Αφιέρωμα: Υπερφυσική…ακροστιχίδα

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

0
749

Τι κι αν πέρασαν 13 κύκλοι, το Supernatural έχει ήδη δώσει το στίγμα του στο πλατό των τηλεοπτικών σειρών φαντασίας αλλά και στις καρδιές των fans, που το ακολουθούν χωρίς δεύτερες σκέψεις. Γιαυτό και χρειάζεται να κάνουμε κάπου κάπου και καμιά…επανάληψη. Η συγκεκριμένη ακροστιχίδα έχει αυτό το σκοπό. Ελπίζω να το απολαύσετε…

S : “Safe House” – Μια «φωλιά» ψυχοφάγων, αθάνατων πλασμάτων που τρέφονται με τις ανθρώπινες ψυχές, ένα ταξίδι έξω από τα σύνορα του χώρου και του χρόνου, στο παρόν και στο παρελθόν. Κάπου εκεί, στο “σπίτι”  των ψυχοφάγων ο Dean από το παρόν συναντά τον Bobby από το παρελθόν, ενώ ο Sam και ο Rufus παλεύουν να σχεδιάσουν την σφραγίδα που θα απελευθερώσει τους δύο κυνηγούς. Σκοτεινό επεισόδιο, αρκετά creepy με δόσεις μελαγχολικής νοσταλγίας για αγαπημένα πρόσωπα και άνθρωποι μπλεγμένοι στα δίχτυα ψευδαισθήσεων.

U : “Unforgiven” – Ο Dean έρχεται αντιμέτωπος με την Αράχνη, θεότητα σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, τέρας σύμφωνα με το Supernatural, όπως και ο Sam, που αυτό το κυνήγι θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με το γκρίζο παρελθόν του όταν κυκλοφορούσε σαν μια άψυχη μαριονέτα ως συνεργάτης του παππού του Samuel.

P : “Party On Garth” – Αν είστε λάτρεις του The Ring μάλλον θα σας άρεσε το επεισόδιο αφού το τέρας που κυνηγούν οι Winchesters είναι το Σότζο, ιαπωνικής καταγωγής με ιδιαίτερη λατρεία για το…αλκοόλ δεν απέχει πολύ από το τρομαχτικό κορίτσι με το χλωμό πρόσωπο και τα ριγμένα μαύρα μαλλιά. Ο Garth δίνει πρόθυμα το χέρι βοηθείας του στα αδέρφια, που δυσκολεύονται να συνηθίσουν τον ιδιότυπο χαρακτήρα του αν και στο τέλος τα αγκαλιάσματα δεν θα λείψουν!

E : “Exile On Main Street” – Και ήρθε η ώρα για τον Dean να γνωρίσει και το σόι της μητέρας του, την οικογένεια Campbell και το ορμητήριό τους. Ένα ζιν (τζίνι) δηλητηριάζει  τους πρωταγωνιστές εγκλωβίζοντάς τους σε παραισθήσεις και το …πάρτυ ξεκινά. Η Brigitta, το ζιν, θα καταλήξει στις φυλακές του Crowley ενώ οι Winchesters θα ξεφύγουν από τον Βασιλιά της Κόλασης χωρίς απώλειες.

R : “Red Meat” – Λυκάνθρωποι και πάλι εν δράσει. Οι Winchesters προσπαθούν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι, θύμα των νυχτερινών τεράτων. Η κατάληξη; O Sam λίγο πριν χτυπήσει την πόρτα του θανάτου και ο Dean όχι μόνο να την χτυπάει αλλά να την περνάει και για λίγο. Η Billy έτοιμη να τον οδηγήσει μακριά από τον μάταιο τούτο κόσμο αλλά τελευταία στιγμή αλλάζει γνώμη. Είναι εξάλλου πολύ νωρίς ακόμη για τους Winchesters.

N : “No exit” – Roadhouse saloon: μια υπερπροστατευτική μάνα – κυνηγός, η Ellen Harvelle σε έντονη διαμάχη με την κόρη της Jo, επίδοξη κυνηγό και ο Sam και ο Dean βρίσκονται άθελά τους ανάμεσα στα πυρά. Ένα φάντασμα θα αναγκάσει τα αδέρφια να συνεργαστούν χωρίς τη θέλησή τους με την Jo αντιμετωπίζοντας το μένος της Ellen. Ευτυχώς για εκείνους, τέλος καλό, όλα καλά.

A : “American Nightmare” – Συνήθως τα επεισόδια με αναφορές στην θρησκεία προκαλούν μια μικρή ανατριχίλα, κάτι που μας προκάλεσε και η παρουσία της Magda, μιας κοπέλας με ιδιαίτερες ψυχοκινητικές ικανότητες. Οι Winchesters ανακαλύπτουν πως είχε πέσει θύμα της μητέρας της, η οποία είχε υιοθετήσει μια διαστροφική αντίληψη για τη θρησκεία σε συνδυασμό με την μάλλον διαταραγμένη ψυχική υγεία της. Δυστυχώς, η Magda θα καταλήξει θύμα του απόλυτου επαγγελματισμού του ψυχρού δολοφόνου Mr. Ketch.

T : “There’s No Place Like Home” – Μια από τις εναλλακτικές πραγματικότητες που αναφέρθηκε η σειρά, η χώρα του Οζ εμφανίζεται και πάλι στο συγκριμένο επεισόδιο για να αποκαλύψει ότι ο μάγος του Οζ δεν είναι κανείς άλλος παρά ο “κακός” εαυτός του Clive Dillon. Συναρπαστική μάχη επικράτησης ανάμεσα στον “κακό” και “καλό” εαυτό της Charlie, που ομολογουμένως ο καθένας είχε τη δική του γοητεία. Φυσικά, όπως πάντα, επικρατεί το καλό…

U : “(The) Usual Suspects” – Μια αστυνομική φαινομενικά υπόθεση, μια ντετέκτιβ, η Diana και ένα εκδικητικό πνεύμα μπλέκονται και οδηγούν στα σίδερα της φυλακής τους αδερφούς Winchesters. Γρήγορα η αληθινή ταυτότητά τους αποκαλύπτεται, η αξία του έργου τους φανερώνεται και η διστακτική αρχικά ντετέκτιβ τους απελευθερώνει με την ελπίδα ότι δεν θα σταματήσουν να είναι κυνηγοί τεράτων, φύλακες ανθρώπων.

R : “Road Trip” – Θλίψη και πόνος για τον πρόωρο χαμό του Kevin, αγωνία και ανησυχία για τον Gadreel, που αρνείται να “παραδώσει” το σώμα του Sam. Και να που επιλέγονται για μια ακόμη φορά ανίερες συμμαχίες: ο Dean με τον Castiel αναγκάζονται να δεχτούν τη βοήθεια του Crowley για να εκδιώξει ο Sam τον άγγελο από μέσα του, όχι φυσικά χωρίς ανταλλάγματα. Ο Βασιλιάς της Κόλασης εξάλλου δεν συνήθιζε να βοηθάει τότε χωρίς να προσβλέπει στο συμφέρον του. Μετά άλλαξε λίγο…

A : “All In The Family” – Ένας προφήτης έφυγε, ένας προφήτης γεννήθηκε: ο Donatello, που δυστυχώς πολύ γρήγορα θα γίνει και άψυχος προφήτης αφού η ψυχή του απορροφήθηκε από την Amara. Η αδερφή του Chuck βασανίζει τον Εωσφόρο προκαλώντας τον αδερφό της. Ο Αρχάγγελος ωστόσο θα ξεφύγει από το Σκοτάδι με τη σύμπραξη των Winchester, του Metatron και του Donatello. Πλούσιο επεισόδιο με δράση και συναισθηματικές κορυφώσεις.

L : “Lily Sunder Has Some Regrets” – Μια υπόθεση καθαρά μεταξύ αγγέλων. Η Lily, μια πονεμένη μάνα, μια πρώην σύζυγος αγγέλου εκδικείται χρησιμοποιώντας ενωχιανή μαγεία, χάνοντας την ψυχή της σταδιακά. Δεν την αντιπαθήσαμε , όπως, καθώς αποκαλύπτεται ο άγγελος Ishim, που κυνηγά, είχε παρουσιάσει στον Castiel και σε άλλους αγγέλους μια στρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια