Review – Supernatural – 13×01 Lost and Found

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

To Supernatural επέστρεψε και ήρθε η ώρα για τα καθιερωμένα μας Reviews. Η ιστοσελίδα μας θα παραμείνει πιστή στις… αναλύσεις παλαιότερων χρόνων και κάθε φορά μετά από κάθε νέο επεισόδιο θα υπάρχει και ο σχετικός σχολιασμός αυτού. Στο τέλος κάθε άρθρου – κριτικής θα υπάρχει και ο νέος τρόπος ψηφοφορίας μας (που ξεκίνησε από τα τέλη της 12ης σεζόν) ώστε να ρίχνετε τα… αστεράκια σας α λα IMDB!

 

Η 13η σεζόν έκανε πρεμιέρα με τρόπο… εκκωφαντικό! Η εισαγωγή της με το πρώτο της επεισόδιο δεν ήταν μια απλή έναρξη. Ήταν ο τρόπος των σεναριογράφων να μας θυμίσουν τι εστί Supernatural: “Θα παίξουμε με τα συναισθήματά σας. Εκεί που νομίζατε ότι ξεφύγατε από το την κατάθλιψη του Season Finale της 12ης, πάρτε και μια πρεμιέρα να σας αποτελειώσουμε”. 

Πολλοί έχουν αναφέρει ότι το Supernatural είναι μια σειρά κωμωδίας, και εγώ σε ένδειξη υστερίας τραβάω τα βυζιά μου φυσικά. Πλέον απλά θα τους λέω να ξαναδούν το 12×23 και 13×01 σε ένα βράδυ. Άκου εκεί κωμωδία…

Μια ακόμη πρεμιέρα του Supernatural που δεν μας απογοητεύει. Και όχι απλά είναι καλή, αλλά πιστεύω είναι και στο top 5 της σειράς στις πρεμιέρες της! Και ενώ το επεισόδιο ξεκινά εκεί ακριβώς που μας άφησε το περσινό φινάλε, ο Σαμ ελέγχει τι συμβαίνει με την Κέλλυ και βρίσκει τον Τζακ ενώ ο Ντιν θρηνεί μπροστά από το άψυχο σώμα του Καστιέλ. Το πρώτο μέρος της πρεμιέρας φαίνεται να είναι ένα comic relief επεισόδιο. Μετά το βαρύ συναισθηματικά 12×23, η πρεμιέρα έδειχνε να είναι ένα επεισόδιο που θα άφηνε πίσω τους (πολλούς) θανάτους και θα μας έδινε έναν πιο χαλαρό και κωμικό τόνο ώστε να ηρεμήσουμε. Έλα όμως που μας ήρθε κατακούτελα το δεύτερο μισό του επεισοδίου!

Εκεί που ήλιος και το ουράνιο τόξο φάνηκαν να μπαίνουν σιγά σιγά στον κόσμο του Supernatural, το Σκοτάδι, η μαυρίλα και το πένθος γκρίζαραν τους χαρακτήρες μας και τις οθόνες μας.

Dean Winchester

Ο Ντιν πενθεί με τον δικό του τρόπο, καταλαβαίνοντας ότι όλα τελειώσαν. Είναι μόνοι και ο αδερφός τους, ο Κας, είναι νεκρός. Η μητέρα τους χαμένη και ο Ντιν στενοχωριέται ακόμα και για τον Κράουλη που τελικά θυσιάστηκε για εκείνους. Προσεύχεται στον Τσακ και απαιτεί να επαναφέρει στην ζωή όλους όσους έχασε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Πονάει τόσο ψυχολογικά που προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον Θεό. Τον προστάζει, τον παρακαλάει, του θυμώνει. Απάντηση όμως δεν παίρνει. Και αποφασίζει να αντιμετωπίσει το πτώμα του Κας, όπως του αρμόζει. Το αντιμετωπίζει σαν οικογένεια και το καίει. Τον αποχαιρετά σαν κυνηγό…

“Okay, Chuck…or God or whatever. I… I need your help. See, you — you left us. You left us. You went off… You said… you said the Earth would be fine because it had me and it had Sam, but it’s not, and we’re not. We’ve lost everything. And now you’re gonna bring him back. Okay? You’re gonna bring back Cas, you’re gonna bring back Mom, you’re gonna bring ’em all back. All of them. Even Crowley. ‘Cause after everything that you’ve done, you owe us, you son of a bitch. So you get your ass down here and you make this right. Right here and right now! Please. Please help us.”

Sam Winchester

Ο Σαμ ήταν πάντα ο αντίθετος χαρακτήρας σε σχέση με τον Ντιν όσον αφορά το πένθος. Ποτέ δεν το έδειχνε στον αδερφό του. Υπέφερε σιωπηρά. Για μια ακόμη φορά είναι η φωνή της λογικής και προσπαθεί να σκέφτεται το τώρα, παρά το πριν. Ο γιος του Σατανά είναι ελεύθερος και ο Κας εγγυήθηκε γι’αυτόν. Είναι ένας κινούμενος στόχος και σίγουρα δαίμονες και άγγελοι θα τρέξουν από πίσω του για το απόλυτο όπλο του σύμπαντος. Έτσι οι Winchesters οφείλουν να τον βρουν και να δουν τι πρέπει και τι μπορούν να κάνουν με τον Τζακ.

“You say thank you. And you say you are sorry. You hope they’re somewhere without, uh, sadness or pain. You hope they’re somewhere better. You say goodbye…”

Jack 

Ο γιος του Εωσφόρου δείχνει παντελώς χαμένος. Ψάχνει τον πατέρα του. Ποιος είναι όμως ο πατέρας του; Έχει αναμνήσεις από την μητέρα του. Θυμάται να του λέει ότι ο Κας είναι αυτός που θα τον καθοδηγήσει και ότι δεν μπορεί να γεννηθεί μωρό, ούτε παιδί. Έτσι μεγάλωσε απότομα ως ενήλικας και πατέρας του είναι ο Καστιέλ, όπως πιστεύει ο ίδιος. Φαίνεται αρκετά δυνατός σαν άγγελος, αλλά και συναισθηματικός σαν άνθρωπος. Θυμίζει τον Κας της τέταρτης σεζόν που δεν γνωρίζει ακριβώς πως λειτουργεί ο κόσμος. Φαίνεται παντοδύναμος σαν τον Εωσφόρο, αλλά και ευάλωτος σαν τους Winchesters καθώς βλέπουμε με ένα απλό τίζερ ο Σαμ να τον ξαπλώνει. Δεν τον σκοτώνει η αγγελική λεπίδα, όμως είναι άνθρωπος. Πεινάει, νιώθει, κοιμάται, φοβάται. Είναι τελικά ο γιος του Διαβόλου, ή ο γιος του Καστιέλ;

Storyline

Οι Winchesters ψάχνουν τον Τζακ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Ντιν είναι πολύ θυμωμένος και δεν σκέφτεται καθαρά. Το ζωώδες ένστικτό του του λέει ότι πρέπει να τον σκοτώσουν αλλά ο Σαμ προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Ο Τζακ μόλις γεννήθηκε και δεν μπορεί να είναι τόσο διαβολικός. Αφού λοιπόν ο Τζακ το σκάει, δείχνει πολύ δυνατός και δεν μπορεί να ελέγξει τις δυνάμεις. Πηγαίνει σε ένα fastfoodάδικο ψάχνοντας τον πατέρα του αλλά και κάτι για να… τσιμπήσει.

Οι αστυνομικές αρχές τον μπουζουριάζουν λόγω γύμνιας αλλά εκείνος έχει αρχίσει ήδη να χάνει κάπως την μπάλα. Δεν ξέρει τις δυνάμεις του, δεν ξέρει που είναι ο πατέρας του(Κας), ενώ δεν έχει ιδέα τι σημαίνει ζωή μιας και γεννήθηκε πριν λίγες ώρες. Οι Winchesters τον βρίσκουν αλλά οι άγγελοι φαίνεται ότι τον εντόπισαν μέσω του Angel Radio και η μάχη φουντώνει. Ο Τζακ μαχαιρώνεται με μια αγγελική λεπίδα αλλά δεν παθαίνει απολύτως τίποτα παρ’ότι ο Σαμ τον χτύπησε με ηλεκτροσόκ λίγα λεπτά πριν και λιποθύμησε.

Οι Winchesters τελικά αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους στο καταφύγιο και ο Ντιν μας χτυπά στην καρδιά και πολλοστή φορά μέσα στο επεισόδιο:
“We’ll bring him home. At least there, the only people he can hurt is you and me”

Ετοιμάζουν το κάψιμο των πτωμάτων της Κέλλυ και του Κας. Ο Ντιν είναι πεπεισμένος ότι ο Εωσφόρος έχει ήδη σκοτώσει την μητέρα τους κι έτσι αποχαιρετάνε 4 αγαπημένα τους πρόσωπα. Όλοι “έφυγαν”. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο μεγάλος αδερφός Winchester…

“Well goodbye Cas. Goodbye Kelly, goodbye Crowley. Goodbye mom. They’re all gone…”

Εν τω μεταξύ, στον παράλληλο μεταποκαλυπτικό κόσμο η Μαίρη προσπαθεί μάταια να ξεφύγει του Εωσφόρου. Εκείνος επιχειρεί να την σκοτώσει αλλά καταλαβαίνει ότι του είναι περισσότερη χρήσιμη ζωντανή. Ποιο το σχέδιό του;

Εν κατακλείδι οφείλω να τονίσω την πολύ ωραία και διαφορετική σκηνοθεσία του επεισοδίου. Η πρώτη επίθεση του Τζακ στα αγόρια ήταν πραγματικά ένα αριστουργηματικό πλάνο και η επόμενη όπου οι Winchesters βρίσκονται μέσα στην Ιμπάλα φαίνεται πόσο καλοδουλεμένη και πόσο καλοστημένη είναι μια απλή σκηνή. Οι κάμερες εναλλάσσονταν έξω από την Ιμπάλα σε διαφορετικά και κυκλικά πλάνα ενώ οι Jared & Jensen δεν ήταν απλά στις θέσεις του και μιλούσαν.

Ο Alexander(Jack) φαίνεται ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός και χαίρομαι πραγματικά που είναι Series Regular. Ο Τζακ είναι ένας χαρακτήρας με βάθος και θα πρέπει να αναπτυχθεί πολύ προσεκτικά, ενώ ταυτόχρονα οι σεναριογράφοι θα πρέπει να παίξουν μεταξύ της ταλάντωσής του στο καλό και στο κακό.

Από την άλλη, η ερμηνεία του Jensen αλλά και του Jared ήταν και πάλι για πολλά βραβεία. Ο Jensen ήταν ανατριχιαστικός πέρα από κάθε λογική και μπορεί να μας εκπλήξει ακόμα και μετά από 13 χρόνια. Ο Jared όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου και από ένα απλό παιδάκι που απλά υποδυόταν έναν ρόλο προσπαθώντας να φτάσει σε κάποιο επίπεδο, έφτασε να μπορεί να κρατάει και επεισόδια μόνος του και να μας κάνει να δακρύζουμε απλά και μόνο από το ύφος του προσώπου του. Τέλος, η ερμηνεία του Misha ήταν τόσο σοκαριστική που ένιωθα ότι πιο εκπληκτικός πεθαίνεις. ΟΚ σκάω, τέλος review…

Χαρακτήρας επεισοδίου: Dean Winchester

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Εφέ / VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Η 13η σεζόν έκανε πρεμιέρα με τρόπο... εκκωφαντικό! Η εισαγωγή της σεζόν με το πρώτο της επεισόδιο δεν ήταν μια απλή εισαγωγή. Ήταν ο τρόπος των σεναριογράφων να μας θυμίσουν τι εστί Supernatural

32 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

32 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Katerina Dep
Katerina Dep
6 years ago

Πολλές φορές το Supernatural μας έχει συναρπάσει με σκηνές δράσης, αγωνίας το συγκεκριμένο επεισόδιο θεωρώ ότι ήταν πολύ δυνατό σε ότι αφορά τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών,προσωπικά λάτρεψα τον Jack. Με λίγα λόγια καθηλωτικό, σιγκινητικό και με φοβερη σκηνοθεσία. Κάτι μου λέει ότι αυτός ο κύκλος θα είναι μακράν καλύτερος από τον προηγούμενο.

Amalia
6 years ago

Ημουν πολύ ενθουσιασμένη για την πρεμιέρα και δεν απογοητευτηκα. Ο Τζακ είναι όλα τα λεφτά! Μακράν ο πιο ενδιαφέρων χαρακτηρας που εχουν εισάγει εδώ και πολύ καιρο! Εχει μια μιξη χαριτωμενης αθωοτητας (του αρεσει το νουγκα <3 ) και τρομακτικής δύναμης. Ακριβως όπως ο Κας! Τον οποίο θεωρει μπαμπα του! Awwww… Πιστοι στους χαρακτηρες τους, ο Σαμ, παντα ψυχραιμος και ρεαλιστης, θελει να τον "υιοθετήσουν", ενώ ο Ντιν, θερμοκέφαλος ουγκανος, θέλει να τον σκοτώσουν. Τελικά συμφωνεί να τον πανε στο Καταφυγιο (για να τον έχει από κοντα να τον προσέχει μεχρι να βρει τροπο να τον σκοτωσει). Και η ατάκα "τουλαχιστον εκεί θα κινδυνευουμε μονο εγώ κι εσύ απο αυτον", δειχνει με τον πιο σπαρακτικό τρόπο ότι είναι πάλι μόνοι τους… (Να μου το θυμηθείτε πως ο Ντιν τελικα θα τον αγαπησει τον Τζακ και θα τον προστατέψει με την ζωή του!)

Αυτα προς το παρον, περιμενω το ριβιου του Ορεστη, για να σχολιασουμε τα υπολοιπα!

ΥΓ: Ωραιο το νεο ίντρο με το χρυσο ματι! 😉

Katerina Dep
Katerina Dep
Reply to  Amalia
6 years ago

πραγματικά όλα τα λεφτα ο Jack!!!

Mpezarian
Mpezarian
6 years ago

Που ειδατε το επεισοδιο;

Χρήστος
Χρήστος
Reply to  Mpezarian
6 years ago

εγώ παρακολουθώ μέσω kodi και το covenant addon

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Mpezarian
6 years ago

ή στο gamato

Iro
Iro
6 years ago

Αυτό το επισόδιο – ταινία δικαιολογεί γιατί το Supernatural αξίζει να έχει 13 season!!!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

TO ΛΑΤΡΕΨΑ 🙂
Ηταν τελειο! Τον Τζακ τον λατρεαψα ηδη.
Η τελευταια σκηνη που εκαιγαν τα πτωματα ηταν τοσο συγκινητκη…και χαρηκα πολυ που ο Ντην ειπε και ”Goodbye Crowley” επειδη νομιζα οτι θα τον εχουν γραμμενο.

Marianna Winchester
Marianna Winchester
6 years ago

Καλα εγω ηθελα να το δω αυριο το επεισοδιο που θα ‘χαν μπει και οι υποτιτλοι και τετοια παλαβα. Αντεξα γυρω στις 11 ωρες μετα την πρεμιερα. ΡΕΚΟΡ.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΩ ;;;!!! ΤΙ;;!!!
Δεν μπορω παιδια, εχω fangirlιασει τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο ασχημα. Η συγκινητικη εισαγωγη; Το περιεργο αλλα ωραιο νεο intro; Ο Τζακ που ειναι γλυκύτατος και ΚΟΥΚΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ; Τα αγορια μας ο Σαμ και ο Ντιν που επεστρεψαν παλι υστερα απο τοσους μηνες; Ο λυγμος μου οταν ο Ντιν ξεσκεπασε τον Κας και οταν τον…τον…κα….καψανε; ΤΙ ΕΠΙΚΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.
Ποπο, δεν μπορω, δεν μπορω……………….αυριο γραφω Εκθεση στο φροντιστηριο………ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. Δεν μπορω αλλο, γεια σας, φευγω, ηδφγησδηξκγηκξγηδηγκξηγκξφγηξκηβγνφκξβγνξκγβδγκξγηζσκξγηκξγηζξκηγκλγηκξφηκξφγηφξκγηξγηδφγκξκγξηγφξδηγδφκξγηφκγηλκδγφκλδζλξγλζ’ξγ΄σξκγλσξγλκξγλξδγκλδξμωγκλμωκμκλαξςξιο;ξ (μην ανησυχειτε, ολα καλα)

Sawyer Orestis
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

Σε τέτοια φάση είμαι και εγώ

πανος αμορανιτης
πανος αμορανιτης
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΣΕΖΟΝ ΟΛΟ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΤΗ ΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΚΑΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ, Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑΝΑΤΟΣ.
ΤΙ ΕΠΙΚΟΥΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ, ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ACDC-THUNDERSTRUCK, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΤΟ Black Sabbath -Solitude ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ, ΤΙ ΤΡΕΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΚ, ΑΞΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ CASTING, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΙΚΑ, ΒΡΕ ΤΖΕΝΣΕΝ ΑΚΛΣ ΕΙΣΑΙ ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ, ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ Η ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΗ 5Η ΣΕΖΟΝ;
ΥΓ. ΩΡΑΙΟ ΤΟ INTRO ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΟΡΟΝ!!!

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  πανος αμορανιτης
6 years ago

τι ολοκληρη σεζον μου λες εσυ, το χεις κανει στα αληθεια αυτο; (να περιμενεις ολο το χειμωνα και μετα να δεις τα επεισοδια μαζεμενα) γιατι αν πραγματι υπαρχει ανθρωπος που μπορει να κανει αυτο το πραγμα, ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!

Joanna
Joanna
6 years ago

γεια σας παιδια, και καλή μας αρχή, και φέτος!!!!
Δεν θα πω πολλα, μιας και λόγω διπλωματικής εργασίας, δεν έχω χρονό.

Το επεισόδιο ήταν βαρύ και δύσπεπτο, με τη καλή έννοια. Τα αγόρια είναι πλέον μόνα τους, χωρίς καμιά βοήθεια απο πουθενά. Η προσευχή του Ντιν, γεμάτη ένταση, πόνο και απελπισία. Μια σκηνή την οποία ο Τζένσεν απλά απογείωσε. Η οργή και η βαθιά θλίψη του Ντιν για όσους έχασε πέφτουν βαριά πάνω μας, και μας θυμίζουν πως τέτοια βαθιά αισθήματα συνήθως προέρχονται από απέραντη αγάπη, η οποία πλέον δεν έχει κανένα αποδέκτη, και μετατρέπεται σε πόνο και οργή.

Ο Τζακ ήταν απλά τέλειος, τον αγάπησα πολύ. Έπαιζε πάρα πολύ καλά.Έπαιζε τον χαμένο, τον πληγωμένο και φοβισμένο τρελά πιεστικά. Παρόλα αυτά, έχω να πώ και μια παρατήρησή. Ο Τζάκ είπε πως η μητέρα του θέλησε να ”μεγαλώσει” πολύ γρήγορα, για να μπορεί να είναι πιο ασφαλείς σε αυτό τον σκληρό κόσμο. Αυτό μάλλον δεν το σκέφτηκαν καλά οι σεναριογράφοι. Η Κάλλι δεν ήξερε πως ο Τζακ θα μεγάλωνε τόσο γρήγορα. Του είχε φτιάξει κούνια και είχε πάρει και πάμπερς! Οπότε μάλλον η δικαιολογία του γιατί ο Τσακ μεγάλωσε τόσο απότομα δεν στέκει, εκτός φυσικά αν κάνω εγώ λάθος, όποτε και ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη.

Τέλος, ο Σαμ, ο οποίος για να κρατηθεί στα πόδια του αρνείται να αποδεχτεί πως η Μαίρη έχει πεθάνει. Θα ήθελα πολύ να δω μια σκηνή οπού ο Σαμ ”σπάει” και καταρρέει, κάτω από το βάρος των τόσο μεγάλων απωλειών που έχει υποστεί. Αξίζει να δοθεί στον Τζέρεντ μια δυνατή σκηνή…

Και ας μην ξεχνάμε πως η Μαιρη είναι ζωντανή, μιας και ο Λουσι την θέλει, προφανώς για να απαιτήσει να τον ελευθερώσουν ο Σαμ και ο Ντιν.

Και βέβαια το πιο επικό κομμάτι από αλά, το μαγικό μονταζ του ”The road so far” με εκπληκτικό τραγούδι των μεγάλων ”Metallica” τον υπέροχο και προσωπικό αγαπημένο, “Nothing Else matters” (=Τίποτα άλλο δεν μετράει (δεν έχει σημασία) ) Απλά επικό κομμάτι ταίριαζε γάντι.

Έτσι λοιπόν άνοιξε και πάλι, η αυλαία του αγαπημένου Supernatural. Με ένα επεισόδιο γεμάτο βαθύ πόνο, δάκρυα, δράση και όπως πάντα, χιούμορ και φοβερή μουσική. Μένουν πολλά ερωτήματα να απαντηθούν, όπως το που είναι ο αγαπημένος μας άγγελος, το ποιος θα είναι ο νέος βασιλιάς της κόλασης, και άλλα πολλά! Και χαίρομαι από καρδιάς, που για άλλη μια χρονιά, θα είμαστε έδω, παρέα, να τα δούμε ένα προς ένα, όλοι μαζί!

Αυτά για ώρας!
Καλό βράδυ!!!!

Amalia
Reply to  Joanna
6 years ago

Οντως η εισαγωγη με το Nothing Else Matters ηταν απλά επική!

Ο Τζακ αναφέρει ότι μεγάλωσε απότομα γιατι η Κελι του είχε “πει” πως ο κόσμος θα είναι επικινδυνος. Γι’αυτο το λόγο αυτος πηρε την απόφαση να μεγαλώσει απότομα.

Θελω κι εγώ να δω μια δυνατη σκηνη οπου ο Σαμ καταρρέει. Πάντα είναι ο ψυχραιμος και ο δυνατος της υποθεσης. Από περσι μας έδειξε όμως ότι η μαμα του ειναι τρωτο σημειο, θα ηθελα λοιπον να το εκμεταλλευτουν αυτο και παλι οι σεναριογράφοι.

ncis merlin like
ncis merlin like
6 years ago

Ορέστη, με χάνεις. Στο τελευταίο κομμάτι, μιλάς ειρωνικά; Γιατί ο Κας ήταν τέζα… Κατά τ’άλλα, θα συμφωνήσω με το review! Ένα ακόμα δυνατό επεισόδιο και μια καταπληκτική πρεμιέρα της 13ης σεζόν! Ο Alexander πρέπει να πω ότι με άφησε άφωνη. Εκεί που λες ‘καινούργιος ηθοποιός, καινούργιος χαρακτήρας, μην περιμένεις πολλά’, σε διαψεύδει τελείως! Μοιάζει να ‘χει πάρει το κολάι του ρόλου του (τουλάχιστον, για τώρα). Όντως, φαίνεται η ταλάντευση ανάμεσα στο καλό και το κακό, από την πρεμιέρα κιόλας. Φαίνεται ότι, ναι, είναι ένα παντοδύναμο ον, που δεν ελέγχει τις δυνάμεις του – πράγμα επικίνδυνο – κι από την άλλη, ότι είναι παιδί, μόλις γεννήθηκε και θέλει κάποιον να του παρέχει προστασία, φροντίδα, κάποιον να τον καθοδηγήσει. Στο μυαλό του, αυτός ο ‘καποιος’ είναι ο Κας, ο πατέρας που επέλεξε αυτός (και η Κέλυ, κατά κάποιο τρόπο).

Όσο για Τζένσεν και Τζάρεντ, δεν το συζητώ. Με σόκαρε ο Τζένσεν με την σκλήροτητα και το συναίσθημα που έφερε στον Ντιν. Όταν ο άνθρωπος το ‘χει… Ο Τζάρεντ, όπως ειπώθηκε στο review, προσπαθεί να είναι, για μια ακόμα φορά, η φωνή της λογικής, ως Σαμ, για να μην φάνε τα μούτρα τους τζάμπα ή/και χειρότερα απ’ό,τι τώρα. Προφανώς, όμως, κι αυτός έχει τις αμφιβολίες του κι έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια του, ειδικά με τον χαμό του Κας (την Μαίρη δεν την πολυμετράω, αφού ζει). Προσπαθούν, τώρα, τ’αδέλφια να πάρουν τα πάνω τους, όσο μπορούνε, να βγάλουνε μια άκρη με τον Τζακ. Ο Ντιν θέλει να τον σκοτώσουν για ευνόητους λόγους, ενώ ο Σαμ ψιλοπείθεται ότι, ίσως, λέμε, ίσως, δεν είναι κακός από την συμπεριφορά του Τζακ. Το αθώο ‘συγνώμη’ που ζητάει το Νεφελίμ γι’αυτούς που πληγώθηκαν εξαιτίας του στο τμήμα (ή, μήπως, για τους γονείς του; Πετάω μια θεώρια, να υπάρχει) και στο ότι θεωρεί τον Κας πατέρα του, ενώ γνωρίζει ότι είναι κάποιος άλλος ο βιολογικός του, λέει πολλά, και στους τηλεθεατές, αλλά και στον μικρό Winchester που δεν θέλει να τον πληγώσουν.

Πραγματικά, μετά από αυτή την πρεμιέρα, ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο, θέλω να δω τι άλλο θα φέρουν στο τραπέζι, να μας εκπλήξουν, σε τούτη τη σειρά…

maryjoanna spn
maryjoanna spn
6 years ago

Υπέροχο!!!! Ο Jensen με την ερμηνεία του απογείωσε το επεισόδιο. Και εγώ έμεινα άφωνη στη σκηνή που καίνε τον Κας!!!!!! Από την άλλη όμως το βρήκα πολύ λογικό ο Ντιν να θέλει να τον τιμήσει με αυτόν τον τρόπο, σαν γνησιο κυνηγό. Ο Jacκ είναι ένα μεγάλο παιδί,προς το παρόν.

Dimitris St
Dimitris St
6 years ago

Δεν υπάρχουν λόγια!!!13 σεζόν και το Supernatural συνεχίζει να μας πωρώνει και να μας χαρίζει φοβερές στιγμές!!!
Πολύ δυνατή πρεμιέρα,ίσως από τις καλύτερες όπως είπε και ο Ορέστης.Πολύ δυνατό συναισθηματικά επεισόδιο,με εκπληκτικές ερμηνείες και μεγάλη συγκίνηση.Οι J2 είναι απλά καταπληκτικοί ηθοποιοί!!!
Μου άρεσε πολύ ο Τζακ σαν χαρακτήρας.Πολύ καλός και ο ηθοποιός,νέος και ταλαντόυχος,πολύ σωστό casting.Με σωστούς χειρισμούς απο τους σεναριογράφους,στο ξεδίπλωμα του χαρακτήρα και στην ταλάντωσή του μεταξύ καλού και κακού,η σεζόν θα απογειωθεί!!!Δεν πιστεύω πως ο Τζακ έχει προσποιηθεί ως τώρα ώστε να εκμεταλλευτεί και να ξεγελάσει τους υπολοίπους,φαίνεται ότι ο Κας,η Κέλλυ και ο Σαμ είχαν δίκιο,είναι ένα παιδί που μόλις γεννήθηκε και η φύση του θα καθοριστεί από τα ερεθίσματα και την ανατροφή που θα πάρει.Δεν αδικώ όμως και τον Ντιν,το βάρος των απωλειών είναι ασήκωτο και σίγουρα ο γιος του ίδιου του Διαβόλου,το ισχυρότερο ον στο σύμπαν μετά από Τσακ και Αμάρα,μοιάζει μια μεγάλη απειλή που πρέπει να εξαληφθεί με κάθε τρόπο.Θέλω πολύ να δω την εξέλιξη του Τζακ και τη σχέση του τόσο με τα αδέρφια,όσο και με τον Κας όταν θα συναντηθούν.
Οι σκηνές όπου ο Ντιν προσεύχεται στο Θεό και όπου τα αδέρφια και ο Τζακ καίνε το πτώμα του Κας(δεν ξέρω αν ήταν και το πτώμα της Κέλλυ στην πυρά) απλά απογειώσαν το επεισόδιο.Ατμόσφαιρα συναισθηματικά ηλεκτρισμένη και η θλίψη φανερά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των χαρακτήρων.
Δεν είδαμε πολύ από τον εναλλακτικό κόσμο,αλλά δεν με πείραξε καθόλου γιατί θα τον δούμε στη συνέχεια.Το επεισόδιο ήταν ούτως ή άλλως τόσο καλό που και την τελευταία σκηνή-αν και πολύ σημαντική-να μην είχε θα στεκόταν πάλι πολύ καλά.Ο Λούσιφερ δείχνει να φοβάται το άγνωστο που κρύβει το εναλλακτικό σύμπαν και γι’ αυτό κρατάει ζωντανή τη Μαίρη.Δεν ξέρει τι τον περιμένει και θέλει κάποιον για βοήθεια.Ίσως να σκέφτεται το ενδεχόμενο να είναι ζωντανός ο Μιχαήλ σε αυτό το σύμπαν και να ανησυχεί για μια ενδεχόμενη συνάντησή τους,που θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο νομίζω.
Άλλη μια φανταστική πρεμιέρα που μας αποζημίωσε πλήρως για ακόμα ένα πολύ δύσκολο hellatus.13 σεζόν και η σειρά καταφέρνει και βάζει κάτω σε επεισόδια και τηλεθεάσεις σειρές πιο καινούργιες και με περισσότερη διαφήμιση.Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.Ηχηρή απάντηση σε αυτούς που κράζουν και λένε πως η σειρά έπρεπε να τελειώσει χρόνια πριν.Το Supernatural δεν συγκρίνεται με άλλες σειρές.Το χω ξαναπεί,δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές σειρές(για να μην πω καμία) που μετά απο 13 χρόνια και κοντά 300(!!!)επεισόδια να μπορούν να παραμένουν πιστές στη φύση και στους φανς τους,να σε πωρώνουν και να σε μαγεύουν σαν να ξεκίνησαν μόλις και να σου χαρίζουν αξιομνημόνευτες στιγμές.
We are back!!!!Καλή σεζόν να έχουμε!!!
Υ.Γ. Το the road so far με το Nothing Else Matters απίστευτο πραγματικά…

Λου
Λου
6 years ago

Δε ξέρω αν έχω να προσθέσω κάτι στα όσα έχετε γράψει.

Ο Ντην ήταν συγκλονιστικός,η προσευχή του από τις πιο συγκινητικές στιγμές ολόκληρου του σόου.Μακάρι να μπορούσε κάποιος να ντύσει αυτό το μονόλογο με κιθάρα ή να το μελωποιούσε κάπως,θα ήταν υπέροχο.
Ο Σαμ κλασσικός,σταθερός,διοχετεύει την θλίψη του σε πρακτικά θέματα και ορθολογιστικές κινήσεις.
Ο Τζακ,η πιο ευχάριστη έκπληξη,ο ηθοποιός έχει όλες τις εκφραστικές δυνατότητες στο πρόσωπό του (και γενικά στην κίνησή του) για να δώσει στον χαρακτήρα του το βάθος που απαιτεί η σειρά.

Πέρα από το σενάριο,την σκηνοθεσία,τις ερμηνείες,που ήταν όλα εξαιρετικά,θέλω να σταθώ στην επιλογή των περιφερειακών ηθοποιών.
Η τύπισσα που έκανε τον κολλημένο-με-τις-Μπέκυ-του-κόσμου άγγελο και ο Καρλ,που εμφανίζεται και στην σειρά Riverdale,ήταν για μένα η πινελιά που έκανε το επεισόδιο αληθινό,να το πω έτσι.Οι καλοί ηθοποιοί που πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές,είναι για μένα το σημείο-κλειδί,που συμβάλλει στην ομαλότητα και την απόλαυση της θέασης μιας σειράς.Δεν είχαν δηλαδή σκαμπανεβάσματα οι ερμηνείες,πολύ καλές από τους πρωταγωνιστές και ψιλοχάλια από τους κομπάρσους.Όλοι τους ήταν ομοιόμορφα αποδοτικοί στον τομέα τους.

Ήταν μια ωραία αρχή,ετοιμόγεννη με άπειρες δυνατότητες,το “ανυπομονώ” δεν χωράει τον ενθουσιασμό μου.

ΥΓ-υποθετικά,αν πρόκειται αυτή να είναι η τελευταία σεζόν,ή προτελευταία έστω,και αφού έπεσε η ιδέα του multiverse στο τραπέζι,πόσο γαμάτο θα ήταν στο τέλος ο Σαμ,ο Ντην και ο Κας να πάνε σε μια άλλη διάσταση που τους χρειάζεται να βάλουν τάξη και να πολεμήσουν το όποιο κακό επικρατεί εκεί?ένα τελευταίο “we’ve got work to do” κι ο,τι θα είναι τέλος για μας,να είναι για αυτούς αρχή.

Mike Cassianos
Mike Cassianos
6 years ago

ΘΕΩΡΙΑ. Ισως ο Lucifer θέλει να κάνει παιδί με την Mary που είναι θνητή για να δημιουργήσει άλλο νεφελίμ για να ανοίξει το νεφελήμ πάλι την πύλη για να επιστρέψει στη “δική” του γή!!!

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Mike Cassianos
6 years ago

Με τρομάζεις… 😮

Christos Martinis
Christos Martinis
Reply to  Mike Cassianos
6 years ago

Με το που είδα τη σκηνή στο τέλος και εγώ αυτό ακριβώς σκέφτηκα

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Mike Cassianos
6 years ago

ΤΕΛΕΙΟ (!)

Nikolio
Nikolio
6 years ago

επιτέλους Metallica!!!!

Nicky Kr.
Nicky Kr.
6 years ago

Αυτο δηλαδη ηταν το τελος του Cas? θα τρελαθω.

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Nicky Kr.
6 years ago

Οχι, θα γυρισει στο 3ο επεισοδιο!

Agent Constantinos
Agent Constantinos
6 years ago

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η σειρά ξεκίνησε και ειμαι ενθουσιασμένος(όπως και το χαλασμένο λάπτοπ μου που με εμπόδισε να σχολιάσω τοσες μερες)με μια φανταστική πρεμιέρα.Οπως την περίμενα.Λοιπόν,το χτίσιμο του Τζακ ειναι πολύ καλοδουλεμένο ο ηθοποιός πραγματικά τα σπάει και προσαρμόζεται σιγά σιγά στην καθημερινότητα της εποχης,με σοκολάτες(μαρεσουν κ μενα οι αμυγδαλου),νερά με νέα ρούχα κλπ.Τι ειναι οι φωνές που ακούει?Θα τις ακουει συχνα και θα φοβάται? Πρωτη κ απτις λιγες μαλλον φορές που τα αδέρφια ομολογουν τη δουλειά τους στις αρχές ενώ οι άγγελοι κατεβαίνουν να σκοτώσουν το Νεφελιμ που μπορει να κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Δε θα μπω τοσο στην ουσια οσο στην λεπτομέρεια του επεισοδίου που ηταν και λιγο χιουμοριστικο ειδικα με τα ονοματα των φαγητων:

1. Ειναι οντως καλος ο Τζακ?? Σοκαριστηκα στη στιγμη που ανεφερε τον ΚΑΣ ως Πατέρα του,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ομως οταν βρεθεί με τον ”πραγματικό του Πατέρα”?? Θα πάρει το μέρος του,θα θελησει να τον σκοτώσει,μπορεί?Σοβαρά τώρα,αγγελική λεπίδα?τι να του κανει?
2. ΔΕΝ ειδαμε σκηνες της ΚΟΛΑΣΗΣ ουτε Ασμοδαιο που περιμενα στην πρεμιερα(θα τα δουμε μετα,ναι)αλλα τα ηθελα ολα μαζι σαυτο το επεισοδιο
3. ΘΕΟΣ…Ειδαμε επιστροφη του Προφήτη που λογικα μιλάει μέσω Αυτού,θα δωθεί λύση? Μπορει οντως να αναστήσει τον Καστιελ? Εχει τη δυναμη ο Τζακ να κανει κατι τετοιο?
4. ΣΑΜ…Κλασικος Σαμμυ να εμπιστευεται την καλη πλευρα του Νεφελιμ κ να νομιζει πως θα κανει καλοο στον κόσμο.
5. ΝΤΙΝ….ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ο Ackles τοσο οσο στο καλεσμα κ την προσευχη στο Θεο οσο κ την υποψια για τη φυση του Τζακ κ για την διψα κ θεληση να γυρισουν πισω ολοι οσοι χαθηκαν(βρε συ δε σου λειψε η Ροβενα?)
6. ΚΑΣ – ΚΡΑΟΥΛΗ….Τα πτωματα καηκαν,δεν αναφερω Κελλυ γιατι αυτη ειναι ηταν ανθρωπος.Ο Κας γυρναει καποια στιγμη,ακομα κ μετα το καψιμο του σωματος? Γιατι να μη γινει με τον Κραουλη το ιδιο,λογικα μας δειχνουν πως δε θα ξαναγυρισει..δυστυχως,εκτος και αν μπει σε νεο σωμα στο παραλληλο συμπαν?Πολλα γινονται
7. ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ….Η Μαιρη δε μπορει να ξεφυγει απτον Εωσφορο,όμως νομιζω το ερωτημα εδω ειναι ”γιατι να τη χρειαστεί,ποιος ειναι ο σκοπος του”??

ΥΓ : Τεεελεειοοο το αφιερωμα στην 12η σεζον με το ” Nothing Else Matters ” οπως και το φοβερο Παναγια μου opening………….10/10

Σοφια Π.
Σοφια Π.
6 years ago

Ο φιλος μου λεει οτι ο Λουσιφερ δεν σκοτωσε την Μαιρη, ωστε να την γκαστρωσει, να κανει αλλο νεφελιμ, για να ανοιξει την ‘πορτα’ του παραλληλου συμπαντος

Amalia
Reply to  Σοφια Π.
6 years ago

Ειναι πολύ σκοτεινο αυτο για να γινει στο ΣΠΝ. Εξαλλου σε μια συνεντευξη του ο Πελεγκρινο (που παιζει τον Εωσφόρο) μας έδωσε μια ιδέα της λογικής του Εωσφόρου να κρατησει την Μερι ζωντανη, και δεν εμπεριεχει βιασμο: http://supernaturalgreece.gr/mark-pellegrino-lucifer-asinithistes-symmaxies-psari-ekso-apo-nero/

Σοφια Π.
Σοφια Π.
Reply to  Amalia
6 years ago

Κατι τετοιο του ειπα και εγω (σχετικα με το οτι ειναι πολυ εξτριμ και η σειρα παιζεται σε οικογενειακο καναλι), αλλα δεν με ακουει 😛 Επισης, δεν μπηκαν οι σεναριογραφοι σε τοσο κοπο να επιστρεψει, ωστε να πεθανει στην γεννα απο νεφελιμ του εωσφορου. (κατι που απο οτι εχω καταλαβει θα το ηθελαν αρκετοι φανς να φευγει, αλλα εγω ανηκω στους λιγους που την συμπαθουν)

Amalia
Reply to  Σοφια Π.
6 years ago

Δεν ξέρω αν είδε ο φίλος σου και το 2ο επεισόδιο, παντως η θεωρια του καταρρίφθηκε! 😉 😛

Και εγώ ανηκω στους λιγους που την συμπαθούν και την υπερασπιζομαι σε καθε ευκαιρια (μονο το ότι κοιμηθηκε με τον σιχαμενο τον Κετς δεν της δικαιολογώ! χαχα) Πραγματικά δεν έχει νοημα να τη σκοτώσουν έτσι τη Μερι, αφού την έφεραν πίσω δεν έχει νοημα να ξαναπεθάνει τοσο γρηγορα — και ειδικα με τέτοιον τρόπο!

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Σοφια Π.
6 years ago

παντως το λενε πολλοι αυτο. (να την κρατησει ζωντανη για να ξανα κανει κι αλλο παιδι). ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Και επισης ολοι εχουν λατρεψει τον Τζακ! 😃

Σοφια Π.
Σοφια Π.
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

Αφενως, ο Αλεξαντερ ειναι πολυ καλος ηθοποιος, αφετερου ο Τζακ ειναι γλυκας <3

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα

Η 13η σεζόν έκανε πρεμιέρα με τρόπο... εκκωφαντικό! Η εισαγωγή της σεζόν με το πρώτο της επεισόδιο δεν ήταν μια απλή εισαγωγή. Ήταν ο τρόπος των σεναριογράφων να μας θυμίσουν τι εστί SupernaturalReview - Supernatural - 13x01 Lost and Found