Supernatural αφιέρωμα | Αναδρομή στις mid-season πρεμιέρες της σειράς

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Έχοντας κάνει ήδη ένα αφιέρωμα στα mid-season φινάλε του Supernatural, είπα να κάνω κι ένα αφιερωματάκι στις mid-season πρεμιέρες που είναι παραμελημένες οι καημένες, και ελαφρώς παρεξηγημένες, γιατί έχουν ένα βαρύ φορτίο που δεν ζήτησαν: είναι τα επεισόδια που πρέπει να αποδείξουν ότι η υπομονή που κάναμε κατά τη διάρκεια του “hellatus” δεν πήγε χαμένη. Κάποιες φορές το κατάφεραν να μας ενθουσιάσουν, ενώ άλλες φορές όχι τόσο… Πάμε να τις δούμε, λοιπόν, μια-μια!

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural scarecrow

1×11 Scarecrow

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 10/1/2016

Διάρκεια του ‘hellatus’: 49 μέρες

Από την αρχή στα δύσκολα μας έβαλε το Supernatural με το πρώτο χειμερινό του διάλειμμα να είναι πάνω από 1μιση μήνα. Αλλά τουλάχιστον άξιζε τον κόπο η αναμονή! Το Scarecrow είναι ένα από τα καλύτερα επεισόδια της 1ης σεζόν και ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα αυτοτελή όλης της σειράς…


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural hunted

2×10 Hunted

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 11/1/2007

Διάρκεια του ‘hellatus’: 35 μέρες

Το μικρότερο χειμερινό διάλειμμα της σειράς, λίγο παραπάνω από 1 μήνας. Αυτά είναι… Δεν θα μπορούσε να είναι κάθε χρονιά έτσι και να μην μας βγαίνει η ψυχή με το περίμενε; Και η χειμερινή πρεμιέρα του 2007 μια χαρά, σένιο επεισόδιάκι ήταν! Ωραίες εποχές…


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural malleus maleficarum

3×09 Malleus Maleficarum

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 31/1/2008 

Διάρκεια του ‘hellatus’: 49 μέρες

Επειδή η  σεζόν είχε δυο μεγάλα διαλείμματα (εξαιτίας της απεργίας των σεναριογράφων) πολλοί ξεχνούν ότι το 9ο επεισόδιο (η πρώτη επαφή του fandom μας με μάγισσες) ήταν η χειμερινή πρεμιέρα, για την οποία παρακαλώ περιμέναμε πάνω από 1μιση μήνα, και δίνουν τα εύσημα στο διαβόητο 3×13 Ghostfacers, το οποίο, σε συνδυασμό με το ιδιόρρυθμο σκηνοθετικό στιλ του (γυρισμένο σαν mockumentary), ήταν και το πρώτο επεισόδιο που έπαιξε μετά τον τρόμο της πιθανής ακύρωσης σε ένα κυριολεκτικά… κολασμένο διάλειμμα που διήρκεσε 62 ολόκληρες -και άκρως βασανιστικές- ημέρες! 


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural family remains

4×11 Family Remains

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 15/1/2009

Διάρκεια του ‘hellatus’: 56 μέρες

Εκείνο το hellatus του 2008-2009 θα το θυμάμαι για πάντα… Μετά το επικό Heaven and Hell, που έκλεισε το mid-season ιδανικά, περιμέναμε σχεδόν 2 μήνες για να μας σερβίρουν ίσως το χειρότερο επεισόδιο της σειράς. Τσατάλια τα νεύρα, τσατάλια!


5×11 Sam, Interrupted

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 21/1/2010

Διάρκεια του ‘hellatus’: 63 μέρες

Πάνω από 2 μήνες (!) ήταν το χειμερινό διάλειμμα στην 5η σεζόν – το μεγαλύτερο στην ιστορία της σειράς, αλλά τουλάχιστον μας αποζημίωσαν με ένα ξεκαρδιστικό επεισόδιο. “Pudding”!


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural like a virgin

6×11 Like A Virgin

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 4/2/2011

Διάρκεια του ‘hellatus’: 56 μέρες

Είναι η μοναδική mid-season πρεμιέρα που έχει παιχτεί Φλεβάρη, μετά από ένα ακόμα βασανιστικά μεγάλο διάλειμμα σχεδόν 2 μηνών πάλι. Και είναι εκείνο το διαβόητο επεισόδιο με τους δράκους, που δεν ήταν δράκοι. Ναι, αυτό…


7×11 Adventures In Babysitting

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 6/1/2012

Διάρκεια του ‘hellatus’: 37 μέρες

Άλλο ένα διάλειμμα πέρασε γρήγορα το 2012 και λίγο μετά την Πρωτοχρονιά είχαμε νέο επεισόδιο. Δεν ήταν και το καλύτερο της σεζόν, αλλά με μόλις 1 μήνα και κάτι παύση, μην το πείτε ούτε του παπά!


8×10 Torn and Frayed

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 16/1/2013

Διάρκεια του ‘hellatus’: 42 μέρες

Από εδώ και πέρα, τα χειμερινά διαλείμματα του Supernatural παίζουν σταθερά γύρω στον 1μιση μήνα. Το συγκεκριμένο ήταν σχετικά ανώδυνο γιατί το mid-season φινάλε εκείνης της σεζόν ήταν πολύ χλιαρό. Τουλάχιστον μας αποζημίωσε η χειμερινή πρεμιέρα! 


9×10 Road Trip

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 14/1/2014

Διάρκεια του ‘hellatus’: 42 μέρες

Σε μια αδύναμη σεζόν, τα mid-season επεισόδια ήταν εντυπωσιακά. Το χειμερινό φινάλε μας είχε αφήσει σύξυλους με τον θάνατο του Kevin και η χειμερινή πρεμιέρα μας απογείωσε. Και μετά ήρθε το First Born για να μας αποτελειώσει… 


10×10 The Hunter Games

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 20/1/2015

Διάρκεια του ‘hellatus’: 42 μέρες

Δεν θυμάμαι και πολλά από το επεισόδιο για να σας πω την αλήθεια, αλλά είχε μέσα KAI Claire ΚΑΙ Meta-douche, οπότε σίγουρα δεν άξιζε τον κόπο της αναμονής! 


11×10 The Devil In The Details

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 20/1/2016

Διάρκεια του ‘hellatus’: 42 μέρες

Τα δυο mid-season επεισόδια που είδαμε με λίγο λιγότερο από 1μιση μήνα διαφορά, ήταν τα καλύτερα επεισόδια εκείνης της σεζόν, αφού είχαμε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Εωσφόρου στο Supernatural. Η χειμερινή πρεμιέρα κλείνει με τον Εωσφόρο να έχει κυριεύσει το σώμα του Castiel σε μια από τις πιο ανατρεπτικές ιδέες που είχαν ποτέ οι σεναριογράφοι! 


12×09 First Blood

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 26/1/2017

Διάρκεια του ‘hellatus’: 49 μέρες

Άλλο ένα δυνατό δίδυμο mid-season επεισοδίων είχαμε και στην 12η σεζόν. Το LOTUS έκλεισε με τους Winchesters να συλλαμβάνονται από τις Αρχές και λίγο παραπάνω από 1μιση μήνα μετά τους είδαμε να δραπετεύουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο σε μια από τις συναρπαστικότερες χειμερινές πρεμιέρες της σειράς! “-Who are you? -We’re the guys that save the world.” 


13×10 Wayward Sisters

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 18/1/2018

Διάρκεια του ‘hellatus’: 42 μέρες

Η mid-season πρεμιέρα της 13ης σεζόν έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι αποτελεί τον πιλότο μιας πιθανής spin-off σειράς που, αν πάρει το πράσινο φως από το κανάλι CW, θα προβληθεί του χρόνου παράλληλα με το Supernatural! Στο επεισόδιο, η Jody και η ετερόκλητη γυναικοπαρέα της καλούνται να σώσουν τους Winchesters από μια επικίνδυνη παράλληλη διάσταση…


14×10 Nihilism

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 17/1/2019

Διάρκεια του ‘hellatus’: 35 μέρες

Σε μια από τις δυνατότερες χειμερινές πρεμιέρες της σειράς, ο Sam και ο Castiel μπαίνουν στο μυαλό του Dean για να αντιμετωπίσουν τον Μιχαήλ, κι όλοι μαζί βρίσκουν μια λύση που σώζει προσωρινά τον μεγάλο Winchester, αλλά ο κίνδυνος παραμένει για το μέλλον ολόκληρου του σύμπαντος και το ενδιαφέρον της σεζόν εκτοξεύεται! Με λίγα λόγια, άξιζε την αναμονή το επεισόδιο!


15×09 The Trap

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 16/01/2020

Διάρκεια του ‘hellatus’: 35 μέρες

Επεισόδιο γεμάτο εξελίξεις. Η πλοκή προχώρησε 10 βήματα μπροστά, όμως όλα έγιναν τόσο  βιαστικά που δεν πρόλαβαν να έχουν κάποιο συναισθηματικό αντίκτυπο στο θεατή. Κρατάω μόνο την συγκλονιστική προσευχή του Dean προς τον Cas, που είναι μια από τις αγαπημένες μου Dean-moments εκείνης της χρονιάς, αλλά και ολόκληρης της σειράς!Για πείτε μου στα σχόλια, τώρα που έχουμε δει όλες τις χειμερινές πρεμιέρες της σειράς, ποιά είναι η αγαπημένη σας;

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img