Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Ιστορία: Ο Κόσμος της Αποκάλυψης

Supernatural Ιστορία: Ο Κόσμος της Αποκάλυψης

Ο Κόσμος της Αποκάλυψης είναι ένα εναλλακτικό σύμπαν, στο οποίο οι δυνάμεις του Ουρανού και της Κόλασης αγωνίζονται σε μια αιώνια μάχη με τους ανθρώπους να βρίσκονται κυριολεκτικά στη μέση. Είναι συνδεδεμένος με τον κανονικό κόσμο μέσω μιας πύλης, την οποία άνοιξε το Νεφελίμ, ο γιος του Εωσφόρου, ο Jack.

Χαρακτηριστικά

Με την Αποκάλυψη που έχει πραγματοποιηθεί, η Γη έχει μετατραπεί σε μια άγονη έρημο γεμάτη με σώματα αγγέλων, δαιμόνων και ανθρώπους. Μεγάλες αγγελικές λεπίδες σαν τεράστια καρφιά -όπως μπορεί να δει κανείς- προεξέχουν από το έδαφος με σώματα καρφωμένα πάνω τους, ενώ κόκκινες αστραπές σκίζουν τους ουρανούς. Ο χρόνος φαίνεται να κινείται με διαφορετικό τρόπο. Αυτό αποδεικνύεται όταν, ενώ ο Castiel έκανε τα πρώτα βήματα μέσα στη ρωγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκει τον εαυτό του στο αποκαλυπτικό τοπίο το βράδυ. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια των διαφόρων πολέμων που έχουν γίνει, ο αριθμός των ανθρώπων φαίνεται να έχει συρρικνωθεί, με τον γυναικείο πληθυσμό να έχει δεχτεί το πιο δραστικό χτύπημα.

Οι δαίμονες φαίνεται να έχουν μια φυσική μορφή στο γήινο πεδίο και δεν αναζητούν πλέον δοχεία, όπως αποδεικνύεται όταν ο Castiel δέχεται επίθεση από έναν δαίμονα πλανευτή με κέρατα. Οι άγγελοι φαίνεται να είναι πολύ πιο δυναμικοί και σκληροί πολεμιστές, όπως ο Bobby Singer αναφέρει στον Sam και στον Dean ότι ο μόνος λόγος που δεν είχε σκοτώσει τον Castiel μόλις τον είδε, ήταν επειδή “δεν φορούσε ένα “κολιέ” από σφαίρες”. Οι άγγελοι εξακολουθούν να εμφανίζονται να αναζητούν δοχεία και είναι έχουν μια πιο μιλιταριστική μορφή.

Χαρακτήρες στην Κόσμο της Αποκάλυψης

“Παγκόσμιος” Bobby Singer: ακόμα ένας κυνηγός στη μετα-αποκαλυπτική ερημιά. Αυτός ο  Bobby Singer έχει, καθώς ο ίδιος παραδέχεται, ένα “πάθος” για το κυνήγι των αγγέλων, για το οποίο χρησιμοποιεί σφαίρες κατασκευασμένες από αγγελική λεπίδα, που δεν χρησιμοποιούνται πια, με το έμπιστο πολυβόλο του, το “Rufus”.

Mary Campbell: σκοτώθηκε πριν δέκα χρόνια από τον Azazel. Ήταν μία κυνηγός που γνώριζε τον Bobby Singer, και φάνηκε ότι έλεγε την ίδια ιστορία για τον άντρα που αγάπησε, τον John Winchester, με αρκετές πινελιές ρομαντισμού.

John Winchester: έχει πεθάνει εδώ και πάνω από 40 χρόνια, πιθανώς επειδή η Mary αρνήθηκε να κάνει τη συμφωνία με τον Azazel να τον αναστήσει το 1973, με αποτέλεσμα ο Sam και ο Dean να μην έχουν γεννηθεί ποτέ.

Μιχαήλ: έχει νικήσει τον Εωσφόρο του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου του και ισχυρίζεται ότι τον έχει κατατροπώσει στο Abilene, στο Τέξας. Ο Μιχαήλ έχει γίνει ένας κατακτητής, φέρνοντας τον θάνατο και την καταστροφή στον πλανήτη και όχι τον Παράδεισο.

 

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Iro

Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Top