Review – Supernatural – 13×19 – Funeralia

Σχολιασμός και ψηφοφορία του 19ου επεισοδίου του 13ου κύκλου.

5
1331

Επεισόδιο με γεγονότα να τρέχουν (όχι με ιλιγγιώδη ταχύτητα…) σε μια μάλλον “βαριά” ατμόσφαιρα, με αναφορές σε πρόσωπα, που μας έχουν αφήσει χρόνους εδώ και πολύ καιρό αλλά και με επανεμφανίσεις death-y πρωταγωνιστών. Εκεί που σπίνταρε λίγο η εξέλιξη με τα δύο προηγούμενα επεισόδια, κάναμε ένα φρενάρισμα για να βρεθούμε μπροστά σε ένα επεισόδιο μάλλον αδιάφορο. Με τη γέννηση του Νεφελίμ, τον “εναλλακτικό” Μιχαήλ να ετοιμάζεται να εξουσιάσει τη γη, τον Λούσιφερ παρόντα δια της απουσίας του, τη Ροβίνα να εμφανίζεται ξανά στον μάταιο τούτο κόσμο, η φυσική αρμονία του σύμπαντος φαίνεται να πηγαίνει περίπατο… Χαίρω πολύ! Το ξέρουμε αυτό! Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή καθώς η πλοκή του επεισοδίου εξελίσσεται παράλληλα (συνηθισμένοι σ’αυτό στον 13ο κύκλο) σε δύο σκηνικά: ένα στη γη και ένα στον ουρανό.

ΡΟΒΙΝΑ ΚΑΙ WINCHESTERS

Ο Steve Yokey φαίνεται πως είναι μεγάλος φαν της κοκκινομάλλας μάγισσας από τη Σκωτία γιατί αυτός την…”νεκρανάστησε” στο επεισόδιο με τις αδερφές Plum και μάλιστα της έδωσε και υπερφυσικές δυνάμεις, που τις συνέπειες τους τις είδαμε στο χτεσινό επεισόδιο. Η Ροβίνα, λοιπόν, με την γνωστή εκλεπτυσμένη εμφάνιση  κάνει αισθητή την παρουσία της σε μια έκθεση ζωγραφικής σε μια γκαλερί.

Sam: Rowena, are you at a… party or something?
Rowena: I am, but I’m surprised you recognize the sounds of a party seeing as how you’re all work and no play.

Συνοδεύεται από τον προσωπικό υποτακτικό της, τον Bernard, που διαθέτει όλο το πακέτο του καθωσπρέπει bodyguard: φουσκωτός, αμίλητος (δεν κουράστηκε να μάθει και πολλά λόγια…), με άχαρες χορευτικές ικανότητες… Κι ενώ απολαμβάνουμε όλοι ένα δροσιστικό ποτό ακούγεται ένα ταγκό, το Seductive Tango (τυχαίος ο τίτλος; Δεν νομίζω!) που δεν αφήνει την Ροβίνα ασυγκίνητη και ξεδιπλώνει τις χορευτικές της ικανότητες σαγηνεύοντας τους πάντες. Όλα δείχνουν ενορχηστρωμένα από την ίδια καθώς ο χορός τελειώνει με τα μπλε μάτια της να εξαπολύουν την οργή της στην γοητευτική πλούσια μαντάμ, που ήταν και ο αρχικός στόχος της. Έξυπνη η συγκεκριμένη σκηνοθετική πινελιά, που αποδεικνύει ότι οι δυνάμεις της έχουν σίγουρα ισχυροποιηθεί μετά το ξόρκι από το Μαύρο Γριμόριο.

Η Ροβίνα εναντίον ανθρώπων; Και δεν είναι και το μοναδικό “αθώο” θύμα της από όσα πληροφορούμαστε αργότερα από την Θεριστή Jessica. Αδιάφορη για το αν κινδυνεύει να καταστραφεί το σύμπαν από τις απειλές του Κόσμου της Αποκάλυψης, συνεχίζει απτόητη το σχέδιό της γυρνώντας την πλάτη της στην έκκληση για βοήθεια από τους Winchesters. Κι ο Sam δέχεται τις επικρίσεις του Dean, αφού αυτός της είχε δώσει το ξόρκι από το βιβλίο των μαγισσών. Βέβαια, ο μικρός αδερφός τον διαβεβαιώνει ότι θα την αντιμετωπίσει ό ίδιος όταν χρειαστεί χωρίς να φαίνεται να πείθει και πολύ…

Sam: If Rowena goes bad again, I’ll deal with it.

Οι three little musketeers δεν είναι στο πλάνο της Ροβίνα αυτή την περίοδο. Αλλά τι είναι στο πλάνο της; Να εδραιώσει την παρουσία της ως κυρίαρχη δύναμη; Κινείται με ατομικιστικούς σκοπούς; Ή να πιστέψουμε τα “ευγενή” κίνητρά της για την εξάρθρωση του κακού, να πιστέψουμε δηλαδή σε μια Ροβίνα-Τιμωρό των κακών; Φυσικά και όχι. Γιατί κι αν ήταν έτσι, δεν θα ήταν προτιμότερο να παρέχει τη βοήθειά της στους Winchesters, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην καταπολέμηση καθετί κακού και δαιμονικού;

ΘΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ WINCHESTERS

Και καθώς αναρωτιόμαστε ποια είναι η σκοπιμότητα της εμφάνισης της Ροβίνα με τους συγκεκριμένους σκοπούς γενικότερα, οι Winchesters αποφασίζουν να εξιχνιάσουν και αυτή την “υπόθεση”. Και να τους πάλι στην Impala να συγκεντρώνουν στοιχεία για την αδίστακτη αλλά και περίεργη σταυροφορία της μάγισσας από την Σκωτία. Και τσουπ! Εμφανίζεται μπροστά τους μια θεριστής, η Jessica, άλλη μια φιγούρα του Steve Yokey από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Ο Dean την αναγνωρίζει (έχει χτίσει…ιδιαίτερη σχέση με τους Θεριστές), ενώ το γνωστό απορημένο ύφος του Sam δείχνει την αμηχανία του για κάτι που μάλλον έχει χάσει. Η Jessica (καιρό είχε να ακούσει αυτό το όνομα ο Sam), αδιάφορη και γλυκανάλατη παρουσία, που αποκαλύπτει ότι έχει γίνει η σκιά των αδερφών για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι εκεί για να τους ξεκαθαρίσει το σκηνικό με την Ροβίνα.

Και στην κουβέντα τους κεντρική ιδέα κάτι, που έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν και από Θεριστές αλλά και από τον ίδιο τον Θάνατο: η φυσική ροή των πραγμάτων στο σύμπαν. Δεν είναι κάτι που έχει εμποδίσει βέβαια στο παρελθόν τους Winchesters αλλά που δεν έχουμε δει ακόμη τις καταστροφικές συνέπειες της κατάλυσής της από τους πρωταγωνιστές. Αναφέρεται συγκεκριμένα στο “Φαινόμενο της Πεταλούδας” (κι όχι βέβαια στην ταινία του 2004 με τον Ashton Kutcher…α, ρε Dean, για αυτές τις γνώσεις σου σε θαυμάζω…), που η εμφάνισή του θα προκαλέσει την επικράτηση του χάους στο σύμπαν.

Jessica: Have you ever heard of the Butterfly Effect?
Dean: Ashton’s second-best movie.
Sam: Yes, of course. Uh, uh one small mistake can — can cause all kinds of bad.
What about it?

Και η Ροβίνα επιδιώκει να το κάνει αφού εκτός από ανθρώπους σκοτώνει και τους Θεριστές, που έρχονται για να  συνοδεύσουν την ψυχή τους. Αυτό το επιβεβαιώνει και το δεύτερο “αποτύπωμα”, που βλέπουν και οι Winchesters, στο πάτωμα δίπλα στις στάχτες από το πτώμα της πλούσιας κυρίας που κάηκε από την Ροβίνα, στην γκαλερί. Η Ροβίνα είναι αποφασισμένη να αφήσει το στίγμα της με αδίστακτο τρόπο αυτή τη φορά. Και δεν πρόκειται να σταματήσει, γιατί ξέρει πως είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ, όπως και η ίδια μας το υπενθυμίζει με θριαμβευτικό ύφος!

Rowena: I am capable of anything now!

Η Billie, στη θέση πια του Θανάτου, έξαλλη, η Ροβίνα να της στέλνει απειλητικά μηνύματα, οι Θεριστές ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι νίπτουν τας χείρας τους και ποιος θα βγάλει το φίδι απ’την τρύπα και αυτή τη φορά; Το ξέρω ότι είναι δύσκολη η απάντηση αλλά ας το προσπαθήσουμε λίγο…Οι Winchesters! Ε, τόσες χάρες έχει κάνει και ο Θάνατος στα αδέρφια, ας βοηθήσουν και αυτοί λιγάκι. Ή μήπως όλο αυτό είναι μια άλλη δοκιμασία για τα αδέρφια από τον Θάνατο, αφού όπως έχει παραδεχτεί η Billie είναι ταγμένοι για ένα μεγάλο σκοπό; Καλά τι είδους δυνάμεις πια είναι αυτές της Ροβίνα που τρόμαξε ακόμα και το μάτι του Θανάτου;

Και ερχόμαστε στην τελευταία αλλά και μοιραία αποκαλυπτική συνάντηση των Winchesters με την Ροβίνα, η οποία τους φανερώνει σε ένα συναισθηματικό παραλήρημα ότι το σχέδιό της είχε σαν στόχο να απειλήσει την Billie-Θάνατο να φέρει πίσω τον γιο της!

Rowena: We’re talking about Fergus — a man abandoned and loveless, tricked by a demon, died in a gutter. He deserved better from the world, from me.
Dean: Well, Crowley’s dead. There’s no coming back from that.
Rowena: Oh, is that so, Dean? Are only Winchesters allowed to come back from the dead? The rest of us just have to accept it? I don’t think so. I’m putting D
eath on notice.

Σαν λίγο ξαφνικό (για να είναι αληθινό) δεν είναι αυτό το…ξύπνημα του μητρικού αισθήματος; Βέβαια, την τελευταία φορά, που βρέθηκε με τον Sam και άνοιξε την καρδιά της φάνηκε πως είχε χάσει την αίγλη της αρχαιότερης μάγισσας στον κόσμο…αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας ας συνεχίσουμε να έχουμε ότι είναι μια μάγισσα, που λειτουργεί με ατομικιστικούς σκοπούς και “γλυκαίνει” μόνο όταν είναι αιχμάλωτη ή απειλείται. Δεν είμαι σίγουρη, λοιπόν για τις κινήσεις και τις προθέσεις της.

Και ούτε και οι Winchesters θα έπρεπε αφού η Ροβίνα τους ξεγλιστρά για μια ακόμη φορά και ο Sam την κυνηγά μέχρι που την αντιμετωπίζει face to face έξω από το μπαρ που συναντήθηκαν. Κι εκεί γίνεται μάρτυρας της ισχυρής δύναμής της καθώς  με μια εντυπωσιακή κίνηση της αναχαιτίζει την σφαίρα εξόντωσης μαγισσών, που προοριζόταν για αυτή και εξαφανίζεται μαζί του. Σε λίγο η Ροβίνα πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα μαγικό ξόρκι για να βγάλει από τη μέση τον Sam, κάτι που δεν δείχνει να την ευχαριστεί αφού του ζητάει να τον συγχωρέσει αλλά αυτή ισχυρίζεται πως, εκείνη τη στιγμή, δεν έχει άλλη επιλογή.

Έντονα τα συναισθήματα και καλές ερμηνείες στη σκηνή αυτή με τη Ροβίνα να δίνει πάλη μέσα της και τον Sam να προσπαθεί να την οδηγήσει στη σωστή απόφαση εκφράζοντάς παράλληλα την κατανόησή του για το κίνητρό της (αν και δεν είναι σίγουρο ότι είναι και γνήσιο…).

Sam: No. No, no, no, no, no. No Rowena. I know what you went through and I know how much you lost and I realize how much you want your family back. But don’t do this, not like this. This is no you. Not anymore.
Rowena: What happened to me, those were my choices.
But Fergus never… It wasn’t fair. It’s not fair!

ΡΟΒΙΝΑ ΚΑΙ BILLIE

Από την άλλη ακούστηκε ξανά το όνομα Crowley αλλά όπως ακούστηκε έτσι και ξαναμπήκε στο ντουλάπι του παρελθόντος χρόνου σαν απαγορευμένη λέξη. Φρόντισε να το επιβεβαιώσει αυτό η Billie,που σαν από μηχανής θεός εμφανίστηκε την ώρα που η Ροβίνα ετοιμαζόταν να σκοτώσει τον μελλοντικό δολοφόνο της, τον Sam.

Billie: Sometimes life is unfair and sometimes we lose things and sometimes we make mistakes. And some of these things can never be fixed no matter how powerful you become. Some things just are, and everyone has to live with that.

Λίγο άκυρη η πληροφορία για το ποιος θα σκοτώσει τελικά την Ροβίνα εκτός αν θέλουν να τονίσουν την τραγικότητα της μάγισσας, που πιθανόν να συνεργαστεί με αυτόν που θα της αφαιρέσει τη ζωή…(Πολύ μακριά το πήγα,ε;;) Βέβαια δεν τρομάξαμε από την αναμενόμενη εξέλιξη στη σκηνή αφού ο Sam δεν έχει εκπληρώσει ακόμα μαζί με τον Dean το σκοπό για τον οποίο ακόμη κι ο Θάνατος δεν τους δέχεται, όσες φορές το έχουν επιχειρήσει κάποιοι άλλοι ακόμα και οι ίδιοι. Εξάλλου Dean χωρίς Sam δε γίνεται…Απελπισμένη και απογυμνωμένη συναισθηματικά η Ροβίνα επιτίθεται με τις τελευταίες δυνάμεις της στην Billie ξέροντας και η ίδια μάλλον ότι όλα έχουν πια τελειώσει. Φυσικά, όσο δυνατή κι αν είναι μια μάγισσα δεν θα μπορούσε να νικήσει τον Θάνατο. Η φυσική ροή των πραγμάτων δεν έχει αναχαιτιστεί από την Ροβίνα. Αναμενόμενο… Ενώ, βέβαια συνέβαιναν όλα αυτά, κάποιος άλλος έτρωγε αλλά και έδινε ξύλο. Όλοι φανταζόμαστε ποιος..ο Dean, που έβγαλε με αρκετή δυσκολία από την μέση τον υποτακτικό της Ροβίνα. Δεν ξεχνάω τη σκηνή με το τρομοκρατημένο ζευγάρι στο ασανσέρ, που θέλησε να δώσει μια χιουμοριστική πινελιά στο σκηνικό…

ΚΑΣΤΙΕΛ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

Κι ενώ όλα αυτά εκτυλίσσονται στη γη, στον Ουρανό η κατάσταση έχει γίνει αδιέξοδη. Οι άγγελοι αποδυναμώνονται (πώς και γιατί;), όσοι απέμειναν πλέουν σε πελάγη απογοήτευσης. Χαρακτηριστική απόδειξη, ο άγγελος-φρουρός στην πύλη προς τον Παράδεισο, που ο Κάστιελ τον συναντά με ένα μπουκάλι αλκοόλ σε μια κατάσταση “πίνω και μεθώ”. Αλλά και η εικόνα που θα συναντήσει στον Παράδεισο δεν είναι καλύτερη. Μια άδεια αίθουσα του Θρόνου, ανησυχητική ησυχία και απραξία, που διακόπτονταν από τα φώτα, που αναβόσβηναν, δείγμα ότι οι άγγελοι έχαναν την θεϊκή ενέργειά τους. Ο Κάστιελ συναντά την Dumah και άλλους αγγέλους και προσπαθεί να τους περιγράψει την ζοφερή κατάσταση  καθώς η απειλή του Μιχαήλ της Αποκάλυψης  δείχνει να γίνεται όλο και περισσότερο ορατή. Άραγε που είναι ο επίδοξος ηγέτης του Παραδείσου, ο Λούσιφερ; Η άλλοτε έκπτωτη Jo που έχει κρυφτεί; Οι άγγελοι περιδιαβαίνουν ακέφαλοι για μια ακόμη φορά; Όχι, όπως φαίνεται αφού στο σκηνικό κάνει την είσοδό της η Naomi, η άλλοτε “διαχειρίστρια” των αγγελικών υποθέσεων.

Naomi: Well, then, let me make it divinely simple for you. There are a grand total of nine angels in Heaven, present company included. And one or two on Earth, and… that’s all. We are the last men and women and divine waves of light still standing, as it were.

Άλλο ένα πρόσωπο, που σκηνοθέτησε τον θάνατό της (έλεος!), άλλη μια είσοδος. Μας προϊδεάζει άραγε για μια μάχη μεταξύ αγγέλων ανάμεσα στα δύο σύμπαντα; Άλλη μια μεταστροφή συμπεριφοράς ιδιαίτερα απέναντι στον Κάστιελ. Να την πιστέψουμε; ‘Η μήπως επιδιώκει μόνο να πετύχει το σκοπό της χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά τον Tweetie Pie; Ο ίδιος δεν φαίνεται να την πιστεύει αρχικά και με το δίκιο του βέβαια ο άγγελος. Λίγα πέρασε από αυτήν στο παρελθόν; Σίγουρα όμως στο πρόσωπό της οι άγγελοι δείχνουν εμπιστοσύνη έχοντας εναποθέσει σε αυτήν τις ελπίδες τους αφού είδαν ότι ο Λούσιφερ τους είχε εξαπατήσει. Είπαμε απονήρευτοι, απονήρευτοι αλλά μάλλον το έχουν τερματίσει…Το “κλειδί” για την αποκατάσταση του Παραδείσου είναι ο Gabriel. Έτσι ξεκινάμε πάλι το παιχνιδάκι “ψάξε, ψάξε για να τον βρεις” με την Naomi να αποφασίζει να κλείσουν προς το παρόν οι πύλες του Παραδείσου.

Naomi: Without him, in time, we’ll burn out. Heaven will crumble, and all the souls that have been entrusted to our care will fall back to Earth. Picture it, Castiel — billions upon billions of ghosts unleashed upon the world. All that chaos, all that death.

Πώς όμως αποφασίζει μόνη της; Ο Λούσιφερ πώς κι έχει παραγκωνιστεί; Πού βρισκόταν η ίδια όταν όλοι οι άγγελοι προσκυνούσαν τον Εωσφόρο; Για μια ακόμη φορά ο Κάστιελ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Προβλήματα στον Παράδεισο που έχουν άμεση επίπτωση στην ανθρωπότητα, τα οποία θα γίνουν μεγαλύτερα αν δεν βοηθήσει τους Winchesters να βρουν το Νεφελίμ και να εμποδίσουν τον Μιχαήλ της Αποκάλυψης να επιβάλλει την κυριαρχία του στη γη αλλά και στον Ουρανό. Δισεκατομμύρια φαντασμάτων θα απελευθερωθούν στη γη…Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της σκοτεινής μελλοντικής πραγματικότητας αν οι άγγελοι αποδυναμωθούν εντελώς, όπως παραδέχεται και η ίδια η Naomi.

Πολλά στοιχεία και πρόσωπα από το παρελθόν έρχονται για να προετοιμάσουν για την μάχη μεταξύ των δύο κόσμων (γη-εναλλακτικό σύμπαν) γιατί τα πράγματα πιο αδιέξοδα δεν γίνονται. Η απουσία ωστόσο του Λούσιφερ κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να είναι. Μήπως έχει απομακρυνθεί για να σχεδιάσει νέα σατανικά σχέδια; Γιατί δε φαίνεται πιστευτό να τον έχουν …απομακρύνει άλλοι άγγελοι, αφού έχουν μείνει τρεις κι ο κούκος και μάλιστα είναι και αποδυναμωμένοι. Λίγο εκνευριστικό να μας εμφανίζουν αυτά τα “κενά” στον 13ο κύκλο φέτος.  Ή μήπως κάποια άλλη δύναμη super και θεϊκή έχει βάλει το χεράκι της; Θα δούμε…Πάντως και σε αυτό το επεισόδιο, αποκαλύφθηκαν πληροφορίες, που μας βάζουν σε σκέψη, όπως ότι ο Sam θα είναι αυτός που θα δώσει τέλος στη μακρόχρονη ομολογουμένως ζωή της Ροβίνα ή ότι η Billie θα ξανασυναντηθεί σύντομα με τους Winchesters.

Σκηνοθετικά, το επεισόδιο προσπάθησε να σταθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο: η σκηνή με την Ροβίνα λικνιζόμενη στο ρυθμό του ταγκό να τυλίγει σε πύρινο κλοιό την πλούσια κυρία δεν πέρασε απαρατήρητη. Ωστόσο, ήταν λίγο κουραστική μέχρι και αποσυντονιστική η μετάβαση από την γη στον ουρανό. Η παρουσία της Billie κυριαρχική. Η Ροβίνα έπαιξε με πολλά πρόσωπα, μια με εκλεπτυσμένη ευγένεια, μια με αδίστακτη αποφασιστικότητα, μια με συναισθηματικές εξάρσεις. Η ηθοποιός έδωσε και πάλι ρέστα ερμηνείας. Αλλά και η σκηνή με την πάλη μεταξύ Dean και του υποτακτικού της όπως και αυτή με το τρίο Sam-Rowena-Billy αλλά και η τελευταία σκηνή μεταξύ των αδερφών και της αποκαμωμένης μάγισσας είχαν ενδιαφέρον χωρίς ωστόσο να φτάνουν το εντυπωσιακό παραμένοντας σε ένα μέτριο επίπεδο.

Σεναριακά, πάντα με κουράζει το επεισόδιο, που πρέπει να βάλω σε τάξη μετά τις πολλές πληροφορίες. Δεν έχω καταλήξει για την χρησιμότητα της ιστορίας με την Ροβίνα. Καταλαβαίνω ότι ήθελαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο την Ροβίνα για μια πιθανή μελλοντική συνεργασία με τους Winchesters αλλά με αυτόν τον σχεδόν ανούσιο τρόπο; Πιο πολύ μου φάνηκε σαν επικήδειος λόγος προς τον Crowley. Σαν να προσπαθούσαν να μας πουν ότι Crowley δεν θα ξαναδείτε, πάει και τελείωσε.

Dean: He made his choices. Just like we all do. Look, every one of us has done something that we have to live with, that we’re trying to make up for. Every one of us.

…‘Οσο κι αν είμαι φαν του αριστοκρατικού πρώην Βασιλιά της Κόλασης δεν νομίζω ότι θα είχε νόημα η οποιαδήποτε νεκρανάστασή του. Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι το επεισόδιο πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό στην οικονομία του έργου. Τέλος, οι διάλογοι δεν είχαν ζωντάνια, δεν έλειπε βέβαια το χιούμορ αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους επαναλάμβαναν πληροφορίες του παρελθόντος. Έχουμε ωστόσο αρκετό homework μέχρι το επόμενο επεισόδιο, που ελπίζουμε πως θα μας κρατήσει περισσότερο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Εξάλλου οδεύουμε προς το τέλος της σεζόν. Μην παίζετε με την αγωνία μας…

REVIEW OVERVIEW
Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Villains
Εφέ/VFX
Previous articleSupernatural 13×19 Funeralia | Sneak Peek
Next articleSeason 13: Τέλος τα γυρίσματα του Supernatural!
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
review-supernatural-13x19-funeraliaΗ Ροβίνα επιστρέφει για να τα βάλει με τον Θάνατο εκβιάζοντάς τον με σκοπό να φέρει στη ζωή τον γιο της. Η Ναόμι έρχεται για να βάλει τάξη στον Παράδεισο. Μέτριο επεισόδιο χωρίς ιδιαίτερη συμβολή στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Subscribe
Notify of
guest

5 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ovelix
ovelix
5 years ago

Εμένα πάλι, μου άρεσε το επεισόδιο. Κλασική κολλημένη! Χαχαχαχα!
Συμφωνώ με την άποψη για τη Ναόμι. Εντελώς άχρηστη! Και γιατί εγώ δεν την πιστεύω? Δεν έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη μας η αλήθεια είναι. Και γιατί κανένας δεν είπε στον Κας για τον Λούσιφερ? Πολύ φοβάμαι πως κάτι ετοιμάζει πάλι η πανούργα!
Επίσης, διαφωνώ κάθετα με την αποκάλυψη στους αγγέλους, ότι ο Γκάμπριελ ζει.Πραγματικά δεν περίμενα να τους το πει. Και θα το μάθει και ο Λούσιφερ τώρα, που νόμιζε ότι τον είχε σκοτώσει… Ποιος ξέρει τι θα κάνει όταν το μάθει. Τώρα δεν είναι ο μοναδικός αρχάγγελος! Θα τρομάξει και θα θελήσει να τον βγάλει απ’ τη μέση (και πάλι!) ή θα χαρεί που είναι ζωντανός? Και πολλά άλλα ερωτήματα σχετικά μ’ αυτό…
Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα γυρίσει ο Κράουλι. Και δε νομίζω οι σεναριογράφοι να κάνουν το λάθος να βάλουν άλλο ηθοποιό στη θέση του Mark. Θα είναι μια αποτυχία.
Τέσσερα επεισόδια λοιπόν πριν το τέλος της σεζόν και τα ερωτήματα πολλά!
Ανυπομονώ να δω την εξέλιξη και ποιες από τις αρκετά ενδιαφέρουσες θεωρίες που αναφέρατε θα επαληθευτούν.
Υ.Γ Συγχαρητήρια για το review!!! Πολύ καλό!

Λου
Λου
5 years ago

Μαγευτικό ρηβιού!Μπράβο Ηρώ.
Απολαυστικό σαν ανάγνωσμα,τεκμηριωμένο και καλογραμμένο.
Πάντα τέτοια!
Κρίμα που σου ‘λάχε αδιάφορο επεισόδιο!!

Iro
Iro
Reply to  Λου
5 years ago

Ζω ελπίζοντας…Έχουμε όμως δρόμο ακόμα thank Chuck!

Amalia
5 years ago

Έχοντας ήδη κανει το σχολιο μου για το επεισόδιο, επανέρχομαι για να δώσω τα συγχαρητηρια μου στην @disqus_lgdwcZQUaZ:disqus για την εμπεριστατωμένη κριτική της. Καλως μας ηρθες και στις επαλξεις των reviews! 🙂

Iro
Iro
Reply to  Amalia
5 years ago

comment image