13×02 The Rising Son | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo 2ο επεισόδιο της 13ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο The Rising Son, τo οποίo υπογράφουν οι Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming στο σενάριο, και ο Thomas Wright στη σκηνοθεσία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το Swan Song όπου βλέπουμε δυο Αρχαγγέλους στο ίδιο επεισόδιο (χωρίς να μετράμε τα flashbacks). Και πάλι, έχουμε τον Εωσφόρο και τον Μιχαήλ – ή έστω την εναλλακτική εκδοχή του…

Επίσης, αυτή είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε την εναλλακτική εκδοχή κάποιου Αρχαγγέλου. Στο επεισόδιο The End της 5ης σεζόν είχαμε δει μια εναλλακτική εκδοχή του Εωσφόρου.


Αποκαλύπτεται ότι ο Εωσφόρος του Κόσμου της Αποκάλυψης είναι νεκρός, αφού τον σκότωσε στη μάχη ο εκεί Αρχάγγελος Μιχαήλ.


Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Εωσφόρος (ερμηνευμένος από τον Mark Pellegrino) εμφανίζεται σε παραπάνω από 2 συνεχόμενα επεισόδια. 


Ο τρόπος με τον οποίο ο Εωσφόρος σκότωσε τον κυνηγό που επιτέθηκε στη Mary θύμισε τον τρόπο που σκότωσε τον θεό Baldur στο Hammer of the Gods της 5ης σεζόν.


Σε αυτό το επεισόδιο, ο Jack γίνεται ο πέμπτος χαρακτήρας που βλέπουμε στη σειρά να ‘χτυπάει’ ένα αντι-δαιμονικό τατουάζ. Οι υπόλοιποι 4 χαρακτήρες που είχαν το συγκεκριμένο τατού ήταν οι Sam και Dean Winchester, και οι Kevin και Linda Tran. Όμως, επειδή ο Jack είναι Νεφελίμ και αυτοθεραπεύεται, το τατουάζ του εξαφανίστηκε. 

Ο Castiel είχε αφαιρέσει το τατουάζ του Sam για να μπορέσει ο Crowley να τον κυριεύσει και να εκδιώξει τον Gadreel από μέσα του (9×10). Σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε τον Sam να ξαναέχει το τατουάζ, άρα κάποια στιγμή το ξανάκανε χωρίς να το δούμε σε κάποιο επεισόδιο.


Το όνομα του μπαρ που πάει ο Dean για ένα ποτό είναι Black Spur Bar, και είχε χρησιμοποιηθεί ξανά στην πρεμιέρα της 10ης σεζόν. Εκείνο το μπαρ βρισκόταν στη Beulah της Βόρειας Ντακότα, ενώ αυτό εδώ είναι στο Fall River της Μασαχουσέτης. 


Είδαμε τον Dean να πετάει μια αγγελική λεπίδα (για να χτυπήσει έναν δαίμονα) με τον ίδιο τρόπο που την είχε πετάξει ο Castiel στο The Third Man.


Η επίσημη περίληψη του CW για το επεισόδιο είχε ένα γραμματικό λάθος αφού σε κάποιο σημείο έγραφε: “he sets his sights set on Jack”, με το “set” να είναι πλεονασμός. Αυτό δεν ήταν το μοναδικό λάθος στις περιλήψεις φέτος. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]


Βλέπουμε τον Jack ξεκάθαρα να κρατά μια Βίβλο και να την διαβάζει. Η μητέρα του η Kelly, όμως, όσο ήταν έγκυος σε αυτόν, είχε βάλει φωτιά σε μια Βίβλο με το που την ακούμπησε (12×09). Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί δεν συνέβη το ίδιο και τώρα. Η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι και τα δυο επεισόδια γράφτηκαν από τους Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming, οι οποίοι δεν είναι ότι φημίζονται κιόλας για το σεβασμό τους στο continuity της σειράς. Θα μπορούσε όμως να συμβαίνει και κάτι άλλο; Για να ακούσω τις δικές σας θεωρίες στα σχόλια παρακάτω…


Sam: You okay?
Donatello: Pretty much. No soul of course, thanks to Amara. It’s kinda like losing your appendix. You never really noticed it when you had it. But now when I come to a moral crossroad, I ask myself, ‘what would Mr. Rogers do?’ And as soon as I nail that, I’m usually good.

Ο Προφήτης Donatello έχασε την ψυχή του στο προτελευταίο επεισόδιο της 11ης σεζόν (του την ρούφηξε η Amara) και είχε να εμφανιστεί στη σειρά από τότε. Όπως έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, είναι εφικτό για έναν άνθρωπο να λειτουργήσει χωρίς ψυχή, αλλά η αντίδραση του καθενός στην απώλειά της διαφέρει. Ο Sam Winchester έχασε την συναισθηματική του νοημοσύνη και λειτουργούσε μόνο με το ένστικτο (6η σεζόν). Οι άνθρωποι που έχασαν τις ψυχές τους στην 11η σεζόν είχαν επίσης διαφορετικές μεταξύ τους αντιδράσεις, κάποιοι έγιναν βίαιοι,  και ενώ κάποιοι άλλοι οδηγήθηκαν μέχρι την αυτοκτονία. Το κοινό στοιχείο όλων είναι ότι χάνουν κάθε έννοια συνείδησης και ηθικής. Μπορούν να ξεχωρίσουν το Καλό και το Κακό, αλλά δεν τους επηρεάζει ούτε το ένα ούτε το άλλο. 


Η ιστορία των Shedim που βρίσκονται παγιδευμένοι στην Κόλαση φέρει πολλές ομοιότητες με αυτή των Λεβιάθαν που παγιδεύτηκαν στο Καθαρτήριο από τον Θεό για την προστασία της Γης και όσων βρίσκονται σε αυτή. Δεν είναι γνωστό βέβαια ακόμη ποιος δημιούργησε τους Shedim ή γιατί ο Ασμοδαίος θέλει τόσο πολύ να τους ελευθερώσει.


Η ατάκα του Ασμοδαίου όπου λέει στον Dean ότι η “μητέρα” του δεν θα τον υπερασπιζόταν ποτέ, θα μπορούσε να θεωρηθεί αναφορά στην Λίλιθ η οποία ήταν ο πρώτος δαίμονας που δημιούργησε ο Εωσφόρος.


Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 9×11 First Born, που χρησιμοποιείται το Ημερολόγιο του John ως βοήθημα σε κάποια υπόθεση. Πριν από το First Born, οι Winchesters συμβουλεύονταν το ημερολόγιο τουλάχιστον μια φορά σε κάθε σεζόν. Από το First Born και ύστερα, είχε εμφανιστεί μόνο ανάμεσα στα υπόλοιπα υπάρχοντα της Mary κατά τη διάρκεια της 12ης σεζόν.


Τρεις ηθοποιοί του επεισοδίου έχουν εμφανιστεί στη σειρά και παλιότερα σε διαφορετικούς ρόλους:

  • Ο Eric Breker, που παίζει τον κυνηγό που επιτίθεται στη Mary, είχε παίξει έναν αστυνόμο στο 3×14 Long-Distance Call.
  • O Mark Sweatman, που παίζει τον (καημένο) τατουατζή, είχε παίξει τον αδερφό τη Lizzie στο 4×11 Family Remains.
  • H Aubrey Amson, που παίζει την σερβιτόρα τη μορφή της οποίας πήρε ο Ασμοδαίος, είχε παίξει την Hannah Thompson στο 5×15 Dead Men Don’t Wear Plaid.

File:The Rising Sun BTS 05.jpg

Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες πίσω από τις κάμερες του επεισοδίου, ανατρέξτε εδώ.


Δείτε επίσης:

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

2 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Amalia
22 October 2017 20:41

Εντάξει, κακα τα ψέματα σκηνοθετικό λάθος ειναι το ότι δεν πήρε φωτιά η Βίβλος, αλλα λεμε τώρα αν δεν είναι τι θα μπορούσε να σημαίνει; Ότι ο Τζακ ελεγχει με καποιον τροπο τις δυναμεις του περισσοτερο από όσο θελει να νομιζουμε; Ή ότι σε εκείνο το σημείο τότε ως εμβρυο κυριαρχούσε το DNA του Διαβόλου ενώ τωρα εξισορροπηθηκε με το ανθρώπινο; Βεβαια, εξαρχης δεν βγάζει νόημα το να καιγεται ο Εωσφορος ή ο γιος του απο τους σταυρους και την Αγια Γραφή, αφου είναι άγγελοι κι όχι δαίμονες, ενώ εχουμε δει δαιμονες να μην παθαίνουν τιποτα. Αρα ξαναγυρνάμε πίσω στο σκηνοθετικό λάθος… :/

Katerina Dep
Katerina Dep
25 October 2017 01:34
Reply to  Amalia

αν λάβουμε υπόψη ότι ο Τζακ,ως Νεφελίμ, είναι δισυπόστατο ον, έχει δηλαδή και το αγγελικό και το ανθρώπινο στοιχείο,γιατί να αποτελεί σκηνοθετικό λάθος? Και θα συμφωνήσω με αυτό που αναφέρεις ότι ελέγχει τις δυνάμεις του περισσότερο από όσο θέλει να νομίζουμε. Όπως και να χει έχουμε να δούμε πολλά σε ότι αφορά την εξελιξή του, τα χειρότερα είναι στο δρόμο.

Latest

More Articles Like This