Review – Supernatural – 2×10 Hunted

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Το επεισόδιο ξεκινά με τη δολοφονία του νεαρού Scott που επιστρέφει από τον ψυχολόγο του. Από τα λεγόμενά του ήταν προφανές ότι πρόκειται για ένα άτομο με δυνάμεις, όπως ο Sam, και ο θάνατός του σίγουρα δεν είναι μια τυχαία ληστεία. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη προς το παρόν, γιατί αμέσως μετά το teaser βρίσκουμε πάλι τους Winchesters στο σημείο που τους είχαμε αφήσει στο Croatoan κι επιτέλους μαθαίνουμε το μεγάλο μυστικό που κουβαλούσε ο Dean τόσους μήνες και ήταν στην τσίτα: πριν πεθάνει, ο John του είχε πει να προστατέψει τον Sam, κι αν δεν μπορέσει να το κάνει, θα πρέπει να τον σκοτώσει! Η αντίδραση του Sam στην αποκάλυψη αυτή είναι λίγο… κάπως. Σηκώνεται και φεύγει (ναι, πάλι), για να πάει να βρει απαντήσεις, και τελικά καταλήγει ο κυνηγημένος της υπόθεσης.

Εκτός του ότι θεωρώ ότι η αποκάλυψη του μυστικού θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα αν την είχαν χρησιμοποιήσει ως cliffhanger στο προηγούμενο επεισόδιο, δεν ήταν τελικά τόσο τεράστια όσο την είχαν κάνει να φαντάζει. Εμείς ως θεατές είχαμε αρχίσει να το ψυλλιαζόμαστε, αλλά για τα δυο αδέρφια δεν παύει να είναι μια μεγάλη συναισθηματική στιγμή. Το ότι ο Sam χρειάζεται την προστασία του Dean δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ήταν σοκαριστικό το ότι ο John ήταν αυτός που διέταξε τον Dean να σκοτώσει τον ίδιο του τον αδερφό αν χρειαστεί, αν ο Κιτρινομάτης τον πάρει με το μέρος του. Τα νέα για τον Sam έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους κύκλους των κυνηγών κι ο μικρός Winchester δεν είναι για κάποιους κάτι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα τέρατα που κυνηγάνε. Κάπως έτσι, ο πρώτος που τον στοχεύει είναι ο μακιαβελικός Gordon Walker, που συνεχίζει την αποστολή του να σκοτώσει οτιδήποτε θα μπορούσε εν δυνάμει να μετατραπεί σε τέρας. Αυτός ήταν που δολοφόνησε τον Scott στην αρχή του επεισοδίου, και το μόνο έγκλημα του παιδιού ήταν ότι σκότωσε κατά λάθος τη γάτα των γειτόνων του.

Μια από τις καλύτερες σκηνές του επεισοδίου είναι η εισαγωγή της Ava Wilson με το όραμά της, όπου ο Sam πεθαίνει σε μια έκρηξη. Μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι είναι όραμα, πήγε λίγο μια βολτούλα η καρδιά μου! Η εισαγωγή ενός ακόμη ξεχωριστού παιδιού σε εκείνο το σημείο ήταν μια έξυπνη εκπληξούλα. Η Ava της Katharine Isabelle, είναι χαριτωμένη και έχει προσωπικότητα. Η απεικόνισή της και οι αντιδράσεις της σε όσα συμβαίνουν στο επεισόδιο είναι ρεαλιστικές και προσγειωμένες. Γέλασα με την ειλικρινή απορία της: «Και γιατί δεν φεύγεις απλά από την πόλη πριν εκραγείς;». Αχ, κορίτσι μου, δεν τους ξέρεις καλά τους Winchesters, γι’αυτό τα ρωτάς αυτά…

The Winchester Family Business - Mallena's Supernatural Musings ...

Ο ρυθμός του επεισοδίου χάνει σε κάποια σημεία, αλλά έχει αρκετά καλά στοιχεία, όπως η συνάντηση του Sam με την Ava και o διάλογος του Dean με τον Gordon. Όλα τα ενδιάμεσα βέβαια, είναι filler μέχρι να φτάσουμε στη στιγμή της έκρηξης όπου για λίγα δευτερόλεπτα αναρωτιόμαστε, μαζί με τον Dean, αν ο Sam επέζησε. (Φυσικά επέζησε, είναι πρωταγωνιστής, καλέ!)

Ο Jensen Ackles κι ο Jared Padalecki ήταν χώρια στο μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου, αλλά οι σκηνές που είναι μαζί, μετράνε πολύ. Η αντίδραση του Dean όταν νομίζει ότι ο Sam είναι νεκρός, και λίγο μετά όταν τον ακουμπά για να δει ότι είναι καλά, είναι δυο αυθεντικές αντιδράσεις μεγάλου αδερφού. Κι ο Sam μας αποδεικνύει ότι δεν μπήκε στο Stanford τζάμπα όταν τη βγαίνει έξυπνα στον Gordon. Μια ωραία μικρολεπτομέρεια ήταν, επίσης, η κωδική λέξη με την οποία ο Dean πέρασε το μήνυμα στον Sam ότι κινδυνεύει — και μου άρεσε το ότι ο Gordon το προέβλεψε αυτό. Μπορεί να έχει εντελώς κατεστραμμένη ηθική πυξίδα, αλλά είναι έξυπνος, κάτι που τον κάνει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα.

SupernaturalSunday – Season 2, Episode 10 HUNTED | New Stories ...

Παρόλο που το επεισόδιο τελειώνει με τον Gordon να οδεύει στη φυλακή για πολύ καιρό, το γενικότερο πρόβλημα με τους κυνηγούς που εχθρεύονται τον Sam από τη μια και την αόρατη δαιμονική απειλή από την άλλη, παραμένει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ava δεν σηκώνει το τηλέφωνο κι ο Sam ανησυχεί τόσο που ξεκινά για την Peoria. Εκεί, βρίσκει τον αρραβωνιαστικό της κατακρεουργημένο κι εκείνη άφαντη…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Fun facts & Trivia

Αναδρομή στις χειμερινές πρεμιέρες του Supernatural

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Villain
Εφέ/VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Παρά τα θεματάκια στο ρυθμό, το επεισόδιο είχε ενδιαφέρον, γιατί επανέφερε στο προσκήνιο τον Gordon Walker και τα ξεχωριστά παιδιά με υπερδυνάμεις.
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα