Fun facts & Trivia | 15×02 Raising Hell

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν παρατηρήσατε στο δεύτερο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Supernatural:

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Το επεισόδιο λαμβάνει χώρα λίγο μετά τα γεγονότα του Back and to the Future. Γράφτηκε σαν το δεύτερο μέρος της τριμερούς πρεμιέρας της τελευταίας σεζόν. Στο The Rupture αυτή η ιστορία με τα φαντάσματα της Κόλασης ολοκληρώνεται.


Την τελευταία φορά που είδαμε τον Kevin Tran (All in the Family) ο Θεός τον είχε στείλει υποτίθεται στον Παράδεισο για να αναπαυθεί η ψυχή του. Σε αυτό το επεισόδιο αποκαλύπτεται ότι ο Θεός είπε ψέματα κι ο Kevin ήταν τόσο καιρό στην Κόλαση. Παρόλο που απελευθερώθηκε, η ψυχή του έχει ‘μολυνθεί’ και δεν μπορεί να πάει τώρα στον Παράδεισο — τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του Belphegor. Ο μοναδικός λόγος που ο John Winchester κι ο Bobby Singer κατέληξαν στον Παράδεισο, παρόλο που είχαν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ως κολασμένοι, ήταν επειδή ο Θεός συμπαθούσε τον Sam και τον Dean.


Βλέπουμε το Θεό σε αυτό το επεισόδιο τραυματισμένο και αποδυναμωμένο από τότε που τον πυροβόλησε ο Sam με το Equalizer. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχει ανοσία στο όπλο αυτό, όπως είχε αρχικά δηλώσει. Επίσης, αποκαλύπτεται ότι η πληγή που προκαλεί το όπλο αυτό μοιράζεται και στους δυο εμπλεκόμενους (αυτόν που πυροβολεί και αυτόν που πυροβολείται), εν προκειμένω τον Sam και τον Chuck, και τους ενώνει με κάποιον υπερφυσικό τρόπο.


Ο Chuck είχε αναφέρει στο 14×20 Moriah ότι η Amara βρισκόταν στο Reno της Nevada (πόλη με πολλά καζίνο), κι ότι της αρέσει το παιχνίδι keno. Αν και οι καλοκαιρινές θεωρίες των φανς ήθελαν την Amara να έχει πέσει πάλι θύμα του αδερφού της, το επεισόδιο επιβεβαιώνει ότι η Amara βρισκόταν όντως στο Reno κι ότι της αρέσει η μεγάλη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί μια σύμπτωση (που αποκλείεται να είναι σύμπτωση εδώ που τα λέμε): στις 19 Αυγούστου 1975 ο John Winchester γνώρισε τυχαία τη Mary Campbell στο Reno, και παντρεύτηκαν λίγο αργότερα.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

Τα φαντάσματα της Κόλασης είναι πιο ισχυρά. Αυτό φαίνεται κυρίως στο ότι μπορούν να κρατήσουν τη φυσική τους παρουσία συνεχόμενα, αντίθετα με τα απλά φαντάσματα.


Η αντίδραση του Ketch στη γεύση της αμερικανικής μπύρας που του δίνει ο Dean, και η άρνηση της Rowena έστω να τη δοκιμάσει, είναι αναφορά στο ότι οι αμερικανικές μπύρες θεωρούνται πιο άνοστες από τις βρετανικές. Ο Mick Davies είχε μια παρόμοια αντίδραση όταν δοκίμασε αμερικανική μπύρα στο 12×16 Ladies Drink Free. Αυτοί οι χαρακτήρες έχουν δηλώσει επανειλημμένα την προτίμησή τους στο (ακριβό) σκοτσέζικο ουίσκι.

Ο Ketch γνώρισε τη Rowena όταν εκείνη ήταν αιχμάλωτη των Βρετανών Ανθρώπων των Γραμμάτων κι οργάνωσε την απόδρασή της με αντάλλαγμα ένα μαγικό ανάστασης. Τον είδαμε να ψάχνει τη Rowena στο 13×07 War of the Worlds και οι δυο τους αντάλλαξαν ένα βλέμμα στο 13×22 Exodus, αλλά σε αυτό το επεισόδιο ήταν η πρώτη (και τελευταία) φορά που είδαμε τους δυο χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν κανονικά.


Για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα της Κόλασης, η Rowena κι ο Ketch αναλαμβάνουν να τροποποιήσουν το μαγικό για να κατασκευάσουν έναν κρύσταλλο παρόμοιο με τη βόμβα ψυχών που είδαμε στο Alpha and Omega.


O Francis Tumblety προσπάθησε να απορροφήσει το πνεύμα του Kevin, όπως είδαμε να κάνει ο Whitman Van Ness στο 7×19 Of Grave Importance.


Σεναριακό λάθος: Όταν είναι στο φορείο και συζητάει με τον Dean, ο Arthur Ketch αναφέρει ότι ο μεγάλος Winchester τον έχει ήδη σκοτώσει μια φορά, όμως ήταν η Mary Winchester που τον πυροβόλησε στο κεφάλι στο Who We Are.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Η γυναίκα (ονόματι Nan) που βλέπουμε να σκοτώνει ο Αντεροβγάλτης στην πρώτη σκηνή του επεισοδίου, έχει πάρει το όνομά της από την Nan Gorecki, τη σύζυγο του καλλιτεχνικού παραγωγού και σκηνογράφου του Supernatural, Jerry Wanek.


Δυο ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural, σε διαφορετικούς ρόλους:

[πηγές: 1/2]

Τηλεθέαση

Ατάκες

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα