά το Κενό η Κοσμική Οντότητα έχει αφυπνιστεί. Ενώ ο  Castiel την προσπερνά, αυτή η ίδια ξεπροβάλλει από τη μαύρη ανυπαρξία και παίρνει ένα ανθρωποειδές σχήμα καλυμμένο με ένα μαύρο παχύρρευστο υγρό.

Ο Castiel αισθάνεται την παρουσία της και η Κοσμική Οντότητα αποκαλύπτει τον εαυτό της, παίρνοντας τη μορφή του δοχείου του Castiel, του Jimmy Novak, λέγοντας στον Castiel ότι η αληθινή του μορφή θα τον τρέλαινε τόσο που θα τον οδηγούσε να βγάλει με τα ίδια του τα νύχια τα μάτια του. Η Οντότητα πηγαίνει για να εξηγήσει τι είναι και υποκύπτοντας στις επίμονες ερωτήσεις του Castie, του αποκαλύπτει ότι βρίσκεται στο Κενό, σε έναν τόπο όπου όλοι οι άγγελοι και οι δαίμονες πάνε όταν πεθαίνουν. Λέει στον Castiel πως “απολαμβάνουν έναν ατελείωτο ήρεμο ύπνο” μέχρι που ο Castiel ξύπνησε, γεγονός που ξύπνησε και την ίδια την Οντότητα, προκαλώντας την οργή της. Όταν ο Castiel εξηγεί ότι δεν ξέρει γιατί είναι ξύπνιος, η Κοσμική Οντότητα αρχίζει το βασανισμό του, “μπαίνει” στο μυαλό του για να προσπαθήσει να μαζέψει κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί o Castiel έχει ξυπνήσει.

Η Kοσμική Οντότητα λέει στον Castiel ότι θέλει να κοιμηθεί και εφόσον ο Castiel είναι ξύπνιος, θα παραμείνει και εκείνη σε εγρήγορση. Ο άγγελος προτείνει στην Οντότητα να τον στείλει πίσω στη Γη αλλά εκείνη απειλεί αν’αυτού να τον ρίξει βαθύτερα στο Κενό. Όταν ο Castiel της λέει πως αυτό δεν θα το κάνει αλλά το πιθανότερο μπλοφάρει, η Κοσμική Οντότητα αρχίζει να γίνεται σκωπτική με τον Castiel λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει τίποτα γι ‘αυτόν στη Γη και τον αναγκάζει να ξαναζήσει φρικτές αναμνήσεις.

Καθώς ο Castiel γονατίζει στο έδαφος, η Κοσμική Οντότητα αρχίζει να χαϊδεύει το κεφάλι του, λέγοντάς του να σώσει τον εαυτό του, πέφτοντας πάλι στον ύπνο. Ο άγγελος προσπαθεί να σταθεί απέναντι στην Οντότητα, η οποία αρχίζει βίαια να τον κλωτσάει απαιτώντας από αυτόν να κοιμηθεί αμέσως. Προκλητικά, ο Castiel στέκεται στα πόδια του και λέει στην Οντότητα πως θα μείνουν ξύπνιοι έως ότου και οι δύο τρελαθούν. Ζητά από την Οντότητα να τον απελευθερώσει ή θα αναγκαστεί να τον πολεμά για όλη την αιωνιότητα.

Νικημένη, η Κοσμική Οντότητα συναινεί στις απαιτήσεις του Castiel και τον ανασταίνει. Ο Castiel αργότερα ξυπνάει σε ένα χωράφι, απελευθερωμένος από το Κενό.

Όταν ο Jack πεθαίνει, η ψυχή του πάει στον Παράδεισο, και η Σκιά εισβάλλει για να τον διεκδικήσει, θεωρώντας ότι ανήκει στο Κενό. Για να σώσει τον Jack, o Castiel κάνει συμφωνία με τη Σκιά να πάρει ξανά αυτόν πίσω. Για την ημίτρελη οντότητα, όμως, δεν είναι αρκετό αυτό, του λέει ότι θα έρθει να τον πάρει όταν θα νοιώσει ευτυχισμένος, τότε που θα είναι πραγματική τιμωρία το να πάει στο απόλυτο τίποτα.

Στο τελευταίο επεισόδιο της 14ης σεζόν, αφού ο Τζακ σκοτώνεται από τον Chuck, θα βρεθεί στο Κενό, όπου θα συναντήσει την Κοσμική Οντότητα.

Fun fact: Η αληθινή τρομακτική όψη της οντότητας, καθώς και το ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση ύπνου που μοιάζει με θάνατο, θυμίζει τους “Μεγάλους Παλιούς” (Great Old Ones) στα έργα του H.P. Lovecraft, ειδικά τον Azathoth, που κοιμάται έξω από τη Δημιουργία και ονειρεύεται το Σύμπαν. Επίσης, η μαύρη ιξώδης μορφή της οντότητας φέρει ομοιότητα στο νεφελώδες “Magnum Innominandum”.


Δείτε επίσης:

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Elias Winchester
Elias Winchester
6 November 2017 23:44

στενοχωρεθηκα τωρα.η οντοτητα δεν οριζεται πουθενα ως ο πουθενας .😫😫

Joanna
Joanna
7 November 2017 23:25

xaxaxaxa δεν πειράζει, θα το λέμε εμείς έτσι αν είναι!!

CB Punk
CB Punk
22 November 2017 16:04

Σκεπτόμενος ποιος να ναι το αφεντικό, θυμάμαι παλιούς χαρακτήρες που δε ζουν κ αναρωτιέμαι αν γυρίσει κανείς.Ουριήλ,Τζεσσυ το δαιμονοπαίδι,Ραφαήλ,Άνταμ

Latest

More Articles Like This