12×03 The Foundry | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 3ο επεισόδιο της 12ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο The Foundry, το οποίου το σενάριο γράφτηκε από τον Robert Berens, σε σκηνοθεσία Robert Singer.

12x03-the-foundry-samantha-smith-as-mary-winchester-jared-padalecki-as-sam-and-jensen-ackles-as-dean-room

Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο στην ιστορία του Supernatural του οποίου ο τίτλος δεν ξέρουμε σε τι αναφέρεται. Ο σεναριογράφος Robert Berens αρνήθηκε να αποκαλύψει τη σημασία, λέγοντας απλά ότι είναι κάτι “προσωπικό“.


12x02-mamma-mia-emma-johnson-as-jennifer-and-rick-springfield-as-vince-vincente

Πριν ο Lucifer κυριεύσει τον Vince Vincente στο 12×02 Mamma Mia, πήρε τη μορφή την νεκρής κοπέλας του και του υποσχέθηκε πως, αν του πει το ‘ναι’, θα είναι μαζί. Στο teaser του 12×03 The Foundry, προστέθηκε μια επιπλέον ατάκα, όπου του λέει ότι θα τον βοηθησει να γιατρέψουν την αδερφή του, τη Wendy. Αυτό δεν είχε αναφερθεί στο προηγούμενο επεισόδιο.


Καθώς ο Dean φεύγει από το μίνι-μάρκετ θαυμάζει μια μοτοσικλέτα, μια βρετανική Triumph Bonneville, οι οποία ανήκει στον Mr. Ketch, τον μυστηριώδη Άνδρα των Γραμμάτων που έχει σταλθεί (από το προηγούμενο επεισόδιο) στην Αμερική για να βάλει -δια της βίας- τάξη στους κυνηγούς. Η ατάκα ήταν αυτοσχεδιασμός του Jensen Ackles.


12x03-the-foundry-samantha-smith-as-mary-winchester-jared-padalecki-as-sam-and-jensen-ackles-as-dean-impala

Με τρεις Winchesters πια στο δρόμο, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Στο αυτοκίνητο, η Mary κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ ο Sam στο πίσω κάθισμα. Το ίδιο είχε συμβεί με τον πατέρα τους στην 1η σεζόν. Κι αυτόν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ‘εξορίζοντας’ το ένα από τα αδέρφια στο πίσω κάθισμα.

Επίσης, στο ξενοδοχείο, όπου οι 3 τους μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, υπάρχει ένα ραντζάκι – αλλά δεν είναι σίγουρο ποιός κοιμήθηκε εκεί.


12x03-the-foundry-jensen-ackles-as-dean-and-jared-padalecki-as-sam-grave-graveyard

Η σκηνή του νεκροταφείου, όπου οι Winchesters καίνε τα οστά του μικρού Lucas, γυρίστηκε στο Queen’s Park στο New Westminster. Αναμεσα στους τάφους βλέπουμε και αυτόν της Winifred N. Optican, τον οποίον είχαμε ξαναδεί στο νεκροταφείο του Greenville όπου βρίσκεται ο τάφος της Mary (βλ. 2×04 Children Shouldn’t Play with Dead Things). Ναι, η ανακύκλωση των props είναι ένα αναγκαίο κακό, όμως μπορεί και να χρησιμοποιηθεί κι ως κλείσιμο του ματιού από την πλευρά των παραγωγών. 😉 


Και μια και μιλάμε για ανακύκλωση props, το βαλσαμωμένο κεφάλι ελαφιού, ένα από τα διασημότερα αντικείμενα του σκηνικού του Supernatural, επιστρέφει σε αυτό το επεισόδιο, μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Το βλέπουμε στον τοίχο του εξοχικού του Vince Vincente. Δείτε εδώ σε ποιά άλλα επεισόδια το έχουμε δει.


12x03-the-foundry-mary-moriarty-ghost-possession

Όταν το φάντασμα του Moriarty κυριεύει τη Mary, αυτή ρίχνει τον Sam στο έδαφος και αρπάζει τον Dean από τον λαιμό. Ο Dean τότε της λέει “Πρέπει να το πολεμήσεις!” Αυτή η σκηνή καθρεφτίζει μια σκηνή του 1×22 Devil’s Trap, όπου ο Dean λέει κάτι παρόμοιο στον John, όταν αυτός είναι κυριευμένος από τον Κιτρινομάτη. 


H Gwenda Lorenzetti, που έπαιξε την Cheryl Kellinger, είχε παίξει την Susan Bishop στο 5×11 Sam, Interrupted.

ΠΗΓΗ


Δείτε επίσης:

Η κριτική μας για το επεισόδιο – εδώ

Όλες οι αναφορές στην ποπ-κουλτούρα – εδώ

Η μουσική του επεισοδίου – εδώ

Οι ατάκες – εδώ

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα