Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Trivia | Εκτοξευτήρας χειροβομβίδων

Supernatural Trivia | Εκτοξευτήρας χειροβομβίδων

Τον εκτοξευτήρα χειροβομβίδων βλέπουμε για πρώτη φορά στο πιλοτικό επεισόδιο, ανάμεσα στα υπόλοιπα όπλα στο πορτ-μπαγκάζ της Impala. Από τότε, τον είδαμε συχνά-πυκνά, φευγαλέα, σε κάμποσα επεισόδια ανά τις σεζόν, χωρίς ποτέ όμως να τον χρησιμοποιούν οι Winchesters – μέχρι το φινάλε της 12ης σεζόν. Αυτό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τους φανς, κι έχει γίνει ένα ‘επαναλαμβανόμενο αστείο‘ στο fandom, αφού υπήρχαν αρκετές περιστάσεις που θα μπορούσε να έχει φανεί χρήσιμος.

Στο 12×05 The One You’ve Been Waiting For είναι η πρώτη φορά που ο εκτοξευτήρας πάει να χρησιμοποιηθεί. Ο Dean τον παίρνει από το πορτ-μπαγκάζ κι όλο ενθουσιασμό σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει, όμως ο Sam δεν τον αφήνει, γιατί δεν είναι ένα όπλο διακριτικό και στην συγκεκριμένη φάση χρειαζόταν το στοιχείο του αιφνιδιασμού. (Φυσικά, μετά τους πιάνουν έτσι κι αλλιώς, και αποδεικνύεται ότι ο εκτοξευτήρας θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμος…)

Η πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς που βλέπουμε εκτοξευτήρα χειροβομβίδων σε δράση, είναι στο 12×08 LOTUS, όταν ο Arthur Ketch πυροβολεί με έναν ενάντια στους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.

Στο 12×11 Regarding Dean, ενώ ο Dean έχει χάσει τη μνήμη του, ανοίγει το πορτ-μπαγκάζ, όπου ο Sam του έχει αφήσει σημειώματα για το κάθε όπλο και πάνω στον εκτοξευτήρα έχει ένα μεγάλο «ΟΧΙ!».

Όταν ο Ketch παγιδεύει τους Winchesters μέσα στο Καταφύγιο, ο Dean με περίσσεια χαρά χρησιμοποιεί -επιτέλους!- τον εκτοξευτήρα του για να ανοίξει τρύπα στον τοίχο και να μπορέσουν να ξεφύγουν (12×22 Who We Are).

Σημείωση: Στον πιλότο, ο εκτοξευτήρας χειροβομβίδων είναι μοντέλο CAW 40mm Grenade Launcher Airsoft, ενώ στα επόμενα επεισόδια είναι ένας αυθεντικός DefTech 37mm.

ΥΓ Το παρόν άρθρο ενδέχεται να εμπλουτιστεί στο μέλλον αν ξαναδούμε τον εκτοξευτήρα χειροβομβίδων στη σειρά.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Top