Supernatural Ιστορία: Ο Κόσμος της Αποκάλυψης (Apocalypse World) {UPDATED}

0
0

Ο Κόσμος της Αποκάλυψης είναι ένα εναλλακτικό σύμπαν, στο οποίο οι δυνάμεις του Ουρανού και της Κόλασης αγωνίζονται σε μια αιώνια μάχη με τους ανθρώπους να βρίσκονται κυριολεκτικά στη μέση. Είναι συνδεδεμένος με τον κανονικό κόσμο μέσω μιας πύλης, την οποία άνοιξε το Νεφελίμ, ο γιος του Εωσφόρου, ο Jack.

Χαρακτηριστικά

Με την Αποκάλυψη που έχει πραγματοποιηθεί, η Γη έχει μετατραπεί σε μια άγονη έρημο γεμάτη με σώματα αγγέλων, δαιμόνων και ανθρώπους. Μεγάλες αγγελικές λεπίδες σαν τεράστια καρφιά -όπως μπορεί να δει κανείς- προεξέχουν από το έδαφος με σώματα καρφωμένα πάνω τους, ενώ κόκκινες αστραπές σκίζουν τους ουρανούς. Ο χρόνος φαίνεται να κινείται με διαφορετικό τρόπο. Αυτό αποδεικνύεται όταν, ενώ ο Castiel έκανε τα πρώτα βήματα μέσα στη ρωγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκει τον εαυτό του στο αποκαλυπτικό τοπίο το βράδυ. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια των διαφόρων πολέμων που έχουν γίνει, ο αριθμός των ανθρώπων φαίνεται να έχει συρρικνωθεί, με τον γυναικείο πληθυσμό να έχει δεχτεί το πιο δραστικό χτύπημα.

Οι δαίμονες φαίνεται να έχουν μια φυσική μορφή στο γήινο πεδίο και δεν αναζητούν πλέον δοχεία, όπως αποδεικνύεται όταν ο Castiel δέχεται επίθεση από έναν δαίμονα πλανευτή με κέρατα. Οι άγγελοι φαίνεται να είναι πολύ πιο δυναμικοί και σκληροί πολεμιστές, όπως ο Bobby Singer αναφέρει στον Sam και στον Dean ότι ο μόνος λόγος που δεν είχε σκοτώσει τον Castiel μόλις τον είδε, ήταν επειδή “δεν φορούσε ένα “κολιέ” από σφαίρες”. Οι άγγελοι εξακολουθούν να εμφανίζονται να αναζητούν δοχεία και είναι έχουν μια πιο μιλιταριστική μορφή.

Μια εναλλακτική μέθοδος για να ανοίξει ένα ρήγμα ανακαλύφθηκε από τον Kevin Tran του Αποκαλυπτικού κόσμου, ο οποίος κατάφερε να επινοήσει ένα ξόρκι (εκ των οποίων το βασικό συστατικό είναι η χάρη του αρχαγγέλου) μελετώντας την αγγελική πλάκα του εναλλακτικού αυτού σύμπαντος.

Χαρακτήρες στην Κόσμο της Αποκάλυψης

“Παγκόσμιος” Bobby Singer: ακόμα ένας κυνηγός στη μετα-αποκαλυπτική ερημιά. Αυτός ο  Bobby Singer έχει, καθώς ο ίδιος παραδέχεται, ένα “πάθος” για το κυνήγι των αγγέλων, για το οποίο χρησιμοποιεί σφαίρες κατασκευασμένες από αγγελική λεπίδα, που δεν χρησιμοποιούνται πια, με το έμπιστο πολυβόλο του, το “Rufus”.

Mary Campbell: σκοτώθηκε πριν δέκα χρόνια από τον Azazel. Ήταν μία κυνηγός που γνώριζε τον Bobby Singer, και φάνηκε ότι έλεγε την ίδια ιστορία για τον άντρα που αγάπησε, τον John Winchester, με αρκετές πινελιές ρομαντισμού.

John Winchester: έχει πεθάνει εδώ και πάνω από 40 χρόνια, πιθανώς επειδή η Mary αρνήθηκε να κάνει τη συμφωνία με τον Azazel να τον αναστήσει το 1973, με αποτέλεσμα ο Sam και ο Dean να μην έχουν γεννηθεί ποτέ.

Μιχαήλ: έχει νικήσει τον Εωσφόρο του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου του και ισχυρίζεται ότι τον έχει κατατροπώσει στο Abilene, στο Τέξας. Ο Μιχαήλ έχει γίνει ένας κατακτητής, φέρνοντας τον θάνατο και την καταστροφή στον πλανήτη και όχι τον Παράδεισο.

Azazel: αφού ο Azazel σκοτώθηκε από τον John, η Mary αρνήθηκε να κάνει συμφωνία για να τον φέρει πίσω. Ο Bobby θα πήγαινε να πει στον Sam και στον Dean  ότι ο Azazel  σκότωσε την Mary δέκα χρόνια πριν, πράγμα που σημαίνει ότι ο Azazel είναι ακόμη ζωντανός στον Αποκαλυπτικό κόσμο.

Kevin Tran: ένας προφήτης του Κυρίου, όπως ο συνονόματός του. Ωστόσο, εφόσον δεν υπάρχει Θεός για να υπηρετήσει, ο Kevin πιστεύει ότι πρέπει να υπηρετεί την νέα θεότητα του κόσμου, τον Μιχαήλ. Μοιάζει πολύ με τον νεκρό Kevin και περνά τις μέρες του μεταφράζοντας τις διάφορες πλάκες για να βοηθήσει στα στρατηγικά σχέδια πολέμου του Μιχαήλ.

Στο επεισόδιο 13×07 War Of The Worlds μέσα σε ένα ερειπωμένο εκκλησάκι, ο Μιχαήλ βασανίζει τον Εωσφόρο. Πιέζοντας τον κροταφικό λοβό του Εωσφόρου, ο Μιχαήλ τον αναγκάζει να σκεφτεί σχετικά με τη φύση του Θεού, το σύμπαν και τον άνθρωπο, επιτρέποντας έτσι στον Μιχαήλ του Αποκαλυπτικού κόσμου να πάρει μια ιδέα για το άλλο παράλληλο σύμπαν. Ο Μιχαήλ φέρνει τον Kevin Tran στην εκκλησία, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έχει επινοήσει έναν τρόπο για να ανοίξει ένα νέο ρήγμα χρησιμοποιώντας τη χάρη ενός αρχαγγέλου. Αρνούμενος να δώσει τη χάρη του ο Μιχαήλ, παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της χάριτος του Εωσφόρου. Ο Kevin εκτελεί τα μάγια, τα οποία προκαλούν τη δημιουργία ενός νέου ρήγματος  στο χώρο και στο χρόνο. Ωστόσο, ο Εωσφόρος μπόρεσε να απελευθερωθεί και να πηδήξει μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα το ρήγμα να κλείσει πίσω του αφήνοντας τον Μιχαήλ να σχεδιάσει μια νέα μέθοδο για τη δημιουργία μιας πύλης στο παράλληλο σύμπαν.

Στο επεισόδιο 13×09 The Bad Place καθώς πολιορκούνται από τους αγγέλους, η Kaia Nieves και ο Jack επιχειρούν να εισέλθουν στον Κόσμο της Αποκάλυψης και να ανοίξουν μια πύλη χρησιμοποιώντας την ικανότητά της στην ονειροβασία. Η Kaia μπόρεσε αρχικά να έχει πρόσβαση στο “Κακό μέρος” αλλά με τη βοήθεια του Jack κατάφερε να επιστρέψει στα πολλά  εναλλακτικά σύμπαντα, όπου ήταν σε θέση να εντοπίσει τον Αποκαλυπτικό Κόσμο. Ενώ ο Jack εντοπίζει την Mary, η Kaia αρχίζει να χάνει τη “σύνδεση” της με την συγκεκριμένη εναλλακτική πραγματικότητα και αρχίζει να μπαινοβγαίνει στο “Κακό Μέρος”. Οι συνδυασμένες δυνάμεις του Jack και της Kaia παράγουν ένα ισχυρό κύμα ενέργειας που μέσα από μια δυνατή έκρηξη σκοτώνει τους αγγέλους, ενώ μεταφέρει τον Sam και τον Dean στο “Κακό Μέρος”. Ο Jack μεταφέρεται τελικά στον Αποκαλυπτικό Κόσμο, όπου ανακτά τις αισθήσεις του ενώ βρίσκεται πεσμένος μπροστά στα πόδια της Mary.