Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Supernatural πλάσματα : Θεριστές

Supernatural πλάσματα : Θεριστές

reapers

by Amalia & Orestis

Οι Θεριστές (στα αγγλικά: Reapers) μια χαμηλόβαθμη τάξη αγγελικών πλασμάτων, γνωστοί και ως «Άγγελοι του Θανάτου», που συλλέγουν τις ψυχές των νεκρών ανθρώπων. Όλοι οι Θεριστές δουλεύουν για τον Θάνατο. Η δουλειά τους είναι να αγγίξουν τον νεκρό για να απελευθερώσουν την ψυχή του από το σώμα, και να την συνοδεύσουν στη μετά θάνατο ζωή. Όταν τους δεις, σημαίνει ότι πεθαίνεις. Οι Θεριστές δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουν στους αποθανόντες τι τους περιμένει πέρα από το Πέπλο (μέρος ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και τη μετά θάνατον ζωή). Δεν μπορούν όμως να αναγκάσουν κανέναν να τους ακολουθήσει. Οι Θεριστές δίνουν την επιλογή στο πνεύμα του νεκρού είτε να τους συνοδεύσει στην επόμενη ζωή, είτε να μείνει στο Πέπλο ως φάντασμα (κάτι που σημαίνει οτι κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε εκδικητικό πνεύμα).

Όταν είσαι σε κώμα, όλα είναι περίεργα και ο Θεριστής έρχεται στο μυαλό σου για να σε πάρει. Μπαίνει στο μυαλό σου και σε ξετρυπώνει. Βλέπεις και «ζεις» πράγματα και σκηνές του παρελθόντος σου. Ο Χάρος θα σε κυνηγήσει όμως όπου και αν πας. Έχεις πάντα επιλογές. Αν θες πας μαζί του, αν όχι γίνεσαι φάντασμα. Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, ψάχνεις για την έξοδο. Και εκείνες οι στιγμές είναι αυτό που λένε ότι περνάει η ζωή σου μπροστά από τα μάτια σου. Όποτε ανοίγεις μια πόρτα, υπάρχει και ένα διαφορετικό κεφάλαιο μέσα. Μπορείς να βγεις, αν βρεις την σωστή πόρτα! Πρέπει όμως να πας πολύ βαθιά. Βαθιά όπως πράγματα που δε θες να σκέφτεσαι και τα θάβεις, τα πλακώνεις με άλλα πράγματα και δεν τα ψάχνεις ποτέ. Η έξοδος είναι μέσω της χειρότερης ανάμνησής σου. Ακόμα και αν βρεις την έξοδο, μπορεί και να πεθάνεις.

Μετά την Αποκάλυψη και τον εμφύλιο στον Παράδεισο, υπήρξαν περιπτώσεις αναρχικών Θεριστών που σταμάτησαν να ακολουθούν τους κανόνες κι έγιναν τυχοδιώκτες μισθοφόροι.

Το κλείσιμο του Παραδείσου από τον Μέτατρον κατέστησε τους Θεριστές (προσωρινά τουλάχιστον) ‘άνεργους’ γιατί οι ψυχές των νεκρών δεν είχαν που να πάνε και παρέμεναν στη γη σε αγωνία.

In_My_Time_of_Dying_ReaperΧαρακτηριστικά

H αληθινή μορφή του Θεριστή είναι άυλη, σαν αιθέριο πνεύμα, με μια λευκή αύρα να τους περιβάλλει. Παίρνουν ανθρώπινη μορφή για να μπορεί ο αποθανών να τους εμπιστευτεί για να πάει μαζί τους στην επόμενη ζωή.

Στο Supernatural, οι περισσότεροι Θεριστές που έχουμε δει ήταν άνδρες, όμως υπάρχουν και γυναίκες Θεριστές (όπως η Tessa και η April). Οι Θεριστές φαίνεται να έχουν φύλο. Γενικά, έχουν αρκετές διαφορές από τους υπόλοιπους αγγέλους, για παράδειγμα, δεν είναι ξεκάθαρο αν χρειάζονται ανθρώπινο ‘δοχείο’.

Δυνάμεις και Ικανότητες

  • Έχουν πρόσβαση στον Παράδεισο, την Κόλαση, το Καθαρτήριο και στο Πέπλο.
  • Είναι αόρατοι στο ανθρώπινο μάτι, εκτός αν το άτομο είναι κοντά στο θάνατο ή αν κάνει αστρική προβολή. Μπορούν επίσης να γίνουν ορατοί στους θνητούς κατά βούληση. Γενικά έιναι ικανοί να ελέγξουν την ανθώπινη αντίληψη για να κάνουν τους εαυτούς τους να μοιάζουν όπως θέλουν εκείνοι.
  • Μπορούν να σταματήσουν το χρόνο.
  • Τηλεμεταφορά
  • Δεινή ικανότητα εντοπισμού ψυχών
  • Τηλεκίνηση

tessa reaper against first bladeΑδυναμίες

  • Μπορούν να πεθάνουν από το Δρεπάνι του Θανάτου, μια αγγελική λεπίδα ή από την Πρώτη Λεπίδα
  • Υπάρχει ένα ξόρκι με το οποίο μπορείς να ‘δέσεις’ έναν Θεριστή για να κάνει το θέλημά σου (βλέπε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες)
  • Χάνουν τις δυνάμεις τους μέσα σε μια Παγίδα για Θεριστές (βλέπε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες)
  • Μπορούν να κυριευτούν από δαίμονες – αν και ο μόνος δαίμονας που έχουν δει να κυριεύει Θεριστή ήταν ο Azazel, ο οποίος είναι πολύ πιο ισχυρός από τον μέσο δαίμονα

 Όταν ένας Θεριστής πεθάνει βγάζει ένα εκτυφλωτικό λευκό φως (όπως όλοι οι άγγελοι).

Ξόρκι δέσμευσης

Το ξόρκι για να δέσεις έναν θεριστή για να κάνει το θέλημά σου απαιτεί να δημιουργήσεις έναν Μαύρο Βωμό με ‘σκοτεινά αντικείμενα‘ όπως π.χ. κόκκαλα, ανθρώπινο αίμα. Πρόκειται για μαύρη μαγεία, και χρειάζεσαι ένα σύμβολο στο σχήμα σταυρού. Με το ξόρκι αυτό μπορείς να σώζεις έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο, αλλά ο Θεριστής θα πάρει την ζωή ενός υγιή ανθρώπου.

 

supernatural1Παγίδα Θεριστή

Με τα σωστά υλικά και την σωστή τελετή, μπορείς να παγιδεύεις έναν Θεριστή σαν δαίμονα μέσα στο παραπάνω σύμβολο. Φυσικά απλώς τον καθυστερείς και λίγη ώρα μετά θα έρθει να σε βρει. Κάποια από τα υλικά που χρειάζεσαι είναι ορυκτό χρυσό, κώνειο και μοσχοκάρυδο.

 death horsemanΣτην Παράδοση

Ο Μαύρος Θεριστής είναι ο Θάνατος, το πλάσμα που παίρνει τις ψυχές ανθρώπων (γι’αυτό και ονομάζεται και «Συλλέκτης Ψυχών»). Άπειροι οι θρύλοι σχεδόν σε κάθε πολιτισμό. Ο Θάνατος έχει εκατοντάδες διαφορετικά ονόματα και μορφές.

ΥΓ Το παρόν άρθρο ίσως αλλάξει/ανανεωθεί όσο κυλούν οι σεζόν και παίρνουμε πληροφορίες από τα επεισόδια για τα συγκεκριμένα πλάσματα.

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Orestis
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.
http://supernaturalgreece.gr/
Top