Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Supernatural Ιστορία: Εναλλακτική πραγματικότητα

Supernatural Ιστορία: Εναλλακτική πραγματικότητα

Ένα εναλλακτικό σύμπαν ή εναλλακτική πραγματικότητα συμβαίνει όταν η εδραιωμένη πραγματικότητα αλλάζει. Οι πρωταγωνιστές μπορεί να ταξιδέψουν σε ένα διαφορετικό σύμπαν που φέρει ομοιότητες με το δικό τους, μπορεί να βρεθούν σε μια πραγματικότητα κατασκευασμένη από ένα ισχυρό όν, ή προκαλούμενη από κάποιο παραισθησιογόνο ναρκωτικό, ή μπορεί η ίδια τους η πραγματικότητα να έχει αλλάξει λόγω αλλαγών στο χωροχρόνο.

Επεισόδια

supernatural - what is and what should never be - sam & jess2×20 What Is and What Should Never Be

Ένα djinn δηλητηριάζει τον Dean και τον παγιδεύει σε μια ονειρική κατάσταση, ενόσω τρέφεται με το αίμα του. Το djinn έχει τη δύναμη να πραγματοποιεί τις ‘ευχές’ των θυμάτων του και να δημιουργεί μια ψευδαίσθηση μέσα στην οποία τους παγιδεύει (wish-verse). Η εναλλακτική πραγματικότητα που ζει ο Dean δημιουργείται από την ενδόμυχη επιθυμία του η μητέρα του να μην είχε πεθάνει ποτέ. Ως αποτέλεσμα, η Mary Winchester είναι ζωντανή στο παρόν, ο Sam είναι ακόμα στο πανεπιστήμιο και αρραβωνιασμένος με τη Jess, ο Dean δουλεύει ως μηχανικός και τα έχει με μια ομορφούλα νοσοκόμα.Όμως, ο John Winchester είναι ακόμα νεκρός, τα αδέρφια δεν έχουν καλές σχέσεις και όλοι οι αθώοι που έσωσαν ποτέ οι Winchesters ως κυνηγοί είναι νεκροί…

Το πρώτο εναλλακτικό σύμπαν που μας προτείνει η σειρά είναι το ίδιο σκοτεινό με την πραγματικότητα…


lisa_dream3×10 Dream a Little Dream of Me

Ο Jeremy Frost παγιδεύει ανθρώπους στα ίδια τους τα όνειρα ανακατεύοντας το DNA τους με Αφρικανικό Ονειροβότανο και ξεγελώντας τους να το πιούν. Ό,τι συμβαίνει στα όνειρά τους επηρεάζει την πραγματικότητα – αν κάποιος πεθάνει στον ονειρόκοσμο πεθαίνει και στην πραγματικότητα. Θύμα του Jeremy πέφτει ο Bobby, και οι Winchesters πίνουν ονειροβότανο για να πάνε να τον βοηθήσουν. Ο Bobby σώζεται, όμως ο Jeremy στοχεύει τον Dean μετά, οπότε οι Winchesters ξαναναλαμβάνουν δράση! Στον ονειροκόσμο, ενώ ο Sam παλεύει με τον Jeremy, ο Dean αντιμετωπίζει τον εφιάλτη του: την προοπτική να γίνει δαίμονας όταν τελειώσει ο χρόνος της δαιμονικής συμφωνίας που έκανε (αχ, που να’ξερες καημένε τι σε περιμένει στο μέλλον…)


mystery spot dean dead3×11 Mystery Spot

Ο Παγαπόντης δημιουργεί μια επαναλαμβανόμενη μέρα κατά την οποία ο Dean πεθαίνει με κάθε δυνατό τρόπο ό,τι και να κάνει ο Sam. Όταν ο Sam ανακαλύπτει τον Παγαπόντη αυτός σταματά την επαναλαμβανόμενη μέρα, μα ο Dean ξαναπεθαίνει, οριστικά αυτή τη φορά. Ο Sam περνά τους επόμενους 6 μήνες καταδιώκοντας τον Παγαπόντη. Όταν τον βρίσκει, τον παρακαλάει να φέρει τον Dean πίσω. Ο Παγαπόντης λέει ότι προσπαθούσε να του μάθει ένα μάθημα: ότι ο Dean είναι η αχίλλειος πτέρνα του και ότι οι εχθροί του θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον του αυτό. Παρόλα αυτά, ο Παγαπόντης επαναφέρει την αρχική πραγματικότητα. O Dean δεν θυμάται τον τελευταίο του θάνατο, μα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Sam θυμάται τους τελευταίους 6 μήνες που πέρασε ψάχνοντας τον Παγαπόντη.


Supernatural-4x17-its-a-terrible-life-alternate-universe-winchesters4×17 It’s a Terrible Life

Ο Ζαχαρίας δημιουργεί μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου οι Winchesters ονομάζονται Dean Smith και Sam Wesson, είναι δυο άνδρες άγνωστοι μεταξύ τους (δεν είναι αδέρφια), και εργάζονται για την εταιρία Sandover Bridge & Iron Inc. Οι δυο τους συνεργάζονται για να κυνηγήσουν το φάντασμα του ιδρυτή που σκοτώνει τους τεμπέληδες υπαλλήλους της εταιρίας. Ο Ζαχαρίας δημιούργησε αυτήν την πραγματικότητα όταν είδε ότι ο Dean είχε σκοπό να αποσυρθεί την ενεργό δράση, για να του δείξει ότι πάντα το κυνήγι θα είναι αυτό που επιζητά ακόμα και υποσυνείδητα.croatoan the end5×04 The End

Ο Ζαχαρίας δημιουργεί άλλο ένα εναλλακτικό σύμπαν, μελλοντικό αυτή τη φορά, όπου ο Sam και ο Dean δεν κυνηγούν μαζί εδώ και 5 χρόνια. Είναι 2014 και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι είτε νεκρό είναι σε μια ζόμπι κατάσταση εξαιτίας του ιού Κροατόαν. Ο Dean συναντά τον μελλοντικό εαυτό του που έχει εξελιχθει σε έναν  αμφιλεγόμενο αρχηγό μιας καταδικασμένης να αποτύχει ομάδας που προσπαθεί ακόμα να σταματήσει την Αποκάλυψη. Η μόνη εμμονή του μελλοντικού Dean είναι να φτάσει στο Detroit και να σταματήσει τον Εωσφόρο που πια κατοικεί στο σώμα του αδερφού του. Ο Εωσφόρος τον σκοτώνει με ευκολία, και λέει στον παροντικό Dean πως ό,τι και να συμβεί, όποια απόφαση και να πάρει, πάντα αυτή θα είναι η κατάληξη. Το δυστοπικό (ψεύτικο) μέλλον που έδειξε ο Ζαχαρίας στον Dean δεν είχε άλλο σκοπό από το να τον πείσει να πει ‘ναι’ στον Μιχαήλ. (Α, ρε γατάκι, Ζαχαρία, δεν ξέρεις με τι πεισματάρη έμπλεξες! 😛 )changing_channels_sitcom5×08 Changing Channels

Ο Παγαπόντης παγιδεύει τον Sam και τον Dean σε ένα σύμπαν βασισμένο σε τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις. Λόγω της έκτασης του μαγικού, τα αγόρια συνειδητοποιούν ότι έχουν να κάνουν με άγγελο και παγιδεύουν τον υποτιθέμενο Παγαπόντη σε ιερό πυρ. Στην πραγματικότητα ο Παγαπόντης ήταν εξαρχής ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο οποίος προσπάθησε να τους διδάξει άλλο ένα μάθημα (όπως και στο Mystery Spot): να παίξουν τους ρόλους τους στην Αποκάλυψη ως δοχεία του Μιχαήλ και του Εωσφόρου.


5x16 Dark Side Of The Moon axis mundi5×16 Dark Side of the Moon

Οι Winchesters πεθαίνουν και πηγαίνουν στον Παράδεισο όπου συνειδητοποιούν ότι ο προσωπικός Παράδεισος του καθενός αποτελείται από τις πιο ευτυχισμένες εμπειρίες του που παίζουν σε λούπα αιωνίως, σε μια εναλλακτική, ζαχαρένια βερσιόν της πραγματικότητας. O Castiel τους παροτρύνει να ακολουθήσουν τον Κοσμικό Άξονα για να βρουν τον Κήπο της Εδέμ πριν τους βρει ο Ζαχαρίας. Τα αγόρια μεταπηδούν από ανάμνηση σε ανάμνηση. Οι αναμνήσεις του Dean έχουν να κάνουν με την οικογένεια, ενώ του Sam με το να είναι μόνος και ευτυχισμένος, κάτι το οποίο φυσικά κακοφαίνεται του Dean. Μετά από μια αποθαρρυντική συζήτηση με τον Joshua για την απροθυμία του Θεού να ασχοληθεί με την Αποκάλυψη, ο Φύλακας της Εδέμ επαναφέρει τους Winchesters στη ζωή.french_mistake_confused_screenshot6×15 The French Mistake

Ο Balthazar στέλνει τον Sam και τον Dean σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, μαζί με το κλειδί της κρυψώνας όλων των αγγελικών όπλων έτσι ώστε να μην πέσουν στα χέρια του Ραφαήλ. Οι Winchesters βρίσκονται σε μια πραγματικότητα όπου οι ζωές τους είναι η βάση για μια τηλεοπτική σειρά, και οι ίδιοι είναι οι ηθοποιοί που τους υποδύονται – ο Jared Padalecki και ο Jensen Ackles. Σε αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει μαγεία, ούτε άγγελοι και δαίμονες. Όταν επιστρέφουν στη δική τους πραγματικότητα, μαθαίνουν ότι το όλο σκηνικό ήταν αντιπερισπασμος έτσι ωστε να πάρει ο Castiel τα όπλα.


Titanic_balthazar6×17 My Heart Will Go On

Αυτό το επεισόδιο συνδυάζει χρονοταξίδι και την επακόλουθη δημιουργία μιας εναλλακτικής πραγματικότητας λόγω αυτού.

Εκτελώντας διαταγές του Castiel, ο Balthazar γυρνάει πίσω στο χρόνο και εμποδίζει τη βύθιση του Τιτανικού. Αυτή η κίνηση επιτρέπει στον Castiel να αντλήσει δύναμη από 50.000 νέες ψυχές (από όλους τους απόγονους των επιζώντων του ναυαγίου), δίνοντάς του πλεονέκτημα ενάντια στον Ραφαήλ, όμως προκαλεί ταυτόχρονα τεράστιες αλλαγές στο παρόν (λόγω του λεγόμενου ‘φαινομένου της πεταλούδας‘):

 • Ο Dean οδηγεί ένα Mustang που έχει τις πρώτες πινακίδες της Impala – KAZ 2Y5.
 • Η Chevrolet δεν έβγαλε ποτέ μοντέλο Impala.
 • Η Ellen και η Jo είναι ζωντανές.
 • Η Ellen και ο Bobby είναι παντρεμένοι
 • Το Singer Salvage Yard ονομάζεται B & E Scrap Yard, ενώ το σπίτι του Bobby είναι εμφανώς πιο τακτοποιημένο.
 • Ο Dean κερδίζει στο ‘πέτρα-ψαλίδι-χαρτί’ – πρώτη και μοναδική φορά στα χρονικά! 😛
 • Η Κούβα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αμερικάνους (προφανώς το συμβάν με τον πύραυλο δεν συνέβη ποτέ σε αυτή την πραγματικότητα), ενώ το Detroit ψηφίστηκε «Κορυφαία πόλη της Αμερικής» (Detroit, ε; χμμ… Μήπως το δυστοπικό μέλλον του Ζαχαρία ήταν πραγματικό τελικά; )
 • Προφανώς, η ταινία Titanic δεν γυρίστηκε ποτέ και ως εκ τούτου, η Celine Dion δεν έκανε ποτέ διεθνή καριέρα.
 • Ο Cas μεταφέρει τους Winchesters στη Λευκορωσία (White Russia), που είναι η παλιά ονομασία της Belarus. Αυτό υπονοεί ότι η Ρωσική Επανάσταση του  1917, που οδήγησε στη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης, δεν συνέβη ποτέ.

Όταν εμπλέκεται η τσαντισμένη Μοίρα Άτροπος στην υπόθεση, ο Castiel αναγκάζεται να αντιστρέψει όσες αλλαγές επέφερε η διάσωση του Τιτανικού, ξαναβυθίζοντας το πλοίο, όμως αφήνει τους Winchesters με την ανάμνηση του τι έγινε.bobbys-last-breath7×10 Death’s Door

Μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του από τον Dick Roman στο κεφάλι, ο Bobby βρίσκεται παγιδευμένος μέσα στο μυαλό του και αναβιώνει παλιές αναμνήσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρει τρόπο να επιζήσει. Ζει μια παραλλαγή των όσων είχε ήδη ζήσει: ένα κυνήγι με τον Rufus Turner, την ενδοοικογενειακή βία και τον φόνο του πατέρα του, τον τελευταίο του τσακωμό με τη γυναίκα του την Karen, και ευτυχισμένες στιγμές με τον μικρό Dean. Στο τέλος, όλα ξεθωριάζουν όμως αυτός και πάλι αρνείται να ακολουθήσει τον Θεριστή (προτιμώντας να μείνει ως φάντασμα στη γη).


10x19 – The Werther Project dean benny10×19 The Werther Project

Το Κουτί Werther (κατασκευασμένο από τον Άνδρα των Γραμμάτων, Cuthbert Sinclair, επίσης γνωστό και ως Magnus) προστατεύεται από πανίσχυρη μαύρη μαγεία και δημιουργεί φονικές μα τελείως αληθοφανείς παραισθήσεις σε όποιον προσπαθεί να το ανοίξει και σε όλους όσους βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Υπό την επήρεια του Werther, ο Sam συνομιλεί με μια ψεύτικη Rowena και πείθεται να κάνει αφαίμαξη στον εαυτό του για να απενεργοποιήσει το ξόρκι που προστατεύει το κουτί, ενώ ταυτόχρονα ο Dean μεταφέρεται νοητικά στο Καθαρτήριο όπου ένας ψεύτικος Benny προσπαθεί να τον πείσει ότι το να αυτοκτονήσει είναι η λύση για να σώσει όλους όσους αγαπάει από τη μοίρα να φτάσουν σε ακραία σημεία για να τον σταματήσουν όταν τον κυριεύσει το Σημάδι του Κάιν.


12×23 All Along the Watchtower

Η γέννηση του γιου του Εωσφόρου και της Kelly Kline, του Νεφελίμ ονόματι Jack, δημιουργεί ένα ρήγμα στην ίδια την πραγματικότητα και ανοίγει μια δίοδο σε ένα δυστοπικό παράλληλο σύμπαν, μια εναλλακτική Γη όπου ο Sam κι ο Dean δεν γεννήθηκαν ποτέ, και, άρα, δεν σταμάτησαν ποτέ την Αποκάλυψη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δαίμονες και οι άγγελοι να πολεμούν σε έναν αέναο πόλεμο πάνω στη Γη, με την ανθρωπότητα παγιδευμένη ανάμεσα στα πυρά τους. 

ΥΓ Το παρόν άρθρο ενδέχεται να τροποποιηθεί εάν στο μέλλον έχουμε και κάποιο άλλο επεισόδιο με εναλλακτική πραγματικότητα.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

 • Amalia

  Το Frontierland ειναι καθαρά χρονοταξίδι! (Ιδέα για επόμενο άρθρο! 😉 )

  • Luna Park

   Nαι,ναι σωστα..!!
   Το περιμένουμε λοιπόν εναγωνίως γιατί τωρα που το σκέφτομαι θα χεις πολύ υλικο!!!

Top